ABC Productions SA, μία Ελληνική εταιρεία Τηλεοπτικών παραγωγών.

I Το 3d δες το σαν μια παραγωγή με 2 δρόμους (L & R) . Κάθε δρόμος αντιστοιχεί σε ένα μάτι.
Όλα πρέπει να είναι διπλά, μια "αλυσίδα" για κάθε μάτι. Χρειάζεται να έχεις 2 κάμερες με δύο φακούς, ανά θέση με κοινό και συγχρονισμενο focus & zoom controller για κάθε φακό.
Η μίξη εικόνας δουλεύει και αυτή παράλληλα με 2 δρόμους, όπως και οι servers για τα replay, τα graphics και γενικά ότι είναι μέρος της παραγωγής, είναι διπλό.
Κάθε ζεύγος καμερων στην εκάστοτε αλυσίδα περνά από video processing, και διορθώνονται τα καρέ, ώστε να μην έχουν απόκλιση μεταξύ τους και στην συνέχεια περνάνε σαν 2 ανεξάρτητα αλλά "παντρεμένα" feeds στην μίξη εικόνας.
Οι 2 δρόμοι που βγαίνουν από την μίξη εικόνας μπαίνουν στο 3D video processing που ουσιαστικά παίρνει τα feeds και τα δίνει ως ένα καρέ SBS(συνήθως) ή over under έτοιμο για να δωθει στον τηλεθεατη

Re: Απάντηση: ABC Productions SA, μία Ελληνική εταιρεία Τηλεοπτικών παραγωγών.

Σε ευχαριστούμε πολύ nvianitakis για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας παρέχεις.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις για την ύπαρξη κάποιου προστατευτικού μπροστά στις κάμερες που κάνουν αθλητικές μεταδόσεις, και αν υπάρχει πιθανότητα αυτό το προστατευτικό να εμφανίζεται σε κάποιες τηλεοράσεις. Για να εξηγούμαι:
Σε δύο διαφορετικές και παντελώς άσχετες μεταξύ τους αθλητικές μεταδόσεις παρατήρησα δύο κάθετες αχνές μαύρες μπάρες να χωρίζουν την οθόνη της τηλεόρασης σε 3 ίσα τμήματα:
Την 1η φορά σε μετάδοση αγώνων κατάβασης σκι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι μέσω του OTE TV - Eurosport HD
Την 2η φορά στη μετάδοση του αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός πριν λίγες μέρες μέσω NOVA

Την 1η φορά κόντεψα να φέρω το service της panasonic στο σπίτι (η τηλεόραση είναι η 50VT60, 5 μηνών χωρίς ίχνος ύπαρξης Burn-in). Δεν το έκανε όμως πουθενά αλλού, σε κανένα άλλο κανάλι.
Η απορία μου δημιουργήθηκε μετά και την 2η φορά. Δεν έχει τύχει να παρακολουθήσω κάποιο άλλο αθλητικό γεγονός αρκετή ώρα για να προσέξω κάτι παρόμοιο.
Έχω δει όμως αρκετές σειρές ή ταινίες όπου δεν παρουσιάζεται κανένα θέμα.
Ελπίζω να μου απαντήσεις θετικά, για να μην ανοίξω θέμα σχετικά με περίεργη βλάβη...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντησή σου.

Καλησπέρα φίλε. Δεν υπάρχει κάτι προστατευτικο που να μπορεί να εμφανίσει κάτι παρόμοιο σαν αυτό που περιγράφεις.
Δεν μπορώ να σου πω αν είχαν κάτι στο Σοτσι, μιας που δυστυχώς δεν ήμουν εκεί, αλλά με απόλυτη βεβαιότητα σου απαντώ ότι στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός δεν υπήρχε τίποτα. Προστατευτικα για τους φακούς υπάρχουν, και είναι απλά τζάμια ουδέτερα, για αποφυγή γδαρσιματος του κρύσταλλου του φακού.
Το μοναδικό που θα μπορούσε να φανεί ως "πρόβλημα" και υπό συγκεκριμενες συνθήκες, είναι το φίλτρο cross, που χρησιμοποιούμε για εφέ. Αυτό ξαναλέω όμως, υπό συγκεκριμενες συνθήκες φωτισμού, μπορεί να εμφανίσει ένα αχνό πλέγμα και μόνο. Μπάρες κάθετες, όχι τίποτα από όσο ξέρω.

