About Foobar2000

Απάντηση: Re: About Foobar2000

Οπως ειπα δουλευει, κανεις αναζητηση, βρισκει καμια 20αρια αποτελεσματα, το βαζεις για να τα παιξει μα δεν τα παιζει. Πιθανως θεμα καρτας ηχου γιατι τα παιζω με το dac του Hegel, αλλιως δεν εχω λογο να συνδεθω ετσι:

Εγω δεν εχω το prenium.... Αλλα γτ να εχει σχεση το prenium με το plugin. Και δευτερον πρεπει να βαλω το παλιο Foobar?

εκανα οτι λεει ο φιλος για το spotify αλλα στην λιστα με τα componets λεει 'component not loaded'.Αλλα γι αυτο δεν νομιζω να φταιει το premium σωστα;

Yστερα με αυτο το foobar εχω καταμπερδευτει. Βαζω asio support 2.1.2. Kαι μου ειχατε πει στο device να βαλω DSD. Aλλα ανακαλυψα οτι εδω (http://ifi-audio.com/wp-content/uploads/data/DoPInstructions_Foobar.pdf) το οποιο μαλλον ειναι καινουργιο ενω ο τυπος βαζει asio support στο device βαζει asio αντι dsd...τελικα τι ισχυει;

Επισης ωραιος ο οδηγος αλλα δεν εξηγει τι κανει το καθενα. Και πια επιλογη θεωριτικα ειναι η καλυτερη απο ks, wasapi, asio. Διαβαζω οτι με ks μπορεις να ριξεις το latency και να οφεληθεις εαν κατεβαζεις το buffer size.

Aπο κει κ περα ειναι τρομερα δυσνοητος ο οδηγός για το upsampling...πιστευω θα μπορουσε να γραφτει πιο απλα. Εαν κοινος τυπος οπως εγω που παιζει απλα φλακ το upsampling βοηθαει; και downsampling σε ποιες περιπτώσεις κανεις;

Νίκο,πραγματικά τα χάνω ώρες-ώρες με την νοοτροπία σου.
Μιλάς και ρωτάς σαν και να είμασταν ειδικοί εδώ μέσα ή σαν να είμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε οτι κάνουμε.
Για να το καταλάβεις λοιπον,οι εδώ είμαστε εθελοντές,ολα τα μέλη συμπεριλαμβανομένης και της ΔΟ.
Ο οδηγός που λες εχει φτιαχτεί από την εμπειρία όλων μας,εγω το μονο που έκανα ηταν να τα συγκεντρώσω.
Προσοχή απο δω και πέρα λοιπόν...
Στις απορίες σου θα απαντήσουμε στα επόμενα ποστ,κι εγω και οποίος άλλος φίλος θελει.

αντε παλι......ΜΗΝ λες λογια που δεν ειπα, απλα ειπα οτι ο οδηγος ειναι δυσνοητος.αυτο.λογικο νομιζω.το μπλεκεις πολυ φιλε μου...
10 σειρες εγραψα αυτο καταλαβες;
για το προγραμμα αναφερομαι.επι της ουσιας λοιπον.ευχαριστω

Ίσα-ίσα που μαλλον το ξεμπλέκω. Δεν ειναι το τι λέμε,αλλα και το πως το λέμε.
Κι εδώ το ύφος μετράει.
Δεν θα επανέλθω.

Στην ουσία τωρα,τι ακριβώς σου μοιάζει δυσνόητο;
Μιλάμε για το οδηγό,έτσι;
Τα επιμέρους του οδηγού έχουν δικά τους νήματα ή παρεμφερη,δεν θα ηταν δυνατόν να εξηγηθούν σε ενα νημα που αφορά αποκλειστικά το στήσιμο.
Παραδειγμα:
Στοιχεία για το upsampling έχει και το νημα που ποσταρισε χθες ο κ. Θέμης. Πολλές απορίες μπορούν να λυθούν εκεί. Πρώτα ομως όλοι ξεκινάμε απο τα απλά για να πάμε και στα παραπάνω.
Κι αφου εσένα σε ενδιαφέρει αποκλειστικά το τι ακούς κι οχι να ασχοληθείς με μετρήσεις,στήσει ενα σύστημα σωστό στο φάσμα και στον χρόνο και μετα δοκίμαζε οτι πέφτει στα χέρια σου. Σου αρέσει;Το κρατάς κι ακολούθως ψάχνεις και το γιατί ή και το αντίστροφο.
Ολα αυτά ομως θέλουν και παραπάνω ψάξιμο,πολλές φορές στην πηγή τους.
Αρχίσεις λοιπον απο τα πιο απλά και μετά μπες και στο χάος που λέγεται computer audio που προβληματίζει ανθρώπους απείρως πιο καταρτισμένους απο εμάς και με εμπειρία και σπουδές στο αντικείμενο αυτο- καθαυτό.

Ναι,είπα πολλά αλλά χαλάλι αν ειναι να βάλεις μια σωστή σειρά.

ευχαριστω...

-για το componet του spotify λεει 'component not loaded'.ξερεις τι μπορει να φταιει;
-υστερα εσυ μου χες πει εφοσον εβαλα asio 2.1.2 να μην βαλω στο output asio αλλα dsd!...ομως ο κατασκευαστης λεει να βαλω asio ( http://ifi-audio.com/wp-content/uplo...ons_Foobar.pdf )...oποτε τι παιζει;
-υπαρχει μια θεωρια που λεει asio>wasapi>ks.σωστα; ωραια διαβαζω οτι το ks ειναι για πιο επαγγελματικη χρηση οτι μπορεις να μειωσεις το buffer size και να εχεις καλυτερο latency στον ηχο. Εχεις δοκιμασει κατι τετοιο; γνωριζεις επι του αποτελεσματος;
- downsampling/upsampling.ok θα ξαναδιαβασω οτι υπαρχει εδω στο φορουμ για να βγει μια ακρη.απλα σε απλα ελληνικα...εγω παιζω flac απο ελληνικα cd κυριως. Οχι τρελα bitrate και bit. Τι απο τα δυο θα βοηθησει ; υπαρχει καποια γραμμη που να λεει πχ οτι με mp3 κανεις αυτο και με flac αυτο ή απλα δοκιμαζεις; Υστερα για να μην μπω στον κοπο της δοκιμης επειδη φαινεται μπελας...τι παραπανω στην ουσια κερδιζεις; ειναι σαν να ειναι γραμμενο σε καλυτερη ποιοτητα;

Για το upsampling,η σύντομη απάντηση ειναι πως εξαρτάται απο τα συστατικά του συστήματος.
Αν πχ έχεις ισχυρό PC ενω το ντακ σου έχει απλώς τα βασικά μπορεί να ωφελήσει να το κανεις στο PC και να το απ´ αλλάξεις από τα να κάνει το ιδιο την δουλειά (τα περισσότερα ντακ το κάνουν μόνα τους για να καταλάβεις,ανάλογα την δειγματοληψία που λαμβάνουν )
Και πάλι ομως θέλει δοκιμή (με μέτρηση κανονικά ) ή απλως αν σου αρέσει στο αυτί αν δεν σε νοιαζει το να είσαι by the book.

Για την έξοδο,προφανώς ο οδηγός της ifi είχε γραφτεί πριν κυκλοφορήσουν τα νεα plug-in,οποτε και πρότεινε ξεχωριστή ρύθμιση. Τώρα,με DSD-ASIO η wasapi είσαι οκ.
Τα ks ειναι για παλιότερα win,xp
Xp και πριν,για 8άρια και μετά πας ASIO ή wasapi.
Αυτο που λες για τα επαγγελματικά ισχύει μεν αλλα για την έγγραφη,για απλή αναπαραγωγή ειναι αδιάφορο.

στο device γτ μου βγαζει μονο DSD:ASIO:Ifi και δεν μου βγαζει και την επιλογη DSD:foo_dsd_asio?
και ποιες οι διαφορες μεταξυ των δυο;

στο οutput data format βαζω 32bit?!

στο asio drivers παταω πανω στο ifi(by AMR) hd usb audio και δεν βγαζει το πινακακι; ειναι φυσιολογικο;

τελος στο sacd βαζω dsd ή dsd+pcm? και απο κατω που λεει preferable area βαζω none ή stereo?

ευχαριστω

μπορει καποιος να πει τι ακριβως χρειαζεται πλεον με τους καινουργιους drivers?!

μονο foo_out_asio 2.1.2 και sacd?!

Στο παραπάνω ποστ.
Δεν σου βγάζει την δεύτερη επιλογή γιατί θα ήταν σαν να βάζεις δυο φορές το ίδιο πράγμα.
Το ένα (foo_dsd_asio ) είναι η παλιότερη εκδοχή,το άλλο ή νεώτερη.Το ίδιο κάνουν όμως.

Στο output data format βάζεις αυτό που υποστηρίζει το ντακ σου,κοίτα τα spec από τον κατασκευαστή του.

Το ότι δεν σου βγάζει πινακάκι είναι φυσιολογικό,απλώς δεν υπάρχει τίποτα να ρυθμίσεις.

Στο sacd πεδίο βάζεις dsd+pcm αφού το ντακ σου υποστηρίζει και τα δύο και προφανώς stereo στην άλλη επιλογή.

Καλησπέρα.
Έκανα μια διόρθωση του χώρου μου με το MathAudio Room EQ και όντως μου έφτιαξε πολλές αντηχήσεις, κλπ.
Το κακό όμως είναι ότι ταυτόχρονα μου έκοψε αρκετά και τα μπάσα.

Ποιο EQ προτείνετε (είτε ως πρόσθετο στο Foobar είτε στο VST) για να τα αυξήσω λίγο;;

Απάντηση: Re: About Foobar2000

Καλησπέρα.
Έκανα μια διόρθωση του χώρου μου με το MathAudio Room EQ και όντως μου έφτιαξε πολλές αντηχήσεις, κλπ.
Το κακό όμως είναι ότι ταυτόχρονα μου έκοψε αρκετά και τα μπάσα.

Ποιο EQ προτείνετε (είτε ως πρόσθετο στο Foobar είτε στο VST) για να τα αυξήσω λίγο;;

Και γιατί δεν φτιάχνεις την δική σου καμπύλη;
Αριστερό κλικ και σύρσιμο επάνω στο διάγραμμα αν θέλεις να κάνεις μικροδιορθώσεις ή δεξί και κράτημα για ευθείες γραμμές.

Re: Απάντηση: Re: About Foobar2000

Και γιατί δεν φτιάχνεις την δική σου καμπύλη;
Αριστερό κλικ και σύρσιμο επάνω στο διάγραμμα αν θέλεις να κάνεις μικροδιορθώσεις ή δεξί και κράτημα για ευθείες γραμμές.

Γιατί δεν μπορώ να εντοπίσω ποια ακριβώς είναι τα χαμηλά που χάνω.
Πείραξα λίγο την καμπύλη αλλά όταν την αυξάνω στην περιοχή των μπάσων μου αυξάνεται και η αντήχηση (η ηχώ της μπότας ας πούμε)...
Έκανε μεγάλη δουλειά το mathaudio σε αυτό το πρόβλημα, μην τη χαλάσω...

Άλλωστε θα ήθελα να έχω ένα EQ να παίζω. Με καμπύλες δεν γίνεται...

Επίσης νομίζω πως είναι άλλη η δουλειά του Room Correction και άλλη αυτή του Equalizer.
Εννοώ αλλού επεμβαίνει το καθένα...

Κάνουν και τα δυο το ίδιο ουσιαστικά,απλώς το Math επεμβαίνει ολοκληρωμένα και μετά από μέτρηση και δεν έχει δυνατότητα αύξησης σε περιοχές (και καλά κάνει κατά την γνώμη μου ).
Κανονικό rc όμως θέλει πολύ πιο φασαρία,πρώτα με παθητικό τρόπο στις περιοχές που πονάνε πολύ και μετά μέσω κάποιου ισοσταθμιστή,αυτόματου ή μη,κλπ.

Καλό το math (με όσα πάρε δώσε έχει η οποιαδήποτε διόρθωση με αυτόν τον τρόπο βέβαια ) αλλά δεν κάνει θαύματα.