Acer H9500BD DLP-3D

Πριν απο περιπου δυο χρονια ειχαμε βαλει μαζι με τον skokman εναν optoma hd20 και εναν acer h7530 να δουμε τις διαφορες. Ο acer επαιζε το ιδιο καλα με τον optoma στα φωτεινα ομως στα σκοτεινα πλανα τον παταγε κανονικα. Διπλα στον acer εστησα και αλλα προβολικα οπως epson 3500, sony hw10, optoma 82 και jvc hd100. To μαυρο του acer ηταν στα ιδια επιπεδα με του optoma 82 ομως στα φωτεινα ηταν 50% πιο φωτεινος. Τον JVC μπορει να μην το κοντραρε στα ισια στο μαυρο ομως επαιζε διπλα του με σχεδον διπλασια φωτεινοτητα. Εκεινο που θελω να πω ειναι πως οσα acer εχω δει ειναι τιμια μηχανακια για τα λεφτα που κοστιζουν. Ειχα βαλει αγγελια τον δικο epson tw5500 για να παρω ενα χιλιαρικο να συμπληρωσω και αλλα 1100 ευρω για να παρω τον epson 9000 ομως πηγα και τον ειδα και δεν βρηκα να εχει διαφορα απο τον δικο μου. Οποτε δεν υπαρχει λογος να δωσω 1100 μονο και μονο για δω 3D. θα βαλω λιγα ακομα και θα παρω εναν Acer h9500 με 1350 ευρω. DLP, με καλη φωτεινοτητα καλα χρωματα ιριδα για καλα σκοτεινα πλανα, συστημα smooth motion για καλυτερη κινηση, lens shift, σε αυτην την τιμη δεν βρισκεις.

Κώστα πολύ κατατοπιστικό το ποστ σου! Είμαι της ίδιας άποψης για τους ACER. Οταν είδα τον 720p του 500άρικου να παίζει έπαθα πλάκα.Δεν λέω ότι ήταν κορυφαίος άλλα έπαιζε θαυμάσια για τόσα λίγα χρήματα.
Ο Η9500 όντως δείχνει πολύ σοβαρός προβολέας.
Μπορείς να μας πείς πώς σου φάνηκε το μαύρο του epson 9000 ,σε σχέση με ότι έχεις δεί μέχρι τώρα σε βιντεοπροβολείς ή τουλάχιστον σε σχέση με τον 5500 που έχεις?

Επισης τι ταχυτητα εχει ο χρωματικος τροχος του acer h9500. Ειναι αραγε 6χ οπως του 3d μοντελου. ?

Νομιζω οτι ειναι νεο μοντελο,οχι παλιο. Αρα θα εχει 6χ speed οπως ο 3d .?
Ενω δειλα δειλα βρισκουμε αναφορες, reviews για τον 3D, για τον απλο, δεν βρισκω κανενα review.
Αν παντως στα 1350 (για οσους δεν τους νοιαζει το 3d) ειναι καλυτερος απο τον benq w6000 τοτε μιλαμε για πολυ καλη ευκαιρια.

Πριν απο περιπου δυο χρονια ειχαμε βαλει μαζι με τον skokman εναν optoma hd20 και εναν acer h7530 να δουμε τις διαφορες. Ο acer επαιζε το ιδιο καλα με τον optoma στα φωτεινα ομως στα σκοτεινα πλανα τον παταγε κανονικα.
Μπορει μεν να συμφωνώ πως πρόκειται για ενδιαφέρουσα περίπτωση ο Acer αλλα καλο ειναι να μην συγκρίνουμε μοντελα dlp που το ενα εχει ιριδα δηλαδή ο Acer και το αλλο οχι...
Σε αυτη την περίπτωση προφανώς και το μαυρο σε ενα προβολέα με ιριδα θα ειναι καλύτερα...
Το θεμα ειναι αν και κατα πόσο διαφέρουν σε ansi...

Απάντηση: Re: Acer H9500BD DLP-3D

Κώστα επειδή εγώ έχω dlp ,εσύ lcd και έχουμε γεμίσει και το θέμα με δικά μας πόστ, υποστηρίζοντας ο καθένας (όλως τυχαίως βέβαια :antlers:) την δική του τεχνολογία ,υπάρχει κίνδυνος να χαρακτηριστούμε γραφικοί απο τα υπόλοιπα μέλη, χωρίς να έχουν και παντελώς άδικο.
Οπότε κλείνουμε εδώ και το συνεχίζουμε κάποια άλλη στιγμή που δεν θα μας θυμούνται..:grinning-smiley-043
Ε τωρα οτι ο κεφάλας εγινε ξαφνικα lcdακιας και του βρωμάνε τα dlp ( και μαλιστα τα DC2 ) ειναι τρελό ανέκδοτο...

Πως το λεγαμε τοτε αληθεια;;
-Τρεις εικόνες μαζι δεν μπορούν να κανουν σοβαρή εικόνα...

Το σημαντικο ερωτημα που προκυπτει θα το θεσω παρακατω.

Εστω (για μετρο συγκρισης) οτι εχουμε εναν benq w6000 και εναν benq w7000 (3d).
Kαποιος θα πει οτι δικαιολογειται η διαφορα τιμης (που δεν ξερουμε ακομη ποση θα ειναι) για τους εξης λογους:

O benq w7000 εχει σε σχεση με τον benq w6000 καλυτερα:

- χρωματικο τροχο 6χ (λιγοτερο RBE)
- Καλυτερα χρωματα (τα gamut απο οτι λενε τα reviews ειναι πολυ καλα στο REC 709)
- Υπαρξη 3D.

Ισως καποιοι λοιπον πουν οτι εκτος του 3d ειναι βελτιωμενος στα σημεια.

Τωρα οσον αφορα τον Acer, οι τιμες του 3D μοντελου με το απλο ειναι ανακοινωμενες και στην Ελλαδα εχουν διαφορα τιμης περιπου 750 ευρω. (1350e h9500- 2100e h9500BD)

Αξιζει λοιπον μια διαφορα τιμης 750 ευρω η υπαρξη 3D. ?
Δυστυχως, ενω υπαρχει review για τον 3D ACER, για τον απλο δεν εχω βρει ακομη.
Οποτε δεν ξερω αν αναμεσα στα 2 αυτα μοντελα υπαρχει και κατι αλλο που να δικαιολογει την τιμη.

Αν καποιος γνωριζει τις διαφορες αναμεσα στους h9500 και h9500BD ας δωσει καποια πληροφορια.
Μην ξεχναμε οτι ο acer h9500 λογω της τιμης θα μπορουσε να ειναι ιδιος ή καλυτερος και απο τον benq w6000 (δεν υπαρχει καποιο review ακομη οπως ανεφερα)

Γνωριζουμε ομως οτι:
- o benq w7000 ειναι ελαφρως χειροτερος στο μαυρο απο τον benq w6000 (ισως με νεο firmware το διορθωσουν οπως λενε).
- ο acer h9500BD ειναι καλυτερος στο μαυρο απο τον benq w7000.

Ειναι πολυ σημαντικο λοιπον να μαθουμε πιο πολλες πληροφοριες για τον acer h9500 και h9500bd γιατι μονο το μαυρο δεν ειναι το συνολο της εικονας.
Η αναφορα στον benq εγινε με γνωμονα οτι ανηκουν (ισως) στην ιδια κατηγορια τιμης, εχουν παραπλησια χαρακτηριστικα και εχουμε αμεση συγκριση δυο dlp προβολεων.

Το μαυρο του 9000 ειναι ισως λιγο καλυτερο απο του 5500 [παιζει ρολο και το οτι η λαμπα στον δικο μου εχει περιπου 600 ωρες] αν και η εταιρια δινει ιδια νουμερα. Καμια συγκριση με το μαυρο του 6000 απορω αν κανει καθολου δουλεια η ιριδα σε αυτο το μοντελο. Ειναι στα ιδια επιπεδα με του JVC HD100 [απο μνημης] ομως μολις πεσει καποιο λευκο σημειο στο πλανο ανοιγει η ιριδα και χαλαει λιγο. Παντως οπως και να το δεις το μαυρο και γενικα τα σκοτεινα πλανα του 9000 δεν τα βρισκεις σε αυτην την τιμη. Ανδρεα εμεις καναμε την συγκριση με τον optoma h20 με το σκεπτικο οτι ειχαν ακριβως την ιδια τιμη, οσο για το ansi παιζαν και οι δυο στα ιδια επιπεδα ομως μολις ενεργοποιουσες την ιριδα εβλεπες τα σκοτεινα πλανα πολυ καλα σε αντιθεση με τον optoma οπου υπηρχε φοβερη συμπιεση στην πληροφορια. Με το ιδιο σκεπτικο αναρωτιεμαι αν στα 1300 ευρω μπορεις να παρεις εικονα dlp με ιριδα, smooth motion και lens shift. Aν η benq εβαζε ιριδα στον 1200 θα εκανε μεγαλη ζημια στα ακριβα της μοντελα.

Πολλες φορες πλεον οι κατασκευαστες αναφερουν τον τροχο ως x6 και ειναι καλο κολπο γιατι νομιζοντας ολοι οτι ειναι η ταχυτητα αλλα αυτοι αναφερονται στα χρωματα...
Λαθος ή παρανομο δεν ειναι, απλα αλλο εννοουσαν παλια και αλλο τωρα...
Αμφιβαλω λοιπον αν ο benq εχει χ6 ταχυτητας τροχο...

Τελος παντων, αν και εχετε γραψει διαφορα ασχετα (οχι αχρηστα βεβαια) στο τοπικ, συνεχιζω με καποιες φωτος απο τα μενου...

Menu:

img0110gc.jpg

img0112ft.jpg

Απ'οτι καταλαβα, φουλ καλιμπραρισμα παιρνουν μονο οι αναλογικες εισοδοι απο το service menu...

img0114mz.jpg

Το 3d του ειναι απλα φανταστικο... οτι και να δω με εχει αφησει αφωνο... Μεχρι και η δικη του μετατροπη ειναι πολυ καλη αν και θελει λιγο πειραγμα (που γινεται) γιατι η movie 2d->3d ζαλιζει σε γρηγορες σκηνες... Τα γυαλια πραγματικα ειναι μοναδικα και απλα το ghosting για μενα ειναι κατι που το διαβαζω στα φορουμ και μονο...
Σημερα εκατσα να δω το avatar (ενα h-sbs 1080p mkv 23gb), μονο που εκανα pause καθε λιγο και λιγακι κανοντας ΩΩΩΩΩΩΩ γιατι χανομουν μεσα σε διαστημοπλοια και ζουγκλες... πραγματικα ΤΕΛΕΙΟ 3D... Φανταζομαι τι θα λενε οι bluray 3d ταινιες...

ΥΓ. Οι φωτογραφιες ειναι απο iphone4... :slapface:

Last edited:
Συγνωμη αλλα τα παραπανω screenshots ειναι απο τον acer h9500bd ?

Αντιγραφω απο το http://www.projectorreviews.com/acer/h9500bd/calibration.php

H9500BD RGB Settings and Recommendations

H9500BD Post Calibration settings:

As noted above, no RGB settings to calibrate the grayscale.

Mike's comments: Grayscale calibration is not possible as there are no RGB gain and offset adjustments available. There are some basic CMS adjustments available, but they don’t affect grayscale.

Overall, the CIE color chart looks pretty good, especially for a lower priced DLP projector. From the measurements, Saturation should be increased to 55, but skin tones are too red to begin with at the default setting of 50. So, Saturation was turned down to 44 for more natural skin tones.

Bright mode, despite the color temp reading, is way out of RGB balance (too blue and green). After Dark Cinema, Presentation mode has the best RGB balance, but doesn’t really give you any more lumens than Dark Cinema.

Πειτε μου τωρα εσεις τι συμβαινει. Tι δεν εχω καταλαβει. ?

Last edited:
Re: Απάντηση: Acer H9500BD DLP-3D

Επισης τι ταχυτητα εχει ο χρωματικος τροχος του acer h9500. Ειναι αραγε 6χ οπως του 3d μοντελου. ?

6X είναι η μέγιστη ταχύτητα πού μπορεί να γυρίσει ο τροχός. Κανένας DLP προβολέας δεν γυρνάει τον τροχό του σε αυτή τη ταχύτητα.
Εάν παίζεις σε low mode τότε η ταχύτητα του τροχού θα είναι το πολύ 3Χ. Εαν παίζεις σε high mode τότε η ταχύτητα του τροχού θα είναι 4 ή 5Χ.
Σε μερικά μοντέλα μπορείς μέσα απο το service menu να ενεργοποιήσεις τον τροχό σε 6Χ άλλα δεν θα δείς καμία διαφορά (εκτός του ότι ο προβολέας θα γίνει πολύ θορυβώδης).

Εγω παντως εστειλα email στον reviewer γιατι αν ειχε καποιο μηχανημα προ παραγωγης, οφειλει να διορθωσει τα λεγομενα του, αλλιως αποθαρρυνει υποψηφιους αγοραστες.
Επισης, εχει κανει λαθος στο review στην καρτελα competitors και συγκρινει λαθος προβολεις. (epson vs pana vs optoma κλπ κλπ)

Η πολυ βεβιασμενο στο ποδι ηταν το review, ή κατι παιζει. Δεν ξερω αν εννοει κατι αλλο με το: Grayscale calibration is not possible as there are no RGB gain and offset adjustments available.

Εγω καταλαβαινω οτι οι ρυθμισεις που ειδα παραπανω στις φωτο, ειναι αυτες που υποτιθεται δεν υπαρχουν.
Αλλες ρυθμισεις εννοει ο reviewer και εγω ειμαι τοσο ασχετος και μπερδευτηκα. ?

Γιάννη, γι' αυτό ρώτησα τον Νίκο αν το rgb (gain & offset) βρίσκονται στο μενού advanced. Απ' ό,τι καταλαβαίνω και το ριβιού μιλάει για έλλειψη με ψηφιακή σύνδεση, όχι αναλογική όπου μπορεί να ρυθμιστεί το grayscale. Αν έχουν κάνει τέτοια επιλογή, είναι πολύ παράλογη και μυστήρια. Η ρύθμιση του grayscale είναι απείρως σημαντικότερη από εκείνη των χρωμάτων. Εξάλλου, δεν μπορώ να θυμηθώ προβολέα χωρίς rgb ρυθμίσεις, ενώ θυμάμαι άπειρους χωρίς cms.

Re: Απάντηση: Re: Acer H9500BD DLP-3D

Κώστα επειδή εγώ έχω dlp ,εσύ lcd και έχουμε γεμίσει και το θέμα με δικά μας πόστ, υποστηρίζοντας ο καθένας (όλως τυχαίως βέβαια :antlers:) την δική του τεχνολογία ,υπάρχει κίνδυνος να χαρακτηριστούμε γραφικοί απο τα υπόλοιπα μέλη, χωρίς να έχουν και παντελώς άδικο.
Οπότε κλείνουμε εδώ και το συνεχίζουμε κάποια άλλη στιγμή που δεν θα μας θυμούνται..:grinning-smiley-043

Ε τωρα οτι ο κεφάλας εγινε ξαφνικα lcdακιας και του βρωμάνε τα dlp ( και μαλιστα τα DC2 ) ειναι τρελό ανέκδοτο...

Πως το λεγαμε τοτε αληθεια;;
-Τρεις εικόνες μαζι δεν μπορούν να κανουν σοβαρή εικόνα...

o Cinemusic με ξερει αλλιως.....-bye-

Οπως βλεπεις milk,υποστηριζω οτι ειναι οβερολ καλυτερο,ειμαι φαν της εικονας και οχι καποιας τεχνολογιας...
... δυστυχως τα dlp ειναι στο χειλος του γκρεμου για μενα...

αν το ψαξεις ποιο βαθια θα με καταλαβεις

καλη συνεχεια...στο θεμα.

Συμφωνω, ουτε εγω καταλαβαινω το σκεπτικο τους με την ανυπαρκτη ρυθμιση grayscale.
Αν καταλαβα καλα ο energy εχει στην κατοχη του τον acer. ?
Ισως θα μπορουσε να μας πει αν συνδεοντας τον acer με vga αν η εικονα φαινεται καλυτερη.
Δεν το λεω απο αποψη grayscale, αλλα εχει αναφερθει οτι υπαρχει ισως καποιο ψιλο προβληματακι με την hdmi.
Οσοι τον συνδεσαν μεσω vga, παρατηρησαν μεγαλυτερη ευκρινεια στην εικονα, η hdmi για καποιο λογο θολωνε σε σχεση με την vga. (επεξεργασια εικονας. ?)
Μπορειτε να δειτε τις σχετικες φωτο στο post #885 εδω:
http://avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1369451&page=30

