Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η FIAT ΕΛΛΑΔΑΣ

ONGAKU

AVClub Enthusiast
4 March 2007
768
ΑΤΤΙΚΗ
Άλλη μια φορά ο καταναλωτής φαίνεται πως θα πληρώσει τα σπασμένα από την ανεπάρκεια και την 'λαμογιά' των εμπόρων από τη μια και την απαράδεκτη στάση ενός επίσημου εισαγωγέα αυτοκινήτων(FIAT) από την άλλη...

Πρόκειται για μια παρόμοια κατάσταση μ' αυτήν που συνέβη λίγο καιρό πριν με τον Παζαρόπουλο...Πιο συγκεκριμένα στις 29.3.2010 παραμονές Πάσχα ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΑΣ της FIAT GROUP στην Ελλάδα FIAT GROUP AUTOMOBILE HELLAS SA με μια λακωνική δήλωση διέκοψε τη συνεργασία με τον ΕΠΙΣΗΜΟ διανομέα της AUTO POWER ΤΟΛΙΑΣ ΕΠΕ...

http://www.fiatgroup.gr/press/showpress.aspx?group=5&press_id=1062

Υπάρχει άγνωστος(μεγάλος) αριθμός πελατών που έχουν ΕΞΩΦΛΗΣΕΙ τα αυτοκίνητα καθώς και πελάτες που έχουν δώσει μεγάλες προκαταβολές και τα παλιά τους αυτοκίνητα για ανταλλαγή οι οποίοι ΔΕΝ έχουν παραλάβει αυτοκίνητα...(Δυστυχώς στην πρώτη κατηγορία συμπεριλαμβάνεται και άτομο του στενού οικογενειακού μου κύκλου που έχει εξοφλήσει μετρητοίς το αυτοκίνητο και φυσικά δεν το παρέλαβε)...

Η στάση που τηρούν οι δυο εταιρίες είναι αυτή του 'μπαλλακίου' δηλαδή η 'μαμά' FIAT στην Ιταλία λέει 'πάρτε τηλέφωνο στην FIAT Ελλάδας', η FIAT Ελλάδας λέει 'πηγαίνετε στον ΤΟΛΙΑ να πάρετε τα χρήματά σας και να πάτε σε άλλον διανομέα να παραλάβετε τα αυτοκίνητά σας', ο δε ΤΟΛΙΑΣ λέει 'η FIAT Ελλάδας δεν μας δίνει τα αυτοκίνητα να σας τα παραδώσουμε'...

Λεπτομερή στοιχεία για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχουν, ακόμα αν υπάρχει κάποιος συμπάσχων ας μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα...

Και με τον Παζαρόπουλο δεν υπήρχε ένα πρόβλημα πρόσφατα ή κάνω λάθος?

Σε κάποιους υπάρχει ακόμα, δεν έχουν πάρει όλοι τα αυτοκίνητά τους...

Νομίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ο καταναλωτής (που φαντάζομαι ότι συμβάλλεται με τον Τόλια για την αγορά ενός προϊόντος του) μπορεί να στραφεί αρχικά μόνο κατά του Τόλια, σε περίπτωση που ο Τόλιας δεν δέχεται να ακυρωθεί η σύμβαση αγοράς και να επιστρέψει τα χρήματα, και φυσικά εννοώ να κάνει αγωγή, ώστε να κατοχυρωθεί. Απο εκεί και πέρα αν η ΦΙΑΤ ρίχνει τον Τόλια είναι δουλειά του Τόλια ασκήσει τα δικαιώματα του και όχι του καταναλωτή.

Προφανώς έγινε ότι και με τη Μοσχους ΑΕ....η οποία είχε πληρωθεί για αυτοκίνητα τα οποία τα παρήγγειλε από την Fiat και δεν τα πλήρωσε ποτέ..

Άκουγα στο ραδιόφωνο προχθές ότι όλοι σχεδόν τα πήραν και όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα θα τους τα δώσουν οι αντιπροσωπείες.
Αλήθεια τι έγινε με τον Παζαρόπουλο, "κανόνι" βάρεσε?

Ο Παζαρόπουλος ήταν σε επιτήρηση από την Άλφα τράπεζα, πολλά ανοίγματα...

Προφανώς έγινε ότι και με τη Μοσχους ΑΕ....η οποία είχε πληρωθεί για αυτοκίνητα τα οποία τα παρήγγειλε από την Fiat και δεν τα πλήρωσε ποτέ..

Και ένας αντιπρόσωπος της Renault πριν κάποια χρόνια εξαφανίστηκε με τις προκαταβολές αν θυμάμαι καλά.

Last edited:
Και ένας αντιπρόσωπος της Renault πριν κάποια χρόνια εξαφανίστηκε με τις προκαταβολές.

Εδώ είναι και έχει την Porche..... :D

Μεταξύ μας δεν έχει και άδικο η FIAT !!!!!!

Η FIAT δεν έχει άδικο οκ...
Αλλά και οι πελάτες δεν πήγαν στο μαστρο-Μήτσο της γειτονιάς να παραγείλουν αυτοκίνητο!!! πήγαν στον ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΤΗΣ FIAT...
Ας τους καλύψει λοιπόν η FIAT και μετά να 'κόψει' με τον ΤΟΛΙΑ...
Δεν είναι πιο δίκαιο έτσι???

Η FIAT δεν έχει άδικο οκ...
Αλλά και οι πελάτες δεν πήγαν στο μαστρο-Μήτσο της γειτονιάς να παραγείλουν αυτοκίνητο!!! πήγαν στον ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΤΗΣ FIAT...
Ας τους καλύψει λοιπόν η FIAT και μετά να 'κόψει' με τον ΤΟΛΙΑ...
Δεν είναι πιο δίκαιο έτσι???

το πιθανότερο είναι να γίνει ότι έγινε και με τους πελάτες του Μοσχού, τους κάλυψε.....

το πιθανότερο είναι να γίνει ότι έγινε και με τους πελάτες του Μοσχού, τους κάλυψε.....

Και ο Παζαρόπουλος τους κάλυψε... Θέλω να πιστεύω κι εγώ πως μια εταιρία με την ιστορία και τη φήμη της FIAT δεν θ' αφήσει τους πελάτες της να χάσουν τα χρήματά τους...

Η ΚΑΡΕΝΤΑ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΟΙΩΝΑ ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ 60......

To πρόβλημα είναι γενικότερο, σε ότι αφορά εισαγωγείς-αντιπρόσωπους και πολυεθνικές. Το αυτοκίνητο πρόκειται να δεχθεί έναν ανέλητο πόλεμο, ο οποίος έχει ξεκινήσει ήδη.
Πανίσχυροι κολοσσοί πριν λίγα χρόνια, αντιμετωπίζουν το φάσμα της χρεωκοπίας, κάνοντας κινήσεις που δεν τις είχαν προετοιμάσει ορθότερα ( Παζαρόπουλος, Σφακιανάκης κτλ)

Κατα την γνωμη μου ειναι ευθυνη της μαμας εταιρειας να καλυψει τυχον προβληματα με τους ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ αντιπροσωπους.
Μην ξεχναμε οτι ολοι αυτοι εχουν πληρωσει εναν σκασμο λεφτα για να γινουν αντιπροσωποι...