About Foobar2000

Υπάρχει ηχιτική διαφορά ανάμεσα σε waspi event και kernel streaming?

Στα τέστ που έχουν γίνει όλοι λένε πως το K.S.ακούγεται καλύτερα,κάτι που έχω διαπιστώσει κι ο ίδιος.
Με την προϋπόθεση όμως πως ο υπολογιστής δεν κάνει απολύτως τίποτα άλλο.
Η λύση που εγώ έχω βρει σε αυτό,είναι η δημιουργία ενός λογαριασμού χρήστη που είναι μόνο για μουσική.
Πολλοί βέβαια κάνουν καθαρή εγκατάσταση 2ου λειτουργικού σε άλλο partition το οποίο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην μουσική αναπαραγωγή.(Πιο ενδεδειγμένο.)
Διαλέγεις και παίρνεις.

Aν υποθέσουμε ότι το ντακ μπορεί να δεχτεί ατόφιο dsd σήμα (πχ teac 501), πως μπορεί να ρυθμιστεί το foobar για να το στέλνει ως έχει και όχι μετατρέποντας το σε pcm?

Aν υποθέσουμε ότι το ντακ μπορεί να δεχτεί ατόφιο dsd σήμα (πχ teac 501), πως μπορεί να ρυθμιστεί το foobar για να το στέλνει ως έχει και όχι μετατρέποντας το σε pcm?

Το κάνει αλλά είναι λίγο παίδεμα...
Λοιπόν.
Προϋπόθεση φυσικά να δουλεύεις ASIO.
1.Κατεβάζεις το foo_input_sacd-0.6.4.zip από εδώ.

2.Κάνεις εγκατάσταση απ' το εικονίδιο.

3.Ανοίγεις το Foobar,πας File-preferances,πατάς εκεί που λέει output και στο παράθυρο που σου εμφανίζει λέει Device πάνω-πάνω,έτσι;Εκεί πατάς κι απ' την λίστα επιλέγεις αυτό που λέει foo dsd asio.

4.Τώρα πάς εκεί που λέει ASIO,αριστερά,κάτω απ' το output.Εκεί σου εμφανίζει κάτι που λέει foo dsd asio.Κάνεις διπλό κλικ επάνω του και στο παραθυράκι που εμφανίζει διαλέγεις native mode,dsd64 ή dsd128 (ή ότι άλλο τραβάει η καρδιά σου.)

5.Ξαναπάς αριστερά,στα tools και πατάς εκεί που λέει sacd.Εκεί διαλέγεις το DSD,τις ρυθμίσεις που θέλεις,πατάς οκ και είσαι έτοιμος.

Πέτα μερικά DSD στην playlist κι αν δεν τα παίζει πάλι εδώ είμαστε.

Σε περίπτωση που θέλω να παίξω ανακατεμένα pcm και dsd χρειάζεται να αλλάζω ρυθμίσεις κάθε φορά στο foobar?

Σε περίπτωση που θέλω να παίξω ανακατεμένα pcm και dsd χρειάζεται να αλλάζω ρυθμίσεις κάθε φορά στο foobar?

Δυστυχώς ναι.
Μόνο το output βέβαια που θα επιλέξεις ξανά τους κανονικούς asio drivers.
Τα υπόλοιπα δεν τα ξαναπειράζεις,αυτό αλλάζεις μόνο ανάλογα με το τι θέλεις να ακούσεις.

Πάντως εγώ αν θέλω να παίζω ανακατεμένα,όταν παίζω με το σαυράκι και η έξοδος είναι η spdif,ότι αρχείο κι αν του βάλω το παίζει.Και DSD64 και DSD128,κλπ...
(Με το DSDIFF εγκατεστημένο βέβαια και επιλεγμένο sample rate τα 192000 που σηκώνει το συγκεκριμένο.)
Βέβαια σίγουρα έτσι τα μετατρέπει,αλλά είναι ευκολία μερικές φορές.)

Πάντως εγώ αν θέλω να παίζω ανακατεμένα,όταν παίζω με το σαυράκι και η έξοδος είναι η spdif,ότι αρχείο κι αν του βάλω το παίζει.Και DSD64 και DSD128,κλπ...
(Με το DSDIFF εγκατεστημένο βέβαια και επιλεγμένο sample rate τα 192000 που σηκώνει το συγκεκριμένο.)
Βέβαια σίγουρα έτσι τα μετατρέπει,αλλά είναι ευκολία μερικές φορές.)

Μου φαίνεται ότι εκεί θα καταλήξω στο τέλος.

Για αυτούς που παραπονιούνται πως η εμφάνιση του foobar είναι λιτή και βαρετή,υπάρχουν πολλά skins για να το φέρουν στα μέτρα τους.
Απ' τα πιο όμορφα είναι κι αυτό που παραθέτω.

dΚαταγραφή.jpg

yΚαταγραφή.jpg

Βέβαια έχει κάποια φασαρία για να εγκατασταθεί αλλά νομίζω αποζημιώνει.

Διόρθωσε το πρόβλημα με την Ελληνική γραμματοσειρά που τόνιζε τις λέξεις έστω και αν γραμμένες μόνο με κεφαλαία?

Διόρθωσε το πρόβλημα με την Ελληνική γραμματοσειρά που τόνιζε τις λέξεις έστω και αν γραμμένες μόνο με κεφαλαία?

Δυστυχώς όχι απ' όσο ξέρω.
Κάποιοι κάπου το έψαχναν,αν το βρω...

Τελικά την βρήκαμε την λύση.
Υπάρχουν fonts όπως το Cambria και το Constantia που εξαλείφουν το πρόβλημα.
Όποιος θέλει,δοκιμάζει.
(Για να αλλάξει πάμε Preferances-Columns UI-Colour and fonts,πατάμε το change και διαλέγουμε.

Re: Απάντηση: About Foobar2000

οχι δε χρειαζεται

οχι δε χρειαζεται

Δεν χρειάζεται όταν παίζουμε με έξοδο την Spdif.
Όταν παίζουμε με τους ASIO πρέπει να αλλάζουμε κάθε φορά τους Asio του ντακ με το ASIO:foo_dsd_asio για να δουλεύει σωστά.
Αφού φυσικά έχουμε εγκαταστήσει την επέκταση.
Μιλάμε τώρα για να παίζουμε χωρίς μετατροπή,έτσι;

Δεν χρειάζεται όταν παίζουμε με έξοδο την Spdif.
Όταν παίζουμε με τους ASIO πρέπει να αλλάζουμε κάθε φορά τους Asio του ντακ με το ASIO:foo_dsd_asio για να δουλεύει σωστά.
Αφού φυσικά έχουμε εγκαταστήσει την επέκταση.
Μιλάμε τώρα για να παίζουμε χωρίς μετατροπή,έτσι;

Μέσω ASIO proxy παίζω και δεν έχω βρει λόγο να αλλάζω config.
Φυσικά χωρίς μετατροπή.

Μέσω ASIO proxy παίζω και δεν έχω βρει λόγο να αλλάζω config.
Φυσικά χωρίς μετατροπή.

Και με το KS παίζει πάντως χωρίς να αλλάζουμε κάθε φορά.
Και μάλιστα το KS είναι αυτό που προτιμούν οι σκληροπυρηνικοί audiophiles,ειδικά όταν χρησιμοποιούν τον υπολογιστή και ως transport οπου σύμφωνα με τα λεγόμενα τους βάζει κάτω πολύ ακριβά players.
(Και είναι και ευκολία,το πιο απροβλημάτιστο mode.)

Και με το KS παίζει πάντως χωρίς να αλλάζουμε κάθε φορά.
Και μάλιστα το KS είναι αυτό που προτιμούν οι σκληροπυρηνικοί audiophiles,ειδικά όταν χρησιμοποιούν τον υπολογιστή και ως transport οπου σύμφωνα με τα λεγόμενα τους βάζει κάτω πολύ ακριβά players.
(Και είναι και ευκολία,το πιο απροβλημάτιστο mode.)

Δεν είμαι οπαδός του KS :D
Γενικά εξαρτάται τι ζητά κανείς
ΙΜΗΟ εάν θέλει κάποιος να είναι σκλυροπυρικος θα πάει σε Linux :D

ΙΜΗΟ εάν θέλει κάποιος να είναι σκλυροπυρικος θα πάει σε Linux :D

+1
(Πρέπει κάποια στιγμή να περάσω ένα,αλλά είμαι τεμπέλης και βολεψάκιας γαμώτο :flipout: )
Πάντως και το KS με μετατροπή παίζει όταν το ντακ δεν υποστηρίζει DSD.(Είναι στις ρυθμίσεις DSD ή PCM).Αλλιώς το foobar το παίζει μεν,δεν ακούγεται δε.