About Foobar2000

Απάντηση: Re: Απάντηση: About Foobar2000

καταρχην, ευχαριστω για τη βοηθεια Σωκρατη...

ναι, την εφτιαξα βαση του οδηγου που εφτιαξες στο λινκ...πολυ κατατοπιστικο...αν θελω να ακουω pcm και dsd, θα πρεπει να το αλλαζω απ τα tools χειροκινητα?
εχω περασει το τελευταιo firware στο ifi που υποστηριζει λεει asio native κλπ κλπ...

θα παιξω με τις ρυθμισεις και θα δω αν δεν παει κατι καλα...αυτο που διερωταμαι, ειναι κατα ποσο επιλογες απο τα μενου ελεγχου του ifi, μπορει να επηρεασουν τη σωστη συνεργασια του με το fbar...
πχ, αν βαλω μια μεγαλη τιμη στο asio buffer samples απο τα μενου του ifi, τελικα δημιουργησει bottleneck, μεταξυ σωστης ροης αρχειου απο fbar στο dac...ή κατι αλλο

αν εχει κανεις το ifi και εχει παιξει με αυτα, θα βοηθουσε να μας πει εντυπωσεις....

λεω να βαλω το fbar, να φορτωνει τα τραγουδια απο τη μνημη, αλλα δε ξερω...εχει νοημα?

και παλι ευχαριστω Σωκρατη:ernaehrung004:

Εφ´όσον το dac σου είναι DSD capable,το ορίζεις στο DSD και δεν χρειάζεται να το ξανααλλάξεις.
(Για την καρτέλα sacd μιλάμε).

Για τα υπόλοιπα τώρα.
Αφού παίζεις με τους asio του dac,ότι ορίσεις στο panel τους κανονικά περνάει και στις υπόλοιπες ρυθμίσεις.
Οπότε παίξε και όρισε αυτές που είναι πιο σταθερές και σου ακούγονται καλύτερα.

Το να παίζεις από την μνήμη,καλό είναι για μια σειρά από λόγους.
Κι εφ´όσον έχεις υπεραρκετή,γιατί όχι;

Παρακαλώ,καλές μουσικές!

Σωκρατη, να σε ρωτησω και κατι αλλο...

δεν παιζει αρχεια dsd αν απ τα preferences-devices, δεν επιλεξω το asio:foo_dsd_asio...
αν επιλεξω παρολαυτα, το iFi usb hd audio, ενω ξεκιναει και διαβαζει-παιζει το αρχειο ο fbar, δεν βγαινει ηχος στα ηχεια...γιατι αυτο?

f1.jpg

τωρα, αν επιλεξω τελικα το foo_dsd_asio, ενω στα sound properties του pc μου βγαζει την προεπιλογη μου, δλδ το iFi usb audio device, ενεργοποιημενο (1η φωτο), οταν αρχιζει και παιζει dsd, απενεργοποιειται μονο του (σαν να μην εχω επιλεξει καμια συσκευη σαν primary απο τα sound properties του pc)...και στη κατω δεξια μερια της οθονης, μου βγαζει κοκκινο στο εικονιδιο του ηχου (2η φωτο)...η 3η φωτο ειναι οι επιλογες που εχω κανει στα properties του foo_dsd_asio

f4.jpg

f6.jpg

f2.jpg

οταν σταματαει να παιζει dsd, επανερχεται κανονικα σαν primary device στα sound properties του pc, και στο εικονιδιο του ηχου κατω δεξια στην οθονη, ολα νορμαλ (δλδ οπως στη φωτο 1 με τα sound properties του pc)...μονο οταν παιζει dsd, κανει απο μονο του την ακυρωση αυτη και μονο ετσι βεβαια τελικα μπορω και εχω ηχο στα ενεργα...σε αρχεια pcm flac κλπ, δεν ακυρωνει τιποτα, δεν κανει καμια αλλαγη, ουτε στα sound properties του pc, ουτε πουθενα (εμφανιζεται η προεπιλογη iFi usb audio) και παιζει κανονικα τα παντα και ολα οκ...

εεε, οταν το επιλεγω dsd αρχεια, εχοντας ειπαμε επιλεξει υποχρεωτικα σαν επιλογη foo_dsd_asio, κανει αυτες τις αλλαγες, μονο οσο διαρκει η αναπαραγωγη του αρχειου που παιζει εκεινη τη στιγμη...
τι ναυτο τωρα?...δεν ξερω αν το dac ετσι πρεπει να λειτουργει και τελικα ολα οκ ή ειναι καποια ρυθμιση στο fbar ή κατι αλλο που δεν κανω σωστα

Last edited:
Προφανώς για να μπορεί να λειτουργεί σε ASIO native λειτουργία,έχει αυτόν τον περιορισμό.
Στα σίγουρα θα σου απαντήσουν οι κάτοχοι όμως όταν το δουν.
Οι ρυθμίσεις πάντως δείχνουν οκ...

Re: Απάντηση: About Foobar2000

Προφανώς για να μπορεί να λειτουργεί σε ASIO native λειτουργία,έχει αυτόν τον περιορισμό.
Στα σίγουρα θα σου απαντήσουν οι κάτοχοι όμως όταν το δουν.
Οι ρυθμίσεις πάντως δείχνουν οκ...

οκ...

αν εχει κανεις το συγκεκριμενο dac, ας κανει ενα κοπο να μας πει τι γινεται οταν παιζει dsd

ευχαριστω Σωκρατη...

φίλε μου εγώ έχω επιλέξει foo_dsd_asio στο output και DSD στο μενού SACD!
παίζει τα πάντα όλα natively, χωρίς καμία αλλαγή πλέον!
να υποθέσω πως έχεις αναβαθμίσει firmware και driver ναι;;

φίλε μου εγώ έχω επιλέξει foo_dsd_asio στο output και DSD στο μενού SACD!
παίζει τα πάντα όλα natively, χωρίς καμία αλλαγή πλέον!
να υποθέσω πως έχεις αναβαθμίσει firmware και driver ναι;;

εκανα 2 φορες την αναβαθμιση driver-firmware...2.20 και 4.0-4.02
και γω ειχα κανει τις ιδιες επιλογες...με foo_dsd_asio και dsd...εχεις δοκιμασει να αλλαξεις στο devices το "foo_dsd_asio" και να επιλεξεις "asio:iFi (by AMR) HD usb audio"?

f7.jpg
αν το δοκιμασεις και παιξεις dsd αρχεια, αναπαραγει κανονικα και εχεις ηχο στα ηχεια σου?

δλδ δεν σου ακυρωνει σαν primary device, το iFi, απο τα sound properties του pc, οταν παιζεις στο fbar αρχεια dsd με την επιλογη "foo_dsd_asio"?
ουτε κανα εικονιδιο κατω δεξια στην οθονη το pc, σαν να μην υπαρχει καρτα ηχου συνδεμενη?...εννοω παντα μονο κατα την αναπαραγωγη dsd....γιατι σε pcm flac κλπ κλπ, και μενα ολα οκ

δε ξερω...να στειλω κανα mail στην ifi?

Last edited:
Όχι δεν το έχω δοκιμάσει αλλά γιατί να το κάνω αφού με το foo_dsd_asio τα παίζει όλα natively χωρίς πρόβλημα!
Δεν καταλαβαίνω γιατί να το πειράξεις..

ετσι θα το αφησω, γιατι αλλιως δεν εχω ηχο σε αρχεια dsd...

το οτι μου ακυρωνει μονο του σα συσκευη audio το iFi, απ το sound devices του pc, οταν παιζω αρχεια dsd και δεν το κανει οταν παιζω pcm κλπ κλπ, δεν μπορω να καταλαβω γιατι το κανει...

επιλεγω flac 96αρι ή μεγαλυτερο και ανεξαρτητα τι επιλογη εχω στο output devices του fbar, τα παιζει χωρις καμια αλλαγη πουθενα...ειτε εχω "foo_dsd_asio", ειτε "asio:iFi"

επιλεγω dsd αρχεια να παιξουν (μονο επαμε οταν εχω επιλεξει foo_dsd_asio στο fbar) και αυτοματα κατα την αναπαραγωγη, ακυρωνει το iFi σα συσκευη audio του pc, βλεπω κοκκινο το εικονιδιο του ηχου κατω δεξια στην οθονη, αλλα το dsd αρχειο το παιζει κανονικα...ειναι σαν να μην εχω συνδεσει τιποτα σα καρτα ηχου και ομως παιζει dsd μεσο του ifi...το οποιο δεν παρουσιαζεται πουθενα σα συσκευη στο pc...εεε, μολις πατησω το stop στο fbar και σταματησει να παιζει το dsd, επανεμφανιζεται σα συσκευη audio του pc, το iFi και ολα καλα...ξαναπαταω το dsd να παιξει και εξαφανιζεται το ifi απ το pc...και ομως ηχος βγαινει...

μου φαινεται περιεργο...και γι αυτο λεω τελικα μηπως ειναι φυσιολογικο και ετσι εχει φτιαχτει να λειτουργει απο την εταιρια το dac οταν παιζει dsd..αλλιως ειναι περιεργο

Ρε παιδάκι μου μην κάνεις την ζωή σου δύσκολη... Άστο εκεί που τα παίζει όλα και ευχαριστήσου μουσικούλα!! :-P

Ρε παιδάκι μου μην κάνεις την ζωή σου δύσκολη... Άστο εκεί που τα παίζει όλα και ευχαριστήσου μουσικούλα!! :-P

:operator:...λες ε?

τες παντων...να παιζει θελουμε..οποτε παμ παρακατω

σορυ και για το off topic, αφου δεν ειχε να κανει μαλλον με ρυθμισεις του foobar, που αφοραει το thread εδω

Για να παίξω και εγώ dsd ,επαναλαμβάνω και dsd ,θα πρέπει να επιλέξω το foo-dsd-asio που είναι άλλο dac από το δικό σας ...οπότε ...Αυτό που σου λέει ο Domie Mic 65 έχει δίκιο ,τώρα αν στο μέλλον με τις αναβαθμίσεις ,αλλάξουν τα δεδομένα ,πιστεύω ο καθένας μας θα το αναφέρει ...

Για να παίξω και εγώ dsd ,επαναλαμβάνω και dsd ,θα πρέπει να επιλέξω το foo-dsd-asio που είναι άλλο dac από το δικό σας ...οπότε ...Αυτό που σου λέει ο Domie Mic 65 έχει δίκιο ,τώρα αν στο μέλλον με τις αναβαθμίσεις ,αλλάξουν τα δεδομένα ,πιστεύω ο καθένας μας θα το αναφέρει ...

εγραψα σε αντιστοιχο φορουμ του εξωτερικου, για το σεταρισμα γενικα στο foobar, και τι γινεται με την επιλογη drivers asio ή αλλους...
επισης ρωτησα για ποιο λογο γινεται η απενεργοποιηση της καρτας ηχου-dac, απ τα win, οταν παιζω dsd..τοσο για το δικο μου dac, οσο και για αλλα...

μια απαντηση που στεκει ειναι αυτη:

The foo_dsd_asio plugin is to make foobar "aware" and able to use any asio driver that may be available to the system. In your case the foo_dsd_asio plugin sees the IFI asio driver under its options and allows foobar to use the IFI asio driver. That's why you need those two things in order for foobar to be able to use any sound system asio driver.
When the asio driver is active the windows "direct sound" audio system is disabled and bypassed by the asio driver. That why you see the speaker icon turned red with a x. When you finished using the asio driver, control is given back to windows audio system and the speaker icon is active again. You can use the direct sound driver setting in J.River for the iDSD if you like.

