About Foobar2000

Καταρχήν ένα ευχαριστώ στον sokmav για τις αναλυτικές οδηγίες.

Όσον αφορά όμως μετατροπή (realtime και μη) dsd->pcm , προτείνω ανεπιφύλακτα το korg audiogate. Αν και για "γενική" χρήση είναι μάλλον ένας άοσμος player (τόσο εμφανισιακά , όσο και ηχητικά) , στο κομμάτι dsd->pcm είναι ο μοναδικός player που παλεύω να ακούσω διαφορές με όσα dac δοκίμασα. (διαφορές που με foobar/JRMC είναι εύκολα αντιληπτές υπέρ του native dsd)

για να παίξει .cue θέλει κάποιο plug in;
πάω να παίξω ένα και δεν το φορτώνει καν... και το jriver το ίδιο...

Μπορει καποιος να βοηθησει να βαλω το skin dark;Το φορτωνω και δεν βγαινει σωστα!

Attachments

• foobar.jpg
    foobar.jpg
    49.5 KB · Views: 199
Κατέβασα από το "θείο" κατά λάθος ένα SACD iso. Πέρασα στο foobar το sacd component και παίζει κανονικά. Όχι ότι ακούω διαφορά με την Realtek onboard που έχω αλλά κουβέντα να γίνεται. Μπορώ με κάποιο τρόπο να το σπάσω σε "κανονικά" αρχεία FLAC ίδιας όμως ποιότητας με το αρχικό;

Και κάτι άλλο. Έχω κάτι flac + cue. Ποιος ο καλύτερος τρόπος να τα κόψω; Είχα βρει το medieval cue splitter και δεν είχα πρόβλημα. Αξίζει να το ξαναβάλω; Υπάρχει κάτι καλύτερο;

καλησπερα...θα ηθελα να ρωτησω κατι για το σεταρισμα του foobar

εχω παρει το nano dsd και μετα την αναβαθμιση στους drivers που εκανε η ifi, επελεξα τους asio της ifi, απο τα preferences του fbar...δλδ για asio drivers δεν εχει και καποια αλλη επιλογη...στους wasapi, δεν αναφερει καθολου σαν συσκευη το ifi...μονο την ενσωματωμενη καρτα ηχου της μητρικης και αυτη της nvidia, μαζι με το headset evo...

θελω να μπορω να ακουω pcm και dsd...η αλλαγη γινεται αυτοματα απο το fbar?

οταν ανοιγω το προγραμμα ελεγχου του ifi δινει μια σειρα επιλογων...ποια τιμη θα πρεπει να δωσω, ωστε να εχω καλυτερο αποτελεσμα και επιπλεον να συνεργαζεται χωρις προβληματα με το fbar?...πειραζω buffer length του fbar, αναλογα τη τιμη που δινω στο προγραμμα του ifi?...αν βαλω standard τιμη σαν επιλογη απ τα menu του ifi, τοτε μου βγαζει μηνυμα, οτι ειναι πολυ χαμηλο το sample rate και υπαρχει περιπτωση να εχω κολληματα κατα την αναπαραγωγη...

οταν βαζω την asio επιλογη στο fbar, δεν με αφηνει να πειραξω πολλα πραγματα στα μενου του fbar απο τα preferences...εχω εγκατεστημενη την τελευταια εκδοση του fbar...δλδ οι asio drivers του ifi (ASIO 2.2 -DSD native) κανουν ολες τις ενεργειες που απαιτουνται?

επισης, ποια η διαφορα των επιλογων? : use 64 bit asio drivers - run with high process priority

f1.jpgf2.jpgf3.jpgf4.jpgf5.jpg

δουλευω με win7-64 bit/i7(1155)/8gb ram pc

ευχαριστω

Απάντηση: Re: About Foobar2000

καλησπερα...θα ηθελα να ρωτησω κατι για το σεταρισμα του foobar

εχω παρει το nano dsd και μετα την αναβαθμιση στους drivers που εκανε η ifi, επελεξα τους asio της ifi, απο τα preferences του fbar...δλδ για asio drivers δεν εχει και καποια αλλη επιλογη...στους wasapi, δεν αναφερει καθολου σαν συσκευη το ifi...μονο την ενσωματωμενη καρτα ηχου της μητρικης και αυτη της nvidia, μαζι με το headset evo...

θελω να μπορω να ακουω pcm και dsd...η αλλαγη γινεται αυτοματα απο το fbar?

οταν ανοιγω το προγραμμα ελεγχου του ifi δινει μια σειρα επιλογων...ποια τιμη θα πρεπει να δωσω, ωστε να εχω καλυτερο αποτελεσμα και επιπλεον να συνεργαζεται χωρις προβληματα με το fbar?...πειραζω buffer length του fbar, αναλογα τη τιμη που δινω στο προγραμμα του ifi?...αν βαλω standard τιμη σαν επιλογη απ τα menu του ifi, τοτε μου βγαζει μηνυμα, οτι ειναι πολυ χαμηλο το sample rate και υπαρχει περιπτωση να εχω κολληματα κατα την αναπαραγωγη...

οταν βαζω την asio επιλογη στο fbar, δεν με αφηνει να πειραξω πολλα πραγματα στα μενου του fbar απο τα preferences...εχω εγκατεστημενη την τελευταια εκδοση του fbar...δλδ οι asio drivers του ifi (ASIO 2.2 -DSD native) κανουν ολες τις ενεργειες που απαιτουνται?

επισης, ποια η διαφορα των επιλογων? : use 64 bit asio drivers - run with high process priority

δουλευω με win7-64 bit/i7(1155)/8gb ram pc

ευχαριστω

Εδώ είσαι.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/117351-Στήσιμο-Foobar
Για ότι δεν μπορέσεις,γύρισε εδώ και ρώτα ότι θέλεις.

Re: Απάντηση: Re: About Foobar2000

Εδώ είσαι.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/117351-Στήσιμο-Foobar
Για ότι δεν μπορέσεις,γύρισε εδώ και ρώτα ότι θέλεις.

ευχαριστω Σωκρατη...

εχω κανει ολα αυτα τα βηματα εκτος της εγκαταστασης του skin...
αλλα στους asio οδηγους, ενω εχω εγκαταστησει την υποστηριξη για sacd-dsd, δεν βγαζει κατι αλλο εκτος τους asio της ifi...

δεν μου βγαζει την επιλογη : foo-dsd-asio, που βλεπω στις εικονες του λινκ που μου εδωσες
κανω κατι λαθος?

f6.jpgf7.jpg

Δεν δείχνει να την έχεις εγκαταστήσει...
Αν την είχες εγκαταστήσει θα φαινόταν στα preferences.

Δεν της ξανακάνεις μια εγκατάσταση;
Εδώ:
http://sourceforge.net/projects/sacddecoder/

Κανονικά μετά θα σου βγάλει και την καρτέλα που είδες στο οδηγό.

Σωκρατη, δεν ειχα κανει αυτο...διαβασα το readme (για καποιο λογο υπαρχουν αυτα τα readme)

If your dac/soundcard supports DSD playback through ASIO driver you can set up ASIO proxy:
1. Run ASIOProxyInstall-X.X.X.exe to install foo_dsd_asio ASIO proxy driver.
2. In foobar configure foo_dsd_asio proxy by selecting appropriate DSD compatible ASIO driver,
DSD playback method, PCM to DSD conversion method (if needed) and DSD samplerate for PCM to DSD conversion.
3. Select foo_dsd_asio as the output device.
4. If playback is in DSD mode you should get samplerates 2822400 or 5644800 and silence on VU Meter.

νομιζα οτι απλα κατεβαζω το αρχειο που με ειπες και το εγκαθιστω στα components και παπαλα...αλλα επρεπε να τρεξω το asioproxy...εμμ ασχετος λιγο ειπαμε

τι τιμες να δωσω τωρα στα κουτακια?...εχει να κανει με τις ρυθμισεις που θα δωσω απ το προγραμμα ελεγχου του ifi?...

δλδ εβαλα :

asio driver -ifi
dsd method - native
και fs, τη μεγαλυτερη τιμη 512....στα υπολοιπα?

Attachments

• f8.jpg
    f8.jpg
    52.7 KB · Views: 150
  • f9.jpg
    f9.jpg
    76.2 KB · Views: 151
  • f10.jpg
    f10.jpg
    81.1 KB · Views: 149
Το δεύτερο,όρισε το στα 10 ms.
Το πρώτο δεν θυμάμαι,παίξε όμως με τις επιλογές,θα το δουν κι άλλοι φίλοι και θα σου πουν.

Την άλλη καρτέλα του dsd (στα tools) την διαμόρφωσες όπως πρέπει;(ASIO Driver Mode: DSD )
Έχεις περάσει το τελευταίο firmware στο ίfi;
Στο νήμα του θα βρεις πολλά χρήσιμα αν δεν τα έχεις ήδη κάνει.

Re: Απάντηση: About Foobar2000

Το δεύτερο,όρισε το στα 10 ms.
Το πρώτο δεν θυμάμαι,παίξε όμως με τις επιλογές,θα το δουν κι άλλοι φίλοι και θα σου πουν.

Την άλλη καρτέλα του dsd (στα tools) την διαμόρφωσες όπως πρέπει;(ASIO Driver Mode: DSD )
Έχεις περάσει το τελευταίο firmware στο ίfi;
Στο νήμα του θα βρεις πολλά χρήσιμα αν δεν τα έχεις ήδη κάνει.

καταρχην, ευχαριστω για τη βοηθεια Σωκρατη...

ναι, την εφτιαξα βαση του οδηγου που εφτιαξες στο λινκ...πολυ κατατοπιστικο...αν θελω να ακουω pcm και dsd, θα πρεπει να το αλλαζω απ τα tools χειροκινητα?
εχω περασει το τελευταιo firware στο ifi που υποστηριζει λεει asio native κλπ κλπ...

θα παιξω με τις ρυθμισεις και θα δω αν δεν παει κατι καλα...αυτο που διερωταμαι, ειναι κατα ποσο επιλογες απο τα μενου ελεγχου του ifi, μπορει να επηρεασουν τη σωστη συνεργασια του με το fbar...
πχ, αν βαλω μια μεγαλη τιμη στο asio buffer samples απο τα μενου του ifi, τελικα δημιουργησει bottleneck, μεταξυ σωστης ροης αρχειου απο fbar στο dac...ή κατι αλλο

αν εχει κανεις το ifi και εχει παιξει με αυτα, θα βοηθουσε να μας πει εντυπωσεις....

λεω να βαλω το fbar, να φορτωνει τα τραγουδια απο τη μνημη, αλλα δε ξερω...εχει νοημα?

και παλι ευχαριστω Σωκρατη:ernaehrung004: