Acer H9500BD DLP-3D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Acer H9500BD DLP-3D

Αλλα ρε παιδια η καθαροτητα και η ευκρινεια της εικονας του Acer με εχει κανει να φοβαμαι τους 3LCD με ολα τα alignment issues. Οποιο τεστ και αν εχω δει και ο παλιος και ο καινουργιος Epson στις φωτογραφιες οι εικονα του δειχνει λιγο soft σαν να χανει λιγο σε αναλυση. Μηπως ειναι η ιδεα μου η μηπως δεν πρεπει να πιστευω τις φωτογραφιες στα reviews?

Όχι, δεν είναι η ιδέα σου. Γενικά η εικόνα των τρίτσιπων είναι πιο σοφτ από τους μονότσιπους DLP. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι. Δεν είναι καλό να βγάζουμε συμπέρασμα από φωτογραφίες διότι υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα, αλλά, τηρουμένων των αναλογιών, όπως και να 'χει, ένας μονότσιπος θα είναι καλύτερος στην ευκρίνεια από έναν τρίτσιπο λόγω κατασκευής και λειτουργίας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Acer H9500BD DLP-3D

Όχι, δεν είναι η ιδέα σου. Γενικά η εικόνα των τρίτσιπων είναι πιο σοφτ από τους μονότσιπους DLP. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι. Δεν είναι καλό να βγάζουμε συμπέρασμα από φωτογραφίες διότι υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα, αλλά, τηρουμένων των αναλογιών, όπως και να 'χει, ένας μονότσιπος θα είναι καλύτερος στην ευκρίνεια από έναν τρίτσιπο λόγω κατασκευής και λειτουργίας.
Σωστα, μονο που στην ταινια, το (συνήθως) παραπανω contrast των 3τσιπων δινει συνολικά πολύ καλύτερη εικόνα η οποία εκλαμβάνεται έως και με μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Ξέρω οτι ανοιγουμε τη γνωστη κουβεντα με τον Γιαννη τωρα, εξ' ου και δεν θα την συνεχίσω.

Ειναι σιγουρα απο τα πραγματα που πρεπει να δεις απο κοντα για να αξιολογήσεις.

Σωστα, μονο που στην ταινια, το (συνήθως) παραπανω contrast των 3τσιπων δινει συνολικά πολύ καλύτερη εικόνα η οποία εκλαμβάνεται έως και με μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Ξέρω οτι ανοιγουμε τη γνωστη κουβεντα με τον Γιαννη τωρα, εξ' ου και δεν θα την συνεχίσω.

Ειναι σιγουρα απο τα πραγματα που πρεπει να δεις απο κοντα για να αξιολογήσεις.

Θα παω να δω τον παλιο Epson TW9000 για αν εχω ενα μετρο συγκρισης μεχρι να ερθει ο καινουργιος που δεν πιστευω σε αυτο τον τομεα να εχει καμια σημαντικη αλλαγη οσον αφορα το sharpness τουλαχιστον ετσι εχω καταλαβει απο τα reviews. Εν τω μεταξυ εξακολουθω να κοιταω μπας και βγει κανας DLP με ταχυτητα χρωματικου τρχου 5Χ και πανω και μεχρι 2000 ευρω οποτε αν κανεις το παρει χαμπαρι ας το πει. Μαλλον ζηταω πολλα. μηπως να αρκεστω σε καναν ΒΕΝQ w7000 που ειναι 4Χ, απο εξωτερικο που τον βρισκω κοντα στα 2000 και να βαλω κανα ουδετερο φιλτρο για να μειωθει το RBE? Παντως στον optoma HD33 δεν το ειχα δει καθολου το RBE αλλα δεν τον ειχα σπιτι μου ποτε.

Re: Απάντηση: Acer H9500BD DLP-3D

Ευχαριστω για την προταση αλλα οντως ειναι 3Χ και αυτα που ακουγονται για 6Χ λογο 6 segment color wheel ειναι χαζομαρες γιατι και ο Acer ετσι ηταν.

Αλλα ρε παιδια η καθαροτητα και η ευκρινεια της εικονας του Acer με εχει κανει να φοβαμαι τους 3LCD με ολα τα alignment issues. Οποιο τεστ και αν εχω δει και ο παλιος και ο καινουργιος Epson στις φωτογραφιες οι εικονα του δειχνει λιγο soft σαν να χανει λιγο σε αναλυση. Μηπως ειναι η ιδεα μου η μηπως δεν πρεπει να πιστευω τις φωτογραφιες στα reviews?

Αυτο ειναι λαθος.
O acer εχει ενα 6-segment 4x color wheel στο normal mode και 3x στο eco mode.
H Acer θεωρει eco οχι μονο για την λαμπα αλλα την γενικη καταναλωση (εχει και κουμπι eco) και ετσι χαμηλωνει και ο τροχος (ακουγεται κιολας).
Γιαυτο δεν γραφει low-normal, αλλα eco-normal.

Οσο για την ευκρινεια... δεν θα την βρεις!

Αυτο ειναι λαθος.
O acer εχει ενα 6-segment 4x color wheel στο normal mode και 3x στο eco mode.
H Acer θεωρει eco οχι μονο για την λαμπα αλλα την γενικη καταναλωση (εχει και κουμπι eco) και ετσι χαμηλωνει και ο τροχος (ακουγεται κιολας).
Γιαυτο δεν γραφει low-normal, αλλα eco-normal.

Οσο για την ευκρινεια... δεν θα την βρεις!

Εγω για το 3Χ το αναφερω απο τα reviews που διαβασα που τον εχουν σαν 3Χ τον Acer και 4Χ τον Benq W7000.

Μου φαινεται λιγο παραξενο να ριχνει ταχυτητα τροχου για οικονομια.
Μηπως οπως σε ολους τους προβολεις στο eco, ριχνει απλα την ταχυτητα του ανεμιστηρα ψυξης, για αυτο και ο χαμηλοτερος θορυβος που ακουγεται. ?

Μηπως οπως σε ολους τους προβολεις στο eco, ριχνει απλα την ταχυτητα του ανεμιστηρα ψυξης, για αυτο και ο χαμηλοτερος θορυβος που ακουγεται. ?

Εγω παντως το ιδιο RBE ειδα και στο ECO και στο Normal. Warewolf, επειδη διαβασα οτι εχεις τον Benq W7000 πως τα παει απο RBE μετα την εισαγωγη του φιλτρου που πηρες. Μειωθηκε σε τετοιο βαθμο που να μην ενοχλει? Αξιζει να τον δοκιμασω?

Οι φωτο που εχεις βαλει ειναι πολυ καλες με μπολικη λεπτομερεια και μου θυμιζουν πολυ τον Acer. Μπορω να τον βρω 2100 απο εξωτερικο αλλα και παλι ακριβος μου φαινεται ελεο οτι η λαμπα κραταει 2000-2500 ωρες.

Εγω παντως το ιδιο RBE ειδα και στο ECO και στο Normal. Warewolf, επειδη διαβασα οτι εχεις τον Benq W7000 πως τα παει απο RBE μετα την εισαγωγη του φιλτρου που πηρες. Μειωθηκε σε τετοιο βαθμο που να μην ενοχλει? Αξιζει να τον δοκιμασω?

Οι φωτο που εχεις βαλει ειναι πολυ καλες με μπολικη λεπτομερεια και μου θυμιζουν πολυ τον Acer. Μπορω να τον βρω 2100 απο εξωτερικο αλλα και παλι ακριβος μου φαινεται ελεο οτι η λαμπα κραταει 2000-2500 ωρες.

Κατι το φιλτρο, κατι οτι συμπληρωσα 100 ωρες και ξεθυμανε λιγακι η λαμπα, το rbe ειναι σχεδον αορατο και κανει την εμφανιση του σε ελαχιστες σκηνες αν τυχει να υπαρχει μεγαλο κοντραστ σε ασπρο/μαυρο.

Φυσικα, θα ελεγα οτι σε ασπρομαυρη ταινια ειναι ορατο πιο συχνα, και αυτος ειναι και ο λογος οπου το γυρναω σε dynamic, μιας και εκει λογω αλλαγης ταχυτητας τροχου, το rbe εξαφανιζεται εντελως.
Βεβαια το dynamic δεν ειναι οτι καλυτερο για ταινια.
Απαιτει οπωσδηποτε καλιμπραρισμα, και με την βοηθεια του ndfilter το αποτελεσμα ειναι ικανοποιητικο.

Το μειονεκτημα ειναι η χρηση λαμπας στο dynamic και το προσδοκιμο ζωης της. Απο τη στιγμη ομως που θα γινει καλιμπραρισμα στα χρωματα μειωνοντας τη φωτεινοτητα τους, καθως και μειωση του κοντραστ, θεωρω οτι βοηθειται λιγο και η λαμπα.

Μια παρατηρηση οσον αφορα το rbe. Αν εχω να δω πολυ καιρο ταινια, π.χ. 1 μηνα, το rbe μπορει να το εντοπισω πιο ευκολα.
Αν δω 2 ταινιες την εβδομαδα, υστερα απο λιγο καιρο δεν το βλεπω. Αρα πιστευω οτι κατα καποιο τροπο υπαρχει και προσαρμοστικοτητα. Αυτη, ειναι καθαρα δικη μου υποκειμενικη αποψη περι rbe.

Οποτε για να απαντησω στην ερωτηση σου, ναι, μεταξυ αλλων το φιλτρο βοηθησε αρκετα την κατασταση και οχι μονο στο rbe, αλλα και στο μαυρο, μιας και οι τοιχοι μου φωτιζουν λιγοτερο τωρα.

Τελος οσον αφορα την τιμη του, τον θεωρω και εγω αρκετα υπερτιμημενο, ειδικα για τιμες Ελλαδας.
Ο acer ειναι πιο πολυ vfm, και τελος τον καλυτερο ως προς το vfm θεωρω τον epson 9000.
(Απλα ο τελευταιος πρεπει να ξεπερασει καποια προβληματα focus που εχει, μεταξυ αλλων)

Στη θεση σου θα περιμενα εντυπωσεις για τον epson 9100 οπου καπου πηρε το ματι μου οτι ελυσαν το προβλημα του focus. Αν ισχυει, ειναι μια καλη εναλλακτικη.

Και γιατι εχεις να δεις ταινια ενα μηνα? μηπως της βλεπεις της ταινιες στην tv:operator:

Απάντηση: Re: Acer H9500BD DLP-3D

Και γιατι εχεις να δεις ταινια ενα μηνα? μηπως της βλεπεις της ταινιες στην tv:operator:

Οχι, απλα η αγορα του εγινε αρχες καλοκαιριου και επεσα στις διακοπες. :flipout:

Εχει γινει συζητηση περι rbe και ενω δεν εχουμε απτα αποτελεσματα πότε βλεπουμε, πότε οχι, κλπ κλπ μαρτυριες (μεταξυ αλλων και εγω) αναφερουν οτι αν βλεπεις ταινιες κατ'επαναληψη το rbe μειωνεται.
Δεν ξερω αν οφειλεται αποκλειστικα στην πτωση λαμπας (αρα και κοντραστ) ή προσαρμοζεται και ο εγκεφαλος. Και μιλω παντα για λιγο rbe ετσι. ? Οχι καταιγισμο χρωματων νιρβανα. Οποτε καποιος που βλεπει λιγο rbe σε εναν συγκεκριμενο νεο προβολεα, με την παροδο του χρονου και ενα φιλτρο nd , λυνει σε μεγαλο βαθμο το προβλημα του.

Αν το rbe ειναι παρα πολυ στα ματια του, τοτε ή καποιο αλλο μοντελο, ή lcd προβολεα.

Η δικη μου διαπιστωση (το εχω γραψει και στις εντυπωσεις μου περι benq) ειναι οτι δεν εχει να κανει απλα η ταχυτητα τροχου.
Πριν την αναβαθμιση firmware στον benq 7000, rbe δεν υπηρχε πουθενα. (ενας λογος που τον επελεξα)

Υστερα απο την αναβαθμιση (διορθωση hdmi pixel mapping) μεταξυ αλλων εφτιαξε το μαυρο του (ανεβηκε το κοντραστ ???) και ετσι ισως το rbe εγινε αισθητο.
Οποτε για οσους βλεπουν rbe η θεση dynamic με μεγαλυτερη ταχυτητα τροχου ειναι μια λυση.

Τωρα οσον αφορα τον acer, απο την αρχη κυκλοφοριας του ειχε πιο πολυ μαυρο (συμφωνα με γνωμες χρηστων) απο τον benq. Αρα, οτι rbe ειναι να παρεις, θα το παρεις απο την αρχη αν δεν αλλαξαν κατι και στο δικο του firmware (αν δεν κανω λαθος, και αυτος ειχε ενα θεμα με pixel mapping)

Στην τελικη, αν μιλα με για προβολεις dlp που δινουν πολυ φως και κοντραστ, πιστευω οτι τουλαχιστον στην αρχη με φρεσκια λαμπα, ενα ndfilter ισως επιβαλλεται για καλυτερο μαυρο και να κοπει λιγακι το rbe. Eπιβαλλεται ομως αν ειναι εφικτο, να δεις απο κοντα οποιον dlp αγορασεις, σε περιπτωση οπου στα ματια σου το rbe ειναι πολυ δυνατο, προς αποφυγη αγορας.

Κατι το φιλτρο, κατι οτι συμπληρωσα 100 ωρες και ξεθυμανε λιγακι η λαμπα, το rbe ειναι σχεδον αορατο και κανει την εμφανιση του σε ελαχιστες σκηνες αν τυχει να υπαρχει μεγαλο κοντραστ σε ασπρο/μαυρο.

Φυσικα, θα ελεγα οτι σε ασπρομαυρη ταινια ειναι ορατο πιο συχνα, και αυτος ειναι και ο λογος οπου το γυρναω σε dynamic, μιας και εκει λογω αλλαγης ταχυτητας τροχου, το rbe εξαφανιζεται εντελως.
Βεβαια το dynamic δεν ειναι οτι καλυτερο για ταινια.
Απαιτει οπωσδηποτε καλιμπραρισμα, και με την βοηθεια του ndfilter το αποτελεσμα ειναι ικανοποιητικο.

Το μειονεκτημα ειναι η χρηση λαμπας στο dynamic και το προσδοκιμο ζωης της. Απο τη στιγμη ομως που θα γινει καλιμπραρισμα στα χρωματα μειωνοντας τη φωτεινοτητα τους, καθως και μειωση του κοντραστ, θεωρω οτι βοηθειται λιγο και η λαμπα.

Μια παρατηρηση οσον αφορα το rbe. Αν εχω να δω πολυ καιρο ταινια, π.χ. 1 μηνα, το rbe μπορει να το εντοπισω πιο ευκολα.
Αν δω 2 ταινιες την εβδομαδα, υστερα απο λιγο καιρο δεν το βλεπω. Αρα πιστευω οτι κατα καποιο τροπο υπαρχει και προσαρμοστικοτητα. Αυτη, ειναι καθαρα δικη μου υποκειμενικη αποψη περι rbe.

Οποτε για να απαντησω στην ερωτηση σου, ναι, μεταξυ αλλων το φιλτρο βοηθησε αρκετα την κατασταση και οχι μονο στο rbe, αλλα και στο μαυρο, μιας και οι τοιχοι μου φωτιζουν λιγοτερο τωρα.

Τελος οσον αφορα την τιμη του, τον θεωρω και εγω αρκετα υπερτιμημενο, ειδικα για τιμες Ελλαδας.
Ο acer ειναι πιο πολυ vfm, και τελος τον καλυτερο ως προς το vfm θεωρω τον epson 9000.
(Απλα ο τελευταιος πρεπει να ξεπερασει καποια προβληματα focus που εχει, μεταξυ αλλων)

Στη θεση σου θα περιμενα εντυπωσεις για τον epson 9100 οπου καπου πηρε το ματι μου οτι ελυσαν το προβλημα του focus. Αν ισχυει, ειναι μια καλη εναλλακτικη.

Εμενα η οθονη μου ειναι HC grey 0,8 gain και μπορω να πω οτι στον Acer εκανε πολυ καλη δουλεια για 2D αφου δεν επετρεπε σχεδον καθολου αντανακλαση στον τοιχο και το μαυρο ηταν φανταστικο. Το 3D ηταν λιγο σκοτεινο αλλα σε σχετικο σκοταδι δεν υπηρχε προβλημα. Ομως το RBE υπηρχε(ποτε ομως στο 3D) και νομιζω οτι με κουρασε. Μπορει να ηταν απλα οτι βλεπω σε 100 " απο 2.8 μετρα ισως αν το εψαχνα να το μειωνα καπως το "τοξο" αλλα επρεπε να επιστραφει.

Χτες ειδα τον 9000 για να παρω μια αποψη απο το 3D. Δεν ειχε καθολου crosstalk ομως δεν ειχε και frame interpolation στο 3D οποτε οταν υπηρχε μεγαλη κινηση πχ. Avatar ετρεμε ολη η ταινια απο το judder και σε ζαλιζε λιγακι. Γενικα αφησε καλες εντυπωσεις στο μαυρο και στο χρωμα ομως γνωριζοντας οτι ουτε ο καινουργιος 8100/9100 εχει frame interpolation στο 3D τοτε σκεφτομαι πως αυτο μπορει να δημιουργησει καποιο προβλημα. Ο Acer στο 3D ηταν πολυ καλυτερος. Θα περιμενω τελη Νοεμβριου να φτασει κανενα δειγμα του 8100/9100 να δω αν υπαρχει καμια σημαντικη διαφορα αλλα οι φημες λενε οτι ο καινουργιος ο Panasonic PT-AE6000 υπερεxει του Epson οριακα και εχει και CFI στο 3D. To μεγαλο μειoνεκτημα του Panasonic ειναι η τιμη του στην Ελλαδα που ειναι για καποιο λογο πολυ πιο ακριβη απο την υπολοιπη Ευρωπη. Δεν ξερω τι σκεφτεται η Intertech αλλα με τις περσινες τιμες δεν τον βλεπω να πουλαει. Απο την αλλη ο Epson εχει την καλυτερη τιμη στην Ευρωπη οποτε θα εξαφανιστει μολις βγει.

Εναν 3D DLP χωρις "τοξο" αν βγαλει καποιος και με κοντραστ σαν του Acer, θα γινει best seller απο αυτα που διαβαζω γιατι ειναι πολλοι που προτιμουν την εικονα του DLP και μαλλον και εγω.

Last edited:
Εχω ξεχασει να αναφερω οτι σε 3d στον benq w7000 δεν ειδα ποτέ ΙΧΝΟΣ rbe ακομα και χωρις το ndfilter απο την πρωτη ωρα λειτουργιας του. Φταιει το σκοτεινιασμα στο 3d. ? Κατι αλλο. ? Δεν ξερω, αλλα οι αναφορες μου περι rbe ηταν αποκλειστικα για 2d.

Οταν ειχα τον επσον το f.i. στο 3d sbs δεν μου ελλειπε γιατι ειχα f.i. απο το pc. Ειναι οντως απαραιτητο για πιο ξεκουραστη θεαση στο κουραστικο 3d.

Εχω ξεχασει να αναφερω οτι σε 3d στον benq w7000 δεν ειδα ποτέ ΙΧΝΟΣ rbe ακομα και χωρις το ndfilter απο την πρωτη ωρα λειτουργιας του. Φταιει το σκοτεινιασμα στο 3d. ? Κατι αλλο. ? Δεν ξερω, αλλα οι αναφορες μου περι rbe ηταν αποκλειστικα για 2d.

Οταν ειχα τον επσον το f.i. στο 3d sbs δεν μου ελλειπε γιατι ειχα f.i. απο το pc. Ειναι οντως απαραιτητο για πιο ξεκουραστη θεαση στο κουραστικο 3d.

Πως βαζεις FI απο το PC? Ξερω οτι το Power DVD κανει καποιο motion compensation αλλα αν υπαρχει αλλος τροπος θα ηθελα να τον ξερω γιατι σχεδον αποκλειστικα χρησιμοποιω το PC για ταινιες.

Πως βαζεις FI απο το PC? Ξερω οτι το Power DVD κανει καποιο motion compensation αλλα αν υπαρχει αλλος τροπος θα ηθελα να τον ξερω γιατι σχεδον αποκλειστικα χρησιμοποιω το PC για ταινιες.

Ξεκινας απο εδω (υπ'οψιν απαιτουνται καποιες προδιαγραφες σε ισχυ hardware) και οτι απορια εχεις, ρωτας στο αντιστοιχο αυτο νημα.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/63051-%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7-Frame-Interpolation?highlight=frame+interpolation

Γιατι εισαι σιγουρος οτι στον benq στο dynamic ανεβαζει ταχυτητα ο τροχος, ενω στον acer δεν πιστευεις οτι στο eco ριχνει την ταχυτητα στο x3?

ΥΓ. Συμφωνω οτι οσο βλεπεις ταινιες τοσο πιο αορατο γινεται το RBE :SFGSFGSF:

Ειμαι σιγουρος οσον αφορα τον benq γιατι ισχυει. Εχοντας μπει στο secret service menu του w7000 εχω δει τις ρυθμισεις του. Προφανως χωρις να ειμαι σιγουρος, για καποιο λογο (π.χ. ισως για ανεβασουν την φωτεινοτητα του συνολου ή καποιου χρωματος) ανεβαζουν την ταχυτητα περιστροφης τροχου. Συμπτωματικη "παρενεργεια" ειναι να μειωνεται το rbe.

Οσον αφορα τον acer δεν μπορω να ειμαι σιγουρος αν ισχυει το ιδιο. Αλλα δεν εγινε λογος για το dynamic του acer, αλλα για το normal/eco της λαμπας. Τωρα αν εκατσαν και αλλαξαν και εκει τη συμπεριφορα ταχυτητας χρωματικου τροχου για τους δικους τους λογους, δεν το ξερω.

Στον benq ειναι διαπιστωμενο απο ολους τους χρηστες/θεατες οτι στο dynamic εξαφανιζεται ή μειωνεται το rbe.
Αν υπαρχουν αντιστοιχες μαρτυριες και για τον acer, δεν εχω λογο να μην το πιστεψω.

Αναφερθηκα απλα στην αρχη, για την διαπιστωση μειωσης του θορυβου. Αυτο ειναι μια ενδειξη, αλλα οχι αποδειξη αλλαγης ταχυτητας τροχου. Μπορει η ελαττωση θορυβου να οφειλεται στη μειωση στροφων του ανεμιστηρα ψυξης. Κατι που συμβαινει στους προβολεις οταν αλλαξεις το mode της λαμπας.

Μερικες φορες δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει καποιος να παιρνει τον λογο του σαν δεδομενο, ενω του αλλου σαν φλου.
Προφανως εχω διαβασει τον κ@λο μου εδω και 6 μηνες. Μονο το avsforums εχει 144 σελιδες για το θεμα.
Δεν θελω να αποδειξω κατι. Δεν μπορω να μπω στην διαδικασια να πω ποσα χρονια ασχολουμαι με προτζεκτορες ωστε να ακουω την διαφορα του ανεμιστηρα με την διαφορα υψησυχνου του τροχου κλπ.

Απλα αναφερω οτι δεν μου απεδειξες κατι για τον benq. Μου λες απλα οτι εισαι σιγουρος. E, και? Το λεει και ο μπαμπης ο σουγιας και ο Μακης ο αλυσιδας?
Απλα παιρνοντας την δικη σου σταση και μεταφεροντας την σε μενα. Εγω λεω δεν ισχυει κατι τετοιο για τον benq. Και μαλλον το μπερδευεις με τον ανεμιστηρα!

Που πιστευεις θα οδηγησουν τετοιες στασεις?

Over and out

Παντως μηχανακι αλλο με 1300 να το συγκρινουν σε ολο τον κοσμο με τα μοντελα 2000-3000 και να πηγαινει περιφημα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Οδηγιες για την βελτιωση της εικονας ειχα δωσει στο ποστ http://www.avclub.gr/forum/showthre...DLP-3D?p=1056588144&viewfull=1#post1056588144

Οποιος εχει καποιον μη καλιμπραρισμενο benq w7000 και θελει να κανουμε ενα τεστ, ευχαριστως τον φερνω.
Αν καποιος περιμενει να δει διαφορα εικονας που κοστιζει 1400 θα τον περιμενει μια πολυ δυσαρεστη εκπληξη...