9μηνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση: Re: 9μηνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αγαπητέ, επειδή βλέπω είσαι και μικρός, να σε πληροφορήσω ότι τους 23 μήνες που υπηρέτησα εγώ, οι μόνοι που έκαναν 1 βολή ήταν μάγειρες, νοσοκόμοι, ταχυδρόμοι κ.λ.π ειδικότητες που ανακαλύπτονταν για να λουφάρουν κάποιοι. Και όσο για το G3, οι στρατιώτες που είχα τουλάχιστον τους τελευταίους 10 μήνες στα σύνορα με την Αλβανία, το έλυναν και το καθάριζαν σχεδόν κάθε μέρα, για τον απλούστατο λόγο ότι καθημερινά γινόταν χρήση πραγματικών πυρών. Και κανένας δεν έξυνε τα @....δι@ του όπως λες. Και μιλάμε για στρατιώτες στο στάδιο πριν την απόλυσή τους, όχι νέους.
Τώρα το άλλο για την επίπτωση που έχει η θητεία σε ορισμένους ανάλογα με την ηλικία τους, τις σπουδές τους κ.λ.π. λίγοι είναι αυτοί που επηρεάζονται. Οι πολλοί το χρησιμοποιούν για δικαιολογία....
Φιλικά.... -bye-

υποθετω πως ησουν Καστορια,για πε και εποχη -bye-

και για να μην ξεχνιομαστε,ενας πολιτης εκτος απο δικαιωματα εχει και υποχρεωσεις απεναντι στην πατριδα του.

Υποχρέωση είναι ρε συ Λάκη να γίνεις αγγαριομάχος?
Υποχρέωση είναι να κάνεις τόσες δουλειές στα μπουρδελοστρατόπεδα για να παίρνει γαλόνια ο κάθε διοικητής?
Θυμάμαι σε άσκηση στην Σάμο, έκαναν εικονική απόβαση οι "βρωμοπόδαροι" (έτσι λέγαμε τους πεζικάριους :D) και ήταν ο Ταξίαρχος και είχε πέσει κάτω απ τα γέλια. Ήμουν ασυρματιστής του και μου λέει:
Αντί να σας μαθαίνουμε να πολεμάτε, σας μαθαίνουμε να γυαλίζετε αρβύλες, να πλένετε δίσκους κλπ κλπ. Σας μαθαίνουμε πως θα λουφάρετε και πως μόνο με βύσμα γίνονται όλα.
Αν και πέρασα πολύ καλά στο στρατό, θεωρώ ότι είναι το απόλυτο χάσιμο χρόνου για έναν νέο.
Να μην μιλήσω για προμήθειες και για τα μαμησιάτικα που πληρώνουμε

Υποχρέωσή σου είναι να πας στο στρατό για να μάθεις τι χρειάζεται να κάνεις για να υπερασπιστείς την πατρίδα σου, αν αυτό χρειαστεί.

(αυτό σήμερα ο ελληνικός στρατός δεν το κάνει)

Βέβαια μιλάει άνθρωπος που τη 2η φορά που πέρασε στίβο μάχης βγήκε μια βδομάδα ελεύθερος υπηρεσίας.

Υποχρέωση είναι ρε συ Λάκη να γίνεις αγγαριομάχος?
Υποχρέωση είναι να κάνεις τόσες δουλειές στα μπουρδελοστρατόπεδα για να παίρνει γαλόνια ο κάθε διοικητής?
Θυμάμαι σε άσκηση στην Σάμο, έκαναν εικονική απόβαση οι "βρωμοπόδαροι" (έτσι λέγαμε τους πεζικάριους :D) και ήταν ο Ταξίαρχος και είχε πέσει κάτω απ τα γέλια. Ήμουν ασυρματιστής του και μου λέει:
Αντί να σας μαθαίνουμε να πολεμάτε, σας μαθαίνουμε να γυαλίζετε αρβύλες, να πλένετε δίσκους κλπ κλπ. Σας μαθαίνουμε πως θα λουφάρετε και πως μόνο με βύσμα γίνονται όλα.
Αν και πέρασα πολύ καλά στο στρατό, θεωρώ ότι είναι το απόλυτο χάσιμο χρόνου για έναν νέο.
Να μην μιλήσω για προμήθειες και για τα μαμησιάτικα που πληρώνουμε

εννοειται βεβαια οτι πρεπει να διορθωθουν ολα αυτα τα ''κουλα'',αλλα δεν παυει ομως να ειναι αναγκαιο κακο η στρατευση,αλλωστε τι δουλευει σωστα στην Ελλαδα για δουλεψει κι ο στρατος?

Ρε συ,ποτε ησουν στη Σαμο?

θέλω όταν περάσω την πύλη, να έχει μειωθεί στον 1 μήνα.....

ακολουθεί φαντασίωση:
μπάινω μέσα στο στρατόπεδο και σκάει γαλονάς:
"να φύγεις, να πας αλλού...."

Εγώ το μόνο που πήρα ήταν μια καλή ειδικότητα (κρυπτογράφος Ταξιαρχίας Πεζοναυτών) που μου εξασφάλισε πέραν της εκπαίδευσης (ΚΕΔΒ) και περιπέτεια εντός γραφείου με διακίνηση κρυπτογραφημένων σημάτων από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ μέχρι παραμεθώριες μονάδες (είχε ενα σασπένς και ένα πρώτο είδος on line επικοινωνίας το Τηλέτυπο, δεν λέω).

Και φυσικά οι διαταγές απ'το Μαράκι τη Τσαούση... δεν ξεπερνιούνται ποτέ.. Πολύ αγαστή συνεργασία των όπλων.
Μαρία αν ακούς στείλε pm!:fahne90:

εννοειται βεβαια οτι πρεπει να διορθωθουν ολα αυτα τα ''κουλα'',αλλα δεν παυει ομως να ειναι αναγκαιο κακο η στρατευση,αλλωστε τι δουλευει σωστα στην Ελλαδα για δουλεψει κι ο στρατος?

Ρε συ,ποτε ησουν στη Σαμο?

Χίλιες φορές ευέλικτος και επαγγελματικός στρατός. Θα λυθεί και το πρόβλημα της ανεργίας και σίγουρα θα είναι αποτελεσματικός.
222 σειρά, ΔΒ. Καλοκαίρι 93 Κοκάρι.

Χίλιες φορές ευέλικτος και επαγγελματικός στρατός. Θα λυθεί και το πρόβλημα της ανεργίας και σίγουρα θα είναι αποτελεσματικός.
222 σειρά, ΔΒ. Καλοκαίρι 93 Κοκάρι.

συμφωνω μαζι σου,αλλα στην δικια μας χωρα με τον λιγο πληθυσμο,πρεπει ολοι λιγο πολυ να γνωριζουν την χρηση των οπλων για ευνοητους λογους,χωρια που κοστιζει παρα πολυ να εχεις μονο επαγγελματιες.

207 σειρα,Τ/Θ Μαυρατζαιοι.

1990 πρωτος Περσικος.

26 μήνες Ναυτικό, { 84 E }, Α/Τ ΙΕΡΑΞ, κομμένο στην Σούδα, εάν θυμάμαι καλά!
Ζόρια με τους "Ξηφίες", σκοπιές 7ώρες, αλλά και πολύ χαβαλές.
Απίθανες και αξέχαστες μέρες, κράτησα τις ζόρικες στιγμές, αλλά και την ΜΑΚ στην Σούδα, όλα τα υπόλοιπα delete.

26 μήνες Ναυτικό, { 84 E }, Α/Τ ΙΕΡΑΞ, κομμένο στην Σούδα, εάν θυμάμαι καλά!
Ζόρια με τους "Ξηφίες", σκοπιές 7ώρες, αλλά και πολύ χαβαλές.
Απίθανες και αξέχαστες μέρες, κράτησα τις ζόρικες στιγμές, αλλά και την ΜΑΚ στην Σούδα, όλα τα υπόλοιπα delete.

