About Foobar2000

Απάντηση: Re: About Foobar2000

Μετά από πειραματισμούς τα κατάφερα. Επισυνάπτω τις ρυθμίσεις κ δύο screenshots από αναπαραγωγή 24 bits.

Τελικά ήθελε το "never" στην αποκωδικοποίηση,καλά το πιάσαμε.
Καλές ακροάσεις!
:a0210:

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι βλεπουμε; τι ήθελε να κάνει ο φίλος ακριβώς;;; (κ εντέλει το κατάφερε! )

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι βλεπουμε; τι ήθελε να κάνει ο φίλος ακριβώς;;; (κ εντέλει το κατάφερε! )

Με απλά λόγια,ήθελε να στέλνει αυτό που παίζει το foobar και σε άλλες συσκευές.
Τηλέφωνα,AV ενισχυτές,κλπ. και να ακούγεται από αυτές.

Re: Απάντηση: Re: About Foobar2000

Μέσω δικτύου, ήθελα να βλέπει ο ενισχυτής (η tv ,το media player, το κινητό κλπ) το foobar σαν server. Έτσι η μουσική που υπάρχει στο pc ανάπαραγεται από όλες τις δυκτυακες συσκευές όχι σαν streaming, αλλά με την αποκωδικοποίηση να την αναλαμβάνει το dac του player.

Δεν ξερω αν εχει γραφτει πιο πριν αλλα για να μην ψαχνω τοσες σελιδες,είναι δυνατον να "παιζω"youtube με foobar? Αναφέρομαι στον ηχο όχι στην εικονα.

ναι ... υπάρχει σχετικό plug in .... τσέκαρε την ιστοσελίδα του φου ή γκούγκλαρε το.... foo_youtube λέγεται ...

επειδή ξαναέβαλα φουμπαρ μετά από αρκετά χρόνια, μου θυμίζει κάποιος στην σελίδα του pref/output αν οι επιλογές 16, 24 κλπ, υπερδειγματοληψίας κλπ καθορίζονται αποκλειστικά από την κάρτα ή όχι?
Διότι μου βγαίνουν ανενεργές και μου λέει ακριβώς αυτό, ότι δηλ. καθορίζονται από την κάρτα
(δυστυχώς δεν θυμάμαι παλιότερα αν συνέβαινε)

επειδή ξαναέβαλα φουμπαρ μετά από αρκετά χρόνια, μου θυμίζει κάποιος στην σελίδα του pref/output αν οι επιλογές 16, 24 κλπ, υπερδειγματοληψίας κλπ καθορίζονται αποκλειστικά από την κάρτα ή όχι?
Διότι μου βγαίνουν ανενεργές και μου λέει ακριβώς αυτό, ότι δηλ. καθορίζονται από την κάρτα
(δυστυχώς δεν θυμάμαι παλιότερα αν συνέβαινε)

Δημήτρη σωστά στο λέει.
Ρίξε κι εδώ μια ματιά.

είχα την εντύπωση ότι οι επιλογές έβγαιναν πάντα.....
τέλος πάντων το θέμα που έχω είναι ένα ριπ στα 176 που έχει ένα φύσημα παντού. Σαν ροζ θόρυβος. Στο sbox δεν ακούγεται, αλλά εκεί γίνεται downsample ούτως ή άλλως.

είχα την εντύπωση ότι οι επιλογές έβγαιναν πάντα.....
τέλος πάντων το θέμα που έχω είναι ένα ριπ στα 176 που έχει ένα φύσημα παντού. Σαν ροζ θόρυβος. Στο sbox δεν ακούγεται, αλλά εκεί γίνεται downsample ούτως ή άλλως.

Παράξενο το ακούω...
Δοκίμασες με κανένα 88άρι να δεις μήπως είναι θέμα χρονισμού;
Τι έξοδο έχεις βάλει στο output;Asio ή wasapi;

έξοδο κατ ευθείαν το usb hd device. Ενα usb>i2s με 6631.
υποθέτω δεν εμπλέκονται ούτε asio ούτε wasapi.
τα 7 το βρίσκουν με τη μία.

νομίζω κάπου έχω 1ή 2 88άρια....
Εννοείται 192 δεν υπάρχει θέμα.

έξοδο κατ ευθείαν το usb hd device. Ενα usb>i2s με 6631.
υποθέτω δεν εμπλέκονται ούτε asio ούτε wasapi.
τα 7 το βρίσκουν με τη μία.

νομίζω κάπου έχω 1ή 2 88άρια....
Εννοείται 192 δεν υπάρχει θέμα.

Οκ,έτσι εξηγείται...
Δημήτρη,θα χρειαστείς τουλάχιστον ένα από τα δύο,είτε τους Asio οδηγούς του usb>i2s είτε wasapi.
Κατέβασε τα εδώ κι εδώ,εγκατέστησε τα ,κάνε επανεκκίνηση το foobar και μετά διάλεξε ένα από τα δύο στο output (Θα λέει Ασιο HD device ή wasapi Hd device. )
Έτσι θα παίξεις.

Τα asio κατέβηκαν αλλα πολλά προβλήματα μετα.
Το 176 αυτο το συγκεκριμένο εχει πρόβλημα. Το 88 δεν έχει οπως και αλλο 176.
Τωρα απο τις επιλογές που εχω σωστά δεν παίζει καμία 100%.
Αλλες σφυρίζουν στην έναρξη αλλες κάνουν διακοπές γενικως.
Αλλες βγαζουν καρτα οτι δεν υπό στηρίζεται η ανάλυση
Εχω τις εξής επιλογές
Asio for c media usb device
Ds spdif out high speed audio
Wasapi event """"
Wasapi push """"

Ποιο πρέπει να είναι τσεκαρισμένο?
Πριν που δεν είχα τους οδηγούς τί έπαιζε?
Πως μπορώ να ξέρω τι ακριβώς βγαίνει προς το dac?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης πριν παίζανε πράγματα που όταν έβαλα ασιο άρχισαν να βγαίνουν καρτες οτι δεν υποστηρίζονται...

Το πιο απροβλημάτιστο γενικά είναι το wasapi event,αυτό βάλε.
Οδηγούς δικούς του είχε το usb>i2s,έτσι;Τους έχεις εγκαταστήσει.

Το λέω γιατί το συγκεκριμένο CM είχε ένα κάρο οδηγούς και κανείς δεν δούλευε καλά,ήταν όλοι κατά περίπτωση,τρομάξαμε να βγάλουμε άκρη σε ένα νήμα στην DIY θυμάμαι.

Όπως το είχες πριν έπαιζες μέσω του mixer των windows,με το ASIO ή το wasapi αυτός παρακάμπτεται οπότε δεν ακούς άλλο ήχο από τα win. (ντιν-ντον, αν βάλεις tube,κλπ. )
Θα πρέπει πρώτα να κλείσεις τον Foobar και μετά να ανοίξεις την σελίδα του youtube πχ.
Το Asio και το Wasapi αν θυμάμαι καλά δεν έπαιζαν αρχεία που ήταν πολύ χαμηλά,κάτι 16 bit/32 Hz.
Η cm φτάνει 24/192 έτσι;Αλλά όχι DSD και τέτοια,για να παίξεις τέτοια πρέπει να κάνεις αυτά που λέει το άλλο νήμα.

Πάλεψε το λίγο,κοίτα και το άλλο νήμα με το στήσιμο αν είναι όλα σωστά κι εδώ είμαστε πάλι.

Εναν οδηγο ειχα πάντα αυτον έβαλα. Μου φαίνεται θα ξαναπάω στο squeeze. ...