About Foobar2000

Re: Απάντηση: About Foobar2000

Κάνουν και τα δυο το ίδιο ουσιαστικά,απλώς το Math επεμβαίνει ολοκληρωμένα και μετά από μέτρηση και δεν έχει δυνατότητα αύξησης σε περιοχές (και καλά κάνει κατά την γνώμη μου ).
Κανονικό rc όμως θέλει πολύ πιο φασαρία,πρώτα με παθητικό τρόπο στις περιοχές που πονάνε πολύ και μετά μέσω κάποιου ισοσταθμιστή,αυτόματου ή μη,κλπ.

Καλό το math (με όσα πάρε δώσε έχει η οποιαδήποτε διόρθωση με αυτόν τον τρόπο βέβαια ) αλλά δεν κάνει θαύματα.
Σίγουρα αλλά για τις χοντρές διορθώσεις είναι ιδανικό και πολύ απλό στη χρήση.. Ειδικά για εμάς που δεν έχουμε και κανα hi-end σύστημα!

Οπότε λες να την παλέψω με τις καμπύλες ε;
Θέλει πολύ πειραματισμό και δοκιμές ρε γμτ με αυτά τα βουναλάκια και τις κοιλιές στις συγκεκριμένες συχνοτητές που (νιώθω ότι) χάνω...

Πάντως έχεις δίκιο ότι έτσι θα παρω πολύ καλύτερο αποτέλεσμα απo το να προσθέσω άλλο ένα EQ στη λίστα των Active DSPs στο Foobar.

Ευχαριστώ Σωκ!

ρε'σεις,γιατι δεν μπορω να εγκαταστησω αυτο το ρημαδοmathaudio;
Αποσυμπιεζω το αρχειο,το ριχνω μεσα στα κομπονετς του φουμπαρ,αλλα δεν εμφανιζεται πουθενα.

ρε'σεις,γιατι δεν μπορω να εγκαταστησω αυτο το ρημαδοmathaudio;
Αποσυμπιεζω το αρχειο,το ριχνω μεσα στα κομπονετς του φουμπαρ,αλλα δεν εμφανιζεται πουθενα.

ΔΕΝ το αποσυμπιεζεις!

Απο το readme:
INSTALLATION

Don't unzip the downloaded zip file.

Step 1: Open the foobar2000 preferences dialog (click File > Preferences or key CTRL+P).

Step 2: Go to the Components page.

Step 3: Click the "Install..." button and select the component archive, or simply drag it to the list.

Step 4: Press "OK", you will be prompted to restart foobar2000 in order to load the newly installed component.

Step 5: Click File > Preferences > Playback > DSP Manager, then select "MathAudio Room EQ" in the right pane and click the right-to-left arrow to activate it. After that click the "Configure selected" button.

Step 6: Click the "Help" button and follow the instruction.

Last edited:
Στις αποτυχημένες προσπάθειες να το στήσω,3 μέρες τώρα,διαβάζοντας διάφορα από δω και από 'κει...:bang:
έπεσα πάνω σας και.......:SFGSFGSF:
Να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.Μόλις το έστησα και το απολαμβάνω.Θέλει δουλειά ακόμα βέβαια,αλλά οκ....

Καλημέρα...Να είστε όλοι καλά,να απολαμβάνετε μουσικές και να μας φωτίζετε....

Ηρακλή,χαιρόμαστε που βοηθήσαμε.
Ακολούθησες το νήμα του στησίματος,εδώ,έτσι;

Σωστά.Μόνο το skin δεν κάθετε,μάλλον λόγο ανάλυσης οθόνης.....
και θα προσπαθήσω να το βγάλω...

Δοκίμασε και το καινούργιο για 10αρια.
Γενικά μπορείς να δοκιμάσεις διάφορα,ρίξε μια ματιά εδώ για να πάρεις ιδέες.

Απάντηση: Στήσιμο Foobar

Οταν θα έχεις ολοκληρώσει τις ρυθμίσεις σου, προσπάθησε να κάνεις ένα blind test , συγκρίνοντας το ίδιο μουσικό κομμάτι με ένα ίδιο το οποίο όμως θα έχει μετατραπεί σε MP3 @320 φορματ. Το foobar τα κάνει όλα αυτό πολύ εύκολα.
Κάθε φορά που θα αντιλαμβάνεσε τη διαφορά, για το ποιο κομμάτι παίζει κάθε φορά (το DSD ή το απλό MP3) θα βάζεις στην αριστερή τσέπη 10 , ενώ κάθε φορά που θα χάνεις θα βάζεις στην δεξιά τσέπη 5 .
Οταν θα έχεις προπονηθεί αρκετά θα μπορούσαμε να παίξουμε το ίδιο παιχνίδι, και τα κέρδη να πάνε σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

@internet king. Πως μπορώ να κάνω blind test A-B; Δεν έχω βρει τρόπο.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Όσο είδα δεν έχει απλή παράθεση. Σκέτο Α-Β δηλαδή απλά να παίζει και στο τέλος να επιλέξεις ποιο ήταν το High Res.

Αυτό θα ήταν αμφισβητήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις.
Ενώ τώρα διαλέγεις,μετά πας στο log που παράγεται και βλέπεις τι προτιμάς.

Re: Απάντηση: Στήσιμο Foobar

Οταν θα έχεις ολοκληρώσει τις ρυθμίσεις σου, προσπάθησε να κάνεις ένα blind test , συγκρίνοντας το ίδιο μουσικό κομμάτι με ένα ίδιο το οποίο όμως θα έχει μετατραπεί σε MP3 @320 φορματ. Το foobar τα κάνει όλα αυτό πολύ εύκολα.
Κάθε φορά που θα αντιλαμβάνεσε τη διαφορά, για το ποιο κομμάτι παίζει κάθε φορά (το DSD ή το απλό MP3) θα βάζεις στην αριστερή τσέπη 10 , ενώ κάθε φορά που θα χάνεις θα βάζεις στην δεξιά τσέπη 5 .
Οταν θα έχεις προπονηθεί αρκετά θα μπορούσαμε να παίξουμε το ίδιο παιχνίδι, και τα κέρδη να πάνε σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Γιώργο ώρες ώρες πραγματικά δεν μπορώ να σε καταλάβω... προς τι αυτή η επίθεση ειρωνίας;
Τι πρόβλημα έχεις αν εγώ θέλω να πειραματιστώ με όλα αυτά και επίσης αν θέλω να ξέρω τι γίνεται με τις ρυθμίσεις του προγράμματος!!;;;
Τι να πω...
Άλλη μια φορά απάντησα σε ειρωνικό σχόλιο!
Δεν πρόκειται να το ξανακάνω ποτέ από εδώ και πέρα ... απλά απορώ!!!

Re: Απάντηση: Στήσιμο Foobar

Θυμάμαι κάποια στιγμή έκανα κάτι δοκιμές παίζοντας μουσική σε DSD, αλλάζοντας plugins στο Foobar, δοκιμάζοντας μετατροπές, κτλ.

Κάποια στιγμή ενώ έκανα τις δοκιμές παρατήρησα ότι ο ήχος είχε χαλάσει... πολύ..

Τι είχε συμβεί; Είχα βάλει τον Foobar να μετατρέπει τα DSD σε PCM 44.1. Τρομερή διαφορά.. πολύ χάλια. Το γύρισα σε native έξοδο και όλα έφτιαξαν.

Οπότε, είτε η real time μετατροπή που κάνει το plugin του Foobar είναι ΓΤΠ είτε το DSD πρέπει να μετατραπεί σε PCM αρκετά μεγαλύτερης δειγματοληψίας (από 44.1) για να παίζει ΟΚ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Στήσιμο Foobar

Γιώργο ώρες ώρες πραγματικά δεν μπορώ να σε καταλάβω... προς τι αυτή η επίθεση ειρωνίας;
Τι πρόβλημα έχεις αν εγώ θέλω να πειραματιστώ με όλα αυτά και επίσης αν θέλω να ξέρω τι γίνεται με τις ρυθμίσεις του προγράμματος!!;;;
Τι να πω...
Άλλη μια φορά απάντησα σε ειρωνικό σχόλιο!
Δεν πρόκειται να το ξανακάνω ποτέ από εδώ και πέρα ... απλά απορώ!!!

Επειδή μας διαβάζουν και μουσικόφιλοι που δεν έχουν τις τεχνικές γνώσεις για να καταλάβουν για πιο λόγο προσπαθείς να μετατρέψεις ακόμα και τα DSD64 σε DSD256.
Θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει σαφές ότι οποιαδήποτε μετατροπή του αρχικού πηγαίου ψηφιακού σήματος, μέσω up-sampling ή άλλης επεξεργασίας DSP, δεν προσθέτει περισσότερη πληροφορία στο μουσικό θέμα.
DSP proccessors υπάρχουν πολλά αλλά αυτό αποτελεί ένα διαφορερικό αντικείμενο.
Επίσης, για να γίνουν αντιληπτές κάποιες διαφορές απαιτούνται ειδικές υλοποιήσεις συστημάτων που συνήθως, αλλά όχι πάντα, είναι πολύ ακριβά.
Μιχάλη, δεν είχα σκοπό να σε προσβάλω, απλώς κάποιες φορές, χωρίς να το θέλουμε, περνάμε τα λάθος μηνύματα στους νεο-εισερχόμενους στο μαγικό κόσμο του audio.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στήσιμο Foobar

