Morfeas
Supreme Member
Προσωπικά την εικόνα την έχω χε....η. Προιόν του ηχολήπτη-παραγωγού είναι.
Πάρις :worshippy:
Attachments
Last edited:
Καλη ολη η περιγραφη ρε συ Στεργιο, αλλα οι τελευταιες 3 παραγραφοι σου κατα την αποψη μου ηταν μη αναγκαιοι και σηκωνουν πολυ κουβεντα, πολλα μηνυματα..
Μετα μην παραπονεθεις οτι ανοιγουν οι ασκοι του Αιόλου...
Και ειναι μεγαλοι αυτοι....
Γι' αυτό ακριβώς Βασίλη δεν πρέπει και δεν είναι ανάγκη να ανοίξει κανένας ασκός του Αιόλου.
Ας συνεχιστεί η συζήτηση περί setup αν έχει να προσθέσει κάτι κάποιος άλλος.
Όχι, δεν είναι κατανοητό όταν μιλάμε για τα προβλήματα ενός χώρου στην στερεοφωνική αναπαραγωγή του ήχου όπου οι απαιτήσεις είναι συγκεκριμένες ανεξαρτήτως μηχανημάτων και κόστους αυτών.
Όταν σχεδιάζεις ένα χώρο (αν και αυτά γίνονται δυστυχώς μόνο για home-cinema) και το πας σε ειδικό για room treatment, νομίζω του πηγαίνεις μόνο τα σχέδια του χώρου. Ο χώρος, συνήθως, δεν έχει χτιστεί ακόμα, ούτε έχουν αγοραστεί τα μηχανήματα. Άντε να του πεις "θα μπουν ηχεία, εδώ, εδώ κι εδώ". Δε νομίζω να ρωτάει "θα πάρεις Krell ή Lamm?" για να δω που θα βάλεις τα bass traps.
Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.
Δε νομίζω η άποψη του Παναγιώτη να καταργεί την ανταλλαγή απόψεων.
Σκέψου μόνο ότι υπάρχει πάντα περίπτωση να μην έχουμε ακούσει κάτι το οποίο θα μπορούσε να είναι καλύτερο για τ' αυτιά μας.
Η ποικιλία προϊόντων hi-fi είναι τεράστια, για να μην αρχίσουμε να υπολογίζουμε και τους πιθανούς συνδυασμούς.
Παρά τα μπινελίκια, την υποψία κατευθυνόμενου θαψίματος και όλα τα θαυμάσια που μας διακρίνουν ως λαό, από αυτό το thread βγαίνει ένα ενδιαφέρον ερώτημα:
Ένα τόσο καλό σύστημα όσο του Γιώργου είναι ποτέ δυνατόν να παίζει χειρότερα από ένα τυπικό-μέτριο hi-fi σε "τέλειο" χώρο;
Άποψή μου, καταρχήν, είναι πως κανένας χώρος δεν είναι τέλειος. Σε δεδομένο χώρο, 1-2 πόντοι διαφορετικής θέσης ηχείου κάνουν δραματική διαφορά στην τονική ισορροπία. Πάντα υπάρχει ο καλός συμβιβασμός, όπου ο εγκέφαλος παύει να ενοχλείται, εκτός κι αν μιλάμε για ατέλειωτο μπουμάρισμα. Επίσης, το hi-end δεν είναι δύο στεγνές μετρήσεις ηχείου-χώρου αλλά άποψη και, γιατί όχι, ερμηνεία επάνω στη μουσική.
Με αυτά κατά νου, εγώ προσωπικά απαντώ όχι. Τον Γιώργο τον γνωρίζω λίγο, αλλά πιστεύω ότι οι επιλογές του στα μηχανήματα έχουν γίνει με την ψυχή του και όχι μόνο με το νου. Αν του δώσουμε τον τέλειο χώρο και τον κλείσουμε μέσα με ένα προσιτό σύστημα από π.χ φθηνά Μusical Fidelity, μέσα σε λίγα λεπτά θα έχει πάθει κατάθλιψη. Ειδικά όταν θα ακούσει πόσο άδειος παραμένει ο καλύτερος χώρος από νότες και συναισθήματα.
Κι εδώ βρίσκεται ακόμη μια σκληρή αλήθεια του hi-end: το μουσικό όραμα του μεγάλου σχεδιαστή σε κακομαθαίνει και δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Είτε ακούς σε κελάρι είτε σε παλάτι. Γι'αυτό και οι πιο συνετοί εραστές του ήχου αποφεύγουν να ακούσουν για πολύ ώρα κάτι που θα τους αναστατώσει τα κεκτημένα.
Προσωπικά την εικόνα την έχω χε....η. Προιόν του ηχολήπτη-παραγωγού είναι.
Aπ´ότι είδα μπήκαν οι ´φουσκωτοί´στο κατάστημα με ύφος κοινωνιολόγου,συνταγματολόγου ,δικηγόρου και υπερ-διαχειριστή τών ´2 Ηπείρων και 5 Θαλασσών´.
Απο τα λίγα που γνωρίζω οι ´φουσκωτοί ´φτιάχνουν ψεύτικα μπρατσάκια με αναβολικά που εξ´ορισμού ρίχνουν την τεστοστερόνη.Με άλλα λόγια τζάμπα μάγκες.
Αυτά και πάνω απ´όλα υγεία.
Υ.Γ
Εγινε και κάτι καλό βέβαια.Καταργήθηκαν στην πράξη όλοι οι κανονισμοί λειτουργίας τού club.Απο εδώ και πέρα φαντάζομαι ότι θα διαγράφονται κείμενα που θα αποτελούνται αμιγώς απο χριστοπαναγίες και μπινελίκια.
Υ.Γ2
Πάω Μπαμπινιώτη για να καταλάβω το ντάξ.Ας όψεται η παράλυση...............
Sorry για την τοποθέτηση στην Hi-End,αλλά αφού μπήκαν εδώ κάποια κείμενα και όχι στον υπόνομο ,όφειλα να απαντήσω εδώ.
Kύριε Οικονόμου οι ´χαρακτηρισμοί´ ασφαλώς και δεν αναφέρονται στο avclub,ούτε σε πρόσωπα που απαρτίζουν την διαχειριστική ομάδα τού avclub,ούτε φυσικά στα 2999/3000 μέλη τού avclub.
Αφού λοιπόν θεωρείτε ότι το συγκεκριμένο μήνυμα είναι προσβλητικό σάς παρακαλώ να κρίνετε κατά πόσον οι χαρακτηρισμοί περί εγκεφαλικής παραλύσεως και όλο το υβρεολόγιο το οποίο υπάρχει σε άλλο post,που απευθύνεται σε κάποιον Κύριο ή ο χαρακτηρισμός ´το...άλλο´,που υπάρχει σε άλλο post,εμπίπτουν στούς κανονισμούς τού avclub.
Eχετε δίκιο ότι το μαγαζί έπρεπε να μπεί σε εισαγωγικά ως συνέχεια τού ´φουσκωτού´,και δεν αφορά στην ποιότητα τού club.
Δικαίωμά σας να δράσετε όπως νομίζετε και ευελπιστώ και εγώ να εφαρμόσετε αδιακρίτως τούς κανονισμούς.
Σάς ευχαριστώ.
Δλδ. αν δεν κατάλαβα κάτι λάθος, ο Σούρλας είναι ο μόνος που δεν τηρεί τους κανόνες![]()
![]()
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.