Acer H9500BD DLP-3D

Απάντηση: Re: Acer H9500BD DLP-3D

Μερικες φορες δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει καποιος να παιρνει τον λογο του σαν δεδομενο, ενω του αλλου σαν φλου.
Προφανως εχω διαβασει τον κ@λο μου εδω και 6 μηνες. Μονο το avsforums εχει 144 σελιδες για το θεμα.
Δεν θελω να αποδειξω κατι. Δεν μπορω να μπω στην διαδικασια να πω ποσα χρονια ασχολουμαι με προτζεκτορες ωστε να ακουω την διαφορα του ανεμιστηρα με την διαφορα υψησυχνου του τροχου κλπ.

Απλα αναφερω οτι δεν μου απεδειξες κατι για τον benq. Μου λες απλα οτι εισαι σιγουρος. E, και? Το λεει και ο μπαμπης ο σουγιας και ο Μακης ο αλυσιδας?
Απλα παιρνοντας την δικη σου σταση και μεταφεροντας την σε μενα. Εγω λεω δεν ισχυει κατι τετοιο για τον benq. Και μαλλον το μπερδευεις με τον ανεμιστηρα!

Που πιστευεις θα οδηγησουν τετοιες στασεις?

Over and out

Δεν καταλαβαινω γιατι αυτη η παρανοηση στα λεγομενα μου. Επαναλαμβανω οτι οσον αφορα τον acer, ανεφερα απλα το γεγονος το οτι ολοι οι προβολεις οταν αλλαζουμε το mode της λαμπας, αυξομειωνουν την ταχυτητα ανεμιστηρα ψυξης. Αυτο ειναι ενα γεγονος. Δεν γνωριζω το θεμα του acer στο avsforums για το αν πραγματι αλλαζει και η ταχυτητα τροχου, και ουτε κρατησα καποια "σταση" επ'αυτου. Απλα ειπα οτι θα μπορουσε η μειωση θορυβου να προερχεται και απο εκει, οχι οτι σωνει και καλα προερχεται απο εκει και οποιος λεει το αντιθετο ειναι λαθος.

Και ξαναλεω οτι δεν ειμαι μεσα στο κεφαλι καποιου να ξερω τι γνωριζει και τι σκεφτεται. Αν εχεις διαβασει εκαντονταδες ποστ στο avs που λενε οτι ο acer αλλαζει την ταχυτητα τροχου, προφανως θα το εχουν ψαξει. Ανεφερα και στο προηγουμενο ποστ μου οτι δεν εχω λογο να μην το πιστεψω.

Οσον αφορα τον benq 7000, αποψη δεν εβγαλα απο γνωμες χρηστων στο avsforum. Και για να εξηγηθω καλυτερα για να μην παρεξηγηθω παλι, ναι, στο avs γινεται λογος για αλλαγη τροχου στον benq μιας και στο secret service μενου σε καθε mode (dynamic, cinema κλπ) βλεπουμε στις ρυθμισεις οτι αλλαζει η ταχυτητα τροχου (2Χ-3Χ,) το lamp waveform, το sequene.

Και στην τελικη, μπορω να σου πω οτι προσπαθωντας να μαθω τον κωδικο για να μπω στο secret service menu του benq, ρωτουσα και ξανα ρωτουσα στο avs και κανεις δεν ηξερε/ελεγε.
Τυχαια τον ανακαλυψα (με συνεχεις προσπαθειες) και οταν μπηκα μεσα ανακαλυψα ολα τα παραπανω, που επιβεβαιωσαν το μειωμενο rbe που ειχα παρατηρησει στο dynamic. Κατοπιν τουτου, ποσταρα στο avs τον κωδικο (ναι εγω ημουν αυτος που τον πρωτο ποσταρε στο avsforum) μπηκαν αρκετοι μεσα στο μενου που γνωριζουν πολυ περισσοτερα απο μενα, και ανακαλυψαν οτι οντως αλλαζει η ταχυτητα τροχου (και διαφορα αλλα)

Καταλαβαινεις λοιοπον οτι για να ποσταρω στο παρων νημα οτι αλλαζει το rbe και η ταχυτητα τροχου, προηγηθηκαν στο παρελθον ολα τα παραπανω.
Ε, απλα ανεφερα το γεγονος οτι ειχα στα χερια μου απτη αποδειξη περι ταχυτητας τροχου, και οχι την αποψη του "μητσου του σουγια" οπως θεωρεις για την αποψη μου στον benq.

Αν λες και εσυ οτι υπαρχει νημα στο avs που αναφερει οτι ο acer αλλαζει την ταχυτητα τροχου στο eco mode, και εχει γινει θεμα στο avs, επαναλαμβανω οτι δεν εχω λογο να μην το πιστεψω. Το: "δεν εχω λογο να μην το πιστεψω" το εχω πει ΠΡΙΝ αναφερεις οτι υπαρχει και νημα με 144 σελιδες.

Καλοπροαιρετα λοιπον το εχω δεχτει. Μην μπερδευεις το γεγονος, οτι ενας αρχαριος χρηστης (π.χ. σαν εμενα) μπορει να μην καταλαβαινει την διαφορα θορυβου που προκαλει ενας χρωματικος τροχος , απο τον ανεμιστηρα ψυξης και αυτο ηταν απλα αυτο που επισημανα.

Εγω δεν εχω παρακολουθησει τα γραπτα σου για να ξερω αν εχεις χρονια εμπειρια με προβολεις ή αγορασες πριν λιγο προβολεα σαν εμενα και ψαχνεσαι (οπως και εγω)
Προφανως λοιπον παρεξηγησες τα γραπτα μου, νομιζοντας οτι κρατω καποια "σταση" στις αποψεις σου. Ουτε προθεση υπηρχε, ουτε ειμαι ικανος στους προβολεις να κρινω τον οποιονδηποτε.
-bye-

Last edited:
Επισης να προσθεσω, οτι φωναζα απο την αρχη οτι ο acer εχει πολυ καλη εικονα για την τιμη του και ειχε καλυτερο μαυρο και απο τον benq. (απο οτι ελεγαν)
Ο benq στα black levels βελτιωθηκε λιγο υστερα απο το τελευταιο firmware, που ομως προκαλεσε rbe που πριν (στα ματια μου) δεν υπηρχε.

Προφανως καποιες αλλαγες που θα εκαναν για βελτιωση του μαυρου και γενικοτερα, επεφεραν το rbe , και ισως δεν ειναι 100% μονο θεμα ταχυτητας τροχου.
Ισως ευθυνονται καποιες ρυθμισεις στο σερβις μενου για καλυτερη επιτευξη μαυρου (και ισως χρωματων)

Ισως ειναι λιγο το rbe που προκαλειται (αναλογα την ευαισθησια του θεατη) γιατι μετα την αναβαθμιση firmware δεν γκρινιαξε κανεις στο avs, εγω ομως τους το ανεφερα.
Το βλεπω οριακα, απλα τωρα που ξεθυμανε η λαμπα και με το ndfiter τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα.

Αν ο acer ειναι πανω κατω στα ιδια επιπεδα rbe, με λιγη υπομονη (για οσους βλεπουν rbe) να ξεθυμανει η νεα λαμπα και αν θελουν μια προσθηκη ndfilter, ισως δωσει ικανοποιητικα αποτελεσματα.

Στον benq υπαρχει η "ατυχια" να αλλαζει η ταχυτητα τροχου, το sequene και το lamp waveform, στην κατασταση dynamic, οπου εκει ο προβολεας στα χρωματα και στην ενταση φωτος απλα δεν βλεπεται για ταινιες.

Αν ο acer (με την υποθεση οτι ευθυνονται τα 3 παραπανω για το rbe) αλλαζει ταχυτητα τροχου, sequene, lamp waveform, χωρις να μπει σε κατασταση dynamic (δεν γνωριζω τα μενου του) για εμενα ειναι επιτυχια αν στην τελικη το αποτελεσμα ειναι μειωμενο rbe.

Nα ξεκαθαρισω (οσον αφορα τον benq) οτι σε mode dynamic στην εικονα, δεν αλλαζει μονο το mode της λαμπας (eco-normal) αλλα ο προβολεας πουσαρεται υπερβολικα και το πρασινο βγαζι ματι. Μπορεις να εχεις τη λαμπα στο eco ή normal και στο cinema mode, αλλα δεν αλλαζει ο τροχος (και τα sequene κλπ)

Μονο στο dynamic εξαφανιζεται το rbe ομως, αλλα κανει τη θεαση ταινιων μη επιτρεπτη, λογω φωτεινοτητας/χρωματων.