εδω 83Α Α/Τ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ τηλ Χ/Τ Χ/Κ ΑΓΜ 10426
Περασα και εγω καλα 6 μηνες Παλασκα(σχολειο) και 20 Α/Τ αλλα περασα τοσο καλα λογω ειδικοτητας και επιστασιας , και οπως τα λες βαρδιες 7ωριες αντρικα πραγματα οχι για να μη μας λενε "μοδιστρες"

24 γεμάτοι μήνες.
Χαμένα χρόνια.
Οι συνάδελφοί μου σήμερα είναι καθηγητές στο Πολυτεχνείο. Εγώ πήγα πρώτος. Εκείνοι ύστερα, 1 και 1.5 χρόνο αφού απολύθηκα και έκαναν από 6-12 μήνες...
Τα κέρδη ελάχιστα...
μιά βλακώδης β εκπαίδευση σήμερα σχεδόν άχρηστη, ένα τυφλό σύστημα, και αρκετοί μήνες, όταν με ανακάλυψαν, στο μπουζουξίδικο της αεροπορίας.
Εμαθα σε 14 μήνες όλα τα βαριά και μη λαϊκά από το 1960 και μετά.

Όσο για τις βολές που είπε κάποιος, μιά και αυτή με το ζόρι.
Που παραλίγο να μην την έκανα κι αυτή γιατί ήμουν μαγειρεία.

εδω 83Α Α/Τ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ τηλ Χ/Τ Χ/Κ ΑΓΜ 10426
Περασα και εγω καλα 6 μηνες Παλασκα(σχολειο) και 20 Α/Τ αλλα περασα τοσο καλα λογω ειδικοτητας και επιστασιας , και οπως τα λες βαρδιες 7ωριες αντρικα πραγματα οχι για να μη μας λενε "μοδιστρες"

Ρε συ, ο Αποστόλης, ήταν μπάνικο καινούργιο σκαρί, το Γεράκι και ο Αετός, άλλο πράμα :ernaehrung004:

πολλοι ισχυριζονται οτι ο στρατος ειναι ενα σχολειο και οτι γνωριζεις κοσμο που δεν θα γνωριζες διαφορετικα οποτε ειναι καλο να μαθεις να συμβιωνεις μαζι τους.στους 3 μηνες που κρατησε ενα μερος της εκπαιδευσης μου ειμουν αναγκασμενος να συμβιωνω με μεγαλο αριθμο ατομων που δεν ηξεραν βασικους τροπους συμπεριφορας και διαβιωσης(και εκει που ειμουν ειναι απο τα πιο κυριλε κεντρα του στρατου ).αυτοι δεν εμαθαν ποτε να συμβιωνουν αφου καναν ψευτοτσαμπουκαδες μεχρι να απολυθουν και χεζουν ακομα απ εξω.πειραματοζωο για να μαθουν τροπους τα 18 και 20χρονα γιατι να γινω?
τι κερδισα με τη συμβιωση μαζι τους??
θυμαμαι τυπο που ειχε 45 βαθμους και κοιμοταν με τη παραλλαγη και τα αρβυλα κατω απο την κουβερτα!οι κοριοι κανανε παρτυ μετα.

Ο σκοπος της στρατευσης, ειναι μεσω των αθλιων συνθηκών διαβίωσης και συνυπαρξης, να σπασει τον τσαμπουκα του οπλιτη και μελλοντικου πολιτη, για να εχει μια ζωη σκυμενο το κεφαλι στα αφεντικα της δουλειας και της πολιτικης εξουσιας.
Τωρα αν θελετε να το πουμε κοινωνικο σχολειο, δεν θα ειχα αντιρρηση, αφου τα ιδια χαλια εχει και η κοινωνια μας.

