SR-71
AVClub Fanatic
Mας ειδες ολους επικριτικους .... και σου σπινθηρισε το προστατευτικο ενος αντρα.
roud:
Κοτα να δεις πως δουλευει η Φυση ... φορες-φορες !
Κοτα να δεις πως δουλευει η Φυση ... φορες-φορες !
Η Ταινία είναι καλή
Ψήφισα όμως πολύ καλή επειδή διακατέχομαι από σύνδρομο στέρησης για ταινίες διαστήματος που είναι η αδυναμία μου. (και μην τις μπερδεύουμε με τις ταινίες sci –fi)
Εδώ έχουμε πράγματι μια ταινία διαστήματος . Μόνο αυτό φτάνει .
Όχι άλλο Star Wars επεισόδιο 123456 , ή Star Trek ή Avengers. Όχι άλλο κάρβουνο για παιδιά γυμνασίου.
Φυσικά έχει σημαντικές αδυναμίες, αλλά είναι πολύ δύσκολο το είδος αυτό που καταπιάνεται.
Έχει δέος – μυστήριο – αναμέτρηση με τον εαυτό σου , που είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος στην απεραντοσύνη και νεκρική σιωπή του διαστήματος. Αυτά είναι το θεμέλιο της ταινίας διαστήματος και ΤΟ ΕΧΕΙ.
Ούτε εχθροί οπλισμένοι για αερομαχίες , ούτε διαστημικά pets , ούτε κακοί εξωγήινοι , ούτε μετατροπή της ταινίας σε κλειστοφοβικό θρίλερ με aliens., ούτε έρωτες ετερόφυλοι και εσχάτως ομόφυλοι.
Απλά αναμέτρηση με τον εαυτό σου στις εσχατιές του ηλιακού συστήματος που κάτι περίεργο συμβαίνει.
Ταινίες διαστήματος με τα δεδομένα που αναφέρω γυρίζονται πολύ σπάνια έχουν ειδικό – μάλλον μικρό κοινό , δεν είναι για νέους παιδιά κλπ , δεν βασίζονται στις ανθρώπινες σχέσεις τηλερεάλιτυ , δεν έχουν πλοκή με χαρακτήρες (οι χαρακτήρες είναι άνευροι – ο εαυτός σου είναι ο εχθρός/φίλος) , πρέπει να πατάνε στην επιστήμη και όχι απλά στη φαντασία.
Δύσκολα πράγματα και για περιορισμενο και δύσκολο κοινό , άρα δεν γυρίζονται.
Η συγκεκριμένη λοιπόν έχει κάποια στοιχεία αλλά έχει και αδυναμίες – κυρίως προς το τέλος. Αδυνατεί να ολοκληρωθεί παρότι το ξεκινάει καλά. , αυτή είναι η βασική της αδυναμία . Αδυνατεί να εξηγήσει πολλά γεγονός που είναι φυσικά ΠΟΛΥ δύσκολο να γίνει και κυρίως όταν απέναντι υπάρχει απαιτητικό κοινό.
Και αποτέλεσμα του πόσο δύσκολο είναι ότι και σαν θεατής αδυνατώ να προτείνω ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ. Απλά διαπιστώνω ότι ΚΑΤΙ λείπει.....
Βρε μανια με το Star Wars...
Γιωργο,
το ειπαμε (ας το ξαναπουμε για πολλοστη φορα) :
το Star Wars ειναι μια μυθοπλασια, ανηκει στο genre της Space Opera.
Οπως ανηκει το Dune, οπως ανηκει ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιων (και οσα αλλα).
Το Ad Astra ΔΕΝ ειναι Space Opera .... πλασαριστηκε ως Sci Fi (δηλαδη ... Επιστημονικη Φαντασια).
Οι βαθμοι ασυδοσιας του .... ειναι πολυ πολυ λιγοτεροι. Τι να κανουμε τωρα ?![]()
Σκεψου καποιος να ελεγε σημερα οτι "Ναι αλλα εκει που λεει ο Σαιξπηρ οτι πηγαν τα πλοια δεν ειχε παραλιες..."
Περα απο το trailer ... ποσο υποψιασμενος να ειμαι οτι στο τελος ο γιος λυτρωνεται απο τον πατερα του ... AND THAT'S THAT ?
Tιποτε αλλο ! :nounder:
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ένα trailer είναι παραπλανητικό και σίγουρα δεν θα έρθει η τελευταία.Εγώ λέω ότι φτιαχτήκαμε από τα trailer να δούμε event horizon ή έστω ένα martian ρε παιδί μου και πήξαμε στην απόγνωση... . Άλλα μας υποσχέθηκαν άλλα έκαναν delivery.
Το final frontier διάλεξαν για να μας ψυχοπλακώσουν; Έστω ας μας ψυχοπλακώσουν, ΟΚ κανένα πρόβλημα στο ψυχοπλάκωμα αλλά βαρέθηκα στο τέλος! Κάντο εκεί πέρα πιο συμπαντικό το πράμα να γουστάρουμε κι εμείς που φτιάξαμε διάθεση να το δούμε από το trailer ρε παιδί μου.
Τέτοιες ιστορίες Πατέρα-Γιου-Απόγνωσης έχουμε εδώ γήινες άπειρες. Τώρα τις είδαμε και στο διάστημα. Ε, μα... ήμαρ-tone!
παντος ο χιμπατζης οτι πιο τρομακτικο εχω δει σε ταινια τελευταια
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.