ΑΧΡΗΣΤΗ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απάντηση: Re: ΑΧΡΗΣΤΗ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δόξα τώ Θεώ πού επιτέλους κατάλαβες πώς μετατρέπουμε τήν άμμο σέ χρυσόσκονη.-bye--bye--bye-
Απ´ότι κατάλαβα-εάν κατάλαβα-οι περισσότερες παρουσιάσεις αποκτούν αξία όχι λόγω τής Μεγάλης Μουσικής Αξίας τού έργου πού παρουσιάζεται αλλά λόγω τής ικανότητας τών συγγραφέων...
Ευτυχώς πού αποκάλυψες σέ όλους τήν Αλήθεια.

Σπύρο -θέλω να- πιστεύω οτι ο Μιχάλης δεν αναφερόταν στα κείμενα που κάνετε τις παρουσιάσεις σας.

Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια αλλά εγώ έτσι το κατάλαβα.

Έτσι κι αλλιώς, δεν νομίζω να έχετε κανένα απολύτως κέρδος μετατρέποντας την άμμο σε χρυσόσκονη.

την καλησπέρα μου -bye-

Θυμαμαι ενα δασκαλο παλια στο ωδειο που μας ελεγε
'Δεν υπαρχει καλη και κακη μουσικη
Υπαρχουν καλοι και κακοι μουσικοι'
Λυπαμαι παντως που πηρε τοση εκταση αυτο το θεμα,χωρις ουσιαστικο λογο κατα την γνωμη μου

εδώ ο λογοτέχνης στιχουργός με το δοξαστικό αυτό δίστιχο , ύμνο προς την εργατική τάξη , φαίνεται να υιοθετεί την ρήση του Μπρανκούζε , την οποίαν μεταφέρω σε ελεύθερη απόδοση από μνήμης, ότι όσο περισσότερο φτάνει κανείς στην ουσία και την αλήθεια των πραγμάτων τόσο πιο κοντά στην απλότητα πηγαίνει . Διότι η αλήθεια , από κοινωνιολογικής επόψεως θωρούμενη , αποτελεί αρετή των περήφανων λαϊκών στρωμάτων . Όπως και η απλότητα τόσο στην σκέψη όσο και στην συμπεριφορά , η οποία ίσως να είναι τελικά μια εγγενής ιδιότητα της ραχοκοκαλιάς της πατρίδος μας που είναι βεβαίως ο λαός .

Από πλευράς κοινωνικής διαστρωματώσεως και συμπεριφοράς εκάστου στρώματος , οι κομμώτριες συνήθως εκλαμβάνονται ως «εύκολες» αφ’ ενός και κουτοπόνηρες αφ´ετέρου . Ο στιχουργός όμως δεν αποδέχεται αυτό το ρατσιστικό στερεότυπο εξ ού και το «δεν κάνουνε καπρίτσια» , στιχάκι , που οριοθετεί τις κομμώτριες ως πραγματικές γυναίκες – κυρίες που ενδεχομένως στέκονται και πέραν της ταπεινής τους καταγωγής , αφού η συμπεριφορά τους διατρέχει τις κοινωνικές διαστρωματώσεις και κατευθύνεται προς την κορυφή της πυραμίδος του ορθής , ειλικρινούς , τίμιας και ντόμπρας συμπεριφοράς , τουλάχιστον όσον αφορά στις διαπροσωπικές σχέσεις . Βεβαίως ο θαυμάσιος αυτός στιχοπλόκος δεν αρκείται μόνον στην παράθεση μίας χαρακτηρολογικής ιδιότητος των κοριτσιών αυτών , αλλά αμέσως προηγουμένως , με την αξιωματική φράση – παραδοχή , «που έχουνε χρυσή καρδιά» , φαίνεται εκ πρώτης όψεως να εισάγει ένα δικό του στερεότυπο , ως αντίθεση στο προμνημονευθέν , που όμως λόγω της αξιωματικής του φύσεως , ισχύει ανευ αποδείξεως , άρα καθίσταται κοινός τόπος και όχι στερεότυπο.

Αυτές οι ιδιότητες της ψυχής των συμπαθών επαγγελματιών όμως , θα ήσαν κενό γράμμα εάν εστερούντο και της ομορφιάς , του απαραίτητου δηλαδή εκείνου στοιχείου για την ερωτικότητα τους . Η οποία όμως ομορφιά , ως ήδη κατεδείχθη , θα ήταν κενή περιεχομένου δίχως τις συμπλέουσες ιδιότητες της χρυσής καρδιάς και της ελλείψεως καπριτσιόζικου χαρακτήρα . Συνεπώς , άνευ ετέρου , οι κομμώτριες αποτελούν την ιδανική επιλογή ερωμένης , συζύγου και μητέρας - προφανώς – άρα στηρίγματος του αστικού μοντέλου
. Δίκαια λοιπόν παρίσταται η υμνολογία προς το τμήμα αυτό της εργατικής τάξης , από το ανωτέρω δίστιχο , μας εντυπωσιάζει δε , η περιεκτικότητα του νοήματος , η πυκνή γραφή , οι απλές αλλά σταθερές έννοιες και αξίες τις οποίες μετέρχεται ο στιχουργός και η εν γένει παρουσίαση του θέματος .

Κ. Δημήτη Ν. χάρηκα με όσα γράψατε γιατί είδα πως υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον του avclub και την κάθε λογής ανακύκλωση πράγμα που το κάνατε εξαίσια και δεν μιλώ ειρωνικά καθόλου.
Σίγουρα δώσατε μία άλλη διάσταση στην μουσική κουλτούρα της εργατικής τάξης και του αστικού μοντελου, συζύγου, ερωμένης κλπ.
Αυτό έκανα και εγώ στην παρουσίαση του Νότι και :violent-smiley-030:εξ'επαφής από τους περισσότερους.

Το σίγουρο είναι ότι τα σκυλάδικα δεν μου αρέσουν καθόλου αλλά εκτιμώ την προσπάθεια κάποιων τραγουδιστών να αναβαθμηστούν όχι μόνο κοινωνικά αλλά και καλλιτεχνικά. Μερικές φορές το κάνουν λίγο άκομψα αλλά όλοι είμαστε άνθρωποι γιατί όχι και αυτοί?
Όμως, ευχάριστα θα ακούσω κάποια λαϊκά τραγούδια που έχουν βαθύτερο νόημα και αρμόζουν στο λιμάνι και στο σαλόνι:grinning-smiley-043

Η σταση του Μανωλακου σχετικα με την υποθεση του Μουκ, ειναι συγκινητικη και προς παραδειγματισμο. Μιλαμε για κολλητους φιλους. Δημητρη, σε πηγαινα με 100, τωρα σε παω με 1000. Εισαι μαγκας.:SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: ΑΧΡΗΣΤΗ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η σταση του Μανωλακου σχετικα με την υποθεση του Μουκ, ειναι συγκινητικη και προς παραδειγματισμο. Μιλαμε για κολλητους φιλους. Δημητρη, σε πηγαινα με 100, τωρα σε παω με 1000. Εισαι μαγκας.:SFGSFGSF:

Πέτρο, το κάνεις πενηνταράκια αυτό ;;;

Post 24#

"Λες πελάτες τους φίλους σου και τον πιο ανιδιοτελή χώρο (που έχουμε κρατήσει με ατέλειωτες ώρες και προσπάθειες) ,μαγαζί.
Ενώ ξέρεις τι έχουμε τραβήξει.
Και αν δεν μπορείς να καταλάβεις ,τι σημαίνει για όλους μας αυτό που κάνουμε (σωματείο-συλλογικές αποφάσεις) δεν σου φταίει κανείς.
Ψάξε αλλού.

Έχω προσπαθήσει να σε πείσω για τα αυτονόητα.
ΛΥΠΑΜΑΙ ,ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

ΕΓΩ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝ.

Υ.Γ ΕΓΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ.
ΜΗ ΜΟΥ ΞΑΝΑΖΗΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟΨΗ. ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ.
ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ."

Μάλλον ειρωνικά το λέει!!

Last edited:
Νομιζω οτι είναι απλό.
Το κείμενο είναι ειλικρινεστατο.
Και απευθύνεται απο έναν φίλο σε άλλο φίλο.Απλά ο ένας απο τούς δύο τυχαίνει να είναι και μέλος τή Δ.Ο.
Και σάν μέλος τής Δ.Ο. προκρίνει-και δικαίως-αυτό πού θεωρεί συνολικό καλό γιά το Club..
Y.Γ.
Βεβαια τά κάθε λογής χειροκροτήματα δεν τά χρειάζεται ο Τζίμης...Αυτός είναι και ήταν γιά όσους τόν ξέρουμε.
Αλλοι όμως θά πρέπει να αναρωτιούνται πώς και γλύτωσαν ενώ καθύβριζαν συνολικά οπαδούς συγκεκριμένης αθλητικής ομάδας(και ως εκ τούτου και όσους γράφουν στό αθλητικό φόρουμ )και δεν ζήτησαν ούτε μιά συγνώμη αλλά επέμεναν κιόλας..
Εκεί δέν είδα ´παραδειγματισμό´.Οπότε μάλλον ανήκουν στούς ευνοημένους τού συστήματος...

Καλό απόγευμα.

Βλέπω το "Θέμα" εξελίσσεται..:ears:

Υ.Γ. Για τα χειροκροτήματα έχω εκφράσει παλαιότερα την άποψή μου και δεν τα έχω χησιμοποιήσει.Το χειροκρότημα είναι για τον Καλλιτέχνη.Τα λοιπά είναι για Πολιτικούς,παρατρεχάμενους,παρουσιαστές κλπ..

Εμ βέβαια...
Και οταν μάλιστα τά χειροκροτήματα συνοδευονται με σχόλια οτι τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να λειτουργούν πρός ´παραδειγματισμό´τι υπονοείται άρα γε??
Οτι κάποιοι άλλοι ευνοούν γνωστούς τους??
Ας μάς το κάνουν λιανά λοιπόν για να το μάθουμε και εμείς,πού δεν το πιστεύουμε .

Ο Μουκ είναι κολλητός μου και στη συγκεκριμένη φάση τον αγαπάω ακόμη περισσότερο.
Οι ανοχές μου για τους φίλους είναι ανεξάντλητες.
Στεναχωρήθηκα όμως γιατί πήρε η μπάλα και άλλους φίλους άδικα.
Στο ban ψήφισα υπέρ γιατί ήταν δίκαιο.
Το ότι είναι κολλητός μου δεν σημαίνει αυτόματα και εύνοια.
Ή είμαστε όλοι ίσοι ή τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

Ήμουν περισσότερο σκληρός μαζί του άκριβώς γιατί είναι φίλος μου.

Βρέθηκα σε δύσκολη θέση και λυπάμαι που δεν κατάφερα να αλλάξω τα δεδομένα.

Ευθύνομαι και εγώ πολύ. Και πρέπει να σας ζητήσω ειλικρινά συγνώμη.

Ο Μουκ είναι κολλητός μου και στη συγκεκριμένη φάση τον αγαπάω ακόμη περισσότερο.
Οι ανοχές μου για τους φίλους είναι ανεξάντλητες.
Στεναχωρήθηκα όμως γιατί πήρε η μπάλα και άλλους φίλους άδικα.
Στο ban ψήφισα υπέρ γιατί ήταν δίκαιο.
Το ότι είναι κολλητός μου δεν σημαίνει αυτόματα και εύνοια.
Ή είμαστε όλοι ίσοι ή τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

Ήμουν περισσότερο σκληρός μαζί του άκριβώς γιατί είναι φίλος μου.

Αυτο εννουσα. Ο παραδειγματισμος ειχε να κανει με το οτι εκρινες αντικειμενικα και δημοσίως ακομα και τον καλλητο σου. Εγω αυτο το θαυμαζω και θεωρω πως ειναι αξιο παραδειγματισμου γενικα στη ζωη και οχι μονο στο φορουμ. Ετσι τουλαχιστον θελω να φερονται και σε εμενα οι κολλητοι μου. Δεν αναφερθηκα καθολου στην ουσια της υποθεσης που αφορα στο φορουμ.

Βρέθηκα σε δύσκολη θέση και λυπάμαι που δεν κατάφερα να αλλάξω τα δεδομένα.

Ευθύνομαι και εγώ πολύ. Και πρέπει να σας ζητήσω ειλικρινά συγνώμη.

Δε νιωθω πως οφειλεις καμια συγνωμη. Αλλωστε, νομιζω πως τα δεδομενα αλλαξαν, τουλαχιστον οπως τα αντιλαμβανομαι εγω.

Επι της ουσιας, να πω δυο λεξεις. Τον Μουκ τον εχω γνωρισει λιγο και εχω πολυ καλη εικονα για αυτον. Μου εκανε ομως εντυπωση η επιθετικοτητα του, τοσο που ελεγα "δεν μπορει, κατι θα ξερει που δεν ξερω". Αυτο ομως δεν τον "αθωωνει" οσον αφορα τους χαρακτηρισμους που εγραψε. Ελπιζω πως θα επιστρεψει δριμυτερος στην κατηγορια, γιατι αλλιως θα μου λειψει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΑΧΡΗΣΤΗ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απ´ότι κατάλαβα-εάν κατάλαβα-

Το ειχα ξαναπει ,το λεω για μια ακομη φορα...
Το πληκτρολογιο δεν συμπεριλαμβανεται στις καλες μου στιγμες.
Οποτε ναι... δεν καταλαβες ..
Ισως καποτε να τα καταφερω καλυτερα !!!

εσείς οι δυό πρέπει επειγόντως να πιείτε κανά κρασί...-bye-

Μα το ειχα πει βρε Σπυρο.....
εμεις οι δυο μονο με κρασια ρακες και Πετρο Λουκα μπορουμε να συνυπαρξουμε-bye--bye-!!!!

και να σου πω....
μηπως αυτο ειναι και το υγιες ρε φιλε????