About Foobar2000

To dac μου είναι το teak UD-501 και παίζει native dsd 2.8 ή 5.6 MHz.
Έχω ένα αρχείο dsd 256 και κατά την αναπαραγωγή το foobar μου βγάζει ειδοποίηση <Unrecoverable playback error: Sample rate of 705600 Hz not supported by this device>.
Φυσικά το μετατρέπω σε pcm και το ακούω αλλά πως θα μπορούσα να το ακούσω σαν dsd?

Τη στιγμή που το DAC σου φτάνει μόνο μέχρι DSD128 (5.6MHz) μόνο με μετατροπή θα το ακούσεις. Αν θυμάμαι καλά μπορείς να βάλεις τον Foobar να το μετατρέψει σε DSD128. Αλλά ίσως πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα με μετατροπή σε "βαρύ" PCM, δεν μπορώ να ξέρω..

Προτείνω σε όσους φίλους ειναι σε παλιές εκδόσεις του foo και έχουν πια win 10αρια για λειτουργικό,να αναβαθμίσουν οπωσδήποτε στις τελευταίες εκδόσεις
Λύνουν μια σειρά προβλημάτων (που κυρίως έχουν να κάνουν με παιδικές ασθένειες των 10ριων ).

(Μην ανησυχείτε για το οποίο στήσιμο έχετε κάνει,η αναβάθμιση δεν θα αλλάξει τιποτα στις ρυθμίσεις. Σε περιπτώσεις αναβάθμισης πολυ παλιών εκδόσεων απλώς θα διαπιστώσετε κάποιες νέες επιλογές στην καρτέλα των ρυθμίσεων. )

Σώκρατες... Εγω εχω το darkzone που εχει το νημα στην αρχη.... Πως θα κανω αναβαθμιση χωρις να σβησω τπτ;

Και μια δευτερη ερωτηση ( κλασσικος Νικος)... Επειδη δεν παρακολουθω το νημα (να με συμπαθατε λιγος χρονος κ αυτην την περιοδο σκέφτομαι μονο ενισχυτες) ... Υπαρχουν τπτ ρυθμίσεις για καλυτερο αποτελεσμα περναν των κλασσικών που ειναι στην αρχικη σελιδα στησιμο foobar? Και.... Τι αλλο μπορεις να κάνεις εκτος απο upsampling k sampling (καλα το ειπα.?);

Παντως με upsampling κ wasapi δεν εχω ασχοληθεί ακομα.... Μηπως θα πρεπε;

Αφού το micro έχει δικό του asio driver! Δεν υπάρχει λόγος να πας σε wasapi!
Κοίτα να βάλεις το foo_out_dsd κ να πειραματιστείς!

Αναβάθμιση του foo άνετα,δεν πειράζει το παραμικρό.
Απλώς κατέβασε την νέα έκδοση και πάτα update όταν στο ζητήσει.

Βρε καλα φιλαρακια σας παρακαλω δωστε μου μερικες απαντησεις.
Εχω αγορασει ενα dac της Musical fidelity το V90.
Αυτο δεν εχει drivers....το μπριζωνεις και παιζει.
Ομως χρειαζεται να βαλω στο output στο τετραγωνακι output format την ενδειξη 24 για να παιξει.
Σε οποιαδηποτε αλλη (8-16-32) αρνειται ....μουγκα ...απολυτη σιωπη.

Παμε παρακατω:
Το ενα laptop εχει 7αρια και παιζει κανονικα στο wasapi ,μιας και asio οπως προειπα δεν εχει το κλαπατσιμπανον.
Στο αλλο που εχει XP οταν το βαλω σε ds mode ,ολα καλα.
Οταν το βαλω σε ks mode τοτε παιζει μεν αλλα αν θελω να προχωρησω το ασμα, κολλαει και ξαναμουγκα στην στρουγκα.
Δοκιμασα να βαλω το buffer λιγο παραπανω απο το 50 που εχει σαν στανταρ και επηλθε η συντριβη.
Κολλαγε, τσιριζε, σφυριζε, ετρεχε...φτανουν,δεν φτανουν αυτα??

Κανω κατι λαθος ή ετσι πρεπει να κανει??

Εχετε κατι κατα νου???

Υποψην ,το ifi micro που εχω σε οποιο mode και να το βαλω και στα δυο laptop,λεει το ποιημα του νερακι!!

Στο μίξερ των win τι έχεις ορίσει;24/96,έτσι;
Δυστυχώς δεν ειναι το μονο που τα κάνει αυτα στα Xp. Ανάλογα με την υλοποίηση της USB σε PC και μηχανάκι έπαιζαν,παιδικές αρρώστιες.
Το 24 στην έξοδο μην σε ενοχλεί,αφου παίζει καλα είσαι.
Asio4all δοκίμαςες;Δεν εχω ασχοληθεί αλλα σε κάποιους εχει λύσει αρκετά θέματα.

Also for all δεν δοκίμασα, γιατί κάτι παλικάρια απο εδώ μέσα ,μου είπαν ότι θα μου κόψουν τα χέρια άμα το κάνω!!
Θα δοκιμάσω και θα αναφέρω ευπειθώς.

Και η εξέλιξη του γνωστού Darkone του tedgo.

1ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg2ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg3ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg

Θα το βρείτε εδώ
Αν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε χωρίς να χάσετε το προηγούμενο configuration του προηγούμενου Darkone πριν τρέξετε το νέο υπάρχει απλός τρόπος να το σώσουμε,να δοκιμάσουμε και να επιστρέψουμε χωρίς να αλλάξει το παραμικρό,όποιος θέλει το λέει για να το πούμε σε ξεχωριστό ποστ.

(εγώ να πω την αλήθεια προτιμώ το προηγούμενο του )

Όντως ειναι μια χαρά και πιο λειτουργικό.
Ισως και σωστότερο για τα win10 αφού εχει καταργήσει κανα-δυο plug-in που δεν έχουν πλέον υποστήριξη και εχει αντικαταστήσει άλλα.
Απλώς το παλιό ειναι ομορφότερο (κολοκυθόπιτα σε αυτο,εννοείται! )

Καλησπέρα!
Δεν μπορώ με τίποτα να δω τον artist στο biography (βλέπω όμως το album).
Καμιά ιδέα?

Δεξί κλικ επάνω στο πάνελ του bio κι επιλέγεις artist.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εdit: Πολύ Doors ακούς... -bye-
Aπο μικρός το εχω το κουσούρι!

Το μόνο θεματάκι που είδα να έχει είναι ότι στο info δεν δείχνει sampling rate

Απάντηση: Re: About Foobar2000

Το μόνο θεματάκι που είδα να έχει είναι ότι στο info δεν δείχνει sampling rate
Μικρό το κακό αφού το δείχνει στο κεντρικό.Έτσι κι αλλιώς είναι σχεδόν beta ακόμα και ο Gerhard προσθέτει ή διορθώνει ότι του ζητάμε στην πορεία.
Πάρα πολύ ωραίο, θενκς Σωκράτη!:ernaehrung004:

:ernaehrung004: