Acer H9500BD DLP-3D

Μολις εκλεισα το τηλεφωνο με την τηλεφωνικη υποστηριξη της Acer στην Ελλαδα οπου μου ειπαν οτι αυτο το προβλημα δεν αναγνωριζετε γιατι το συγκεκριμενο μοντελο δεν πωλειται καν στην Ελλαδα. Τι στο καλο? Και ημουν ετοιμος να το παραγγειλλω απο Amazon ή καποια αλλα μαγαζια. Αν οντως ισχυει αυτο φιλε eNeRGy πως καταφερες να τον φτιαξεις? Με βλεπω προς Optoma HD33. Κριμα γιατι ειχα ψηθει!!! Μηπως υπαρχει πιθανοτητα εαν αγορασω τωρα να μην υπαρχει το προβλημα στις καινουργιες παρτιδες?

Αν ξερει κανεις απανταει.

Το προβλημα το εχουν οσοι προβολεις εχουν το firmware toy 2011. Αν σου ερθει, μπεις στο service menu και δεις firmware Μαιος 2012 εισαι μια χαρα.
Εγω πηγα στην ALMAN ελλας και τους εδωσα το χαρτι τυπωμενο με το νεο firmware. Τους ειπα οτι παρουσιαζει μια μικρη θολουρα στο hdmi (βασικα δεν φαινεται με το ματι η διαφορα) και οτι στα side by side 3D παρουσιαζει ενα μικρο tearing στο πανω μερος και να επικοινωνησουν με την Acer Ιταλιας γιατι γνωριζουν το προβλημα.
Μετα απο 2 εβδομαδες πηρα τον προτζεκτορα πισω με αλλαγμενη πλακετα και ολα να λειτουργουν καλυτερα απο πριν.
Την αλλαγη στην θολουρα ΔΕΝ μπορω να την επιβεβαιωσω γιατι εγω δεν την εβλεπα αλλα το tearing εξαφανιστηκε στα MKV h-sbs και μαλιστα πλεον δινει και advanced χρωματικες ρυθμισεις μεσα απο τα μενου ενω πριν ηταν τα απολυτως βασικα.
Δεν εχει σχεση με τον Optoma 33. Εχει πολυ καλυτερο μαυρο και εικονα σε 2D. Το lens shift εμενα του 33 δεν μου εφτανε (Φανταζομαι σε πολλους). Εχει ισως το καλυτερο 3D ακομη και απο προβολεις διπλασιας-τριπλασιας τιμης (καθως ετσι λενε στο εξωτερικο)
Γενικα για τα χρηματα του ειναι αριστο μηχανακι. Τωρα αν απλα σκεφτεσαι την διαδικασια, που ηδη την εχει κανει καποιος (εγω), παιρνεις τον optoma 33 και εισαι οκ!

Φιλε μου σε αυχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου και τις συμβουλες σου. Εχω στειλει ηδη μηνυμα στο Amazon να τσεκαρουν το firmware. Εμεινα εκπληκτος που μου ειπαν οτι θα το κανουν μεσα σε 2 εργασιμες ημερες...οτι δλδ θα ανοιξουν εναν να δουν. Παρακουγεται καλο για να ειναι αληθινο. Εγω περισσοτερο φοβαμαι τους εδω μη μου πουνε οτι επειδη δεν φτιαχνεται θα πρεπει να παει Ιταλια και διαφορα τετοια και δεν θα το ηθελα για καινουργιο προβολεα αυτο οποτε αν μπορω να βρω ετοιμο αναβαθμισμενο το προτιμω. Οσα review και να εχω διαβασει στην τιμη αυτη δεν εχω βρει καλυτερο και θα το ειχα ηδη αν δεν ηταν το tearing στο SBS γιατι σχεδον απολκλειστικα θα παιζω Mkvs. Για να μην πηζω το φορουμ σου εχω στειλει και μερικες ακομα ερωτησεις συμπληρωματικες σε pm.

Για μια ακομα φορα σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.

Last edited:
Ζητησα το παρακατω firmware (το εκτυπωσα):
acer21.jpg

Για τους λογους που προανεφερα. Θολουρα στην hdmi και tearing στο side by side 3D. Και μου εκαναν την αλλαγη πλακετας μονοι τους χωρις να στειλουν τον προτζεκτορα πουθενα. Η motherboard εκανε μια εβδομαδα να ερθει, + 2-3 μερες πριν για ελεγχο και παραγγελια + 2-3 ακομη για να μου τον ετοιμασουν... Συνολο 2 βδομαδες βαρια βαρια.
Ανοιξα αιτημα στην acer μεσω ιντερνετ, δινοντας ολα τα στοιχεια. Με το σειριακο μου εβγαζε εγγυηση για αλλα 2χρονια σχεδον. Με πηραν τηλεφωνο να τον παραδοσω στην ΑΛΜΑΝ και πηγα εκει, τους ειπα τα παραπανω, και ολα κυλισαν μια χαρα!
Απλα επειδη δεν τον εμπορευονται εδω τον προτζεκτορα δεν γνωριζαν την διαδικασια και τους πηρε 2-3 μερες στην αρχη ελεγχο μεχρι να επικοινωνησουν στην Ιταλια με το αιτημα μου και να ενημερωθουν για το τι συμβαινει και τι πρεπει να κανουν. Εσενα και να σου τυχει το παλιο firmware, εχεις την διαδικασια στρωμενη απο μενα!

Παρεμπιπτοντως ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!

Ζητησα το παρακατω firmware (το εκτυπωσα):
acer21.jpg

Για τους λογους που προανεφερα. Θολουρα στην hdmi και tearing στο side by side 3D. Και μου εκαναν την αλλαγη πλακετας μονοι τους χωρις να στειλουν τον προτζεκτορα πουθενα. Η motherboard εκανε μια εβδομαδα να ερθει, + 2-3 μερες πριν για ελεγχο και παραγγελια + 2-3 ακομη για να μου τον ετοιμασουν... Συνολο 2 βδομαδες βαρια βαρια.
Ανοιξα αιτημα στην acer μεσω ιντερνετ, δινοντας ολα τα στοιχεια. Με το σειριακο μου εβγαζε εγγυηση για αλλα 2χρονια σχεδον. Με πηραν τηλεφωνο να τον παραδοσω στην ΑΛΜΑΝ και πηγα εκει, τους ειπα τα παραπανω, και ολα κυλισαν μια χαρα!
Απλα επειδη δεν τον εμπορευονται εδω τον προτζεκτορα δεν γνωριζαν την διαδικασια και τους πηρε 2-3 μερες στην αρχη ελεγχο μεχρι να επικοινωνησουν στην Ιταλια με το αιτημα μου και να ενημερωθουν για το τι συμβαινει και τι πρεπει να κανουν. Εσενα και να σου τυχει το παλιο firmware, εχεις την διαδικασια στρωμενη απο μενα!

Παρεμπιπτοντως ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!

Πολυ χρησιμη η εικονα γιατι μπορω να την στελνω στα μαγαζια και να τους λεω οτι αυτο το firmware ζηταω. Ηδη κανα δυο μου ειπαν οτι θα το κοιταξουν οποτε συντομα θα ξερω. Οτι και αν γινει θα δημοσιοποιησω εδω την καταληξη ωστε να γνωριζουν ολοι οι υποψηφιοι αγοραστες.

Ευχαριστω για την ολη προσπαθεια για μια ακομα φορα.

Θα αναμένουμε νέα σου elgriego

Πληροφοριακα λεω οτι ουτε ενα μαγαζι δεν μπορουσε να μου επιβεβαιωση οτι εχει το καινουργιο firmware οποτε αποφασισα να παρω το ρισκο και να τον παρω στην πιο φθηνη τιμη που βρηκα στο ιντερνετ και αν χρειαστει να τον στειλω στο service της Acer για αναβαθμιση. Η καλυτερη τιμη που βρηκα ηταν 1591 ευρω για να ερθει στι σπιτι απο το Amazon.de με πωλητη το ιδιο το Amazon.de αφου πρωτα μου ειπαν οτι αν κατι δεν μου αρεσει μπορω απλα να τον επιστρεψω. Τον περιμενω καποια στιγμη την εβδομαδα που μας ερχετε οποτε μολις δω ποιο firmware εχει θα το γραψω εδω.

Πληροφοριακα λεω οτι ουτε ενα μαγαζι δεν μπορουσε να μου επιβεβαιωση οτι εχει το καινουργιο firmware οποτε αποφασισα να παρω το ρισκο και να τον παρω στην πιο φθηνη τιμη που βρηκα στο ιντερνετ και αν χρειαστει να τον στειλω στο service της Acer για αναβαθμιση. Η καλυτερη τιμη που βρηκα ηταν 1591 ευρω για να ερθει στι σπιτι απο το Amazon.de με πωλητη το ιδιο το Amazon.de αφου πρωτα μου ειπαν οτι αν κατι δεν μου αρεσει μπορω απλα να τον επιστρεψω. Τον περιμενω καποια στιγμη την εβδομαδα που μας ερχετε οποτε μολις δω ποιο firmware εχει θα το γραψω εδω.

Εφτασε σημερα το πρωι και δυστυχως εχει το firmware Σεπτεμβριου 2011. Δλδ tearing οταν παιζει SBS και προβλημα στο 1:1 pixel mapping απο HDMI αλλα αυτο φαινεται μονο απο πολυ κοντα και επισης το 3D μου φανηκε πολυ σκοτεινο στις σκοτεινες σκηνες. Το 2D ειναι πραγμματικα εξαισιο αλλα δεν τον πηρα μονο για αυτο. Μου κανει εντυπωση πως η Acer δεν εχει αναβαθμιση ακομα τα κομματια που εχει στο καινουργιο firmware. Αν το ειχει κανει θα τον κρατουσα σιγουρα αλλα τωρα που σκεφτομαι αλλες 2 εβδομαδες αναμονη για service και οτιδηποτε προβλημα μπορει να προκυψει απο εκει ισως τελικα τον στειλω πισω να αποφυγω την ολη κουραση. Σε αυτα τα λεφτα ομως τι αλλο υπραχει με τετοιο contrast. Κατι αλλο που παρατηρησα για πρωτη φορα στην ζωη μου ειναι το RBE. Φαινεται μονο σε λευκο χρωμα σε μαυρο φοντο αλλα οταν φαινεται ενοχλει λιγακι. Ισως τελικα να μαζεψω και αλλα λιγα χρηματα να παω για 3LCD. Ειχα δει τον optoma HD33 και ουτε ειχα καταλαβει το RBE ακομα και οταν προσπαθησα.

Αυτη την στιγμη το 3D tearing και το RBE(λιγοτερο) ειναι τα δυο πραγματα που με χαλανε πιο πολυ. Ευτυχως που το Amazon εχει καλο return policy και σε κανα δυο μερες θα αποφασισω τι θα κανω.

Κρίμα - έπεσες στην περίπτωση. Σου εύχομαι να ξεμπλέξεις εύκολα!!

Εφτασε σημερα το πρωι και δυστυχως εχει το firmware Σεπτεμβριου 2011. Δλδ tearing οταν παιζει SBS και προβλημα στο 1:1 pixel mapping απο HDMI αλλα αυτο φαινεται μονο απο πολυ κοντα και επισης το 3D μου φανηκε πολυ σκοτεινο στις σκοτεινες σκηνες. Το 2D ειναι πραγμματικα εξαισιο αλλα δεν τον πηρα μονο για αυτο. Μου κανει εντυπωση πως η Acer δεν εχει αναβαθμιση ακομα τα κομματια που εχει στο καινουργιο firmware. Αν το ειχει κανει θα τον κρατουσα σιγουρα αλλα τωρα που σκεφτομαι αλλες 2 εβδομαδες αναμονη για service και οτιδηποτε προβλημα μπορει να προκυψει απο εκει ισως τελικα τον στειλω πισω να αποφυγω την ολη κουραση. Σε αυτα τα λεφτα ομως τι αλλο υπραχει με τετοιο contrast. Κατι αλλο που παρατηρησα για πρωτη φορα στην ζωη μου ειναι το RBE. Φαινεται μονο σε λευκο χρωμα σε μαυρο φοντο αλλα οταν φαινεται ενοχλει λιγακι. Ισως τελικα να μαζεψω και αλλα λιγα χρηματα να παω για 3LCD. Ειχα δει τον optoma HD33 και ουτε ειχα καταλαβει το RBE ακομα και οταν προσπαθησα.

Αυτη την στιγμη το 3D tearing και το RBE(λιγοτερο) ειναι τα δυο πραγματα που με χαλανε πιο πολυ. Ευτυχως που το Amazon εχει καλο return policy και σε κανα δυο μερες θα αποφασισω τι θα κανω.

Κρίμα - έπεσες στην περίπτωση. Σου εύχομαι να ξεμπλέξεις εύκολα!!

Δεν ξερω αν επεσα στην περιπτωση ή απλα η Acer αδιαφορησε εντελως για το να αναβαθμισει τα παλια κομματια. Απλα δεν μπορω να δεχθω οτι σχεδον 7 μηνες την λυση του προβληματος μετα πωλουνται ακομα κομματια που για να αναβαθμιστουν θα πρεπει να ανοιχθουν και να υππαρχει εσωτερικη επεμβαση. Επισης το RBE ειχε καταντησει ενοχλητικο αφου το εβλεπα στιγμιαια σε καθε σκηνη με μεγαλη αντιθεση σε σημειο που να μην ξερω ποτε θα εμφανιστει. Αποφασισα λοιπον και τον εστειλα πισω και λογικα θα παρω ολα τα χρηματα πισω.

Ειναι η γνωμη μου οτι η Acer απλα θαβει εναν κατα τα αλλα πολυ καλο προβολεα που αν ειχει αναβαθμισει το firmware και εβαζε το χρωματικο τροχο σε μια πιο μεγαλη ταχυτητα(6χ οπως ο Optoma HD33) θα ηταν ο καλυτερος προβολες για τα χρηματα.

Κριμα...

Δεν ξερω αν επεσα στην περιπτωση ή απλα η Acer αδιαφορησε εντελως για το να αναβαθμισει τα παλια κομματια. Απλα δεν μπορω να δεχθω οτι σχεδον 7 μηνες την λυση του προβληματος μετα πωλουνται ακομα κομματια που για να αναβαθμιστουν θα πρεπει να ανοιχθουν και να υππαρχει εσωτερικη επεμβαση. Επισης το RBE ειχε καταντησει ενοχλητικο αφου το εβλεπα στιγμιαια σε καθε σκηνη με μεγαλη αντιθεση σε σημειο που να μην ξερω ποτε θα εμφανιστει. Αποφασισα λοιπον και τον εστειλα πισω και λογικα θα παρω ολα τα χρηματα πισω.

Ειναι η γνωμη μου οτι η Acer απλα θαβει εναν κατα τα αλλα πολυ καλο προβολεα που αν ειχει αναβαθμισει το firmware και εβαζε το χρωματικο τροχο σε μια πιο μεγαλη ταχυτητα(6χ οπως ο Optoma HD33) θα ηταν ο καλυτερος προβολες για τα χρηματα.

Κριμα...

Ο τροχος ειναι αυτης της ταχυτητας αλλα οχι στο eco mode που ειναι on by default και πρεπει να το αλλαξεις εσυ αν θες.
Και εγω εχω ευαισθησια με το RBE (να σου πουν τα παλαιοτερα μελη ποσο αντιθετος ημουν) αλλα πλεον στο normal mode, λιγο το καταλαβαινω (μιλαμε για 2-3 σκηνες ανα ταινια και σιγουρα δεν με ενοχλει)
Οσο για την αλλαγη σε hd33, απλα δεν υπαρχει επαφη και ευχομαι να μην το καταλαβεις...
Γενικα η επιστροφη, πιστωση χρηματων, αγορα hd33, θα σου παρει οσο να αναβαθμιζες τον δικο σου. Κριμα

Last edited:
Ο τροχος ειναι αυτης της ταχυτητας αλλα οχι στο eco mode που ειναι on by default και πρεπει να το αλλαξεις εσυ αν θες.
Και εγω εχω ευαισθησια με το RBE (να σου πουν τα παλαιοτερα μελη ποσο αντιθετος ημουν) αλλα πλεον στο normal mode, λιγο το καταλαβαινω (μιλαμε για 2-3 σκηνες ανα ταινια και σιγουρα δεν με ενοχλει)
Οσο για την αλλαγη σε hd33, απλα δεν υπαρχει επαφη και ευχομαι να μην το καταλαβεις...
Γενικα η επιστροφη, πιστωση χρηματων, αγορα hd33, θα σου παρει οσο να αναβαθμιζες τον δικο σου. Κριμα

Εγω τον αγορασα με ολη την καλη πιστη και με μια απιστευτη χαρα οταν εφτασε. Πρωτη απογοητευση ηταν το firmware. Οκ λεω θα το αναβαθμισω. Δευτερη απογοητευση το πλαινο πορτακι οπως κοιτα τον φακο αριστερα εξειχε με αποτελεσμα σε καθε ψιλοκινηση του προβολεα να σβηνει(ναι shutdown) με οτι μπορει αυτο να σημαινει για την λαμπα αφου εσβηνε χωρις τον ανεμιστηρα να την κρυωσει . Τριτη απογοητευση RBE . Τωρα για αυτο δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις. Αν εβαζα την λαμπα στο normal mode δεν θα το εβλεπα λες? Εγω θυμαμαι να το βλεπω και στο normal και στο eco. Απλα υπηρχε σε καθε σκηνη υψηλης αντιθεσης, στιγμιαια μεν αλλα υπηρχε. Ισως αμετα απο λιγες ημερες να μπορουσα να το συνηθησω αλλα με τοσα αλλα αρνητικα γιατι να πρεπει να συνηθισω καποια πραγματα. Δεν θα επρεπε να ειχε φροντισει για αυτα η Acer?

Οσο για τον HD33 αποφασισα να τον παρακαμψω αφου εχω ηδη δει το μαυρο του Acer και δεν θελω να απογοητευθω. Κοιταω πλεον τον Epson TW-8100 που βγαινει σε πολυ ανταγωnιστικη τιμη κοντινη του Acer. Επισης εχω ακουσει οτι εχει μηδενικο crosstalk στο 3d που ηταν και ο λογος που πηγαινα για DLP. Θα περιμενω λιγακι γιατι δεν θελω να ξανααπογοητευθω.

Εγω παντως εξακολουθω να κατηγορω την Acer για την αδιαφορια της στην παραγωγη και διακινηση κομματιων μη αναβαθμισμενων ριχνωντας το μπαλακαι στον χρηστη για να βρει την ακρη. Ειλικρινα αν ηταν αναβαθμισμενος θα τον κραταγα και θα προσπαθουσα απλως να συνηθισω το RBE η καπως να το μειωσω. Ομως ηταν παρα πολλα θεματα για καινουργιο προβολεα που πρεπει καποιος να αντιμετωπισει με το καλημερα. Ισως αν εβγαινε καινουργιο μοντελο αναβαθμισμενο με τα ιδια χαρακτηριστικα και ενα χρωματικο τροχο σε πιο γρηγορη ταχυτητα θα το αγοραζα αβλεπει. Αλλα δεν ξερω κατι για κατι τετοιο οποτε κοιταω 3LCD.

Χωρις να θελω να δικαιολογησω την acer (αλλωστε σου ειχα πει τα προβληματα αλλα και την λυση μεσα σε μιαμιση εβδομαδα πριν τον παρεις) ο χρωματικος τροχος ειναι ολοιδιος (η ταχυτητα βασικα) με τον hd33 απλα αν τους δεις διπλα διπλα θα καταλαβεις γιατι στον hd33 φαινεται πιο σπανια το RBE.
Το πορτακι επισης ειναι θεμα συναρμολογισης. Αν το κομματι σου ηταν refurbrished ή απο επιστροφη. πολυ πιθανο ειναι καποιος να ειχε "παιξει" με αυτο.
Λυπαμαι που μπαινεις πλεον σε μια διαδικασια που θα μπορουσες να αποφυγεις ή εξαρχης (να μην τον αγοραζες δηλαδη εφοσον ενημερωθηκες) ή περιμενοντας 1μιση εβδομαδα στο σερβις αφου ειχες καταλαβει ποσο ευκολα λυνονται ολα...
Νομιζα οτι εν γνωση σου αγοραζες ενα μηχανακι που αξιζει οσο αλλα διπλης τιμης, με μια υποχωρηση... την αναμονη για αναβαθμιση σε περιπτωση που επαιρνες μηχανακι απο ραφι 3-4 μηνων.
Γιαυτο υπαρχουν τα φορουμ και γιαυτο γραφουμε οτι γνωριζουμε εδω. Για να μην αγοραζεις με βαση την πιστη (αυτην αστην στην εκκλησια) αλλα να αγοραζεις με βαση καποιες γνωσεις.
Ειναι ευκολο να κατηγορουμε τους αλλους, αλλα δυσκολο τους εαυτους μας.
Ευχομαι λοιπον να αξιοποιησεις καλυτερα αυτα που μαθαινεις εδω στην επομενη σου αγορα και να μην ψαχνεις για δικαιωση οταν δεν ακολουθεις τα βηματα που δινονται για δικαιωση...

Last edited:
Χωρις να θελω να δικαιολογησω την acer (αλλωστε σου ειχα πει τα προβληματα αλλα και την λυση μεσα σε μιαμιση εβδομαδα πριν τον παρεις) ο χρωματικος τροχος ειναι ολοιδιος (η ταχυτητα βασικα) με τον hd33 απλα αν τους δεις διπλα διπλα θα καταλαβεις γιατι στον hd33 φαινεται πιο σπανια το RBE.
Το πορτακι επισης ειναι θεμα συναρμολογισης. Αν το κομματι σου ηταν refurbrished ή απο επιστροφη. πολυ πιθανο ειναι καποιος να ειχε "παιξει" με αυτο.
Λυπαμαι που μπαινεις πλεον σε μια διαδικασια που θα μπορουσες να αποφυγεις ή εξαρχης (να μην τον αγοραζες δηλαδη εφοσον ενημερωθηκες) ή περιμενοντας 1μιση εβδομαδα στο σερβις αφου ειχες καταλαβει ποσο ευκολα λυνονται ολα...
Νομιζα οτι εν γνωση σου αγοραζες ενα μηχανακι που αξιζει οσο αλλα διπλης τιμης, με μια υποχωρηση... την αναμονη για αναβαθμιση σε περιπτωση που επαιρνες μηχανακι απο ραφι 3-4 μηνων.
Γιαυτο υπαρχουν τα φορουμ και γιαυτο γραφουμε οτι γνωριζουμε εδω. Για να μην αγοραζεις με βαση την πιστη (αυτην αστην στην εκκλησια) αλλα να αγοραζεις με βαση καποιες γνωσεις.
Ειναι ευκολο να κατηγορουμε τους αλλους, αλλα δυσκολο τους εαυτους μας.
Ευχομαι λοιπον να αξιοποιησεις καλυτερα αυτα που μαθαινεις εδω στην επομενη σου αγορα και να μην ψαχνεις για δικαιωση οταν δεν ακολουθεις τα βηματα που δινονται για δικαιωση...

Μου ακουγεσαι πιο στεναχωρημενος και απο εμενα τον ιδιο που δεν κρατησα τον προβολεα. Εγω τον αγορασα λογαριαζοντας οτι στην χειροτερη περιπτωση θα τον παω για αναβαθμιση 1-2 εβδομαδες. Τον προβολεα τον πηρα ολοκαινουργιο και παρολα αυτα εχει προβλημα στο πορτακι. Εγω διαβασα στα αγγλοφωνα φορα οτι πολλα κομματια εχουν προβλημα εκει αλλα εμενα δεν με απασχολει γιατι πληρωσα για καινουργιο προβολεα και θελω να λειτουργει καλα και οχι να βαζω σελοταιπ για να κρατησω το πορτακι κλειστο. Επισης το "ουρανιο τοξο" εμφανιζοτανε σχεδον παντου, υποτιλουσ εικονες με μεγαλη αντιθεση κλπ. Στιγμιαια αλλα συχνα. Ειπαμε οτι για αυτο δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα οπως να αυξησουμε την ταχυτητα του τροχου. Εαν λοιπον επαιρνα την αποφαση να παω για αναβαθμιση το μηχανημα μετα δεν θα ειχα δικαιωμα επιστροφης αφου το μηχανημα με το που ανοιχτει αυτο το δικαιωμα το χανεις τουλαχιστον απο το μαγαζι που το αγορασες. Επρεπε λοιπον να διακινδυνευσω επεμβαση στον καινουργιο προβολεα και αν το RBE συνεχιζα να το βλεπω τοτε να εμενα με εναν προβολεα 1600 ευρω που απλα θα με ενοχλουσε σε καθε σκηνη μεγαλης αντιθεσης. Δεν καταλαβαινω λοιπον τι μεγαλυτερη δικαιωση θα μπορουσα να εχω απο το να τον επιστρεψω. Ειπαμε δεν ηταν μονο η αναβαθμιση αλλα και το πορτακι και το RBE, ποσα ακομα πραγματα να δεχθω και πιστευω οτι οι περισσοτεροι απο δω μεσα θα τον επεστρεφαν υπο αυτες τις συνθηκες αν ειχαν το δικαιωμα. Απλα ξενερωσα με την εταιρεια γιατι πουλαει καινουργια κομματια που ειναι ελλατωματικα (δεν μιλαω μονο για το firmware).

Εγω παντως σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου που ξοδεψες για να με ενημερωσεις για την διαδικασια. Εαν ηταν χωρις ψεγαδια θα τον κραταγα για τις 2 εβδομαδες που ειχα δικαιωμα πριν τον επιστρεψω για να δω αν θα μπορουσα να κανω κατι με το rainbow. Αλλα αυτες τις 2 εβδομαδες θα επρεπε να τον παω για αναβαθμιση να δω αν θα τον φτιαξουν οποτε θα εχανα το δικαιωμα επιστροφης. Ελπιζω να καταλαβαινεις την θεση μου.

Μακαρι να βρω κομματι αναβαθμισμενο..ισως τοτε να του ξαναδωσω μια ευκαιρια.

Last edited:
Εγω θα σου προτεινα να αφησεις τον epson 8100, να μαζεψεις αλλο ενα 200αρικο και να πας για τον νεο epson 9100 που εχει και 2 επαναφορτιζομενα γυαλια 3D

Εγω θα σου προτεινα να αφησεις τον epson 8100, να μαζεψεις αλλο ενα 200αρικο και να πας για τον νεο epson 9100 που εχει και 2 επαναφορτιζομενα γυαλια 3D

Με διαβαζεις...Αυτο το σκεφτομαι ηδη αλλα θελω να δω αν ειναι η εικονα τοσο λεπτομερης σαν του Acer και το 3d καθαρο απο crosstalk και επισης επειδη τα γυαλια ειναι συμβατα με το ακολουθο initiative http://www.fullhd3dglasses.com/ μηπως μπορω να βρω κατι πιο φθηνο απο αλλη εταιρεια. Ειλικρινα αν ειχα τωρα εναν DLP με τουλαχιστον 5x ταχυτητα χρωματικου τροχου μεχρι 2 000 ευρω θα τον επαιρνα αμεσα. Γυαλια εχω ηδη. Ο Benq w7000 ειναι πιο ακριβος και εχει ταχυτητα 4Χ και ολοι οι αλλοι ειναι ακομα πιο ακριβοι.

Ελπιζω να μην με απογοητευση ο Epson(8100/9100) αλλα ετσι και αλλιως πριν το Δεκεμβριο δεν θα μπορω να τον δω οποτε αναμενω. Οποιαδηποτα προταση απο το φορουμ θα ηταν καλοδεχουμενη.

Αφου βλεπει rainbow, με τετοιο τροχο που εχουν βαλει στον 1070 3speed x RGBRGB θα του βγουν τα ματια!

Re: Απάντηση: Acer H9500BD DLP-3D

Υπάρχει και ο Benq 1070 (νέο μοντέλο).

Ευχαριστω για την προταση αλλα οντως ειναι 3Χ και αυτα που ακουγονται για 6Χ λογο 6 segment color wheel ειναι χαζομαρες γιατι και ο Acer ετσι ηταν.

Αλλα ρε παιδια η καθαροτητα και η ευκρινεια της εικονας του Acer με εχει κανει να φοβαμαι τους 3LCD με ολα τα alignment issues. Οποιο τεστ και αν εχω δει και ο παλιος και ο καινουργιος Epson στις φωτογραφιες οι εικονα του δειχνει λιγο soft σαν να χανει λιγο σε αναλυση. Μηπως ειναι η ιδεα μου η μηπως δεν πρεπει να πιστευω τις φωτογραφιες στα reviews?