αρα το foo_dsd_asio, ειναι απαραιτητο ωστε να μπορεσει ο fbar να συνεργαστει με τον εκαστοτε driver που εμεις επιλεγουμε, αναλογα το κατασκευαστη του dac μας...
βαση της απαντησης που πηρα, δε νομιζω λοιπον οτι μπορει να παιξει dsd αν απ το output επιλεξουμε πχ στη δικη μου περιπτωση "asio:ifi usb hd audio"...

και στη συνεχεια ο fbar, κανει αυτο που λεει το παλληκαρι "When the asio driver is active the windows "direct sound" audio system is disabled and bypassed by the asio driver. That why you see the speaker icon turned red with a x. When you finished using the asio driver, control is given back to windows audio system and the speaker icon is active again."

ισως κατεβασω και το jriver, να δω διαφορες στο σεταπ μεταξυ τους...αν ειναι πιο ευκολο το σεταρισμα του χωρις να απενεργοποιει τιποτα στα windows

Last edited:
Απάντηση: Re: About Foobar2000

βαση της απαντησης που πηρα, δε νομιζω λοιπον οτι μπορει να παιξει dsd αν απ το output επιλεξουμε πχ στη δικη μου περιπτωση "asio:ifi usb hd audio"...

Μα ετέθη ποτέ τέτοιο θέμα;
Η ίδια η Ifi προτείνει το σεταπ που σου είπαμε.

Γιατί μπερδεύεσαι και το παλεύεις;Μια χαρά δεν λειτουργεί;
Σκοπός του,είναι η σωστή αναπαραγωγή.
Εφ´όσον συμβαίνει τέλος,κάτσε κι απόλαυσε την μουσική σου.

*Και να χαίρεσαι που απενεργοποιεί αυτά που απενεργοποιεί στα Win.
Όσο λιγότερα,τόσο καλύτερα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: About Foobar2000

Μα ετέθη ποτέ τέτοιο θέμα;
Η ίδια η Ifi προτείνει το σεταπ που σου είπαμε.

Γιατί μπερδεύεσαι και το παλεύεις;Μια χαρά δεν λειτουργεί;
Σκοπός του,είναι η σωστή αναπαραγωγή.
Εφ´όσον συμβαίνει τέλος,κάτσε κι απόλαυσε την μουσκή σου.

ναι Σωκρατη...αυτο θα κανω

απλα θελω να ξερω τι γινεται στο pc και για ποιο λογο γινονται αλλαγες που δεν επελεξα ο ιδιος να κανω...στο μετρο του δυνατου παντα
ανεβασα την απορια μου μηπως και αλλος ειχε τετοιο προβληματισμο...πως και γιατι

ολα καλα...μουσικες να παιζουν και over:operator:

Για αυτό υπάρχουν τόσα προγράμματα ,για να επιλέξουμε αυτό που μας αρέσει ...

Να αρωτηξω κατι καλοι μου ανθρωποι...foobar και οκταρια απαγορευμενη σχεση ή εγω δεν κανω καλα το αρραβωνα?????

Απάντηση: Re: About Foobar2000

Να αρωτηξω κατι καλοι μου ανθρωποι...foobar και οκταρια απαγορευμενη σχεση ή εγω δεν κανω καλα το αρραβωνα?????

Φταίει το USB4.
Πρέπει να το βάλεις σε θύρα USB3 και κάτω.:flipout:

Γιατί,τι σου κάνει;
Με ποιο dac;

Εχει ο κουνιοδος μου ενα Toshiba με οκταρια και (κατα δηλωση του) του λεει οτι δεν ειναι συμβατα με foobar.
Κανει κατι λαθος???