Ρε συ, ο Αποστόλης, ήταν μπάνικο καινούργιο σκαρί, το Γεράκι και ο Αετός, άλλο πράμα :ernaehrung004:

Ναι ηταν καθαρο (ειχε φαει τορπιλη βεβαια στην κορεα και ειχε ενα ωραιοτατο μπαλωμα στην πλωρη) και απο τα καινουργια του στολου τοτε ειχαμε και Ανθυποβρυχιακους (τι εγραψα ο ανθρωπος) πυραυλους Asroc μια φορα καναμε βολη σε ασκηση και πηραμε 30 μοιρεσ κλιση ,ασε που ξηλωσε το καταστρωμα και πηγαμε για ΠΕΑΚ στην Σουδα
πηγαμε και σε ασκηση του ΝΑΤΟ Ιταλια Γαλλια Ισπανια μια χαρα σου λεω

Απάντηση: Re: 9μηνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο σκοπος της στρατευσης, ειναι μεσω των αθλιων συνθηκών διαβίωσης και συνυπαρξης, να σπασει τον τσαμπουκα του οπλιτη και μελλοντικου πολιτη, για να εχει μια ζωη σκυμενο το κεφαλι στα αφεντικα της δουλειας και της πολιτικης εξουσιας.
Τωρα αν θελετε να το πουμε κοινωνικο σχολειο, δεν θα ειχα αντιρρηση, αφου τα ιδια χαλια εχει και η κοινωνια μας.

Αυτη ειναι η μια οψη ,η αλλη ειναι οτι κανει καποιους να καταλαβουν οτι δεν ειναι το κεντρο του κοσμου και οτι πρεπει να σκεφτομαστε και αυτον που ειναι διπλα μας για να σκεφτεται και αυτος εμας.Το μεγαλο κερδος απο την στρατευση ειναι οτι γνωριζεις παρα πολλους ανθρωπους σε ιδιαιτερες συνθηκες και αυτο σε γεμιζει εμπειρειες ζωης.Στους 28 μηνες που υπηρετησα γνωρισα χιλιαδες ανθρωπους ,στην κυριολεξια γιατι ημουν σε μοναδες εκπαιδευσεως,και η γνωση αυτη με εκανε να κοιτω την ζωη και τους ανθρωπους απο αλλη οπτικη γωνια,αυτο ηταν για μενα και το κερδος μου απο τον στρατο

Re: Απάντηση: Re: 9μηνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

υποθετω πως ησουν Καστορια,για πε και εποχη -bye-

Οχι Καστοριά. Το 1997 στην Κόνιτσα. Ημουν Δόκιμος και είχα μία διμοιρία μοιρασμένη σε 3 φυλάκια 500 μέτρα απ' το αλβανικό χωριό Ραντάτ τότε που τα Αλμπάνια εξεγέρθηκαν κατά του Μπερίσα που τους έφαγε τα λεφτά με τις παρατράπεζες και τις πυραμίδες, και μπήκαν στις στρατιωτικές αποθήκες και σήκωσαν ότι καλάσνικοφ υπήρχε, και για να περνάει η ώρα τους άδειαζαν κάθε μέρα 2-3 γεμιστήρες στα κεραμίδια του φυλακίου....

Υ.Γ. 206 ήταν η σειρά μου, αλλά μπήκα με την 242 λόγω σπουδών..

Re: Απάντηση: Re: 9μηνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτη ειναι η μια οψη ,η αλλη ειναι οτι κανει καποιους να καταλαβουν οτι δεν ειναι το κεντρο του κοσμου και οτι πρεπει να σκεφτομαστε και αυτον που ειναι διπλα μας για να σκεφτεται και αυτος εμας.Το μεγαλο κερδος απο την στρατευση ειναι οτι γνωριζεις παρα πολλους ανθρωπους σε ιδιαιτερες συνθηκες και αυτο σε γεμιζει εμπειρειες ζωης.Στους 28 μηνες που υπηρετησα γνωρισα χιλιαδες ανθρωπους ,στην κυριολεξια γιατι ημουν σε μοναδες εκπαιδευσεως,και η γνωση αυτη με εκανε να κοιτω την ζωη και τους ανθρωπους απο αλλη οπτικη γωνια,αυτο ηταν για μενα και το κερδος μου απο τον στρατο

:a0210::a0210::a0210::a0210:

ποντικαράδες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rats.jpg

:flipout::flipout::flipout: