AC/DC Αφιέρωμα

Απάντηση: Re: Απάντηση: AC/DC ΑΦΙΕΡΩΜΑ

....και για τους φαν του HD
51fvBacBZhL._SL500_.jpg

:grinning-smiley-043:rifle::guitarist::guitarist::guitarist:

Εκι_65 Μπράβο!!:music-smiley-005::SFGSFGSF:

Απάντηση: AC/DC ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Σίμο κέντησες ....:SFGSFGSF:

όμορφη παρουσίαση για μια εκπληκτική μπάντα !!

κάποτε, όταν πρωτοάκουσα το back in black εδώ.....
51WloRkS99L._SS500_.jpg
έκαψα πολλά εγκεφαλικά κύτταρα ..

AC/DC .. τι να πεις για τα παλικάρια...

yeah you .... shook me aaaaaall night long !!!!!! :music-smiley-005:

Re: AC/DC ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Πω πω τι μου θυμήσατε....

Έχω πρωτοπάρει το δίπλωμα αυτοκινήτου 18 χρονών, έχω βάλει όλοι την σάρα και μάρα(κολλητούς) και είμαστε Ζωγράφου, τσίτα όσο πήγαινε τα ηχεία σε ένα citroen και να χτυπιόμαστε στο Thunderstruck.....

Φοβεροί ροκάδες......φοβερές εποχές.
:music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005::drummer::drummer::ears:

To μπάμ δεν άρχισε και ήρθε το 80, όταν ο Βon Scott είχε αποχαιρετήσει και είχε αντικατασταθεί με το κύριο Brian Johnsson

Angus Young - σόλο κιθάρα:
Malcolm Young - ρυθμική κιθάρα
Brian Johnson - τραγούδι
Βon Scott (R.I.P) - τραγούδι
Phill Rudd - ντράμς
Cliff Williams - μπάσο

Eki, Eki, Eki. Απλή αναφορά στον θεό Bon? Όταν είχε αποχαιρετήσει απλά? Θα σε μαλώσω. Μία από της απόλυτες φωνές στο Metal. Ναι κύριοι, οι AC/DC είναι Metal με όλη την έννοια της λέξης.
Και για εμάς τους μεταλάδες που ξέρουμε τι σημαίνουν τα Blues και η Soul σχετικά με το metal, οι AC/DC είναι το ποιο τρανό παράδειγμα.

ΑΧ ΘΕΕ ΜΟΥ, ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ MALCOLM ΝΑ ΡΙΦΑΡΕΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΓΑΥΡΟΣ!!!!!!

Eki, Eki, Eki. Απλή αναφορά στον θεό Bon? Όταν είχε αποχαιρετήσει απλά? Θα σε μαλώσω. Μία από της απόλυτες φωνές στο Metal. Ναι κύριοι, οι AC/DC είναι Metal με όλη την έννοια της λέξης.
Και για εμάς τους μεταλάδες που ξέρουμε τι σημαίνουν τα Blues και η Soul σχετικά με το metal, οι AC/DC είναι το ποιο τρανό παράδειγμα.

ΑΧ ΘΕΕ ΜΟΥ, ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ MALCOLM ΝΑ ΡΙΦΑΡΕΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΓΑΥΡΟΣ!!!!!!

...Μάριε, δεν διαφωνώ, αλλά μεγαλύτερες επιτυχίες σημείωσαν με τον μαλλιά από την Γλασκώβη, ok o Βοn Scott, :grinning-smiley-043ήταν μορφή, αλλά.....

Η πάσα από τον Ozzy, ήτο βιαστική, ένα αφιέρωμα στον θεό Βοn Scott, αξίζει να γίνει, ίσως και μέσα από δώ, τι λές θα βοηθήσεις?

Αντιγράφω από wikipedia:

Albert Productions και αποφασίσανε να ηχογραφήσουν τους AC/DC. Το πρώτο single είναι γεγονός και περιέχει τα κομμάτια Can I Sit Next To You και Rockin’ In The Parlour.
Ηχογραφήθηκε τον Φεβρουάριο του 1974 αλλά κυκλοφόρησε στις 22 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς ενώ μερικές μέρες αργότερα κυκλοφόρησε και το video clip του Can I Sit Next To You. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός, ότι αλλάξανε πολλοί μπασίστες και ντράμερ όλο αυτό το διάστημα. Η μεγάλη αλλαγή έγινε όμως στην θέση του τραγουδιστή ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του single. Οι αδερφοί Young απέλυσαν τον Dave Evans λόγω του γεγονότος ότι χρησιμοποιούσε makeup, φορούσε πολύχρωμα κασκόλ και ψηλοτάκουνες μπότες και γενικά το στυλ του είχε επιρροές από glam rock και όχι rock n roll.

[Επεξεργασία]
Bon Scott

H αναζήτηση νέου τραγουδιστή δεν κράτησε καιρό. Πριν ακόμη φύγει ο Evans οι αδερφοί Young είχαν δοκιμάσει τον μέχρι πρότινος οδηγό τους, τον Ronald Belford Scott.
Ο Σκωτσέζικης καταγωγής Bon Scott βρέθηκε στην Αυστραλία μετανάστης με την οικογένεια του το 1952. Έχοντας εμπειρία από τα γκρουπ The Spectors, The Valentines και τους Fraternity δεν δυσκολεύτηκε να πείσει για της φωνητικές του ικανότητες τους αδερφούς Young. Και ήταν ότι ακριβώς έψαχναν. Είχε ουρλιαχτό, μελωδία, συναίσθημα και αυτό που εντυπωσίαζε περισσότερο ήταν η παρουσία του στην σκηνή.
Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 1974 ο 26χρονος Bon Scott γίνεται επίσημα ο νέος τραγουδιστής των AC/DC και εμφανίζεται πρώτη φορά μερικές μέρες αργότερα στο Brighton-Le-Sands Masonic Hall του Σίδνεϋ.

Ο θάνατος του "αδερφού"

Το συγκρότημα AC/DC ήταν πάντα υπόθεση οικογενειακή. Όμως, το κοινό στοιχείο της μετανάστευσης από την Σκωτία στην Αυστραλία για τους αδερφούς Young και του Bon Scott ήταν κάτι που τους είχε δέσει σαν αδέρφια.
Έτσι, το πρωινό της Τρίτης της 19ης Φεβρουαρίου 1980, η είδηση του θανάτου του Bon Scott έπεσε σαν κεραυνός στο συγκρότημα. Ο Angus ήταν ο πρώτος που το έμαθε και ενημέρωσε και τα υπόλοιπα μέλη.
Ο Bon το προηγούμενο βράδυ είχε βγει με έναν φίλο του να πιει μερικά ποτά στο κέντρο του Λονδίνου. Κάτι, που ήταν απολύτως φυσιολογικό για έναν rocker που βρίσκεται στο απόγειο της δόξας του. Άλλωστε ο Bon πάντα έπινε κάτι παραπάνω, αλλά χωρίς ποτέ να ξεφεύγει. Ο φίλος του στην αρχή τον οδήγησε στο σπίτι, αλλά επειδή ο Bon δεν σηκωνόταν, πήγε στο δικό του και τον άφησε να κοιμηθεί στο αυτοκίνητο. Το πρωί που σηκώθηκε είδε τον Bon να πνίγεται στον ίδιο του τον εμετό, λόγω της στάσης, που είχε το κεφάλι του. Λίγο πριν φτάσει στο νοσοκομείο Kings o Bon Scott ξεψύχησε... Ήταν μόλις 33 χρονών...

Πριν τον θάνατο του Bon Scott οι αδερφοί Young δούλευαν στο επόμενο άλμπουμ τους. Το μόνο, που έλειπε ήταν τα φωνητικά. Μετά το τραγικό συμβάν σταμάτησαν τα πάντα και φρόντισαν να βρίσκονται κοντά στην οικογένεια του Bon.
Σκεφτόταν να συνεχίσουν, αλλά δεν είχαν το κουράγιο. Όμως, οι γονείς του Bon ήταν αυτοί, που τους ενθάρρυναν, ώστε το συγκρότημα να μην διαλυθεί. Άλλωστε και ο ίδιος ο Bon δεν θα το ήθελε να συμβεί με αυτό τον τρόπο...

Έτσι, με την ευλογία των γονιών του Bon, ξεκίνησαν την αναζήτηση του επόμενου τραγουδιστή τους. Ο παραγωγός τους Mutt Lange είχε αναφέρει το όνομα του Brian Johnson από τους Geordie. Επίσης ένας fan του συγκροτήματος από το Κλίβελαντ είχε στείλει γράμμα στους AC/DC και τους πρότεινε να ακούσουν τον Johnson γράφοντας τους πως είναι ο κατάλληλος. Έτσι αποφασίσανε να τον δοκιμάσουν.

Στην ακρόαση ο Johnson ζήτησε να τραγουδήσει το Nutbush City Limits της Tina Turner και οι αδερφοί Young το δικό τους Whole Lotta Rosie. Στις 8 Απριλίου 1980, συμπληρώθηκαν 50 μέρες από τον θάνατο του Bon Scott και οι AC/DC ανακοινώνουν τον Brian Johnson ως νέο τους τραγουδιστή.

Και μερικά βιντεάκια:

Women to the left of me
And women to the right
Ain't got no gun, ain't got no knife
Don't you start no fight

'Cause I'm T.N.T
I'm dynamite
T.N.T
And I'll win the fight
T.N.T
I'm a power load
T.N.T
Watch me explode

Rest in peace Bon

Last edited:

για δες ποσους fan εχει το avclub...και που νομιζα πως ειμαι μονος...αλλα μιας και εχω εντρυφησει στη μπαντα,πλεον αγαπημενο δισκο θα ελεγα το blow up your video.Όσο για τον Bon Scott τον θεωρώ καλύτερο,σε σύγκριση με τον Brian.Άσχετως αν θεωρώ τους AC/DC πιο δημιουργικούς στην μετά-bon εποχή...
Άσχετο αλλά κάθε χρόνο συμπληρώνω petition μήπως και έρθουν...δεν βάζετε κανένα χεράκι????

Ναι, τα έχω όλα από AC/DC (βινύλια, ξανάβινύλια-remastered, cd, dvd, bluray). Η απόλυτη πόρωση σε σημείο θρησκείας (όσο και αν ακούγεται αυτό υπερβολικό σε κάποιους). Πρέπει να είσαι του fan του είδους για να τους ακούσεις. Δεν είναι από τα συγκροτηματάκια της σεζόν και της μόδας...σήμερα ακούμε ac/dc, αύριο madonna.... Οι ξενέρωτοι ντισκόβιοι φίλοι μου, έπιαναν τα αυτιά τους στα πρώτα rifs :flipout: Ετσι και παίζεις και κιθάρα, εκεί είναι η απόλυτη πόρωση.

Οσο κι αν προσπάθησα να τους ακούσω σε απαλές στάθμες, ποτέ δεν τα κατάφερα. Μετά από το πρώτο τραγούδι όλο και ανεβαίνει το volume και καταλήγει σε σημείο που να αντέχουν είτε τα αυτιά μου είτα τα μεγάφωνα...

Πολλοί θα σκέφτονται τι λέει ο άρρωστος..... ΑΚΡΙΒΩΣ! είμαι ΑΡΡΩΣΤΟΣ με αυτό το συγκρότημα και ευτυχώς για μένα δεν υπάρχει θεραπεία. Οι υπεκφυγές στυλ στρατός, οικογένεια, τι δουλειά με στολή....τίποτα δεν είναι ικανό να με σταματήσει. Μόνο ένα πράγμα :goodnight:

Άσχετο αλλά κάθε χρόνο συμπληρώνω petition μήπως και έρθουν...δεν βάζετε κανένα χεράκι????

