9μηνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δε λέτε βρέ καλά που δεν είμαστε Βορειοκορεάτες;
Δέκα χρόνια είναι η θητεία στο στρατό ξηράς εκεί! Απο τα 17 έως τα 27.

Last edited:
Re: Απάντηση: 9μηνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δε λέτε βρέ καλά μου δεν είμαστε Βορειοκορεάτες;
Δέκα χρόνια είνια η θητεία στο στρατό ξηράς εκεί! Απο τα 17 έως τα 27.

E καλά ρε συ... εκεί είτε μέσα είσαι είτε έξω ένα και το αυτό:afro:

Απάντηση: Re: Απάντηση: 9μηνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:worshippy:ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country :worshippy:

Θυμάμαι τις πρώτες μέρες που´χα μπει, ένα παλικάρι στο λόχο (από την κατηγορία των λεγόμενων "στρατόκ....ων") είχε ρωτήσει σε μια συζήτηση:
"Δηλαδή αν δεν ήταν υποχρεωτικό, δε θα ρχόσασταν"

Περιττό να πω τι ακολούθησε.

Τη μείωση τη θεωρώ άκρως θετική. Ειδικά από τον κόσμο που παρατάει δουλειές για να υπηρετήσει την πατρίδα... (πιστεύοντας ότι κάτι σημαίνει)

Αυτο που ειπε ο αειμνηστος Τ Κεννεντυ,δεν ξερω αν ισχυει σημερα,και να το πω πιο απλα ,νοιωθω ηλιθιος που εχασα αυτες τις μερες απο την ζωη μου ,ενω καποιοι αλλοι και ΟΛΕΣ οι αλλες καναν την ζωη τους την καρριερα τους,οτι θελανε τελος παντων.Και εγω συμφωνω με την μειωση της θητειας ,αφου κατα κυρια βαση οι ενοπλες δυναμεις ειναι μισθοσυντηρητες-επαγγελματικες ,γιατι να ταλαιπωρουνται οι απλοι πολιτες?Η επιλογη των κυβερνησεων για αυτου του ειδους τον στρατο ,ελπιζω να μην αποτελεσει και αρχη κακων.Παντως ως πολιτης θα ψαξω τον τροπο να δικαιωθω για ολα αυτα που εχασα για 852 μερες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 9μηνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτο που ειπε ο αειμνηστος Τ Κεννεντυ,δεν ξερω αν ισχυει σημερα,και να το πω πιο απλα ,νοιωθω ηλιθιος που εχασα αυτες τις μερες απο την ζωη μου ,ενω καποιοι αλλοι και ΟΛΕΣ οι αλλες καναν την ζωη τους την καρριερα τους,οτι θελανε τελος παντων.Και εγω συμφωνω με την μειωση της θητειας ,αφου κατα κυρια βαση οι ενοπλες δυναμεις ειναι μισθοσυντηρητες-επαγγελματικες ,γιατι να ταλαιπωρουνται οι απλοι πολιτες?Η επιλογη των κυβερνησεων για αυτου του ειδους τον στρατο ,ελπιζω να μην αποτελεσει και αρχη κακων.Παντως ως πολιτης θα ψαξω τον τροπο να δικαιωθω για ολα αυτα που εχασα για 852 μερες.

εεεεεε μμμμ μαιστα κύριε
η δικαίωση κοστίζει γύρο στα 6 7 χιλιάρικα με τη μορφή των ενσήμων του ΙΚΑ :fahne90:

εγω θα αγοράσω 750 μέρες ( οι φυλακές μετράνε στο σύνολο ? :ADFADF1: γιατί ειναι κανα 20αρι ένσημα :flipout: )

Εδώ είναι θέμα ισονομίας και ισότητας όλων κάτι που φυσικά δεν ισχύει ούτε στο στρατό.
Δεν είναι πρόβλημα να υπηρετούμε αλλά να υπάρχει διάκριση και ειδική μεταχείριση ή παραθυράκια.
Το καλύτερο θα είναι εφ'όσον εξακολουθεί να υφίσταται υποχρεωτική μη εξαγοράσιμη θητεία για όλους να την υπηρετούμε στα 18 χωρίς εξαιρέσεις. Είναι βαρύ και δύσκολο αλλά έτσι δεν υπάρχει το εμπόδιο του στρατού στη μετέπειτα πορεία ούτε μπλέκονται δεκαοκτάρηδες με τριαντάρηδες και επιπλέον υπηρετούν σχεδόν όλοι. Ίσως και το εννιάμηνο να είναι ένα βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση.
Αν καταργηθεί και το βύσμα :ADFADF1::flipout:

Εμένα οι 24 μήνες μου κόστισαν 6.500 εξαγορά ενσήμων στο ΙΚΑ.
7 μήνες εκπαίδευση, μαζί με την βασική.
10 μήνες Αλεξανδρούπολη.
Πάντως ομολογώ ότι και πήρα, και πρόσφερα.
Σήμερα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.
Είναι χάσιμο χρόνου και για τις δύο πλευρές.
Σκεφτείτε ότι ορισμένες μονάδες που έκλεισαν διότι είχε αποφασιστεί ότι δεν είναι απαραίτητες στις συγκεκριμένες περιοχές, ξανάνοιξαν μετά από πίεση των τοπικών κοινωνιών για να μην πέσουν σε οικονομικό μαρασμό. Ότι δηλαδή συμβαίνει με τα περιφερικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ, όπου οι ίδρυσή τους γίνεται με στόχο την οικονομική ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και όχι με γνώμονα το συμφέρον της εκπαίδευσης.

Αγαπητέ, επειδή βλέπω είσαι και μικρός, να σε πληροφορήσω ότι τους 23 μήνες που υπηρέτησα εγώ, οι μόνοι που έκαναν 1 βολή ήταν μάγειρες, νοσοκόμοι, ταχυδρόμοι κ.λ.π ειδικότητες που ανακαλύπτονταν για να λουφάρουν κάποιοι. Και όσο για το G3, οι στρατιώτες που είχα τουλάχιστον τους τελευταίους 10 μήνες στα σύνορα με την Αλβανία, το έλυναν και το καθάριζαν σχεδόν κάθε μέρα, για τον απλούστατο λόγο ότι καθημερινά γινόταν χρήση πραγματικών πυρών. Και κανένας δεν έξυνε τα @....δι@ του όπως λες. Και μιλάμε για στρατιώτες στο στάδιο πριν την απόλυσή τους, όχι νέους.
Τώρα το άλλο για την επίπτωση που έχει η θητεία σε ορισμένους ανάλογα με την ηλικία τους, τις σπουδές τους κ.λ.π. λίγοι είναι αυτοί που επηρεάζονται. Οι πολλοί το χρησιμοποιούν για δικαιολογία....
Φιλικά.... -bye-

Ο Μάρτης του 1987 με το θέμα του Σισμίκ με βρήκε να κοιμάμαι 2 μέρες με πλήρη εξάρτηση κάτω απο ένα C-130 περιμένοντας το "μπάμ"...
Και δεν είναι ανάγκη να σου πώ που ήταν η ζώνη ρίψεως.
Αρκεί να σου πώ οτι ο Διοικητής έλεγε σε κατ' ιδίαν συζητήσεις οτι επειδή η αναλογία με τους απέναντι ήταν 8:1, δεν είχαμε το δικαίωμα να πεθάνουμε πριν φάμε 8 οχτρούς. Μετά, δεν τον ένοιαζε ....

Και η απόσταση τότε απο το μεγάλο "μπράφ" ήταν πολύ μικρή...μικρότερη απο όσο ξέρει ο κόσμος...

Δεν το συνεχίζω πάντως άλλο, γιατί δεν έχει νόημα τέτοια κουβέντα...

Αγαπητέ, επειδή βλέπω είσαι και μικρός, να σε πληροφορήσω ότι τους 23 μήνες που υπηρέτησα εγώ, οι μόνοι που έκαναν 1 βολή ήταν μάγειρες, νοσοκόμοι, ταχυδρόμοι κ.λ.π ειδικότητες που ανακαλύπτονταν για να λουφάρουν κάποιοι. Και όσο για το G3, οι στρατιώτες που είχα τουλάχιστον τους τελευταίους 10 μήνες στα σύνορα με την Αλβανία, το έλυναν και το καθάριζαν σχεδόν κάθε μέρα, για τον απλούστατο λόγο ότι καθημερινά γινόταν χρήση πραγματικών πυρών. Και κανένας δεν έξυνε τα @....δι@ του όπως λες. Και μιλάμε για στρατιώτες στο στάδιο πριν την απόλυσή τους, όχι νέους.
Τώρα το άλλο για την επίπτωση που έχει η θητεία σε ορισμένους ανάλογα με την ηλικία τους, τις σπουδές τους κ.λ.π. λίγοι είναι αυτοί που επηρεάζονται. Οι πολλοί το χρησιμοποιούν για δικαιολογία....
Φιλικά.... -bye-

Koίτα. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να υπηρετήσω την πατρίδα μου, για όσο με χρειαστεί. Αρκεί να με χρειάζεται. Αν υπήρχε 12μηνη εκπαιδευση ας εκανα 12 μηνες. Αν ήταν 20μηνη, και πάλι πάσο.

Αλλά η εκπαίδευση είναι 40 μέρες. Μετά δεν κάνει ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο αγγαρίες και γενικότερα λάτζα του στρατοπέδου, σφουγγαρισμα, μαγείρεμα κλπ... Ε και καμια φορά αν είσαι πολύ τυχερός (ή πολύ βυσματίας), ίσως κάποιος σε χρησιμοποιήσει βάσει της ειδικότητας σου για κάποια αληθινή δουλειά,που παρουσιάζει ένα κάποιο ενδιαφέρον. Από τους δεκάδες φίλους μου που έχουν πάει, αυτό έχει συμβεί σε 2.....

Πρακτικώς οι μόνοι που στο στρατό κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν, και κερδίζουν σε εμπειρία, είναι οι γιατροί.

Last edited:
Και άλλες ειδικότητες όπως οι μηχανικοί. Φίλος τοπογράφος αποτύπωσε σχεδόν το σύνολο των ελικοδρομίων στο Αιγαίο. Περιτό να σου πω ότι αυτή ήταν η καλύτερη πρακτική άσκηση που μπορούσε να κάνει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον Στρατό γενικότερα είναι ότι από τη μία λέμε να είναι εθελοντικός και επαγγελματικός και από την άλλη υπάρχουν φυσικά όρια για το μέχρι πια ηλικία είναι κανείς πραγματικά μάχιμος. Πως λοιπόν να έχεις επαγγελματικό στρατό όταν η καριέρα ενός οπλίτη περιορίζεται βιολογικά από τα 18 ως τα 45 (βαρια βαριά και τα δύο άκρα); Εκτός και αν βρεθεί μια φόρμουλα που να επιτρέπει στους μεγαλύτερους σε ηλικία ΕΠΟΠ να μεταπηδούν σε θέσεις που έχουν σχέση με το αντικείμενο (π.χ. Αστυνομία, δεσμοφύλακες, δασοφύλακες, αγροφύλακες κλπ). Εναλλακτικά θα μπορούσαν να υπάρχουν εμμισθες 5ετείς ή 10ετείς θητείες με την προϋπόθεση όμως ο στρατιώτης να καταρτίζεται κατά τη θητεία του σε ειδικότητα που θα μπορούσε να του εξασφαλίσει ένα εργασιακό μέλλον μετά το στρατό.

Και άλλες ειδικότητες όπως οι μηχανικοί. Φίλος τοπογράφος αποτύπωσε σχεδόν το σύνολο των ελικοδρομίων στο Αιγαίο. Περιτό να σου πω ότι αυτή ήταν η καλύτερη πρακτική άσκηση που μπορούσε να κάνει.

Ε ναι αυτό είναι από τα πιο τυχερά που μπορούν να σου συμβούν. Δυστυχώς όμως δεν είναι ο κανόνας, ενώ ακόμα κι εκεί παίζει βύσμα. Ενώ αν δεν κάνω λάθος για τους γιατρούς συμβαίνει πάντα.

Και στους Γιατρούς παίζει ρόλο το βύσμα για το πού θα είσαι (μονάδα/νοσοκομείο) αλλά γενικά είναι πολύ καλύτερα. Στο νοσοκομείο σίγουρα παίρνεις μεγάλη εκπαίδευση και εμπειρία (γράφεις και ειδικότηρα σε όρισμένες περιπτώσεις...) αλλα στην μονάδα μην φανταστείς οτι κάνουν και τπτ... Οι συμφοιτητές μου που είναι τώρα δλδ και είναι σε μονάδα, απλά περνάνε τον χαμένο χρόνο τους πολύ καλύτερα απο τον απλό όπλίτη γιατί έχουν τον χώρο τους και μία γενική ασυλία. Αλλά εξακολουθεί και για αυτούς να είναι χαμένος χρόνος

Re: Απάντηση: Re: 9μηνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tην σώσαμε εμείς που κάναμε 26.:flipout::flipout:
Πες τα ρε κληρουχα
Χασαμε 2+χρονια απο την ζωη μας ,προετοιμαζομενοι για το πως θα λουφαρουμε τα επομενα ,ασε που μαθαμε οτι το καταλληλος ανθρωπος στην καταλληλη θεση εχει να κανει με το απο ποσο "ψηλα" ειναι το τηλεφωνημα

Το 9μηνο πάντως είχε ανακοινωθεί υπό του τραπεζιού πολύ νωρίτερα για την ΕΣΣΟ του Αυγούστου
Χαρακτηριστικά , στο site των "ομήρων" τέλη Ιανουαρίου
http://omhroi.gr/modules.php?op=mod...=index&action=viewtopic&topic=7683&forum=2&73

Στους "τυχερούς" του Αυγούστου συμπεριλαμβάνομαι και εγώ , ενώ ο αδερφός μου που μπήκε και αυτός Μάιο θα εκτελέσει 10μηνο

Κακά τα ψέματα όμως , όταν είχαν αναφέρει την στράτευση στα 18 , πιστεύω πως ήταν μια θετική σκέψη , ασχέτως αν "αποσυντονίζει" τον φρεσκοαπολυμμένο μαθητή από την όλη διαδικασία του διαβάσματος

Να διευκρινίσω πως λόγω αναβολής για πανεπιστημιακές σπουδές , αυτή τη στιγμή έχω χάσει μια προαγωγή στην εργασία μου λόγω μη εκπληρωμένων στρατ. υποχρεώσεων , αφήνω γυναίκα όπως και πολλοί άλλοι έξω να περιμένει (ευτυχώς δεν υπάρχει παιδί) , ένα σπίτι που προτίθεμαι να ανοίξω στη μέση , και να μην αναφερθώ και στο οικονομικό , που μετά από 9 μήνες θα βγω στην κοινωνία πραγματικά στη ψάθα με άμεση ανάγκη για εργασία , καθότι στην παλαιοτέρα η θέση μου 101% θα έχει καλυφθεί (ασχέτως αν δεν επιθυμώ να συνεχίσω τον συγκεκριμένο κλάδο)

Πάντως , όπως και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μου , ασχέτως αν ήρθα στα μέσα της ηλικίας μου από εξωτερικό , νιώθω πως κάνω το σωστό για τη χώρα στην οποία διαμένω , την χώρα ΜΟΥ δηλαδή , και με περηφάνια δηλώνω όταν με ρωτάνε οτι θα ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ

Τώρα , το τι νιώθουν τα πραγματικά τέκνα αυτής της πατρίδας όταν με τόση περηφάνια σου ανακοινώνουν πως καταφέραν επιτέλους το πολυπόθητο για αυτούς Ι5 , δεν μπορώ να καταλάβω

δεν ειναι πολυ δυσκολο να σκεφτεις τι νιωθουν αυτα τα τεκνα,θα παρουν την προαγωγη,θα συνεχισουν το σπιτι,θα ναι με την κοπελια και και και....

Κακά τα ψέματα όμως , όταν είχαν αναφέρει την στράτευση στα 18 , πιστεύω πως ήταν μια θετική σκέψη , ασχέτως αν "αποσυντονίζει" τον φρεσκοαπολυμμένο μαθητή από την όλη διαδικασία του διαβάσματος

Αυτό το άκουσα κυρίως από αξιωματικούς στο κέντρο κατάταξης. Όταν πάει ο άλλος στο στρατό στα 26-30, τι στρατιωτική εκπαίδευση να του κάνεις?

Άμα θες να κάνεις σωστή δουλειά με υποχρεωτική στράτευση κάντην νωρίς. Αλλιώς είναι ένα χρόνο προσκοπικό.

Last edited: