Acemagic mini-pc;

Από περιέργεια, όταν τρέχεις κάποιο διαγνωστικό όπως π.χ. το speccy σου βγάζει μάρκες στις μνήμες/ssd/motherboard ή είναι "αγνώστου πατρός" όπως βλέπεις στα screenshot στο δικό μου;
O M2 έχει στικερ Crucial πάνω. H RAM δεν πρόσεξα να έχει κάτι, για τη m/b δεν κοίταξα καν. Διαγνωστικό τέτοιου είδους δεν ξέρω αν υπάρχει για linux χωρίς gui (αποκλείεται να μην υπάρχει δλδ, απλά εγώ δεν το έχω ψάξει). Θα τσεκάρω όμως σε πρώτη ευκαιρία.

από ποιο μαγαζί? από το site που έχεις το link?
Ναι, παραγγελία 19/11, παραλαβή στην Αττική με UPS στις 28/11.

Από περιέργεια, όταν τρέχεις κάποιο διαγνωστικό όπως π.χ. το speccy σου βγάζει μάρκες στις μνήμες/ssd/motherboard ή είναι "αγνώστου πατρός" όπως βλέπεις στα screenshot στο δικό μου;
Μνήμες:
Manufacturer: 0x0FC4 / Part Number: TDS5DSAG08-56TB46C και πάνω έχουν αυτοκόλλητο TWSC (πρόκειται δλδ για αυτό το μοντέλο)

NVME:
Model CT1000E100SSD8, δηλαδή ο Crucial E100 1TB PCIe Gen4.

• Haha
Reactions: NassosT
Δηλαδή αν άλλαζες nvme στο PC σου θα πήγαινες να πάρεις crucial ;; 😁😁😁
Οι Crucial ειναι Micron (ενας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστες μνημών) και έχει (μέχρι τώρα....δες άνω ποστ) από φτηνούς μέχρι τους καλυτερους δίσκους.

Δεν θα αγόραζα τόσο Hi End δίσκο, γιατί ξέρω ότι δεν αξίζει τα λεφτά του. :D
Οπως και σε πολλα άλλα πραγματα, αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες / απαιτήσεις του καθενός....

Η αυξηση παντως των επιδόσεων με τους pci-ex 5 δίσκους, είναι από τα μεγαλύτερα άλματα στο χωρο των PC τα τελευταία χρόνια.

Το μηχάνημα βγηκε στα 509€ ΜΕ τον δίσκο και ΜΕ τις 2χ16gb μνήμες.
Ο δίσκος μια χαρά είναι, ούτως ή άλλως το proxmox δεν έχει τρελές απαιτήσεις, και επιπλέον υπάρχουν άλλα δύο σλοτς, όπου στο ένα μπήκε ήδη ένας Samsung Evo Plus 990 4TB. Κανονικά για αυτή τη χρήση, και gen 3 να βάλεις, ακόμα καλύτερα θα είναι, για να μην έχεις μεγάλες θερμοκρασίες και κατανάλωση σε μηχάνημα που δουλεύει 24/7.
Οι μνήμες κάποια στιγμή - όταν οι τιμές επανέλθουν σε κανονικά επίπεδα - θα αλλαχτούν με 2x32GB, ή ακόμα και με 2x48GB, και προφανώς δεν θα είναι... TWSC :P

Οπως και σε πολλα άλλα πραγματα, αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες / απαιτήσεις του καθενός....

Η αυξηση παντως των επιδόσεων με τους pci-ex 5 δίσκους, είναι από τα μεγαλύτερα άλματα στο χωρο των PC τα τελευταία χρόνια.

Τι να σου πω ρε φίλε.. Samsung 990 EVO Plus έχω στο κυρίως pc μου (Core Ultra 7 265K) αλλά δε μπορώ να πω ότι με εντυπωσιάζει κιόλας.

Τι να σου πω ρε φίλε.. Samsung 990 EVO Plus έχω στο κυρίως pc μου (Core Ultra 7 265K) αλλά δε μπορώ να πω ότι με εντυπωσιάζει κιόλας.
OK, κλασική άριστη λύση (μαζί με τον WD SN850X) για PCI-EX 4

To 5 ειναι άλλη κλάση (βέβαια κατά πόσον το εκμεταλλεύεται κανείς, είναι άλλο καπέλο).

Εγω όταν πήγα σε 5 (στον πρώτο Corsair), κατάλαβα πάντως διαφορά (όχι τπτ συνταρακτικό, βεβαια - αλλά με casual χρήση από την άλλη).

Μετά τον T705 όσους έχουν αλλάξει (λίγο καλυτερους - τωρα με WD SN8100 που θεωρείται το καλύτερο), δεν έχω καταλάβει διαφορά (λογικό).

• Like
Reactions: Φρα.Πε.