About Foobar2000

Re: Απάντηση: Re: About Foobar2000

Λοιπόν, μέχρι στιγμής βρήκα λύση με τον συνδυασμό foo_input_sacd-0.8.4 και του ASIOProxyInstall-0.8.3

Δείχνει να παίζει κανονικά με τις παρακάτω ρυθμίσεις

1.jpg2.jpg3.jpg

Αφού βρέθηκε αυτός ο συνδυασμός, στις επόμενες ημέρες θα ψάξω και για τους νεότερους drivers.

THANX!!:2thumb22sup:

Ωραίος φίλε. Το dsd 256 ήταν "απομεινάρι" από μετατροπή pcm σε dsd. Για τα πιο καινούργια drivers δοκίμασε αυτό...

Attachments

• σσ.jpg
    σσ.jpg
    20.5 KB · Views: 153
Ωραίος φίλε. Το dsd 256 ήταν "απομεινάρι" από μετατροπή pcm σε dsd. Για τα πιο καινούργια drivers δοκίμασε αυτό...

Όντως έπαιξε και έτσι, απλά σε ορισμένα DSD όταν μετακινήσω το seek bar σταματάει ο ήχος (ενώ ο player συνεχίζει κανονικά)

Άλλαξα πισι (win 10 64bit / 16άρα μνήμη, κλπ) και ξαναέστησα μετά από δύο χρόνια τον φούμπαρ ... κατέβασα την τελευταία έκδοση καθώς και το τελευταίο sacd plug in της soundforge ... βλέπω ότι πλέον δεν χρειάζονται όλες εκείνες οι φασαρίες για dsd playback, απλά μου εμφάνισε κατευθείαν στο ''output'' την επιλογή ''dsd: asio: Marantz asio device'' την επέλεξα και αμέσως ο πλέυερ παίζει τα πάντα όπως πρέπει ...

εκείνο που είδα καινούργιο, είναι στα tools τον dsd processor ... δεν ασχολήθηκα να τον επιλέξω, απλά έχω απορία τι κάνει ; υποθέτω ότι μετατρέπει όλα τα αρχεία pcm και σία σε dsd ;;; φθάσαμε στο αντίθετο δηλ. της κατάστασης προ 2-3 ετών, όπου όλα μετατρέπονταν σε pcm ;;;;

Απάντηση: Re: About Foobar2000

εκείνο που είδα καινούργιο, είναι στα tools τον dsd processor ... δεν ασχολήθηκα να τον επιλέξω, απλά έχω απορία τι κάνει ; υποθέτω ότι μετατρέπει όλα τα αρχεία pcm και σία σε dsd ;;; φθάσαμε στο αντίθετο δηλ. της κατάστασης προ 2-3 ετών, όπου όλα μετατρέπονταν σε pcm ;;;;

Αυτό ακριβώς Σπύρο κι επίσης κάνει up/down/whatever sampling στα ήδη DSD (για παιχνίδι,δοκιμή ή και ανάγκη μερικές φορές ) .

Ευχαριστώ Σωκράτη ! Δεν έχω κουράγιο για παιχνίδια, θα τον αφήσω αδρανή τον dsd προξέσορα....

Στάλθηκε από το Le 1 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για όποιον θέλει να επαναφέρει το να φαίνεται ο τίτλος κάτω από το seekbar Υπάρχει τρόπος. (με τη βοήθεια του tedgo φυσικά). Πρώτα μειώνουμε το ύψος του seekbar από $puts(ws.hp,100) έβαλα $puts(ws.hp,85). Αυτό βρίσκεται με δεξί κλικ εκεί που είναι το seekbar (ενώ δεν παίζει κομμάτι όμως) Splitter Settings - Script/PerTrack tab. Μετά από το παλιό skin αντιγράφουμε τα περιεχόμενα του Splitter Settings/PerSecond tab και τα βάζουμε στο αντίστοιχο tab του καινούργιου skin. Kαι τέλος στο behaviour τικάρουμε το Enable per second. Για να αλλάξουμε το χρώμα του τίτλου του κομματιού στο PerSecond tab αλλάζουμε το 255-255-255 σε ότι θέλουμε εμείς. (rgb τιμές είναι αυτό)

Attachments

• foo.jpg
    foo.jpg
    118.8 KB · Views: 223
Πολύ ωραίος!

Δεν έχεις βάλει φώτο στα lyrics όμως και στεναχωριέμαι...

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg

Μιας και μιλάτε για skinning/mods/eye candy...
Chronflow έχει βάλει κανείς?
Στην ουσία είναι ένας album browser, όχι και τόσο εύχρηστος αν έχεις τεράστια library η αλήθεια είναι, eye candy είναι βασικά...
Το browsing λειτουργεί με τα βελάκια, page up/down, scroll wheel και find as you type.
Το χρησιμοποιούσα παλιά με αυτό το skin, καταπληκτικό αλλά ανυποστήρικτο πλέον και δεν δουλεύουν διάφορα, μεταξύ αυτών και το Chronflow.
Ψάχνοντας λοιπόν για skin κατέληξα κι εγώ στο DarkOneV4 που έχετε πολλοί εδώ.
Η διαμόρφωση του οποίου όμως δεν ευνοεί ιδιαίτερα το chronflow, οπότε έκανα διάφορα για να το προσαρμόσω, πχ τροποποίησα ένα υπάρχον layout για να ταιριάζει στο αριστερό πάνελ του darkone, και άλλαξα τα panels στα views 3 & 4 όπως θα δείτε στις φωτό.
Αυτό που δεν φαίνεται βέβαια στις φωτό είναι το ωραίο animation κατά την πλοήγηση.
Αν σας ενδιαφέρει πείτε να ανεβάσω κάπου τα configs μου.

Clipboard01.jpg

Clipboard02.jpg

Clipboard03.jpg

το skin που μας προβαλετε ειναι απιστευτα ομως δεν μπορεσα να το βαλω οποτε το παρατησα και εβαλα το καινουργιο σε κλασσικο στυλ...αλλα....

δεν δουλευει το dsd. εχω asioproxy 0.94 και sacd 1.0.2

ΥΣ: το sticky του foobar θα ταν ωραιο να ανανεωθει με τους καινουργιους drivers και μια υποκατηγορια με darkzone :)

πολυ μπερδεμα... τα κανω unistall ολα και βαζω την καινουργια εκδοση foobar και asioproxy 0.94 και sacd 1.0.2...

και μετα παω να βαλω τις ρυθμισεις για το ifi αλλα...
1) στην καρτελα prefences-playback-output...εκει που λεει device... δεν εχει την επιλογη που λεει η ifi οπως παλια...δλδ foo_dsd_asio.

2) εαν το αφησω ετσι ολα παιζουν....αλλα αμα παω στο tools-sacd και διαλεξω dsd οπως λεει η εταιρια δεν παιζει dsd.

3) βλεπω και μια καινουργια επιλογη dsd processor ...τι ακριβως ειναι αυτο;

πολυ μπερδεμα... τα κανω unistall ολα και βαζω την καινουργια εκδοση foobar και asioproxy 0.94 και sacd 1.0.2...

και μετα παω να βαλω τις ρυθμισεις για το ifi αλλα...
1) στην καρτελα prefences-playback-output...εκει που λεει device... δεν εχει την επιλογη που λεει η ifi οπως παλια...δλδ foo_dsd_asio.

2) εαν το αφησω ετσι ολα παιζουν....αλλα αμα παω στο tools-sacd και διαλεξω dsd οπως λεει η εταιρια δεν παιζει dsd.

3) βλεπω και μια καινουργια επιλογη dsd processor ...τι ακριβως ειναι αυτο;

Δεν χρειάζεται πια asioproxy Νίκο.
Μόνο το sacd plug-in και να επιλέξεις στο output DSD:Asio_iFi ή όπως το λέει τέλος πάντων.

Μιας και μιλάτε για skinning/mods/eye candy...
Chronflow έχει βάλει κανείς?
Στην ουσία είναι ένας album browser, όχι και τόσο εύχρηστος αν έχεις τεράστια library η αλήθεια είναι, eye candy είναι βασικά...
Το browsing λειτουργεί με τα βελάκια, page up/down, scroll wheel και find as you type.
Το χρησιμοποιούσα παλιά με αυτό το skin, καταπληκτικό αλλά ανυποστήρικτο πλέον και δεν δουλεύουν διάφορα, μεταξύ αυτών και το Chronflow.
Ψάχνοντας λοιπόν για skin κατέληξα κι εγώ στο DarkOneV4 που έχετε πολλοί εδώ.
Η διαμόρφωση του οποίου όμως δεν ευνοεί ιδιαίτερα το chronflow, οπότε έκανα διάφορα για να το προσαρμόσω, πχ τροποποίησα ένα υπάρχον layout για να ταιριάζει στο αριστερό πάνελ του darkone, και άλλαξα τα panels στα views 3 & 4 όπως θα δείτε στις φωτό.
Αυτό που δεν φαίνεται βέβαια στις φωτό είναι το ωραίο animation κατά την πλοήγηση.
Αν σας ενδιαφέρει πείτε να ανεβάσω κάπου τα configs μου.

Πολύ ωραία δουλειά,ευχαριστούμε που μοιράστηκες!

και tools-sacd τι βαζω?! dsd?!

τελος το dsd processor τι ειναι;

DSD βάζεις,ναι.
Το processor είναι για up/down/inter/κλπ sampling.Δεν είναι αναγκαίο.

Χρησιμοποιώ το dark skin και θέλω να ερωτήσω.

α) Όταν πάιζω dsd δεν έχω την δυνατότητα όπως έχω στα flac να αυξομειώνω την ένταση από το foobar. Πρέπει να το κάνω μέσω προενισχυτή.
Υπάρχει η δυνατότητα μέσω foobar?

β) Όταν αρχίσω να ακούω flac επιλέγω σαν output το ASIO:foo_dsd_asio.
Για να συνεχίσω με dsd πρέπει να αλλάξω output επιλοή σε DSD : ASIO: foo_dsd_asio. Αφού κάνω την αλλαγή μπορώ να ακούω flac ή dsd με την επιλογή DSD : ASIO: foo_dsd_asio.
Υπάρχει η δυνατότητα να μην χρειάζεται αλλαγή στο output όταν αρχίζω ακρόαση με flac?

γ)Ένα θέμα που με βασανίζει είναι η περίπτωση flac αρχείου με πάνω από 250 χαρακτήρες. Αυτό είναι πρόβλημα των windows. Το αρχείο δεν διαβάζεται από τοfoobar, δεν μετονομάζεται ακόμη δεν πετιέται παρά μόνο αν συρθεί στον δίσκο C.
Υπάρχει λύση?

Ευχαριστώ

Για το τελευταίο μετονόμασε το. Δεν υπάρχει τρόπος να το ξεπεράσεις. Βάλε μικρό όνομα. Αν δουλεύεις με tags τότε δεν έχεις πρόβλημα. Εγώ έχω μια ολόκληρη συλλογή έτσι. 01.flac, 02.flac κοκ.

Το είχα γράψει και σε κάποιο άλλο νήμα. Κάποτε μου είχε ξεμείνει ένας ntfs δίσκος στο Linux. Έγραφα κανονικά χωρίς πρόβλημα. Όταν τον έβαλα σε Windows έφαγα ήττα καθώς δε διαβαζόταν μεγάλος αριθμός αρχείων λόγω αυτού του θέματος. Αναγκάστηκα και έκανα format και τα έχασα.

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου

Kαλημέρα Κώστα
Δεν έχω dark skin, αλλα δεν πιστεύω ότι αλλάζει κάτι σε αυτά που ρωτάς

α) Όταν πάιζω dsd δεν έχω την δυνατότητα όπως έχω στα flac να αυξομειώνω την ένταση από το foobar. Πρέπει να το κάνω μέσω προενισχυτή.
Υπάρχει η δυνατότητα μέσω foobar?

Όχι. Με asio απενεργοποιείται το volume.
Aλλά γιατί να χρειάζεται κάποιος το volume (πιθανόν χάνοντας το bit perfect), όταν χρησιμοποιεί αρχεία υψηλής αναλυσης?

β) Όταν αρχίσω να ακούω flac επιλέγω σαν output το ASIO:foo_dsd_asio.
Για να συνεχίσω με dsd πρέπει να αλλάξω output επιλοή σε DSD : ASIO: foo_dsd_asio. Αφού κάνω την αλλαγή μπορώ να ακούω flac ή dsd με την επιλογή DSD : ASIO: foo_dsd_asio.
Υπάρχει η δυνατότητα να μην χρειάζεται αλλαγή στο output όταν αρχίζω ακρόαση με flac?

Θα βάλεις από την αρχή dsd:asio:xxx και θα παίζεις τα πάντα (flac και dsd) έτσι, εφόσον δεν θέλεις να αλλάζεις κάθε φορά το output.
Δοκίμασε επίσης dsd:wasapi:xxx, αντί dsd:asio xxx γιατί έχω ακούσει 'θεματάκια' στο κάτω άκρο με dsd:asio...

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Σε DSD:WASAPI έχω δύο δυνατότητες στο output. DSD:WASAPI (puch) δισύνδεση ψηφιακού ήχου (ΤΕΑΚ USB AUDIO DEVICE) και
DSD (event) δισύνδεση ψηφιακού ήχου (ΤΕΑΚ USB AUDIO DEVICE). Και οι δύο δυνατότητες παίζουν ποιά να προτιμήσω puch ή event? Δεν ακούω διαφορές.

Xρησιμοποιώ το event Kώστα, χωρίς πρόβλημα. Πρακτικά 'τραβάει' τα data μόνο του, ενώ στην περίπτωση του 'push' τα 'σπρώχνει' ο foobar.
συνήθως το push χρησιμοποιείται όταν έχουμε υποδεέστερο hardware (κι εγώ δεν ακούω διαφορές μεταξύ των δύο wasapi)
http://wiki.jriver.com/index.php/WASAPI_Event_Style

Aκούς κάποια διαφορά μεταξύ dsd:asio xxx και dsd:wasapi xxx?

Last edited: