About Foobar2000

Re: Απάντηση: About Foobar2000

Δεν νομίζεις απλώς ... έτσι ακριβώς είναι ....

δεν παίζει ή τα παίζει φυσώντας?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κοίταξε κι εδώ για νέο οδηγό,λογικά θα είναι πολύ νεώτερος.(v1.11)

και ο παλιός τί γίνεται?
απλά overwrite?

Re: Απάντηση: About Foobar2000

δεν παίζει ή τα παίζει φυσώντας?

δεν τα υποστηρίζει ... άρα δεν πρέπει να παίζουν καθόλου ... έχω και γω το ''Α'', και όταν ψαχνόμουν με οδηγούς τα είχα ξεκαθαρίσει τα πράγματα ...

επίσης οδηγούς για το cm 6631 A έχουν κυκλοφορήσει όλες οι εταιρείες που το φοράνε (πχ. η schiit) και υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές ... θυμάμαι ότι κάποιων εταιρειών δεν έβλεπαν το δικό μου, και τελικά μάλλον της σιιτ έκανε την δουλειά ...

Απάντηση: Re: About Foobar2000

πως καταλαβαίνεις τι έχεις ?

Φυσιολογικά το αρχείο που εγκαθιστάς έχει και την έκδοση.
Το παλιό τι λέει;

και ο παλιός τί γίνεται?
απλά overwrite?

Ναι.

Re: Στήσιμο Foobar

καλησπέρα και συγχαρητήρια για τον οδηγό!
σαν νέος έχω μερικές ερωτήσεις,τι διαφορά έχει το asio με wasapi?
εγώ θα βάλω το foobar σε windows 8.1 64bit υπάρχει κάποιο θέμα υποστήριξης ή ακολουθώ κανονικά τον οδηγό?
τέλος η μουσική θα αναπαράγεται απο τα superlux 668b συνδεδεμένα στο λάπτοπ μου,θα χρειαστεί να προσθέσω/αγοράσω κάτι άλλο ώστε να πάρω το 100% της απόδοσης των ακουστικών μου?

Απάντηση: Re: Στήσιμο Foobar

καλησπέρα και συγχαρητήρια για τον οδηγό!
σαν νέος έχω μερικές ερωτήσεις,τι διαφορά έχει το asio με wasapi?
εγώ θα βάλω το foobar σε windows 8.1 64bit υπάρχει κάποιο θέμα υποστήριξης ή ακολουθώ κανονικά τον οδηγό?
τέλος η μουσική θα αναπαράγεται απο τα superlux 668b συνδεδεμένα στο λάπτοπ μου,θα χρειαστεί να προσθέσω/αγοράσω κάτι άλλο ώστε να πάρω το 100% της απόδοσης των ακουστικών μου?

Όχι,κανένα πρόβλημα με τα 8άρια.
Το wasapi γενικά θεωρείται η μικρότερη οδός χωρίς όμως να έχει διαφορά από το ASIO.

Για τα ακουστικά σου ένας ενισχυτής ακουστικών/ντακ θα σου έδινε το 100%.
(Αυτό όμως είναι θέρμα που πρέπει να συζητηθεί στην ανάλογη υποκατηγορία... )

Παίδες μια ερώτηση... Το Ks είναι καλύτερο από τα wasapi & Asio ; Ποιο θεωρείται καλύτερο;

Παίδες μια ερώτηση... Το Ks είναι καλύτερο από τα wasapi & Asio ; Ποιο θεωρείται καλύτερο;

KS για win xp,ASIO kai Wasapi για Win 7 και πάνω.

Τελεια....
Εβαλα τον schiit και τωρα δεν παίζει κανενα 176αρι. ..
Ουτε 192αρι. ..
Μονο με ds....

Τελεια....
Εβαλα τον schiit και τωρα δεν παίζει κανενα 176αρι. ..
Ουτε 192αρι. ..
Μονο με ds....

Α καλά...
Το γνωστό 6631...
Δεν παίρνεις ένα αμανέρο ή ένα νέο 6631Α Δημήτρη να καθαρίσεις;
Έχουν σκάσει κόσμο αυτά τα πράγματα,φαντάσου πως ανάλογα την έξοδο που ήθελε κανείς θέλανε και διαφορετικό φλασάρισμα.

Και θα έχεις μέχρι 32/384 και DSD και απ' όλα,αφού το βουβάλι τα σηκώνει.
Μέχρι τότε βάλε πάλι τον παλιό οδηγό ή αλλιώς ρίξε ένα ψάξιμο για άλλους.
Ρίξε κι εδώ μια ματιά να καταλάβεις,έχει και τους οδηγούς που δοκίμασαν τότε τα παιδιά.

Δυστυχώς πλέον δεν εχω χρονο για ψάξιμο η αποτυχίες.
Αν θέλεις να μου προτεινεις κατι fuss free σε προσιτό επίπεδο ισως να το σκεφτώ σοβαρά

Re: Απάντηση: Re: Στήσιμο Foobar

Όχι,κανένα πρόβλημα με τα 8άρια.
Το wasapi γενικά θεωρείται η μικρότερη οδός χωρίς όμως να έχει διαφορά από το ASIO.

Για τα ακουστικά σου ένας ενισχυτής ακουστικών/ντακ θα σου έδινε το 100%.
(Αυτό όμως είναι θέρμα που πρέπει να συζητηθεί στην ανάλογη υποκατηγορία... )
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
οπότε να ρωτήσω κάτι τελευταίο, παίζοντας κατευθείαν απο το λάπτοπ με την on board κάρτα ήχου, κάνοντας το παραπάνω setup θα υπάρχει πραγματική διαφορά στην ποιότητα ή πρέπει να έχω κάποιο dac/amp για να έχουν νόημα αυτές οι ρυθμίσεις στο foobar?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στήσιμο Foobar

Δυστυχώς πλέον δεν εχω χρονο για ψάξιμο η αποτυχίες.
Αν θέλεις να μου προτεινεις κατι fuss free σε προσιτό επίπεδο ισως να το σκεφτώ σοβαρά
Τα καινούργια είναι όλα απροβλημάτιστα.
Είτε σε xmos πας,είτε σε κάτι στυλ amanero,υπολόγισε κανα 80άρι με τα μεταφορικά.
Εγώ σου προτείνω το δεύτερο που έχει κι επίσημους δικούς του οδηγούς και το έχουμε αρκετός κόσμος εδώ (=υποστήριξη. )

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
οπότε να ρωτήσω κάτι τελευταίο, παίζοντας κατευθείαν απο το λάπτοπ με την on board κάρτα ήχου, κάνοντας το παραπάνω setup θα υπάρχει πραγματική διαφορά στην ποιότητα ή πρέπει να έχω κάποιο dac/amp για να έχουν νόημα αυτές οι ρυθμίσεις στο foobar?
Το καλό στήσιμο πάντα κάνει διαφορά.
Όπως και τα καλά αρχεία (flac της προκοπής,κλπ ).

Για ενίσχυση,κλπ,θα σε βοηθήσουν τα παιδιά στα ακουστικά αν ξέρουν τα ακουστικά σου.
Πάντα όμως υπάρχει ωφέλεια από καλή πηγή κι ενίσχυση.
Μελέτησε τα ήδη υπάρχοντα νήματα στα ακουστικά και σίγουρα θα βρεις λύση.

Μιας που ξεκίνησα τις ερωτήσεις... θεωρείτε καλύτερο να κάνουμε up-sampling στον foobar στα 24/32 bit? Σε ιντερνετ ράδιο ακούω βελτιωμένο τον ήχο. Τι λέτε;

Μιας που ξεκίνησα τις ερωτήσεις... θεωρείτε καλύτερο να κάνουμε up-sampling στον foobar στα 24/32 bit? Σε ιντερνετ ράδιο ακούω βελτιωμένο τον ήχο. Τι λέτε;

Γενικά το upsampling ειδικά με πηγή net-radio σπάνια προσφέρει κάτι IMHO
Αλλά μιας και είναι τόσο εύκολη η εφαρμογή του, ας πούμε ότι επαφίεται στον χρήστη το να κάνει τις δοκιμές του και να αποφασίσει μόνος του ;-)

Κάθε μετατροπή έχει το κόστος της,είτε προς τα επάνω είτε προς τα κάτω.
Αν σου ακούγεται καλύτερα εσένα έτσι όμως άστο εκεί,κανένα πρόβλημα.

Η αλήθεια είναι ότι στα αυτιά μου ακούγεται πιο γεμάτος ο ήχος και πιο μπασαριστός (που μ´αρέσει) ίσως και λίγο πιο διαυγής στα flac. Το σύστημα δεν είναι αξιώσεων και γι' αυτό ρωτάω τη γνώμη σας, μπας και είναι αυθυποβολή :D Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.

Last edited: