About Foobar2000

Απάντηση: Re: About Foobar2000

ρε παιδιά πως το κατεβάζω το DarkOneV4 skin;
κατεβάζω καθε ενα component χωριστά απο την λίστα που υπάρχει κάτω απο το Changelog;;

Επάνω δεξιά στην σελίδα που ποσταρες,πάτας download (4 Mb),αποσυμπιέζεις κάπου,μετονομάζεις την κατάληξη του αρχείου από .bck σε .exe κι εγκαθιστάς.

Edit: Δεν χρειάζεται ένα-ένα,τα έχει όλα μέσα.

Edit2: Θα πρέπει πρώτα απ' ολα να εγκαταστήσεις αυτό αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: About Foobar2000

Επάνω δεξιά στην σελίδα που ποσταρες,πάτας download (4 Mb),αποσυμπιέζεις κάπου,μετονομάζεις την κατάληξη του αρχείου από .bck σε .exe κι εγκαθιστάς.

Edit: Δεν χρειάζεται ένα-ένα,τα έχει όλα μέσα.

Edit2: Θα πρέπει πρώτα απ' ολα να εγκαταστήσεις αυτό αν δεν το έχεις κάνει ήδη.
ευχαριστώ πολύ Σωκράτη!!! :ernaehrung004:
δεν είχα και το columns ..

Απάντηση: Re: About Foobar2000

Σωκράτη ένα ευχαριστώ και από μένα,πραγματικά είναι πολύ όμορφο skin,και παρ' όλο που ''παίζω'' πιο συχνά με JRiver-18,θα με φέρει ''πιο κοντά'' στο foobar.
Αλήθεια με ποιές ρυθμίσεις του foobar έχεις τα καλύτερα ηχητικά αποτελέσματα με το mambo;

Σωκράτη ένα ευχαριστώ και από μένα,πραγματικά είναι πολύ όμορφο skin,και παρ' όλο που ''παίζω'' πιο συχνά με JRiver-18,θα με φέρει ''πιο κοντά'' στο foobar.
Αλήθεια με ποιές ρυθμίσεις του foobar έχεις τα καλύτερα ηχητικά αποτελέσματα με το mambo;

Εγω παίζω ακόμα από την spdif μιας και το USB to I2S έρχεται με τα πόδια πάναθέμα το...
Οπότε ηχητικά δεν έχω και πολλά να ρύθμισω εκτός από το να παίζει από την RAM.
ΟΤΑΝ όμως έρθει και ξεψαχνίστεί ενδελεχώς,θα κάτσω και θα φτιάξω έναν πλήρη οδηγό από το μηδέν που να έχει συγκεντρωμένα τα πάντα γύρω από το foobar ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνουμε από δω κι από κει.
Πάντως για εσένα που παίζεις από USB καλό θα ειναι να αρχίσεις με KS drivers,όλοι γράφουν τα καλύτερα για τους συγκεκριμένους. Μιλάμε σε σημείο να τους συγκρίνουν με players χιλιάδων ειδικά με το συρτάρι του PC ως transport.
(Είμαι εκτός έδρας,πιο πολλά άμα την επιστροφή. )

Re: Απάντηση: About Foobar2000

Ενας-ένας επιστρέφει στην κορυφαία λύση "PC & foobar=love" :award:

Εγώ πάντως τώρα μπήκα στο παιχνίδι με τα μηχανήματα που πήρα, μεταξύ των οποίων και ένα Audiolab MDAC και κατάλαβα ότι έχει πολύυυυ ψάξιμο.. Για να δούμε..

Καθότι υπεράσχετος, έχει σημασία από πού παίζω; Εννοώ, δεν έχω εξωτερική κάρτα ήχου κτλ, παίζω απευθείας από ένα netbook της πλάκας με ενδιάμεσο πριν τους Naim το Audiolab MDAC. Σωστά;
Από εκεί και πέρα, με καίτε εδώ και ώρα με τις παραμετροποιήσεις του foobar και έχω ενθουσιαστεί!!! Ευχαριστώ πολύ όλους.

Εγω παίζω ακόμα από την spdif μιας και το USB to I2S έρχεται με τα πόδια πάναθέμα το...
Οπότε ηχητικά δεν έχω και πολλά να ρύθμισω εκτός από το να παίζει από την RAM.
ΟΤΑΝ όμως έρθει και ξεψαχνίστεί ενδελεχώς,θα κάτσω και θα φτιάξω έναν πλήρη οδηγό από το μηδέν που να έχει συγκεντρωμένα τα πάντα γύρω από το foobar ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνουμε από δω κι από κει.
Πάντως για εσένα που παίζεις από USB καλό θα ειναι να αρχίσεις με KS drivers,όλοι γράφουν τα καλύτερα για τους συγκεκριμένους. Μιλάμε σε σημείο να τους συγκρίνουν με players χιλιάδων ειδικά με το συρτάρι του PC ως transport.
(Είμαι εκτός έδρας,πιο πολλά άμα την επιστροφή. )

Δεν μπορεί το ks να εγκατασταθεί σωστά στο foobar με windows 7-32bit,παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανα.
Πάνω στην αναζήτηση λύσης αυτού του προβλήματος βρήκα αυτό εδώ:

This component was originally written for Windows 2000 and Windows XP. It is not guaranteed to cooperate with newer versions of Windows.
Kernel Streaming is known to work on certain Windows Vista and Windows 7 configurations, but not with devices having WaveRT drivers such as High Definition Audio Devices integrated with newer motherboards - such devices simply won't be shown on foobar2000's output device list as available KS devices.

Μήπως στην περίπτωση μου,με το usb converter cm6631a,δεν υποστηρίζεται;
Πάντως με asio και στο foobar και στο Jriver-18,ο ήχος απο το δεύτερο μου φαίνεται λίγο καλύτερος,πάντα στα δικά μου αυτιά και στο σύστημα μου.
Στα υπ' όψιν ότι απο χθές το απόγευμα ακούω μετά απο την πρώτη μόντα πάνω στο mambo.:music-smiley-005:

Θα αναφερθώ ποιό αναλυτικά και με φωτό στο νήμα του mambo αφού αφιερώσω πρώτα αρκετές ώρες ακρόασης.

Δεν μπορεί το ks να εγκατασταθεί σωστά στο foobar με windows 7-32bit,παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανα.
Πάνω στην αναζήτηση λύσης αυτού του προβλήματος βρήκα αυτό εδώ:

This component was originally written for Windows 2000 and Windows XP. It is not guaranteed to cooperate with newer versions of Windows.
Kernel Streaming is known to work on certain Windows Vista and Windows 7 configurations, but not with devices having WaveRT drivers such as High Definition Audio Devices integrated with newer motherboards - such devices simply won't be shown on foobar2000's output device list as available KS devices.

Μήπως στην περίπτωση μου,με το usb converter cm6631a,δεν υποστηρίζεται;
Πάντως με asio και στο foobar και στο Jriver-18,ο ήχος απο το δεύτερο μου φαίνεται λίγο καλύτερος,πάντα στα δικά μου αυτιά και στο σύστημα μου.
Στα υπ' όψιν ότι απο χθές το απόγευμα ακούω μετά απο την πρώτη μόντα πάνω στο mambo.:music-smiley-005:

Θα αναφερθώ ποιό αναλυτικά και με φωτό στο νήμα του mambo αφού αφιερώσω πρώτα αρκετές ώρες ακρόασης.

Έχεις κατεβάσει το ανάλογο component για το KS φαντάζομαι,έτσι;
(Στο νήμα που λες,περιμένουμε ΕΚΤΕΝΕΣ review!)

Έχεις κατεβάσει το ανάλογο component για το KS φαντάζομαι,έτσι;
(Στο νήμα που λες,περιμένουμε ΕΚΤΕΝΕΣ review!)

Εννοείται!
Ενώ υπάρχει στο install componets,με μαύρα γράμματα και όχι με γκρί,στο output που πρέπει να επιλέξεις μια επιλογή απο το devices,
δεν υπάρχει η επιλογή με ks.

Όσο για το review της μόντας του mambo,αν και δεν είμαι καλός σε αυτά,θα προσπαθήσω για το καλύτερο όταν θα είμαι έτοιμος.

Tο skin δεν έχει να κάνει με τον ήχο του foobar εννοειται φιλε panostr... οπως κ να έχει αν δεν δημιουργεί τπτ θεματα με το netbook που εχεις πέρασε το... δείχνει σουπερ
Aπο κει και πέρα ξεκίνα με το output. Wasapi είναι το πιο ευκολο. Aπο τα vista και μετά αν δεν κάνω λάθος.. αλλιώς με ks... ή asio αν ο dac σου έχει drivers...
την ιστορία με αναπαραγωγή απο την ram δεν την εχω ψαξει ακόμα αν και πιο πισω στο νημα κάτι αναφέρεται... βέβαια πρέπει ο υπολογιστής να εχει αρκετή ram οποτε μάλλον για το netbook δεν είναι επιλογή... εκτός αν έχεις βάλει τπτ εξτρα

παιδιά τον asio driver της uca222 πως τον περνάω στο foobar;
πάω το .dll στα components; το busasio_χ64.dll;
οχι άκυρο.. κάτι άλλο παιζει!!!

επίσης προσπάθησα να τρέξω το setup αλλά δεν το ολοκληρώνει... μηπως δεν μπορει να εγκατασταθει σε win8.1;;

Last edited:
Δυο ερωτησεις περι foobar και απο μενα ρε παιδια.

1. Υπαρχει καποιος τροπος η progress bar του τραγουδιου να μας δειχνει και το χρονο?
2. Εχω την εντυπωση (βεβαιοτητα) οτι το foobar μου τρωει λιγο απο την αρχη του τραγουδιου.
Παιζοντας το ιδιο κομματι στον mpc hc (ενα παραδειγμα ειπα, μη βαρατε) παρατηρω οτι με το
foobar χανω καποια κλασματα του δευτερολεπτου στην αρχη, που ομως σε καποια κομματια ειναι βασικα.
Πως το αποφευγω αυτο?

Σορυ αν καποιο απο τα 2 εχει απαντηθει, αλλα μολις αρχισα το νημα και βαριεμαι να περιμενω μεχρι να
τελειωσω 20 σελιδες. Αν καποιο απο τα 2 εχει απαντηθει θα το βρω στην πορεια, οποτε αγνοηστε το.

Δυο ερωτησεις περι foobar και απο μενα ρε παιδια.

1. Υπαρχει καποιος τροπος η progress bar του τραγουδιου να μας δειχνει και το χρονο?
2. Εχω την εντυπωση (βεβαιοτητα) οτι το foobar μου τρωει λιγο απο την αρχη του τραγουδιου.
Παιζοντας το ιδιο κομματι στον mpc hc (ενα παραδειγμα ειπα, μη βαρατε) παρατηρω οτι με το
foobar χανω καποια κλασματα του δευτερολεπτου στην αρχη, που ομως σε καποια κομματια ειναι βασικα.
Πως το αποφευγω αυτο?

Σορυ αν καποιο απο τα 2 εχει απαντηθει, αλλα μολις αρχισα το νημα και βαριεμαι να περιμενω μεχρι να
τελειωσω 20 σελιδες. Αν καποιο απο τα 2 εχει απαντηθει θα το βρω στην πορεια, οποτε αγνοηστε το.

1.Έχεις μάλλον αφήσει ενεργοποιημένο το fade in/fade out.Το απενεργοποιεις και καθαρίζεις.
2.Εννοεις εκτός από τον χρόνο που δείχνει κανονικά;
Σε κάποια skins μπορείς να επιλέξεις και ποιον χρόνο θα βλέπεις.(τον χρόνο που τρέχει ή τον εναπομείναντα πχ. )

1.Έχεις μάλλον αφήσει ενεργοποιημένο το fade in/fade out.Το απενεργοποιεις και καθαρίζεις.
2.Εννοεις εκτός από τον χρόνο που δείχνει κανονικά;
Σε κάποια skins μπορείς να επιλέξεις και ποιον χρόνο θα βλέπεις.(τον χρόνο που τρέχει ή τον εναπομείναντα πχ. )

Μ'αρεσει που απαντας αναποδα για να με μπερδεψεις.:p
Απενεργοποιησα καθε fade απο το preferances -output.
Εκανα το ιδιο και με το buffer, αν και δεν ξερω αν επρεπε.
Aκουω ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο. Χανει λιγο στην αρχη του κομματιου που αλλοι πλειερς δεν χανουν στο ιδιο κομματι,
αρα καποια ρυθμιση πρεπει να ειναι λαθος...

Για τη μπαρα, εννοουσα να τον δειχνει πανω στη μπαρα και ει δυνατον με μεγαλυτερη ακριβεια.(οχι μονο εκατοστα του sec.)