αχχχ...βαχχχ...DAC...??

Μιχαλη αυτο που λες ηθελα να προτεινω και εβαλα λαθος λινκ απο απροσεξια. Ζητω συγνωμη απο το φιλο!

Το καινουργιο πρεπει να βαλει στη λιστα του βεβαιως.

Είχε ένα Pioneer U05 στις αγγελίες της ΧΕ ... κατά την γνώμη μου, ότι καλύτερο μέχρι το 1000ρικο ...

καλησπερα σε ολη την παρεα!

ευχαριστω που μπαινετε στον κοπο και δινετε ιδεες,προτασεις καθως και διαφορα λινκ με μηχανακια αλλα και αγγελιες μεταχειρησμενων!

στο μυαλο μου εχω κατασταλαξει οτι δεν θελω να δωσω πανω απο 600 ευρω.
Παντως αφου αποφασισα να κανω το βημα το παραπανω ας γινει σωστα...

σε αυτο το range τιμων σαν αγορα καινουριων ερχονται στο μυαλο μου τα arcam irdac 2 οπου ανακοινωθηκε σημερα οτι θα ειναι διαθεσιμο για ακροαση στο London headroom.
Οποτε αναμενεται συντομα στις ευρωπαικες αγορες..
Γνωριζοντας οτι ο προκατοχος του ηταν μια καλη επιλογη ισως θα αξιζε τον κοπο να περιμενω για τις πρωτες εντυπωσεις..?
εδω και το σχετικο κελαηδισμα :P με μια πρωτη φοτο του dac. https://twitter.com/robfol/status/692241756570718208/photo/1

Μετα σε αυτα περιπου τα χρηματα θα ειναι και το M2tech EVO 2 DAC οπου εδω βρηκα ενα πρωτο λιστ στο ebay.
http://www.ebay.com/itm/281917136389?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT
Και εδω θα ηθελα καποιο review η καποιες πρωτες εντυπωσεις για να δουμε κατα ποσο αξιζει τα χρηματα που ζηταει,γνωριζοντας οτι και ο προκατοχος χερει σεβασμου..

Και μετα ερχομαστε στα μεταχειρησμενα...οπου μπορουν να υπαρξουν ΤΡΟΜΕΡΕΣ ευκαιριες μιας και λογω της ιδιοτεροτητας των μηχανηματων αυτων οι ιδιοκτητες του τα αλλαζουν σαν τα πουκαμισα... :P
Σιγουρα σκεφτομαι το Pioneer του λινκ, και θα επικοινωνησω με τον ιδιοκτητη αν μπορει να στρογγυλεψει την τιμουλα στα χρηματα αυτα νομιζω ειναι εξαιρετικη επιλογη.

ΟΜΩΣ...στο μυαλο μου περιτριγυριζει το...aune s16..και γι'αυτο φταιτε εσεις κυριοι...!! :D Διαβασα ολο το νημα του απο την αρχη...Ασχοληθηκατε ολοι τοσο πολυ μαζι του,κανατε τοσο καλα σχολια σχεδον οι περισσοτεροι, για τα "συστατικα" του, αλλα και το πως παιζει και ποσο VFM ειναι, οπου εχω επηρεαστει.... :P

Μεταξυ αυτων των δυο,καποιος που τα εχει ακουσει και τα δυο, ειτε εχει αποψη για τα μηχανηματα αυτα..? θα μπορουσε να μου δωσει μια γνωμη-εκτιμηση?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Είχε ένα Pioneer U05 στις αγγελίες της ΧΕ ... κατά την γνώμη μου, ότι καλύτερο μέχρι το 1000ρικο ...

Αγαπητε Δημοκηδη διαβασα ολο το νημα του συγκριτικου που ειχες πραγματοποιησει στο σπιτι σου,καθως και το ποσο καλα τα πηγε το pioneer...
Ποσο καταπληκτικο θα ηταν εκεινη την ημερα να ειχατε ενα aune & το τοτε teac 501... Σαν συγκριτικο απο περιοδικο του χωρου θα εμοιαζε..
Παρολαυτα συγχαρητηρια για την τοτε ενεργεια την δικη σου αλλα και ολων των παιδιων που συμμετειχαν σε αυτη, πραγματικα πολυ μοναδικη...

Επανερχομαι με λιγη τροφη για σκεψη... :D

Φρεσκο φρεσκο σημερινο, το πετυχα κατα τυχη πριν απο λιγο, ενα review για το aune s16 οπου μαλιστα το συγκρινει μεταξυ των Marantz HD-DAC 1, Pioneer U-05, Mytek 192 DSD, Hegel HD12, Geek Pulse XFi και Schiit Yggrdasil.

Μαλιστα ο αρθογραφος ειναι Ελληνας ονομαζεται Παναγιωτης Καραβιτης και διαμενει στην Ιταλια.