είχα ακούσει για πρόπερσι ότι παιζόταν να έρθουν στο terravibe αλλά τα χρήματα που ζητούσαν ήταν πάρα πολλά (επταψήφιο νούμερο), οπότε δεν τα βρήκαν διότι το εισητήριο θα έβγαινε πάρα πολλά για ελληνικά δεδομένα και για την πλειοψηφία του κόσμου που απευθύνεται και θα έμπαιναν "μέσα" χοντρά οι διοργανωτές.
Λυπάμαι που το λέω αλλά το δεν βλέπω να το δούμε ποτέ αυτό το συγκρότημα στην ελλάδα (για τώρα λέμε όχι όταν γίνουν 70 χρονών.... ). Καλύτερα να ταξιδέψετε σε καμιά άλλη γειτονική χώρα.

αυτό που τους έκανε πάντα να ξεχωρίζουν είναι ο μοναδικός ήχος τους και τα εκπληκτικά φωνητικά..

δεν τους μπερδεύεις με κάτι άλλο.. αν τους έχεις ακούσει έστω και μια φορά λες ναι... αυτοί είναι οι AC/DC !!!!!

TOTAL RESPECT !!!!!!! :worshippy:

Συμφωνώ με τον PETRAN.Φωνητικά,riff,στυλ, δεν υπάρχει περίπτωση να τους μπερδέψεις!:guitarist:

Ναι, τα έχω όλα από AC/DC (βινύλια, ξανάβινύλια-remastered, cd, dvd, bluray). Η απόλυτη πόρωση σε σημείο θρησκείας (όσο και αν ακούγεται αυτό υπερβολικό σε κάποιους). Πρέπει να είσαι του fan του είδους για να τους ακούσεις. Δεν είναι από τα συγκροτηματάκια της σεζόν και της μόδας...σήμερα ακούμε ac/dc, αύριο madonna.... Οι ξενέρωτοι ντισκόβιοι φίλοι μου, έπιαναν τα αυτιά τους στα πρώτα rifs :flipout: Ετσι και παίζεις και κιθάρα, εκεί είναι η απόλυτη πόρωση.

Οσο κι αν προσπάθησα να τους ακούσω σε απαλές στάθμες, ποτέ δεν τα κατάφερα. Μετά από το πρώτο τραγούδι όλο και ανεβαίνει το volume και καταλήγει σε σημείο που να αντέχουν είτε τα αυτιά μου είτα τα μεγάφωνα...

Πολλοί θα σκέφτονται τι λέει ο άρρωστος..... ΑΚΡΙΒΩΣ! είμαι ΑΡΡΩΣΤΟΣ με αυτό το συγκρότημα και ευτυχώς για μένα δεν υπάρχει θεραπεία. Οι υπεκφυγές στυλ στρατός, οικογένεια, τι δουλειά με στολή....τίποτα δεν είναι ικανό να με σταματήσει. Μόνο ένα πράγμα :goodnight:

Mπραβο Τασο!!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Και εγω μαζι σου!!!:ernaehrung004:
ΑC/DC FOR EVER!!!:worshippy:

Re: Απάντηση: AC/DC ΑΦΙΕΡΩΜΑ

αυτό που τους έκανε πάντα να ξεχωρίζουν είναι ο μοναδικός ήχος τους και τα εκπληκτικά φωνητικά..

δεν τους μπερδεύεις με κάτι άλλο.. αν τους έχεις ακούσει έστω και μια φορά λες ναι... αυτοί είναι οι AC/DC !!!!!

δεν έχεις παρά να τσεκάρεις τους Γερμανούς STAHL και πιο συγκεκριμένα το album BUMBA που κυκλοφόρησε το 1999 περίπου....θα πάθεις μεγάλη πλάκα με αυτό που θα ακούσεις:guitarist:

στο ΜYSPACE της μπάντας μπορείτε να ακούσετε πρόσφατα δείγματα της μπάντας (STAHL) για να καταλάβετε τι εννοώ

Θέλω να σας θυμίσω ότι, μιας και το γράψαμε σχεδόν όλοι, το ότι κανείς δεν μπόρεσε να τους αντιγράψει, να αναφέρουμε και την προσπάθεια που κατέβαλαν οι Ελβετοί KROKUS, τουλάχιστον σε ότι αφορά την φωνή του Brian Johnsson,( ίσως αρχικά με επιτυχία λέμε τώρα )ακούστε με προσοχή το Metal Rendezvous και θα το καταλάβετε, ευτυχώς οποιαδήποτε όμως διάρκεια στην καριέρα των Ελβετών δεν καρποφόρησε με αποτέλεσμα να λήξει άδοξα η όποια προσπάθεια καριέρας τους.

Ξεχωρίζω το Tokyo Nights από το ντεπούτο άλμπουμ τους καθώς και το ομώνυμο Screaming in the Night από το επόμενο, ακούστε τους, εάν δεν ο έχετε κάνει ήδη και θα καταλάβετε.

Last edited:

.....όσοι νομίζουν ότι ρυθμικά είναι μονότονοι, εάν έχεις παίξει κιθάρα, τότε καταλαβαίνεις ότι είναι αδύνατον να παίζεις εύκολα τα κομμάτια τους.
Μπορεί ο Αngus να ήταν η βεντέττα, αλλά την βρώμικη δουλειά τη
έβγαζε Μalkom και ο Rudd

ε πόσο πια να κοστίσουν τα εισιτήρια..εδω εγώ που είμαι φοιτητής,εαν ερχόντουσαν θα σκιζόμουν στις υπερωρίες και μέχρι 200 τα έδινα... :music-smiley-005: επίσης να κάνω μια ερώτηση σχετική με τη δισκογραφία τους.Πέρα απο της δύο συλλογές (με DVD) που κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό,θυμάμαι πολύ καλά πως είχα δει στο fnac μια συλλογή με 4 cd.Όπου και αν τη ζητάω οι δισκοπώλες μου λένε πως κτ τέτοιο δεν κυκλοφόρησε ποτέ..μήπως γνωρίζετε κάτι ????

Back in black
I hit the sack
It's been too long
I'm glad to be back
Yes, I'm let loose
From the noose
That's kept me hanging about
I've been looking at the sky 'Cause it's gettin' me high
Forget the hearse 'cause I never die
I got nine lives
Cat's eyes
Abusin' every one of them and running wild

CHORUS:
'Cause I'm back
Yes, I'm back
Well, I'm back
Yes, I'm back
Well, I'm back, back
(Well) I'm back in black
Yes, I'm back in black
Back in the back
Of a Cadillac
Number one with a bullet, I'm a power pack
Yes, I'm in a bang
With a gang
They've got to catch me if they want me to hang
Cause I'm back on the track
And I'm beatin' the flack
Nobody's gonna get me on another rap
So look at me now
I'm just makin' my play
Don't try to push your luck, just get out of my way
CHORUS

Well, I'm back, Yes I'm back
Well, I'm back, Yes I'm back
Well, I'm back, back
Well I'm back in black
Yes I'm back in black

hooo yeah
Ohh yeah
Yes I am
Oooh yeah, yeah Oh yeah
Back in now
Well I'm back, I'm back
Back, I'm back
Back, I'm back
Back, I'm back
Back, I'm back
Back
Back in black
Yes I'm back in black

Out of the sight

Τίποτε άλλο!!!
gou-tsou
στο παρακάτω e-mail¨: [email protected], είναι το επίσημο e-mail των φαν του συγκροτήματος

Last edited:

ωπ..ευχαριστω ευχαριστω...
επίσης μιας και δούλευα σε κεντρικό δισκοπωλείο της αθήνας,το οποίο έφαγε "χώμα",να υπενθυμίσω πως κυκλοφόρησαν οι δισκογραφικές δουλειές τους σε στυλ ιαπωνικών εκδόσεων...το αρνητικό είναι πως το ένα δισκάκι έχει κοντά στα 30 ευρώ..