Δυστυχώς, νομίζω ότι θα ανοίξεις θέμα σχετικό με την συγκεκριμένη βλάβη.

Last edited:
Σε ζωντανη σύνδεση όλα έτοιμα για τον τελικο......:BDGBGDB55: IMG_67811045745322.jpeg

Καλα τα κρανη ειναι για τις φωνες του τηλεσληνοθετη που γεματος αγχος θα γκαριζει. Αλλα οι μασκες perque ? Ουτε για εξαερωση δεν βγαινουν εξω ? :BDGBGDB55:

Καλησπέρα σε ολους :) Θελω να ρωτησω αν γνωριζει καποιος ποτε εγινε η πρωτη ελληνικη! αθλητικη παραγωγη στην χωρα μας σε HD οχι απαραιτητα και μεταδοση (πρωτα test, εξοπλισμος κτλ). (εξερουνται Ολυμπιακοί αγώνες του 2004)

Τον Σεπτέμβριο του 2009 στην πρώτη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.
Όλη τη σεζόν '09-'10 οι παραγωγές του HD 1 obvan γίνονταν σε HD, εγγραφή σε HDCam αλλά η Νοβα το έβγαζε SD.
Η πρώτη μετάδοση ήταν τον Αύγουστο του '10 με τον αγώνα μπάσκετ Ελλάδα - Αμερική.

Ευχαριστω για τς πληροφοριες :) δλδ πιο νωρις πχ απο champions league δεν εχουν γινει πχ εντος εδρας παιχνιδια ? , οι καποιοι πχ τελικοι κυπελλων

Last edited:
Μάλιστα κτλβ , δλδ οτι αγωνας απο 2007 πχ 2008 εχει μεταδοθει απο ελλάδα σε ξενα δικτυα στα ΗD τους καναλια ειναι UPSCALE ?

Κατά 99% ναι. Σε γενικές γραμμές έχουμε κάνει σχεδόν όλους(για να μην σου πω όλους) τους εγχώριους αγώνες cl για Mega, ERT &Nova . Ποιος αγώνας σε ενδιαφέρει και ποιος τον έδειχνε; αν μου τα απαντήσεις αυτά, θα σου πω με βεβαιότητα.
Αν και τώρα που το συζητάμε, νομίζω ότι μόνο την σεζόν '03 -' 04 είχε έρθει ένα αμάξι από το εξωτερικό για 2 αγώνες της ΕΡΤ στην Ριζουπολη συγκεκριμένα.
Αλλά και πάλι δεν νομίζω να ήταν HD η παραγωγή.

Last edited:
Re: Απάντηση: ABC Productions SA, μία Ελληνική εταιρεία Τηλεοπτικών παραγωγών.

Το παιχνιδι αν θυμαμαι καλα olympiacos-chelsea στς 19 φεβρουαριου του 2008 ειχε μεταδοθει απο καποιο ξενo ΗD δικτυο

Mε σιγουριά στς 16 Σεπτεμβρίου του 2008 Παναθηναϊκός-Inter απο το Sky Sports HD 3 UK

Ο τελικός του champions league το 2007 στην Αθήνα έγινε απο ξένη εταιρια παραγωγης ?

Οι ολυμπιακοί του 2004 πρέπει να ήταν η πρώτη μετάδοση και μάλλον η eurovisιon της Αθήνας η 2η...

Οι Ολυμπιακοί ήταν κάποιοι επιλεκτικά σε πιλοτικό HD, το ξέρω σίγουρα γιατί ήμουν στο IBC και τα ζούσα από μέσα τα πράγματα. Όλες οι Eurovision έχουν γίνει με αυτοκίνητα από εξωτερικό, ακόμα και της Ελλάδας. Τότε είχαν έρθει Γερμανοί.

Φυσικα και ειναι, αυτοι κανουν την καλυψη σε ολα... Απο τους πεντε που χτυπηθηκαν οι τεσσερις πηραν εξητηριο και ενας παρεμεινε για νοσηλεια..

Το μεροκαματο του τρομου εχει καταντησει για αυτα τα παιδια...