Re: Απάντηση: About Foobar2000
Καλησπέρα φίλοι μου, θα σας παρακαλούσα αν μπορείτε να με βοηθήσετε σε ένα θέμα που έχω με το pc μου και την αναπαραγωγή dsd αρχείων.
Αρχικά θα προσπαθήσω να περιγράψω σύντομα το setup μου.
ο desktop Η/Υ μου έχει επάνω μητρική καρτα της gigabyte GA - H55 - usb3 με on board καρτα ήχου η οποία όπως έχω δει στο site της εταιρίας φτάνει έως το 24/192.
Η κάρτα έχει επάνω της hdmi output και optical output, και έτσι έχω συνδέσει με hdmi καλωδιο το pc με τον av ενισχυτή pioneer VSX-520 και με οptical καλώδιο με στερεοφωνικό ενισχυτή sony TA1200ES με ενσωματωμένο dac.
στον Η/Υ αναπαράγω αρχεία μουσικής με το foobar 2000 στο οποίο έχω προσθέσει και το wasapi out και τα foo_input_dsdff και foo_input_sacd.
Τώρα, όταν ακούω μουσική απο τον πολυκάναλο έχω στις ρυθμίσεις μου: στο input_dsdff decoder_192000 sample rate
και αναπαράγω αρχεία .dff κανονικά με ήχο. όμως όταν βάλω είτε αρχείο .dsf είτε πάρω sacd.iso και το κάνω drag n drop επάνω στο playlist, επειδή το sample rate κάτω αναφέρει αναπαραγωγή στα 2822400 hz όπως αναμένεται δεν παίρνω ήχο και πρέπει να παω στο configure_tools_sacd και στο output mode απο dsd που είναι να το κάνω pcm θέτωντάς του pcm samplerate 176400 hz (δεν έχει 192000)
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ (στο DSD2PCM Mode δεν ξερω τι να βάλω έχω αφήσει αυτό που έχει).
**στην σύνδεση με τον πολυκάναλο στο output έχω το wasapi event VSX-520**
όλα καλά έως εδώ, όμως όταν θελήσω να ακούσω απο τον στερεοφωνικό (ο οποίος είναι καλύτερος του av και με καλύτερη καλωδίωση), επιλέγω αρχικά στο output: wasapi event realtek digital output (optical), και στη συνέχεια συμβαίνει το εξής:
αρχικά δεν αναπαράγει 24/192 επομένως για τα .dff αρχεία πρέπει να πάω στο dsdff decoder και να μειώσω το samplerate sto 96000. Τι να φταίει ο ενισχυτής ή η οπτική ίνα?
Στη συνέχεια με τα .dsf αρχεία αλλά και με το sacd.iso συμβαίνει το εξής: στην επιλογή tools_sacd το output mode οταν είναι στο DSD όπως συμβαίνει και στον πολυκάναλο, λόγω του πολύ υψηλού samplerate δεν παίρνω ήχο (το πρόγραμμα όμως δείχνει να αναπαράγει κανονικά το αρχείο), όταν όμως βάλω στο output mode PCM όποιο samlerate και να του επιλέξω με το που πάω να αναπαράξω κάτι που βγάζει μήνυμα,
"Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 88200 Hz / 24-bit / 2 channels"
εκτός και αν του θέσω samplerate 44100 hz τ'οτε μόνο παίζει αλλά θεωρώ οτι είναι δώρο άδωρο...
Εγκατέστησα και το foo_dsd_asio αλλα και πάλι δεν μπορώ να κάνω κάτι έχω πελαγώσει με τις ρυθμίσεις.
Αυτό λοιπόν είναι το πρόβλημά μου στο οποίο θα ήθελα την βοήθειά σας.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και με συγχωρείτε πολύ αν σας κόυρασα με το μακροσκελές μου κείμενο.