Επειδή μας διαβάζουν και μουσικόφιλοι που δεν έχουν τις τεχνικές γνώσεις για να καταλάβουν για πιο λόγο προσπαθείς να μετατρέψεις ακόμα και τα DSD64 σε DSD256.
Θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει σαφές ότι οποιαδήποτε μετατροπή του αρχικού πηγαίου ψηφιακού σήματος, μέσω up-sampling ή άλλης επεξεργασίας DSP, δεν προσθέτει περισσότερη πληροφορία στο μουσικό θέμα.
DSP proccessors υπάρχουν πολλά αλλά αυτό αποτελεί ένα διαφορερικό αντικείμενο.
Επίσης, για να γίνουν αντιληπτές κάποιες διαφορές απαιτούνται ειδικές υλοποιήσεις συστημάτων που συνήθως, αλλά όχι πάντα, είναι πολύ ακριβά.
Μιχάλη, δεν είχα σκοπό να σε προσβάλω, απλώς κάποιες φορές, χωρίς να το θέλουμε, περνάμε τα λάθος μηνύματα στους νεο-εισερχόμενους στο μαγικό κόσμο του audio.
Αν διάβαζες πιο προσεκτικά θα έβλεπες πως ρωτάω γιατί γίνεται αυτή η μετατροπή (DSD64 σε 256) με το ASIO proxy, δεν το είχα ρυθμίσει να την κάνει.

Από εκεί και πέρα όλα τα τεχνικά που αναφέρεις είναι σαφώς σωστά και δεν διαφωνούμε καθόλου

Απ' την άλλη μιλάμε για ακρόαση μουσικής.. δεν πρόκειται να πάθει κανείς τπτ πειραματιζόμενος είτε νέος είτε παλιός στον χώρο.
Ποτέ δεν είπα πως το upsampling είναι το σωστό και σαφώς δεν το πρότεινα σε κανέναν ως πανάκεια! Ούτε προτρέπω κανέναν να ασχοληθεί... Εμένα με ενδιαφέρει και το κάνω. Αυτό και τπτ παραπάνω.. δεν έχω κάνει ΑΒ τεστ αλλά θαρρώ διαφορές υπάρχουν. Όποιος ασχολείται διαβάζει, δοκιμάζει, ακούει και αποφασίζει.
Απ' την άλλη υπάρχουν αρκετά πειστικές εξηγήσεις για το ότι έχει ένα νόημα να γίνεται. Σαφώς ανάλογα με το σύστημα και τον DAC.

Ξέρεις λοιπόν να μου πεις γιατί το ASIO proxy ενώ υπάρχει στο πρόγραμμα δεν μπορώ να το δω στα components; Στο πρόγραμμα "μου" υπάρχει και το ASIO proxy και το foo_input_sacd. Το πρώτο δεν μπορώ να το εντοπίσω ενώ το δεύτερο φαίνεται στα components.
Επίσης μόνο το ASIO proxy υπάρχει σαν output στο JRiver (από εκεί ξεκίνησε όλη η κουβέντα).
Στην ουσία ένα καθαρά τεχνικό "πρόβλημα" λειτουργίας του προγράμματος έγινε αντιπαράθεση bit-peefect vs upsampling.

Μιχάλη,το Asio proxy δεν θα το δεις σαν component γιατί δεν είναι component.
Είναι απλώς ένας διαμεσολαβητής,μια διαφορετική οδός και η εγκατάστασή του δεν αφορά μόνο το foo αλλά όλο το υποσύστημα ήχου.
Γι' αυτό άλλωστε το βλέπεις και στο JR.

@internet king. Πως μπορώ να κάνω blind test A-B; Δεν έχω βρει τρόπο.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Με τον ΑΒΧ comparator, όπως ήδη σου απάντησαν.

Αν δεν ακούσεις διαφορά μπορεί είτε να μην υπάρχει ακουστή από τον άνθρωπο διαφορά, είτε να φταίει το ηχητικό σύστημα, είτε ο θόρυβος του περιβάλλοντος χώρου.
Ορισμένες διαφορές κρύβονται στο επίπεδα του ψηφιακού θορύβου (< -70dBfs) , που σημαίνει ότι για να υπάρχει τεκμηριωμένο αποτέλεσμα η ΑΒΧ σύγκριση θα πρέπει να γίνει είτε σε ανηχοική αίθουσα είτε με χρήση ειδικών ακουστικών εξαιρετικά υψηλής ποιότητας που απομονώνουν πλήρως και τον θόρυβο του χώρου.