Ενα αποσπασμα απο το αρθρο :

"The Pioneer U-05, which has the edge in bottom octave reproduction as it packs a faster and better defined slam, but loses a point in timbre, where the Aune manages to be both warmer and more engaging. Probably the best of the lot along with the Aune. Depending on the system (warmer or monitor oriented) this could be the right match for those looking for a very well made, under $1K DAC."

Τι λετε παιδια,τα λεει καλα ο δικος μας..? :ears:

Ο δικός μας,είναι πολύ δικός μας αλλά μένει λίγο πιο κοντά (πολύ πιο κοντά για να είμαστε ακριβείς) έχει γράψει και στο παρόν νήμα,Dr Pan K είναι το nick του.

Re: Απάντηση: αχχχ...βαχχχ...DAC...??

Ο δικός μας,είναι πολύ δικός μας αλλά μένει λίγο πιο κοντά (πολύ πιο κοντά για να είμαστε ακριβείς) έχει γράψει και στο παρόν νήμα,Dr Pan K είναι το nick του.

Επρεπε να το υποψιαστω απο το Pan.Κ. ... :-//

Ας με συγχωρεσει ο Παναγιωτης, δεν το γνωριζα... :smash:
Παντως για να πω την αληθεια τον περιμενα ποιο μεγαλο σε ηλικια, με τοση γνωση και εμπειρια φανταζομουν οτι θα ειναι κοντα στα 60..

Εφοσον το αρθρο προερχεται απο τον Dr Pan K, δεν εχω καμια αμφιβολια για τα γραφομενα και την εγκυροτητα του αρθρου.

P.s Πανω(o) στην ωρα ηρθε το review...!! :P

Φιλε μου, εχοντας κατα καιρους τα Aune, Teac 501 - 301, αυτο που μου εμεινε στο μυαλο ως ΗΧΟΣ ηταν το 501. Προσφατα μαλιστα που το ξανακουσα για λιγο ενθουσιαστηκα και παλι. Θα το ξαναεπαιρνα αν δεν ειχε αμεσα ανταγωνιστικο ενσωματωμενο ο ενισχυτης μου. Ομολογω ομως πως δεν "επαιξα" πολυ με τα πολλα φιλτρα του Aune, που ισως παιζουν ρολο. Αριστο στα λεφτα του ηταν το 301 (220 το ειχα παρει απο το ebay) αλλα υποψηφιος αγοραστης το συνακροασθηκε νομιζω με το Meridian, και προτιμησε το Mer.

Απάντηση: Re: αχχχ...βαχχχ...DAC...??

Μόλις διάβασα το εξαιρετικό άρθρο του μεσήλικα ριβγιούερ που διαμένει στην Ιταλία.. :)

Warning για αναφορά ηλικίας.
Εδώ είμαστε όλοι το πολύ στα πρώτα -άντα.
Μην επανέλθω :smash:

Μόλις διάβασα το εξαιρετικό άρθρο του μεσήλικα ριβγιούερ που διαμένει στην Ιταλία.. :)

Σταύρο το έχω λίγο με τα μπερδεματα όπως πολύ καλά γνωρίζεις ο ίδιος... μιας και εσενα σου άλλαξα όνομα προ καιρού.. :-P

Πάντως σε αυτή την περίπτωση δε φταίω εγώ διότι αναγράφεται σαφέστατα
Time flew and I found myself in Italy, studying medicine and listening to classic music."
Μήπως εσείς έχετε μπερδευτεί..; B-)

Evam7, σίγουρα πρόκειται για πολύ αξιόλογα μηχανήματα,και εσύ πολύ έμπειρος για να κρίνεις πράγματα, το ότι σου έκανε ηχητικά εντύπωση τότε, αλλά και τώρα είναι πολύ θετικό!
αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο γιατρός δεν αναφέρεται στο συγκριτικό για το 501, το οποίο είναι σε αυτή την κατηγορία τιμής. Φαντάζομαι σίγουρα κάποιος λόγος θα υπάρχει, ίσως θα μπορούσε να μας πει ο ίδιος.

Δεν έχω ιδέα πως παιζει, αλλα φορά καλό dac chip.
Θα χρειαστεί βέβαια να αλλαχθει το usb receiver. Το 2016 δεν αγοράζουμε tenor...
H εταιρεία το αλλάζει με xmos αν θέλεις, προφανώς όμως με έξτρα κόστος... βάλε και πιθανό τελωνείο... βάλε και άγνωστο ήχο... βάλε και τις υπάρχουσες καλές λύσεις στη κατηγορία τιμής...
Αχρείαστο ρίσκο. Δεν θα το έπαιρνα.

Μου είχε μισοξεφυγει το νήμα αλλα αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι..