A House of Dynamite

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    22
Μου άρεσε αν και το τέλος δε με ενθουσίασε μπορώ να πω.
Αναμφίβολα βλέπουμε σε ταινία κάτι από το μέλλον όπου αργά ή γρήγορα δύο μεγάλοι παίκτες του πλανήτη θα ανταλλάξουν πυρηνικά, το αν αυτό θα συμβεί σε 1, 10 ή παραπάνω χρόνια δεν μπορώ να το απαντήσω πάντως όλα δείχνουν ότι ο καιρός γαρ εγγύς για το μεγάλο μπαμ. Το κακό κυβερνάει τον κόσμο, η ανθρώπινη ζωή έχει τόση αξία όσο μιας μύγας που πετάει και τα όπλα μαζικής καταστροφής βρίσκονται στα χέρια μοχθηρών ανθρώπων. Είμαι φύση αισιοδοξός αλλά στην ταινία είδα αυτό που έρχεται και δε θα θέλαμε ποτέ να γίνει πράξη.
Δεν είμαστε μακρυά καθόλου δυστυχώς. Διαβάζεις ότι η ταινία δεν δείχνει αλήθειες και πάει λέγοντας. Λες, ρε παιδιά, μυθοπλασία είναι όχι ντοκιμαντέρ. Και μετά βλέπεις αυτό https://www.financialexpress.com/wo...-beijing-are-watching-warn-democrats/4022645/

Σε διαθεσιμότητα το 80% των υπαλλήλων υπεύθυνων για την ασφάλεια των πυρηνικών των ΗΠΑ, γιατί δεν είναι απολύτως απαραίτητοι σύμφωνα με τον τύπο που κυβερνάει. Και μετά μου λέτε η ταινία είναι παράλογη.

Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη σχετικά με το προσπάθεια των παραγωγών να είναι η ταινία όσο πιο αυθεντική γίνεται:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: avpap
Φανταστικη ταινια και με εξεπληξε ευχαριστα οτι εβγαλε το νετφλιξ κατι τετοιο!
Η ταινια ειχε πολυ συγκεκριμενο σκοπο, να δειξει τι μπορει να συμβει σε ενα υποθετικο σεναριο το οποιο ειναι λιγο εξω απο τα κλασσικα (σταδιακη κλιμακωση εντασης) και υπαρχει μεσα και η πιθανοτητα ατυχηματος/λαθους κτλπ. Στο σεναριο αυτο τονιζεται πως ειτε δεν δουλεψαν οι δορυφοροι ανιχνευσης, ειτε τους χακαραν ειτε ο πυραυλος εκτοξευθηκε απο υποβρυχιο.
Η χρηση μονο 2 αντιπυραυλικων οχηματων εξηγειται επισης, διοτι δεν γνωριζουν τι μπορει να ερθει μετα απο αυτον τον εναν μεμονωμενο πυραυλο.
Το ερωτημα τι γινεται στο τελος μου ειναι παντελως αδιαφορο, διοτι ο σκοπος της ταινιας, θεωρω, πως ειναι να κανει τους θεατες να σκεφτουν ποσο κοντα βρισκομαστε ανα πασα στιγμη στον ολεθρο. Επισης, δυστυχως το σεναριο του retaliation ειναι ΚΑΘΟΛΑ ρεαλιστικο, ακομα και αν δεν γνωριζουν την προελευση της επιθεσης. Οι λογοι εξηγουνται στην ταινια. Δεν λεω οτι αυτο θα πρεπει να γινει, αλλα οντως υπαρχουν τετοιου ειδους σχεδια για να αποτρεψουν αντιπαλους να επωφεληθουν της καταστασης. Ολα αυτα ειναι μερος του MAD.
Το πιο τρομακτικο σε αυτην την ιστορια ειναι αν σκεφτουμε ποιοι ειναι οι πραγματικοι ανθρωποι που βρισκονται στις θεσεις εξουσιας που βλεπουμε στην ταινια.

• Like
Reactions: vadergr and takisot
Την ειδα χθες (ας οψεται ο ΠΑΟΚ που εριξε τεσσαρα στη κ@λ@ομαδα μας, πριν μπει στο γηπεδο!), και οι εντυπωσεις ειναι θετικες. Οχι τοσο σαν κινηματογραφικη ταινια οσο σαν... "ντοκιμαντερ" πιθανως πραγματικων γεγονοτων. Καλος ρυθμος, δεν κουραζει, οχι υπερβολες σε "μουτες" και εφε (μηδενικα σχεδον), χωρις διδασκαλιστικες υπερφιαλες ατακες υπεροχής εθνους (μαλλον ακριβως το αντιθετο), ερμηνείες φυσιο/λογικες (αν κι αυτη η επιμονη σε μαυρο προεδρο...)... γενικα όλα ΟΚ. Και εξυπνο τελος!

Απλώς καλή.Ξεκινάει πολύ δυνατά, αλλά σταδιακά μένει από βενζίνα. Αυτό γιατί βλέπουμε συνεχώς τα ίδια γεγονότα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, αλλά δεν είναι σαν το Ρασομόν, που τα γεγονότα ερμηνεύονται διαφορετικά όταν τα βλέπεις από τη σκοπιά του ληστή, του Σαμουράι ή της γυναίκας, είναι τα ίδια ακριβώς γεγονότα, και απλά εκεί που στην αρχή π.χ. ακούς μόνο τη φωνή του προέδρου, μετά τον βλέπεις κιόλας. Το τέλος απογοητευτικό. Το θέμα πραγματεύτηκε πολύ καλύτερα το συγκλονιστικό Fail Safe του 1964, με τον Θεό Henry Fonda στο ρόλο του Προέδρου και τον Sidney Lumet στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Ξεκινάει όντως καλά, αλλά
δεν τελειώνει.
Οπότε καταλήγει να είναι απλά αδιάφορη.

Οτι εγραψα και εγω δυστυχως.

Θεωρω οτι υπάρχουν καποια hints.
Θαρρω πως στο β σκέλος στο τέλος αναφέρονται
κωδικοι, αρα ο προεδρος πηρε αποφαση για αντιποινα, απλα δεν ξερουμε ποια απο τις τρεις.
Μπορει κατι να μην θυμαμαι καλά βεβαια.

Βλέποντας πάντως πως η πραγματικοι ηγετες αυτης της χώρας εχουν εντελώς διαφορετικο mindset απο αυτων της ταινιας, ανησυχω για το τι θα γινει σε τετοια (αληθινη) περίπτωση.

Καπου ακουσα σημερα οτι ο Τραμπ ειπε οτι οι ΗΠΑ εχουν οπλα για να καταστρεψουν τον πλανητη καμποσες φορες, οχι μονο μια.

Εγω παλι πιστεύω οτι ετσι επρεπε να τελειώσει η ταινία, για να αφήσει τη φαντασία μας να οργιασει. Αλλωστε, η ταινία τον αφηγηματικό της σκοπό τον πέτυχε (να δειξει τη διαδικασια που ακολουθείται σε μια τετοια περίπτωση, τα ηθικά διλλήματα και τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν εντός λεπτών).

• Like
Οτι εγραψα και εγω δυστυχως.

Θεωρω οτι υπάρχουν καποια hints.
Θαρρω πως στο β σκέλος στο τέλος αναφέρονται
κωδικοι, αρα ο προεδρος πηρε αποφαση για αντιποινα, απλα δεν ξερουμε ποια απο τις τρεις.
Μπορει κατι να μην θυμαμαι καλά βεβαια.

Το ότι άρχισε να λέει κωδικούς δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προχώρησε τη διαδικασία μέχρι τέλους. Οτιδήποτε μπορεί να συνέβη.

• Like
Ξεκινάει όντως καλά, αλλά
δεν τελειώνει.
Οπότε καταλήγει να είναι απλά αδιάφορη.

Χα! Εμένα αυτό ήταν που μου σφράγισε την καλή εντύπωση, κάθε άλλο ενδεχόμενο θα ήταν -για μένα- εκτός κλίματος, η όλη φάση της ταινίας είναι το πως χτίζεται αυτή η ένταση.
Το τι συμβαίνει τελικά θα ήταν αδιάφορο, αφού θα ήταν η ακόμα μια ταινία καταστροφής που γίνεται οικόπεδο το Σικάγο, ή ένα απλό false alarm που θα μας έκανε να αναρωτιόμαστε τι κάναμε 2 ώρες και ασχολιόμασταν.

Θα συμφωνήσω βέβαια τώρα που το ξανασκέφτομαι με τον Κώστα όπως το έθεσε, ότι τα multiple aspects θα μπορούσαν να είναι πιο δουλεμένα και διαφορετικά.

Το τέλος της ταινίας οκ δεν με τρέλανε, άλλα εντάξει το καταπίνω...αυτό που δεν άντεξα είναι ότι ουσιαστικά είδαμε 3 φορές το ίδιο πράγμα χωρίς λόγο και χωρίς να προσθέτει κάτι στην όλη ιστορία, εκει με έχασε προσωπικά και άρχισα να χαζεύω στο κινητό και να περιμένω μήπως γίνει κάτι στο τέλος. Ψηφίζω ένα μέτρια με μια βαθμολογία 5,5-6....δεν είναι για παραπάνω για μένα.

• Like
Reactions: skunk93 and takis
Ακριβώς αυτό. Τα multiple aspects ήταν το χειρότερο "εύρημα" της ταινίας γιατί δεν προσέθεταν τίποτα ουσιαστικό στην υπόθεση. Μόνο ψιλολόγια.

Μετά τα πρώτα περίπου 20 λεπτά της ταινίας ήξερες τι θα δεις και τι δεν θα δεις.

• Like
Reactions: karamela