AB IPBox 9000HD Black

Τελικά πήρα μία απάντηση ίσως αναμενόμενη ...

η δεύτερη εικόνα από το pip δεν δίνει ήχο ...

κρίμα , και πίστευα πως θα βγει κάποιο τρικ με εικόνα από HD και ήχο από nova ...

Τώρα περιμένουμε την κελεμπία , ε , DM8000 ήθελα να πω ... , αυτός φαίνεται να έχει έτοιμη υποστήριξη unofficial ...

Για να βγάλουμε ξανά το θέμα με τον 9000 στην επιφάνεια.

Η DGS συνεχίζει και βγάζει αναβαθμίσεις, με την τελευταία να είναι 08/2011.
Από τότε που κυκλοφόρησε ο δέκτης έως τώρα, υπάρχουν αισθητές βελτιώσεις με τα επίσημα Image?

1) Με το επίσημο image της DGS, πόσα SD/HD/MPEG4 κανάλια γράφει ταυτόχρονα?
2) Με το PIP τι γίνεται, μπορείς να βλέπεις δύο HD ή ΜPEG4 mαζί?
3) PIP με 2 HD ή MPEG4 γράφοντας και άλλο HD ή MPEG4 γίνεται?
4) Σκληρό μπορεί να πάρει σε USB?
5) Αναγκαστικά σε EXT format ή δέχεται και ΝTFS?

1) Δυο καναλια και ενα διαφορετικο που βλεπεις
2)Νομιζω οχι
4) Ναι
5) ext2-3

Οσοι εχετε τον δεκτη μπορειτε να δοκιμασετε και το pgi 1.2 image. Δουλευει και το εβδομαδιαιο epg της Nova με αυτο.

Τον IPBOX 9000 HD τον έχω ξανά στα χέρια μου, με δύο tuner S2.
Δεν με ενδιαφέρει η ανάγνωση κάποιας κάρτας. Το επίσημο image της DGS δεν είναι και άσχημο.
Εκτός από Enigma, υπάρχει κάποιο άλλο image που προτείνετε? Η ωραία εμφάνιση των μενού είναι +

Δοκιμασε sifteam (εχει δυο, ενα με βαση το dgs και ενα enigma2) και pgi αλλα αν ψαξεις υπαρχουν και 3-4 ακομα.

Y.Γ Καλοριζικος !!! Απο σλοβακια ηρθε ;

Last edited:
Μου ήρθε από site ενημέρωση πως βγήκε η παρακάτω αναβάθμιση από την BM-Team για τον 9000. Ξέρει κανείς τι αναβάθμιση είναι και αν αξίζει?

IPBox9000HD BMT-nessie R13652
h**p://www.satupdate.net/soubory/AB%20IPBox%20HD/9000HD_Images/BMTeam/

Επίσης από τα άλλα Image, αξίζει να δοκιμάσω κάποιο ή θα χάσω τον χρόνο μου?
h**p://www.satupdate.net/soubory/AB%20IPBox%20HD/9000HD_Images/

Ασχημα τα μαντατα απο την εταιρεια DGStation-Cuberevo. Συμφωνα με τον υπευθυνο του denktenk forum η εταιρεια σταματησε τις εργασιες της.
Εχω περιεργεια να μαθω τι πηγε στραβα σε μια τετοια εταιρεια με αρκετη ιστορια στο χωρο του linux stb και δεδομενου οτι η ιδια ηταν κατασκευαστης , εφτιαχνε ακομα και αρκετα μοντελα της homecast.
http://cuberevo-digital.com/

Καλημέρα σε όλους. Χτες απέκτησα τον 9000 από έναν φίλο εδώ που τον ευχαριστώ. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι δεν γνωρίζω τις ρυθμίσεις του tuner (1 έχει) για να κάνω τον δέκτη να κάνει scan για υπηρεσίες. Έχω ένα πιάτο και 2 lnb για Hotbird και Astra. Αν κάποιος έχει οποιαδήποτε λύση θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ

@sakis.com Ναι αυτη ειναι η τελευταια και μπορεις να βαλεις απο εδω της sifteam την extended version
http://www.sifteam.eu/download/decoders/ipbox/6002-073-13791-r2-extended-9000.html

Φυσικα πιο καλη ειναι η PGI 1.3
@geovision Θα ρυθμισεις τον δεκτη σου με το diseqc
Menu-->antena setup-->LNB setup
Fixed satellite Hotbird Diseqc Parameters A
Fixed Satellite Astra Diseqc Parameters B (αν εχεις τον hotbird sto A και τον Astra στο B)
To μπλε κουμπι σε αυτη την οθονη ειναι το save configuration (καθε φορα που ρυθμιζεις ενα δορυφορο)

Αυτα με το PGI 1.3 Αν εχεις καποια αλλη εκδοση δεν θυμαμαι αν τα εχει λιγο πιο διαφορετικα αλλα κανε ενα screenshot αν θελεις

Καλημέρα σε όλους,

Είμαι νέος με το μηχάνημα και διαβάζω όσο μπορώ να καταλάβω την λειτουργία του. Έχω βρεθεί όμως σε αδιέξοδο και δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Αγόρασα τον δέκτη μεταχειρισμένο με ένα image πάνω το sif extreme 1.5. Μόλις άνοιξα τον δέκτη αυτός μπήκε κανονικά αλλά δεν μπορούσα να δω κανάλια κλπ δεν ξέρω γιατί. Πάω να αλλάξω τις ρυθμίσεις του δικτύου και μου πέταγε σφάλματα το image σε πράσινη οθόνη. Τέλος πάντων με τα πολλά τις άλλαξα και μπορούσα να δω τον δέκτη δικτυακά. Σκέφτηκα να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων να τον κάνω να λειτουργεί από την αρχή. Το έκανα και εκεί βλέπω ότι όταν πήγαινα να scannaρω για υπηρεσίες κλπ μου έλεγε ότι το tuner θέλει ρύθμιση. Ότι και αν έβαζα δεν μπορούσε να βρεί τίποτα από κανάλια και μου έβγαζε συνέχεια ότι πρέπει να ρυθμίσω το tuner (είναι single tuner). Σκέφτομαι ότι φταίει το image. Κατεβάζω εργαλεία, pc editor, flash κλπ και διάφορα image. Πάω να κάνω αναβάθμιση δικτυακά και πάντα είχα πρόβλημα στο ότι δεν μπορούσε να δει το telnet και το ftp λόγω λάθους στο όνομα χρήστη ή τον κωδικό (έβαλα τα πάντα, root και ipbox, relook, pw, dreambox, enigma,sifteam). Σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση μεσω usb καλωδίου. Στα windows 7 όμως δεν βλέπουν τους οδηγούς που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα μέσα και άρα δεν μπορούν να δουν την συσκευή. Ξανακάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και τώρα είμαι στο σημείο όπου ο δέκτης ξεκινώντας κάνει το wizard εγκατάστασης και ρωτάει για τύπο σύνδεσης hdmi κλπ και όταν περάσει μια οθόνη που αναφέρεται στα Hz (30 αν θυμάμαι επιλέγουμε) βγάζει πάλι πράσινη οθόνη με λάθη και ξεκινάει πάλι από την αρχή την ίδια διαδικασία.
Θα παρακαλούσα λοιπόν κάποιον αν μπορεί να μου περιγράψει με απλά λόγια και κανένα λινκ αν υπάρχει για το τι πρέπει να κάνω από δω και πέρα. Πιστεύω ότι μάλλον μέσω usb stick πρέπει να κάνω εγκατάσταση. Τi format πρέπει να έχει? Θα ήθελα επίσης να περάσω το pgi 1.3 μπορεί κάποιος να το υποδείξει ως αρχείο? (το έχω βρει αλλά δεν γράφει για 9000 αλλά για 900). Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά θα εκτιμούσα πολύ μια απάντηση. Ευχαριστώ.

PGI 1.3 9000
http://www.megaupload.com/?d=B50GCF1H
εχει ενα αρχειο usb_kernel_root_db.img
Θα το μετονομασεις σε usb_update.img

Βαζεις το αρχειο σκετο σε ενα αδειο στικακι (format fat32) συνδεεις το στικακι στον δεκτη.
Πας μπροστα στον δεκτη και πατας το κουμπι να ανοιξει και το κρατας πατημενο. Μολις δεις στην οθονη (του δεκτη) της ενδειξη booting πατας με το αλλο σου χερι το τελευταιο κουμπι δεξια (αυτο που δειχνει βελακι πανω) και πλεον τα κρατας και τα δυο πατημενα για ενα-δυο δευτερολεπτα μεχρι που αλλαζει η ενδειξη και δειχνει (ελα ντε δεν θυμαμαι ακριβως.. firmware loading νομιζω, τελος παντων θα δεις το στικακι σου να αναβοσμηνει το led) και τοτε αφηνεις τα δυο πληκτρα και αραζεις πισω για 10 λεπτα και βλεπεις λεει erasing μετα flashing και σου δειχνει και ποσο τοις εκατο προοδο, μεχρι να γραψει done και επειτα κλεινεις το δεκτη απο τον διακοπτη πισω και ξεκιναει.
Αν σου βγαλει err10 κατι παει στραβα με το στικακι σου, ξαναφορμαρε η δοκιμασε αλλο (εμενα δεν γουσταρε με τιποτα ενα corsair voyager GT αλλα δουλευει αριστα με ενα sandisk των 3 ευρω).
Θα χρειαστεις πολυ αργοτερα και αυτο το addon (για oscam-mgcamd ktl)
http://www.megaupload.com/?d=6I96OH40

Ξεκινα και τα λεμε. Να ρυθμισεις το LNB ειναι ευκολο σου βγαζει οδηγο στην εκιννηση οπως σου περιεγραψα πιο πανω.
Θυμησου και αυτες τις γραμμες που θα τις βαλεις μεσα σε ενα αρχειο που λεγεται nonstandard_encoding για ελληνικο EPG. θα συνδεθεις με ftp (user:root pass:relook) και εισηγαγε αυτες τις γραμμες σε αυτο το αρχειο, εχει ηδη γραμμενα τα μισα απο αυτα, εγω σου δειχνω τι πρεπει να λεει πληρως)

Code:
318/12100        ISO8859-7    # Greek NOVA/10930
318/200            ISO8859-7    # Greek NOVA/11240
318/5500        ISO8859-7    # Greek NOVA/11823
318/6100        ISO8859-7    # Greek NOVA/11938
318/7100        ISO8859-7    # Greek NOVA/12130
318/7300        ISO8859-7    # Greek NOVA/12169
318/7700        ISO8859-7    # Greek NOVA/12245
318/9400        ISO8859-7    # Greek NOVA/12597

1/1        ISO8859-7    # Digea
1/2        ISO8859-7    # Digea

Για 7ημερο epg στα καναλια της nova θα πας στο καναλι EEPG (με κεφαλαια) και θα το αφησεις για 3 λεπτα εκει.

Last edited:
Απάντηση: Re: AB IPBox 9000HD Black

PGI 1.3 9000
http://www.megaupload.com/?d=B50GCF1H
εχει ενα αρχειο usb_kernel_root_db.img
Θα το μετονομασεις σε usb_update.img

Βαζεις το αρχειο σκετο σε ενα αδειο στικακι (format fat32) συνδεεις το στικακι στον δεκτη.
Πας μπροστα στον δεκτη και πατας το κουμπι να ανοιξει και το κρατας πατημενο. Μολις δεις στην οθονη (του δεκτη) της ενδειξη booting πατας με το αλλο σου χερι το τελευταιο κουμπι δεξια (αυτο που δειχνει βελακι πανω) και πλεον τα κρατας και τα δυο πατημενα για ενα-δυο δευτερολεπτα μεχρι που αλλαζει η ενδειξη και δειχνει (ελα ντε δεν θυμαμαι ακριβως.. firmware loading νομιζω, τελος παντων θα δεις το στικακι σου να αναβοσμηνει το led) και τοτε αφηνεις τα δυο πληκτρα και αραζεις πισω για 10 λεπτα και βλεπεις λεει erasing μετα flashing και σου δειχνει και ποσο τοις εκατο προοδο, μεχρι να γραψει done και επειτα κλεινεις το δεκτη απο τον διακοπτη πισω και ξεκιναει.
Αν σου βγαλει err10 κατι παει στραβα με το στικακι σου, ξαναφορμαρε η δοκιμασε αλλο (εμενα δεν γουσταρε με τιποτα ενα corsair voyager GT αλλα δουλευει αριστα με ενα sandisk των 3 ευρω).
Θα χρειαστεις πολυ αργοτερα και αυτο το addon (για oscam-mgcamd ktl)
http://www.megaupload.com/?d=6I96OH40

Ξεκινα και τα λεμε. Να ρυθμισεις το LNB ειναι ευκολο σου βγαζει οδηγο στην εκιννηση οπως σου περιεγραψα πιο πανω.
Θυμησου και αυτες τις γραμμες που θα τις βαλεις μεσα σε ενα αρχειο που λεγεται nonstandard_encoding για ελληνικο EPG. θα συνδεθεις με ftp (user:root pass:relook) και εισηγαγε αυτες τις γραμμες σε αυτο το αρχειο, εχει ηδη γραμμενα τα μισα απο αυτα, εγω σου δειχνω τι πρεπει να λεει πληρως)

Code:
318/12100        ISO8859-7    # Greek NOVA/10930
318/200            ISO8859-7    # Greek NOVA/11240
318/5500        ISO8859-7    # Greek NOVA/11823
318/6100        ISO8859-7    # Greek NOVA/11938
318/7100        ISO8859-7    # Greek NOVA/12130
318/7300        ISO8859-7    # Greek NOVA/12169
318/7700        ISO8859-7    # Greek NOVA/12245
318/9400        ISO8859-7    # Greek NOVA/12597

1/1        ISO8859-7    # Digea
1/2        ISO8859-7    # Digea

Για 7ημερο epg στα καναλια της nova θα πας στο καναλι EEPG (με κεφαλαια) και θα το αφησεις για 3 λεπτα εκει.

Φίλε να σε ευχαριστήσω προσωπικά για την βοήθεια και την προσπάθεια που κατέβαλες. Δεν κατόρθωσα να περάσω βέβαια το image αυτό αλλά το INDB6 v.10 for Conexant cx24116 DVB-S2 tuner only 900\910\9000. Έβαλα το συγκεκριμένο για 2 λόγους. Ο πρώτος είναι διότι κατά το φλασάρισμα μου έβγαζε EPIC FAIL αν και το πέρασα 2 φορές. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το chipset ταιριάζει με αυτό του tuner. Εντάξει έτσι κι αλλιώς προσωρινό ειναι να δω τι παίζει. Τώρα πάω για cams κλπ. Μου αρκεί πάντως το ότι μπόρεσα και τον σεταρα αμέσως και ειδα εικόνα. Όλα καλά και σε ευχαριστώ και πάλι.

@geovision: Υπάρχουν δύο ειδών images. Το επίσημο λογισμικό που είναι πιο ελαφρύ, υποστηρίζει πλήρως το hardware (πχ δουλεύει το PiP/PaP) αλλά δεν είναι και τόσο εύχρηστο (αν και αυτό είναι και θέμα γούστου) - και τα enigma2 images που όμως δεν υποστηρίζουν πλήρως το hardware.

Ο fchef σου πρότεινε το καλύτερο επίσημο λογισμικό. Αυτό που είχες και αυτό που δοκιμάζεις τώρα είναι enigma2.

Απάντηση: Re: AB IPBox 9000HD Black

@geovision: Υπάρχουν δύο ειδών images. Το επίσημο λογισμικό που είναι πιο ελαφρύ, υποστηρίζει πλήρως το hardware (πχ δουλεύει το PiP/PaP) αλλά δεν είναι και τόσο εύχρηστο (αν και αυτό είναι και θέμα γούστου) - και τα enigma2 images που όμως δεν υποστηρίζουν πλήρως το hardware.

Ο fchef σου πρότεινε το καλύτερο επίσημο λογισμικό. Αυτό που είχες και αυτό που δοκιμάζεις τώρα είναι enigma2.

Αυτό το λογισμικό δεν μπορώ να το περάσω μέσα. Με την διαδικασία του φασαρίσματος μέσω usb. Βγάζει συνεχώς epic fail όταν ξεκινάει. Μήπως πρέπει να περασω κάτι άλλο πριν? Άλλα firm μπορώ να τα περάσω κανονικά.

Re: Απάντηση: Re: AB IPBox 9000HD Black

Αυτό το λογισμικό δεν μπορώ να το περάσω μέσα. Με την διαδικασία του φασαρίσματος μέσω usb. Βγάζει συνεχώς epic fail όταν ξεκινάει. Μήπως πρέπει να περασω κάτι άλλο πριν? Άλλα firm μπορώ να τα περάσω κανονικά.

Ο λόγος που δε μπορείς να το περάσεις είναι ότι ο bootloader σου είναι ρυθμισμένος για να ξεκινά image enigma2 από τη flash. Πρέπει να αλλαχτούν κάποιες παράμετροι στον bootloader. Ουσιαστικά το image περνάει αλλά οι παράμετροι για να ξεκινήσει είναι λάθος. Ρώτα τον προηγούμενο ιδιοκτήτη αν σε κάποια επιλογή του multiboot το είχε ήδη ρυθμισμένο αυτό. Αν όχι θα πρέπει να επαναφέρεις τις default multiboot, θα σου πω αργότερα πως γίνεται αυτό.

Last edited: