Acer H9500BD DLP-3D

Ειμαι σιγουρος οτι ο κ. Δημητρακουδης θα σου απαντησει, αλλα μιας και εγω στο αμεσως παραπανω ποστ επισημαινω το ιδιο πραγμα αρα ισως με αφορα εμμεσα το σχολιο σου θα πω και εγω την αποψη μου (κι ας ειμαι εντελως ασχετος με τους προβολεις.)

1) Το προβλημα αυτο με την hdmi πιθανοτατα να διορθωνεται με καποιο firmware update (πραγμα που επισημαινει ο Δημητρακουδης πιο πανω) Δεν ειναι μικρο προβλημα αν αγοραζεις εναν dlp προβολεα οπου το βασικο χαρακτηριστικο των dlp ειναι η ευκρινεια. Και σιγουρα με το να εχει καλυτερη εικονα απο την hdmi, σημαινει οτι κατι δεν παει καλα σε επιπεδο επεξεργασιας εικονας που κανει.

2) Οσον αφορα για το ποιο μηχανημα ειναι καλυτερο (στην τελευταια σου ερωτηση) αυτο πιστευω οτι εχει να κανει με το ποσο out of the box παιζει καλα ενα μηχανημα. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι θεωρουμε οτι ειναι και καλυτερο. Σαφως καποιο με καλυτερα χαρακτηριστικα θα παιξει καλυτερα με τις αναλογες ρυθμισεις (εστω και τις βασικες)

3) ζητας διαβεβαιωσεις οτι σε αποψεις του καθενος για το ποιο μηχανημα ειναι καλυτερο πρεπει να εχουν ιδιες ωρες λαμπας κλπ.
Αν και δεν μπορουν ολοι να εφαρμοσουν "συνθηκες εργαστηριου" παρ'ολα αυτα η γνωμες και οι γνωσεις εξαρτωνται απο διαφορους παραγοντες. Να εχουμε δει με τα ματια μας τα μηχανηματα, να εχουμε διαβασει γνωμες απο reviewers, να βλεπουμε γενικοτερα εμπειριες αλλων χρηστων (και απο ξενα fora) κλπ κλπ ωστε στο τελος να σχηματιζουμε μια οσο πιο σφαιρικη αποψη.

Δεν θεωρω οτι λαθη και παραλειψεις δεν υπαρχουν, αλλα δεν μπορω να προσαψω οτι γινονται κακοπροαιρετα.
Ολοι ψαχνουμε και ψαχνομαστε οσον μας αφορα σαν χομπυ.
Τελος μην ξεχνας οτι υπαρχουν αρκετες κατηγοριες χρηστων. Καποιος (π.χ. ο αδελφος μου) ακομα κι αν του δωσεις οτιδηποτε να δει ή να ακουσει, καλο θα σου πει οτι ειναι. Υπαρχουν και καποιοι οπου εμβαθυνουν πιο πολυ.
Αυτοι οι καποιοι, προσπαθουν να μαθουν οσα μπορουν για ενα προιον οχι μονο βασιζομενοι στο τι λεει ο πωλητης, αλλα στο τι λενε οι υπολοιποι χρηστες που εχουν καποιες γνωσεις ή εμπειρια παραπανω.

Αλλο πραγμα να λεει ο δημητρακουδης οτι ειναι απαραδεκτος αν το συγκεκριμμενο προβλημα ειναι υπαρκτο και αλλο να λες εσυ οτι τον εβγαλε για τα μπαζα. Υπαρχουν και διαβαθμισεις.
Εσυ μπορει να μην ασχολεισαι και να θεωρεις καποια πραγματα "λεπτομερειες".
Υπαρχουν κι αλλοι που θελουν να παρουν το καλυτερο δυνατο (συμφωνα με τις δικες τους αναγκες) για το ποσο που δινουν, και θελουν πριν αγορασουν να ειναι ενημερωμενοι για καποιo προβλημα/bug καποιας συσκευης.
Καποιοι ομως ψαχνουν και βρισκουν αυτα τα bug, θα τους κατηγορησουμε οτι "θαβουν" μηχανηματα. ?

Μην ξεχνας οτι για τον εν λογω acer, ειναι νεο μηχανημα, δεν υπαρχουν πολλα πολλα για αυτον, και οτι διαβαζουμε ψαχνοντας το ποσταρουμε οπως κανουμε σε ολα. (επισης κι αλλοι νεοι 3d προβολεις π.χ. benq w7000 εμφανισαν προβληματακια)
Δεν θα ηθελες να ξερεις σαν υποψηφιος αγοραστης αν διορθωνεται με firmware update ή οχι. ?

Πληροφοριες μαζευουμε φιλε sdrolito και τις γραφουμε. το αν ισχυουν ή οχι ειναι κατι που θα το δουμε μπροστα μας.
Με επιφυλαξη τις λεμε αφου τις διαβαζουμε και εμεις απο αλλο forum. Αλλα αυτο ειναι αυτονοητο ετσι δεν ειναι. ?

Προσωπικα εγω, παρεθεσα το αναφερομενο προβλημα με την hdmi ωστε αν μπορει ο energy να το τσεκαρει (αν εχει τον προβολεα) ωστε να δουμε αν ισχυει ή οχι.

Last edited:
Δηλαδή ρε παιδιά (να το ξαναπώ δεν υπάρχει πρόβλημα) ο φίλος που έχει τον προβολέα ,νομίζει ότι βλέπει καλά ,αλλά δεν βλέπει .Δηλαδή άμα ο προβολέας όντως έχει πρόβλημα και διορθωδεί με κάποιο νέο firmaware , τότε τι θα κάνει ? Θα πετάει !!!!
Δηλαδή η περίπτωση να είναι προβληματικό το μηχάνημα του αλλουνού που γράφει στο ξένο φορουμ .δεν παίζει?

Re: Απάντηση: Acer H9500BD DLP-3D

Στο παραπανω link εχει δυο φωτογραφιες, που δειχνουν προβλημα στην εικονα απο το hdmi,σε σχεση με συνδεση vga.

...Αν δεν βγει σωστό firmware που να διορθώνει το παραπάνω, μείνετε μακρυά...

SAM_1303.jpg

Εικόνα μέσω HDMI

SAM_1302.jpg

Εικόνα μέσω VGA

Πιστεύετε ότι είναι απλά θέμα firmware, ή κάτι σχετιζόμενο με την υλοποίηση του HDMI κυκλώματος?
Υποστηρίζει η Acer τα μηχανήματά της με firmware updates? Μπορεί να τα περάσει ο ίδιος ο χρήστης,
ή θα πρέπει ο προβολέας να σταλεί στην αντιπροσωπεία?

Απάντηση: Re: Acer H9500BD DLP-3D

Δηλαδή ρε παιδιά (να το ξαναπώ δεν υπάρχει πρόβλημα) ο φίλος που έχει τον προβολέα ,νομίζει ότι βλέπει καλά ,αλλά δεν βλέπει .Δηλαδή άμα ο προβολέας όντως έχει πρόβλημα και διορθωδεί με κάποιο νέο firmaware , τότε τι θα κάνει ? Θα πετάει !!!!
Δηλαδή η περίπτωση να είναι προβληματικό το μηχάνημα του αλλουνού που γράφει στο ξένο φορουμ .δεν παίζει?

Δεν ειπαμε οτι δεν βλεπει "καλα". Αλλα αν συνδεσει την vga και βλεπει "καλυτερα" ? Αυτο δεν μετραει. ?
Τελος απο οτι φαινεται μπορει εγω να καθισα να διαβασω 900 post για τον acer στο forum που αναφερουν το προβλημα, αλλα απο οτι φαινεται εσυ δεν εκατσες να το διαβασεις.
Δεν ανεφερε ενας το προβλημα, το παρατηρησαν κι αλλοι που το τεσταραν υστερα απο την υποδειξη του χρηστη που αντιληφθηκε το προβλημα.

Ειπα επισης οι κατοχοι του acer (π.χ. energy) να προσπαθησουν μηπως ο προβολεας εχει καταστασεις λειτουργιας video, pc, game ωστε δηλωνοντας στον προβολεα κατασταση π.χ. game, μηπως ετσι ο προβολεας απενεργοποιει ισως καποια επεξεργασια εικονας που μπορει να δημιουργει το προβλημα. Ετσι τουλαχιστον θα καταλαβαιναμε αν φταιει καποια επεξεργασια, ή υπαρχει γενικοτερο προβλημα στο κυκλωμα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Acer H9500BD DLP-3D

Γενική ερώτηση προς όλους τους φίλους << Ποιό μηχάνημα είναι καλύτερο? Το αρύθμιστο super νέο μοντέλο των 5000 ,ή το σωστά ρυθμισμένο των 2000 ή και των 1000 της ίδιας τεχνολογίας? >>

Καλύτερο είναι το μηχάνημα που παίζει πλησιέστερα στα πρότυπα εικόνας, ανεξαρτήτως ρύθμισης ή μη. Μπορεί εργοστασιακά το σούπερ-ντούπερ μοντέλο των 5000 να έχει κλίμακα του γκρι ''γεια σας'' ή τα χρώματα και το gamma να είναι αλλού γι' αλλού. Σε αυτή την περίπτωση, ο φθηνότερος, αλλά σωστά ρυθμισμένος προβολέας, θα παίζει καλύτερα.

Υπαρχουν κι αλλοι που θελουν να παρουν το καλυτερο δυνατο (συμφωνα με τις δικες τους αναγκες) για το ποσο που δινουν, και θελουν πριν αγορασουν να ειναι ενημερωμενοι για καποιo προβλημα/bug καποιας συσκευης.
Καποιοι ομως ψαχνουν και βρισκουν αυτα τα bug, θα τους κατηγορησουμε οτι "θαβουν" μηχανηματα. ?

Να προσθέσω στα παραπάνω που γράφει ο Γιάννης, χωρίς ίχνος διάθεσης αντιπαράθεσης, ότι όταν είχε βγει ο Benq 5000 (ένα κατά τεκμήριο πολύ καλό μηχάνημα), είχε φάει το κράξιμο της αρκούδας για το βράσιμο στην εικόνα και το λάθος κλείδωμα στα 24hz. Τα παραπάνω διορθώθηκαν από την εταιρεία με firmware updates και όλα καλά, όλα ωραία!!!

Re: Απάντηση: Re: Acer H9500BD DLP-3D

Δεν ειπαμε οτι δεν βλεπει "καλα". Αλλα αν συνδεσει την vga και βλεπει "καλυτερα" ? Αυτο δεν μετραει. ?
Τελος απο οτι φαινεται μπορει εγω να καθισα να διαβασω 900 post για τον acer στο forum που αναφερουν το προβλημα, αλλα απο οτι φαινεται εσυ δεν εκατσες να το διαβασεις.
Δεν ανεφερε ενας το προβλημα, το παρατηρησαν κι αλλοι που το τεσταραν υστερα απο την υποδειξη του χρηστη που αντιληφθηκε το προβλημα.

Έ όχι ρε παιδιά .Δεν έκατσα να διαβάσω 900 post .Μπορεί και να μην μπορώ να τα διαβάσω,μπορεί να μην ξέρω τη γλώσσα .Εσάς εδώ τι σας έχουμε?
Σε όσα έγραψες παραπάνω με βρίσκεις σε όλα σύμφωνο.Ευτυχώς που υπάρχουν άτομα σαν κι εσάς και ασχολείστε ,ώστε εμείς που δεν ασχολούμαστε να τα πέρνουμε έτοιμα.
Το πρόβλημά μου ήταν στην παρέμβαση του κ. Δημητρακούδη (σεβαστός σε όλα μην παρεξηγηθώ) ότι ο προβολέας είναι απαράδεκτος (έτσι δεν λέει ,κάνω λάθος ?).Δεν ξέρω τι ήθελε να πει ,αλλά αν ήμουν νέος στο φόρουμ θα έβλεπα ένα βετεράνο του φόρουμ όπως ο κ. Δημητρακούδης να λέει ''μείνετε μακρυά'' από τον συγκεκριμένο προβολέα.

Να προσθέσω στα παραπάνω που γράφει ο Γιάννης, χωρίς ίχνος διάθεσης αντιπαράθεσης, ότι όταν είχε βγει ο Benq 5000 (ένα κατά τεκμήριο πολύ καλό μηχάνημα), είχε φάει το κράξιμο της αρκούδας για το βράσιμο στην εικόνα και το λάθος κλείδωμα στα 24hz. Τα παραπάνω διορθώθηκαν από την εταιρεία με firmware updates και όλα καλά, όλα ωραία!!!

Αυτό που λες ισχύει .Προσωπικά είχα κάνει σε πολλούς συνφορουμήτες αναβάθμιση firmaware ,επιτόπου ,στην εταιρεία που είχε την αντιπροσωπεία της BenQ (BSI AE). Ερχότανε πολλοί με τον προβολέα παραμάσχαλα και τον αναβαθμιζαμε (ήθελε ειδικό καλώδιο και δεν γινότανε από τον χρήστη απ'ευθείας).

SAM_1303.jpg

Εικόνα μέσω HDMI

SAM_1302.jpg

Εικόνα μέσω VGA

Πιστεύετε ότι είναι απλά θέμα firmware, ή κάτι σχετιζόμενο με την υλοποίηση του HDMI κυκλώματος?
Υποστηρίζει η Acer τα μηχανήματά της με firmware updates? Μπορεί να τα περάσει ο ίδιος ο χρήστης,
ή θα πρέπει ο προβολέας να σταλεί στην αντιπροσωπεία?

Εκτίμησή μου είναι ότι το παραπάνω πρόβλημα είναι θέμα processing και όχι κυκλώματος HDMI. Είναι πιθανό να μπορεί να διορθωθεί μέσω firmware.

Mην με συγκαταλεγεις εμενα οσον αφορα τους προβολεις στους "βετερανους"
Πριν ενα δυο μηνες δεν ηξερα ουτε τι ειναι ιριδα. :smash:
Εδω μεσα αρχισα να ξεστραβωνομαι.
Αρα οτι αποψεις μεταφερω ειναι πραγματα που διαβαζω ψαχνοντας. Ισως κανω και λαθη κατα καιρους απο ασχετοσυνη, ή επειδη γραφω βεβιασμενα.

Το κανω ομως γιατι το συγκεκριμενο forum εχει κερδισει το σεβασμο μου και θελω και εγω να συνεισφερω οσο και οπως μπορω.
Βλεποντας καποιον που ψαχνει για πληροφοριες, δεν μπορω παρα να βαλω στη θεση του το ατομο μου.
Ουτε καλος στα Αγγλικα ειμαι για να μεταφραζω σωστα τα ξενα fora, ουτε πολυ χρονο εχω για να διαβαζω εκατονταδες posts. Αναγκαζομαι ομως, για να μπορεσω να μεταφερω καλυτερα την οποια πληροφορια.

Δεν υπαρχει προβλημα με την hdmi vs vga σε ολα τα κομματια. Παρουσιαστικε σε 2-3 ατομα απο κατι εκατονταδες που πουλησε ενα καταστημα στα 1500$ (!!!) και το εχετε κανει και must.
Χαλαρωστε ρε παιδια, δεν σας εθιξα τους optoma ουτε τους benq...
Το rgb ρυθμιζεται μονο στις αναλογικες εισοδους και μονο μεσα απο το service menu. ΤΕΛΟΣ!
Οσο για τις παραπανω φωτογραφιες, εμενα μου κανει περιεργο το οτι στη μια τα πιξελ φαινονται καθαρα και στην αλλη οχι τοσο... Κατι παιζει με την φωτογραφικη, ή το PC ή τον προτζεκτορα του παιδιου ή ειχε αλλες ρυθμισεις στην αναλογικη και αλλες στην ψηφιακη εισοδο. briliand color, dynamic black κλπ που για να "βελτιωσουν την εικονα" αλοιωνουν τις pixel προς pixel γραμμες οπως εναν κερσορα... Εγω πιστευω οτι ειναι τα pc τους που δεν εχουν προσεξει τις ρυθμισεις της καρτας γραφικων γιατι by default συνηθως ειναι λιγο "πειραγμενες". Εγω με ενα intel chip εχω τα παντα απενεργοποιημενα και ο κερσορας ειναι καταμαυρος...

Συμπερασματα παντως τοσο στο ποδαρι του στυλ "μακρια ειναι χαλια", "αν δεν διορθωσουν προβληματα τετοια" κλπ μη βγαζετε γιατι γινομαστε χειροτεροι απο το avsforum που τουλαχιστο εκει τον εχουν και καμια 50αρια ατομα...
Ο τροχος του εχει αναφερθει οτι λειτουργει σε ταχυτητα x4 σε low mode και σε x5 σε high.
Ενα ελαχιστο tearing υπαρχει σε ορισμενα h-sbs mkv που εχω δοκιμασει, σε πολυ γρηγορες σκηνες, βρισκεται παντα στο 1/4 της οθονης απο πανω και ειναι της ταξης 2-3pixel και οχι 5-6 εκατοστων και βασικα μολις το παρατηρεις, εχει εξαφανιστει. Δεν ειναι μονιμο, δεν ειναι σε ολα τα mkv. Σημερα θα δοκιμασω το avatar απο bluray 3D να σας πω...
Η ιριδα δουλευει καλα, και μονο στην ρυθμιση high κανει βουτιες απο φωτεινα σε σκοτεινα πλανα (κατι που δεν μου αρεσει και την εχω στην medium για cartoon και στη low για ταινιες)
Δεν ξερω αν ενας optoma 33 ή ενας epson 6000 μπορει να καλιμπραριστει. Εγω ξερω οτι εχω δει 3 απο τους πρωτους και 4-5 απο τους δευτερους και τετοια εικονα ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ... Στην τελικη εχετε χασει την ουσια και μου θυμιζετε αρκετα τους hifi-ντελαδες που ψαχνουν απιστευτες λεπτομερειες ηχου και συνηθως ακουνε ερμηνειες που μονο ως εκτελεσεις θα τις ελεγα ως μουσικος αρα εγω με τα chario χαιρομαι πολυ περισσοτερο το συστημα μου... Η ουσια ειναι να βλεπουμε ταινιες και ο acer το πετυχαινει με το παραπανω για τα χρηματα του.
Εχει αναφερθει οτι εχει το καλυτερο μαυρο σε 3D, τα καλυτερα γυαλια της αγορας, πολυ καλα ρυθμισμενα χρωματα στο cinema black, μαυρο που ζηλευουν αλλοι στα 3.000 και εναν τελειο 2D->3D μετατροπεα. Δεν ξερω τι αλλο ψαχνετε αλλα με αυτα που διαβαζω μαλλον εχετε να χαρειτε ταινια πολλα χρονια, ενω εγω μολις απο χθες το βραδυ...
Καλημερα σας!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Acer H9500BD DLP-3D

Το πρόβλημά μου ήταν στην παρέμβαση του κ. Δημητρακούδη (σεβαστός σε όλα μην παρεξηγηθώ) ότι ο προβολέας είναι απαράδεκτος (έτσι δεν λέει ,κάνω λάθος ?).Δεν ξέρω τι ήθελε να πει ,αλλά αν ήμουν νέος στο φόρουμ θα έβλεπα ένα βετεράνο του φόρουμ όπως ο κ. Δημητρακούδης να λέει ''μείνετε μακρυά'' από τον συγκεκριμένο προβολέα.

Αυτό είπα, και το εννοώ. Για τον BenQ w5000 όταν είχε διαπιστωθεί ότι δεν παίζει σωστά τα 24p είχε βγει άμεσα η BenQ και είχε πει ότι θα το φτιάξουν. Επειδή μέχρι τότε η BenQ είχε δείξει πολύ καλές επιδόσεις στον τομέα της υποστήριξης, δηλαδή ότι είχε πει, το είχε κάνει, μπορούσαμε να πάρουμε το ρίσκο και να τον αγοράσουμε με την προοπτική του σωστού firmware.

Στην περίπτωση του Acer, δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα υποστηρίξει σωστά τον προβολέα. Δεν έχουμε στοιχεία. Άρα, καλύτερα να είμαστε πολύ μα πολύ επιφυλακτικοί.

Επίσης, άλλη βαρύτητα είχε το θέμα των 24p στον BenQ, άλλη το θέμα της HDMI του Acer.

Και παρεμπιπτόντως, αν το συγκεκριμένο μηχάνημα που κάνει έξω $1500 έκανε εδώ έστω 1500 , για να μην πω λιγότερα, ίσως το έβλεπα διαφορετικά. Αλλά στην τιμή που είναι, παίζει σε σοβαρή κατηγορία με μεγάλους και έμπειρους παίχτες.

Edit: αν το πρόβλημα όντως εντοπίζεται σε λίγα τεμάχια, τότε μιλάμε για αστοχία υλικού και άρα RMA.. Αν το κάνουν όλα όμως..

Ε άρα αφού δεν είμαστε σίγουροι για το τι ισχύει ...πρέπει να είμαστε τόσο απόλυτοι . Δηλαδή αποκλείεται η Acer να έβγαλε ένα καλό μηχανάκι ,επειδή δεν έχει την ανάλογη εμπειρεία της BenQ ( Κοίτα τι έπαθα ρε γ...ώτο μου ,να υποστηρίζω την Acer έναντι της BenQ - Θα διαβάσει το παλιό μου αφεντικό το post και θα φρήξει!!!) .
Στην τελευταία πρότασή σου όμως αφήνεις ένα παραθυράκι!!

Energy ηδη εχει αναφερθει οτι το μηχανακι παιζει πολυ καλα στα λεφτα του και εχει καλες εντυπωσεις στα reviews.
Ισα ισα μαλιστα που για την τιμη του θα ευχομουν να ηταν και ενας benq killer.
Δεν ειμαι κατοχος (ακομη) καμιας μαρκας προβολεα, ουτε και fan.
Ψαξιμο κανω και βρισκοντας τα παραπανω, ανεφερα ηδη 2-3 φορες το ονομα σου σαν κατοχος αν μπορεις να επιβεβαιωσεις/διαψευσεις τις πληροφοριες, καθως και να δωσεις απο πρωτο χερι εντυπωσεις, πραγμα που κανεις και σε ευχαριστω.
Για αυτο και μονο και με την προοπτικη μια απο τις επιλογες μου προς αγορα να ειναι και ο acer, προσπαθησα να ξεψαχνισω το μηχανακι. Αν καταλαβες, δεν ανηκω στους..hifiντελαδες που κοιτουν μονο manual και τιμες οπως λες, καθ'οτιν απεχω αρκετα αφου ειμαι ασχετος.
Αν μπορεις πες μας 2 λογια για την φωτεινοτητα. Σε ενα πανι 92" ο προβολεας φωτιζει πολυ στις ταινιες. ?
Κρινεις απαραιτητη την υπαρξη γκρι πανιου με μικροτερο gain. για βελτιωση μαυρου ? (οι πιο πολλοι παιζετε σε 100 και βαλε ιντσες και δεν αντιμετωπιζετε εντονο προβλημα σε αυτο.)

Οι περισσότεροι δυστυχώς που πέρνουν έναν προβολέα δεν μπαίνουν στην διαδικασία (και στο κόστος βεβαίως) να ρυθμίσουν τον προβολέα τους με την συμβολή κάποιου ειδικού ,αλλά είναι διαθετιμένοι να δώσουν τα (πολύ παραπάνω) επιπλέον χρήματα για να πάρουν το καλύτερο μοντέλο.

Για εμένα το out of the box μετράει καθώς δεν μπορώ να φέρνω ειδικό στην Νάουσα για καλιμπράρισμα , το οποίο πρέπει να γίνεται από ότι έχω διαβάσει περισσότερες από μια φορές (στην διάρκεια ζωής του προβολέα) ανάλογα με την πτώση της φωτεινότητας .

Σε ενα πανι 92" ο προβολεας φωτιζει πολυ στις ταινιες. ?
Κρινεις απαραιτητη την υπαρξη γκρι πανιου με μικροτερο gain. για βελτιωση μαυρου ? (οι πιο πολλοι παιζετε σε 100 και βαλε ιντσες και δεν αντιμετωπιζετε εντονο προβλημα σε αυτο.)

Έχω τον acer 7530 και στις 132" με gain 1.0 από 5,30 μέτρα φωτίζει αρκετά (σε φωτεινές σκηνές μπορεί και να σε ενοχλήσει ενίοτε ), δεν έχω δει τελευταία άλλον για σύγκριση αλλά μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο cinemusic που τον έχει δει βοηθώντας στην τοποθέτησή του .

Εγώ θα ήθελα να κάνω μια άσχετη ερώτηση. Εχει δοκιμάσει κανείς και τις δύο συνδέσεις (αναλογική - ψηφιακή) στον προβολέα του να δεί εάν υπάρχουν διαφορές στην εικόνα?

Εγώ θα ήθελα να κάνω μια άσχετη ερώτηση. Εχει δοκιμάσει κανείς και τις δύο συνδέσεις (αναλογική - ψηφιακή) στον προβολέα του να δεί εάν υπάρχουν διαφορές στην εικόνα?

περίμενα πως και πως να ποστάρει κάποιος κάτι τέτοιο

oχι μονο αναλογικές vs ψηφιακές

ειδικα οσοι παιζουν απο pc, DVI vs ΗDMI

Last edited:
Προσωπικά έχω συνδέσει εκατοντάδες (μπορεί να είναι και χιλιάδες) φορές και διαφορετικούς προβολείς -σχεδόν όλη τη γκάμα των προβολέων της BenQ από το 2003 έως το 2008. Διαφορές από αναλογική σε ψηφιακή υπάρχουν με κυριότερες την μεγάλη διαφορά στην φωτεινότητα και στην ευκρίνεια .
Διαφορές από HDMI σε DVI δεν υπήρχαν (και λέω ύπήρχαν' γιατί σήμερα ποιός θα ασχοληθεί με DVI) καθώς και στις 2 περιπτώσεις ήταν το ίδιο σήμα στην εικόνα ,με επιπλέον τον ήχο στο HDMI.

Μολις κοιταξα το email μου και ειδα την απαντηση του reviewer στον acer. (οπου ειχα ρωτησει για το αν εχει ρυθμισεις χρωματων κλπ)

Η απαντηση του:

Art Feierman [email protected]

Hi, There are RGB controls, available to Users - just not the normal complement. Instead of the usual controls for R, G, and B - gain/bias, brightness/contrast or other labeling combinations, the Acer has a single control covering the whole IRE range. While full controls are inside the service menu, that's off limits to users - who value their warranty, so off limits to me, as a reviewer. You guys on the forums can talk all you want about going in there. I am not comfortable doing so. For few "fanatics" with the tools to take advantage of the service menu, there will be a thousand owners who cannot.

Without violating the warranty to access the service menu, one can't, for example: Reduce red in the brighter ranges, while lowering it in the darker areas. Increasing red would increase it across the range. Thus we could not get a very consistent color temp across the range.

As a result to have consistent balance Mike ended up with settings all around 7K.

No, the 9500 we had was supposed to be production...

Since that time, however, another reader advised us that there is an alternate way of tackling the adjustment.

That visitor wrote: "thank you for reviewing the acer. I would just like to add that if you use the "wall colour pink", you actually can get the right colour temperature (read in a german review: audiovision 12/11). You get exactly: 6600K."

This option is definitely viable, and since the H9500 is just back from one of my gaming bloggers, Mike will look at trying the pink wall setting as his basis...

We are going to try to verify that in the next week, or right after CES, if Mike can't get to it sooner. If that does the trick, then the Acer is an even better value that I had written. In that case I will update the review and add comments.

Still another has provided access to service menus, however, that is something I will not do - publish service menu access without a manufacturer's written permission, since in virtually all cases, that voids the warranty, and quite honestly, I don't need a law suit.

I checked the link you provided, and, yes, there is a service menu with the full controls. And that's fine for the dozens - maybe even hundreds of folks buying the Acer who have the knowledge, tools and skill to calibrate a projector. (All "regular" forum folks.) For the 10,000 other people who will buy this projector - it's off limits, unless, perhaps they pay a professional for a calibration - which could cost up to 1/3 the cost of the projector.

I'm hoping the pink wall setting verifies. If so, Acer was dumb in their labeling... (one would think a color setting for a pink wall, would actually be thin on reds, but apparently not in this case).

Art Feierman
Editor and President
Projector Reviews, Inc.

Προσωπικά έχω συνδέσει εκατοντάδες (μπορεί να είναι και χιλιάδες) φορές και διαφορετικούς προβολείς -σχεδόν όλη τη γκάμα των προβολέων της BenQ από το 2003 έως το 2008. Διαφορές από αναλογική σε ψηφιακή υπάρχουν με κυριότερες την μεγάλη διαφορά στην φωτεινότητα και στην ευκρίνεια .
Διαφορές από HDMI σε DVI δεν υπήρχαν (και λέω ύπήρχαν' γιατί σήμερα ποιός θα ασχοληθεί με DVI) καθώς και στις 2 περιπτώσεις ήταν το ίδιο σήμα στην εικόνα ,με επιπλέον τον ήχο στο HDMI.

Eυχαριστούμε που γίνεσαι τόσο συγκεκριμένος:a0210:
Ποιές αναλογικές εννοείς? VGA? Component? Video? Svideo?
Διαφορά είδες πού?
Ποιά σύνδεση είχε καλύτερη ευκρίνεια?
Ποιά είχε καλύτερη φωτεινότητα?
Τις σύγκρινες με τί υλικο? Matroska? Blu-ray? avi?
Με τι πηγή? HTPC? Blu-ray?

Συγνώμη άλλα απο το πόστ σου, το μόνο που καταλαβαίνω σίγουρα, είναι ότι έχεις συνδέσει χιλιάδες φορές διαφορετικούς βιντεοπροβολείς ,τίποτα άλλο.