Κοιταξτε επισης και στο post #923 που δειχνει αλλαγη χρωματων στο 3d στην hdmi, ενω στη vga ειναι κανονικο.(λογικο μιας και απο vga δεν δειχνει 3d) Βεβαια, δεν εχω καταλαβει αν εμπλεκεται καπου η ιστορια με image processing οταν βλεπουμε ταινια, οπου απενεργοποιειται με με αλλαγη του προβολεα σε κατασταση pc, game κλπ αν υπαρχει κατι τετοιο στο μενου. (Οπως στις tv δηλαδη που απενεργοποιουν την επεξεργασια εικονας σε κατασταση pc, game )

Εχει αναφερθει και tearing σε υλικο 3d sbs (side by side) αλλα επειδη δεν εχει γινει αναφορα παρα μονο σε παιχνιδι, δεν ξερω αν εμπλεκεται για αυτο η καρτα γραφικων, και δεν φταιει ο προβολεας.

Η απορια μου παραμενει αν γνωριζει καποιος αν ο acer h9500 ειναι ακριβως ιδιος σε χαρακτηριστικα/αποδοση με τον h9500bd (3d)

Απ' ότι βλέπω, ο Acer δεν έχει full CMS (3D). Πες ότι αυτό δεν είναι κρίσιμο για προβολέα αυτής της κατηγορίας τιμής.

Αλλά απ' ότι βλέπω εδώ: http://avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=21427459#post21427459 είναι απαράδεκτος γενικότερα. Αν δεν βγει σωστό firmware που να διορθώνει το παραπάνω, μείνετε μακρυά. Εκτός αν είστε ΟΚ με σύνδεση μέσω VGA (δεν το συνιστώ για σήματα 1080p και μεγάλα μήκη καλωδίου)..

Απ' ότι βλέπω, ο Acer δεν έχει full CMS (3D). Πες ότι αυτό δεν είναι κρίσιμο για προβολέα αυτής της κατηγορίας τιμής.

Αλλά απ' ότι βλέπω εδώ: http://avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=21427459#post21427459 είναι απαράδεκτος γενικότερα. Αν δεν βγει σωστό firmware που να διορθώνει το παραπάνω, μείνετε μακρυά. Εκτός αν είστε ΟΚ με σύνδεση μέσω VGA (δεν το συνιστώ για σήματα 1080p και μεγάλα μήκη καλωδίου)..

Συγνώμη παρακολουθώ το post από την αρχή του με ενδιαφέρον, αλλά το σχόλιό σου δεν το κατάλαβα. Εννοείς ότι για κάτι που γράφει μέσα στο link που μας έδωσες (δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι αλλά δεν με πολυνοιάζει να σου πω την αλήθεια) ο παραπάνω προβολέας είναι για τα μπάζα??? Δηλαδή ο φίλος που τον έχει εδώ και μερικές μέρες και είναι ενθουσιασμένος ,φουμάρει κάτι?

Στην τελική ρε παιδιά ,ακούω συνέχεια '' ο χ έχει καλύτερο μαύρο σε σχέση με τον ψ ,ο ζ έχει καλύτερο contrast σε σχέση με το χ '' και πάει λέγοντας . Μπορεί κάποιος να μας διαβεβαιώσει ότι τα μηχανάκια παίξανε με τις καλύτερες δυνατόν ρυθμίσεις ,με τις ίδιες ώρες γραμμένες στην λάμπα τους κλπ. ώστε να έχουμε σαφέστατη εικόνα?
Οι περισσότεροι δυστυχώς που πέρνουν έναν προβολέα δεν μπαίνουν στην διαδικασία (και στο κόστος βεβαίως) να ρυθμίσουν τον προβολέα τους με την συμβολή κάποιου ειδικού ,αλλά είναι διαθετιμένοι να δώσουν τα (πολύ παραπάνω) επιπλέον χρήματα για να πάρουν το καλύτερο μοντέλο.
Γενική ερώτηση προς όλους τους φίλους << Ποιό μηχάνημα είναι καλύτερο? Το αρύθμιστο super νέο μοντέλο των 5000 € ,ή το σωστά ρυθμισμένο των 2000€ ή και των 1000€ της ίδιας τεχνολογίας? >>

Ακριβώς. Τι να τον κάνω τον προβολέα αν δεν δείχνει σωστά το σήμα που παίρνει στην είσοδό του;

Στην πράξη (στο μάτι) η διαφορά μπορεί να είναι μεγάλη, μπορεί και όχι. Αλλά σίγουρα υπάρχει και χρειάζεται δοκιμή Α-Β για να φανεί.