About Foobar2000

Κατέβασε και κάνε εγκατάσταση στο Lyric Show Panel 3

(Κανονικά πρέπει να το έχεις αφού έχεις εγκαταστήσει το Darkone )

Στις επιλογές πας εκεί που δείχνει η φώτο και ελέγχεις αν είναι όλα οκ.
Κανονικά πρέπει όλα να είναι στο αριστερό πλαίσιο.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg

Για περίεργα τραγούδια,όχι ευρέως γνωστά,μπορείς να προσθέσεις και χειροκίνητα.
Δεξί κλικ επάνω στο πάνελ και θα καταλάβεις πως.

Last edited:
Σωκρατη ευχαριστω και παλι,εισαι σαν το μαγικο τζινι,πεταγεσαι από posts,teamviewers και τηλεφωνα και μας δινεις τη λυση!!!

Ας βάλουμε κι ένα preview του νέου Darkone που ετοιμάζει ο Gerhard (tedgo) και ταιριάζει με το flat στυλ των Win10.

darkone4___flat_view_for_windows_10__wip____update_by_tedgo-d963nfr.jpg

Απάντηση: Re: About Foobar2000

Ενδιαφέρον.... Πότε θα είναι διαθέσιμο;

Κανονικά θα έπρεπε να ήταν ήδη έτοιμο,από τα τέλη του περασμένου μήνα.
Είχε όμως κάποια προβλήματα σταθερότητας οπότε και μετατέθηκε για τα τέλη αυτού του μήνα.

Re: Απάντηση: Re: About Foobar2000

Κανονικά θα έπρεπε να ήταν ήδη έτοιμο,από τα τέλη του περασμένου μήνα.
Είχε όμως κάποια προβλήματα σταθερότητας οπότε και μετατέθηκε για τα τέλη αυτού του μήνα.
Ευχαριστώ Σωκράτη!!

Re: Απάντηση: Re: About Foobar2000

Καλησπέρα σε όλους!

Παρόλο ότι χρησιμοποιώ αρκετό καιρό το Foobar (με skin το Darkone4) είναι κάποια πράγματα που με παιδεύουν. Γιαυτό θα παρακαλούσα για την βοήθειά σας.

Για να μην τα βάζω όλα μαζί ας ξεκινήσω από το εξής:

Δεν μπορώ να κατανοήσω τον τρόπο που δουλεύουν οι playlists. Πως μπορώ να επιλέξω κάποιο track να κατευθυνθεί σε συγκεκριμένη playlist που έχω δημιουργήσει από πριν;

Ας πούμε ότι έχω φτιάξει την Playlist "Fav1" όπου στη συνέχεια θέλω να βάλω κάποια κομάτια που θα μου αρέσουν. Ας υποθέσουμε ότι ακούω μουσική περιπλανώμενος στη ψηφιακή μου δισκοθήκη (έχω διαλέξει στο αριστερό πάνελ LIB και έχω καθορίσει να βλέπω τη δομή των directories της μουσικής βιβλιοθήκης μου). Σε κάποιο δίσκο μου κάνει κλικ το track #4 και θέλω να το στείλω στην playlist "Fav1" (χωρίς να φύγω από το πανελ LIB). Γίνεται να έχω προκαθορίσει την συγκεκριμένη playlist και με δεξί κλικ να το στέλνω (Επιλογή Add to playlist; )

Είναι κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω το συγκεκριμένο track να αποθηκεύεται στην προκαθορισμένη playlist;

Για να προσθέσεις οποιοδήποτε κομμάτι σε όποια playlist θέλεις απλώς πιάστο από δεξιά και πέτα το επάνω της (Drag'n'drop).
Θα σε πάει στην συγκεκριμένη playlist βέβαια μετά από αυτό,αλλά μπορείς να επιστρέψεις με ένα κλικ σε αυτή που ήσουν.

Ευχαριστώ πολύ sokmav για την άμεση απάντηση! Θα εξασκηθώ λίγο και αν χρειαστεί θα επανέλθω με την άδειά σας. (Στο αρστερό πανελ LIB όταν κάνω δεξί κλικ σε κάποιο track, μεταξύ των άλλων έχει την επιλογή "Sent to autosend playlist". Μου μοιάζει να έχει κάποια σχετική χρήση αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια σχετική ρύθμιση.)

Ένα δεύτερο θέμα που έχω είναι ότι στο πάνελ BIO με τις βιογραφίες του καλλιτέχνη που παίζει εκείνη τη στιγμή, μου εμφανίζει μόνο φωτογραφίες. Σε ένα πολύ απλό skin που είχα φτιάξει εγώ, στο αντίστοιχο πάνελ έβγαζε και κείμενο με σημαντικά στοιχεία. Κάποια ρύθμιση που δεν μπορώ να εντοπίσω δεν μου επιτρέπει να δώ το κείμενο. Καμιά ιδέα;

Last edited:
Τις προηγούμενες μέρες με την κακοκαιρία έπεσε το ρεύμα δυο φορές και δεν πρόλαβε να κλείσει φυσιολογικά το PC από το UPS αλλά στη μέση του shutdown. Σαν αποτέλεσμα και τις δυο φορές βρήκα corrupted το αρχείο ρυθμίσεων του foobar2000. Τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα φαίνεται να δουλεύουν ρολόι. Τόσα χρόνια έκλεινε το pc στεγνά και ποτέ δε με είχε απασχολήσει αυτό το θέμα. Το έχετε αντιμετωπίσει και εσείς; Να αρχίσω να ψάχνομαι για δίσκο; Υπάρχει δυνατότητα αυτόματου backup των ρυθμίσεων;

Τσεκάρισε το πλαίσιο που έχω τονίσει στην φώτο.
Έτσι την επόμενη φορά δεν θα εμφανιστεί η ερώτηση για το αν θέλεις να επιστρέψεις στις default ρυθμίσεις.
Γιατί μάλλον κάτι τέτοιο θα συνέβη.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg

Επίσης καλό είναι μετά από εκτεταμένες ρυθμίσεις να κάνουμε επανεκκίνηση στο player μιας και τότε αποθηκεύονται οι όποιες ρυθμίσεις και προτιμήσεις.

Last edited:
Δυστυχώς δεν ήταν αυτό το μήνυμα που πατάς απλά "παράβλεψη" και ξεκινάει όπως πριν. Το αρχείο ρυθμίσεων βγαίνει εντελώς κατεστραμένο. Όταν μετά από πολλές προσπάθειες ανοίγει το πρόγραμμα μπαίνει σε vanilla state χωρίς κανένα customization. Πχ οι playlists έχουν όνομα "000000001.fpl", "000000002.fpl" κτλ.

MessageBoxWorkingIconAbortRetryIgnoreButton.PNG

Α.μιλάς για τόση φθορά...
Αν έχεις δεύτερο δίσκο στο σύστημα,επανεγκατέστησε το εκεί.
Δυστυχώς δεν είναι θέμα του foo....

Α.μιλάς για τόση φθορά...
Αν έχεις δεύτερο δίσκο στο σύστημα,επανεγκατέστησε το εκεί.
Δυστυχώς δεν είναι θέμα του foo....

Το φοβόμουν. Και το κακό είναι πως οι SSD του 1ΤΒ είναι ακόμη πανάκριβοι. Για κάτι λιγότερο δε γίνεται. Και έλεγα τα Χριστούγεννα να αγόραζα το ifi iDAC2. :bigcry:

Αν είναι όντως πρόβλημα δίσκου δεν χρειάζεσαι SSD 1T.
Εναν 120άρη για τα προγράμματα και το λειτουργικό μόνο.

Για τα τραγούδια πάρε μηχανικούς όσα τέρατα θέλεις.
Εκτός πια κι αν πας για τελείως αθόρυβο,εκεί πάσο.

Αν είναι όντως πρόβλημα δίσκου δεν χρειάζεσαι SSD 1T.
Εναν 120άρη για τα προγράμματα και το λειτουργικό μόνο.

Για τα τραγούδια πάρε μηχανικούς όσα τέρατα θέλεις.
Εκτός πια κι αν πας για τελείως αθόρυβο,εκεί πάσο.

[OFFTOPIC]Έχω εδώ και χρόνια χωρίσει τα δεδομένα μου από το σύστημα. Άλλος δίσκος για σύστημα, άλλος για κατεβάσματα και άλλοι για τα υπόλοιπα. Ακριβώς για να γλιτώσω τέτοιου είδους προβλήματα. Απλά έχω πολλά παιχνίδια στο steam και το gog. Όπως και κάποιες σουίτες λογισμικού που χρησιμοποιώ[/OFFTOPIC]

Πάντως μετά το τελευταίο σετάρισμα είδα πως λείπει ένα addon repository. Θα ήθελα να μπορούσα να εγκαταστήσω τα επίσημα addons μέσα από το πρόγραμμα και όχι μέσω web browser.

Μέσα από το πρόγραμμα μόνο οι αναβαθμίσεις των components προς το παρόν (όχι όλων όμως,μόνο των επισήμων) .
Αλλά δεν είναι μακριά ο καιρός νομίζω,πολλοί το έχουν ζητήσει,οι εκδότες αργούν βέβαια αλλά τελικά ανταποκρίνονται.

Ευχαριστώ πολύ sokmav για την άμεση απάντηση! Θα εξασκηθώ λίγο και αν χρειαστεί θα επανέλθω με την άδειά σας. (Στο αρστερό πανελ LIB όταν κάνω δεξί κλικ σε κάποιο track, μεταξύ των άλλων έχει την επιλογή "Sent to autosend playlist". Μου μοιάζει να έχει κάποια σχετική χρήση αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια σχετική ρύθμιση.)

Ένα δεύτερο θέμα που έχω είναι ότι στο πάνελ BIO με τις βιογραφίες του καλλιτέχνη που παίζει εκείνη τη στιγμή, μου εμφανίζει μόνο φωτογραφίες. Σε ένα πολύ απλό skin που είχα φτιάξει εγώ, στο αντίστοιχο πάνελ έβγαζε και κείμενο με σημαντικά στοιχεία. Κάποια ρύθμιση που δεν μπορώ να εντοπίσω δεν μου επιτρέπει να δώ το κείμενο. Καμιά ιδέα;

Καλησπέρα!
Για το δεύτερο θέμα σου, κάνε τα εξής:
Δεξί κλικ στο πάνελ, panel preference - font colour - custom colour - font - tick enable.

Γιάννης

Ευχαριστώ Γιάννη. Χθές έπαιξα αρκετά τόσο με τα fonts όσο και με τις υπόλοιπες ρυθμίσες του πανελ και κάπου έβγαλα μια άκρη. Ωστόσο αυτό που διαπίστωσα είναι ότι όταν στις "Server preferences" έχω ως πηγή τη Last.Fm δεν μου κατεβάζει καμιά πληροφορία. Όταν βάζω τη wikipedia μου κατεβάζει πληροφορίες από εκεί (από τη wikipedia) κανονικά.

Η απορία μου είναι αν το Last.fm εξακολουθεί να δίνει τέτοιου είδους πληροφορίες. Αν δίνει και δεν τις βλέπω εγώ, τότε μήπως πρέπει να κάνω ρύθμιση και σε κάποια άλλη παράμετρο;
Παναγιώτης

Last edited:
Δεν δίνει,σωστά το κατάλαβες.
Άστο στην Wi,μια χαρά τα λέει.

Η ρύθμιση που λέει ο φίλος παραπάνω αφορά το χρώμα πιο πολύ.
Και κάτι ακόμα,πολλές φορές το πάνελ είναι σεταρισμένο να εμφανίζει την εικόνα του album κι όχι bio.
Αυτό διορθώνεται με δεξί κλικ επάνω του και τικάρισμα την επιλογή artist αντι για album.