Advance acoustic MAP 105 η' Rega brio 3 ?

Δημητρης 777

Established Member
29 January 2014
165
Πειραιας
Εχω βρει αυτους τους ενισχυτες σε αναλογες τιμες. Ειναι καποιος απο τους δυο αισθητα καλυτερος ηχητικα ? Τα ηχεια μου ειναι τα epos epic 2 και η πηγη ειναι pc. Ποιος νομιζετε ταιριαζει περισσοτερο ?

Για τον A.A δεν ξέρω.
Ξέρω όμως πως ο Rega δυσκολεύεται σε φορτία κάτω των 8 ohm.

Γενικώς πρέπει να ψάξεις για ενισχυτή με στιβαρή τροφοδοσία που να μπορεί να οδηγήσει με άνεση χαμηλά.

Ανοιχτος σε προτασεις... Προφανεις επιλογες απο οσο εχω ψαξει τουλαχιστον, ειναι οι arcam fmj a19, creek evolution 2 η' ο 50a, marantz pm 6005 κλπ. αλλα παμε σε αλλες τιμες.... οτι προτεινετε ευχαριστως να το δω... Musical Fidelity θα ηταν ισως καλη επιλογη αλλα παμε πολυ ψηλα... Οι δυο που σκεφτομουν εχουν 250 με 300 οποτε... Να μαζεψω χρημα και να μην βιαστω να κανω αγορα ?

Δεν τον έχω ακούσει, ωστόσο είχε πάρει καλή κριτική στον ΗΧΟ παλαιότερα. Ήταν από τα best buy της χαμηλής κατηγορίας τιμής. Γενικά κάποιοι θεωρούν τα advance ελαφρά τραχιά - επιθετικά μηχανήματα. Αλλά με τα Epos που έχεις και θεωρούνται γλυκόηχα, μπορεί να είναι και καλό.

Οποτε καθως δεν τρελαινομαι για ''σκληρο'' ηχο θα πρεπει οπωσδηποτε να το ακουσω το μηχανημα με τα ηχεια μου πριν την αγορα... Ευχαριστω...

Κοίταξε, δεδομένου ότι δεν τον έχω ακούσει, πρέπει οπωσδήποτε να το ψάξεις παραπάνω. Για παράδειγμα τί ενισχυτή χρησιμοποιείς ως τώρα; Εάν έχεις κάποιον παλιό ολοκληρωμένο 10ετίας πχ ή ένα πολυκάναλο εισαγωγικό, μπορεί να είναι αισθητά αναβαθμισμένος ο ήχος.

Εχω εναν Technics su 810 new class A 2x45 watt του '91 και ειλικρινα δεν εχω καμμια αισθηση του τι ακουω... εννοω σε συγκριση με αλλους. Οκ καλος μου φαινεται οταν παιζω χαμηλα ιδιαιτερα οταν δεν πιεζω... στο ανεβασμα αγριευει λιγο. Αλλα δεν εχω μετρο συγκρισης... Οταν ακουγα ηχεια σε καταστηματα ακουσα μερικους αλλα δεν γινεται να καταλαβεις φυσικα τον ενισχυτη ετσι... Οπως ειπα και παραπανω ισως θα επρεπε να παω σε Creek που ειναι ιδανικοι για τα ηχεια αλλα δεν βρισκονται και ευκολα μεταχειρισμενοι...

Για το ποσο που θα διαθεσω νομιζω επιβαλλεται να κοιταξω για μεταχειρισμενο... Μεχρι 400 και στο τελος του αλλου μηνα γιατι τωρα ξεκινησα να αποταμιευω για το θεμα. Απλα ειμαι λιγο επιφυλακτικος με μεταχειρισμενα γιατι αντιμετωπιζω καποια προβληματακια με αυτον που εχω και δεν θελω να ξαναπεσω στα ιδια... (Θορυβους και σκρατς με την αλλαγη πηγης και το volume... τον εδωσα για καθαρισμα αλλα ειδα μονο μια μικρη βελτιωση). Δεν ειμαι και γνωστης... Αν εχεις να προτεινεις κατι...

Για το ποσο που θα διαθεσω νομιζω επιβαλλεται να κοιταξω για μεταχειρισμενο... Μεχρι 400 και στο τελος του αλλου μηνα γιατι τωρα ξεκινησα να αποταμιευω για το θεμα. Απλα ειμαι λιγο επιφυλακτικος με μεταχειρισμενα γιατι αντιμετωπιζω καποια προβληματακια με αυτον που εχω και δεν θελω να ξαναπεσω στα ιδια... (Θορυβους και σκρατς με την αλλαγη πηγης και το volume... τον εδωσα για καθαρισμα αλλα ειδα μονο μια μικρη βελτιωση). Δεν ειμαι και γνωστης... Αν εχεις να προτεινεις κατι...

Συγγνώμη, αλλά τι περιμένεις μετά από 23 χρόνια χρήσης; Ο ενισχυτής σου θέλει ένα μικρό σέρβις, όχι απλώς καθάρισμα. Πιθανότατα αλλαγή στα ποτενσιόμετρα και ίσως και σε κάποιους πυκνωτές.

Κατά πάσα πιθανότητα κι ο advance θα είναι αναβάθμιση. Εάν δίνεις μέχρι 400 στο τέλος του άλλου μήνα, ευχαρίστως να σου πουλήσω το sony 1500ES που έχω, που είναι και αναλυτικός (ελαφρά λεπτόηχος) και πολύ ισχυρός (100 βατ στα 8ωμ) και έχει και ραδιόφωνο!

Συγγνώμη, αλλά τι περιμένεις μετά από 23 χρόνια χρήσης; Ο ενισχυτής σου θέλει ένα μικρό σέρβις, όχι απλώς καθάρισμα. Πιθανότατα αλλαγή στα ποτενσιόμετρα και ίσως και σε κάποιους πυκνωτές.

Τιποτα.. εχεις δικιο. Απλα επειδη ακομα παιζει καλουτσικα και δεν ειναι και τιποτα το ιδιαιτερο σαν ενισχυτης, δεν σκεφτομαι να χαλασω χρηματα για την επισκευη του. Τουλαχιστον οχι τωρα.

Κατά πάσα πιθανότητα κι ο advance θα είναι αναβάθμιση. Εάν δίνεις μέχρι 400 στο τέλος του άλλου μήνα, ευχαρίστως να σου πουλήσω το sony 1500ES που έχω, που είναι και αναλυτικός (ελαφρά λεπτόηχος) και πολύ ισχυρός (100 βατ στα 8ωμ) και έχει και ραδιόφωνο!

Ευχαριστω πολυ για την προσφορα αλλα δεν ενδιαφερομαι για Sony.

Μα ούτε κι εγώ τον πουλάω στα σοβαρά, αστειευόμουν, θέλοντας να σου δείξω ότι και με λιγότερα από 400 ευρώ σε μεταχειρισμένο θα πάρεις κάτι πολύ καλύτερο απ' ότι έχεις.

Έχω ακούσει τα epos σου με Harman Kardon HK980 και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ωραίο. Είναι στα λεφτά που ψάχνεις και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να τον βάλεις στις επιλογές σου.

Έχω ακούσει τα epos σου με Harman Kardon HK980 και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ωραίο. Είναι στα λεφτά που ψάχνεις και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να τον βάλεις στις επιλογές σου.

Τον ειχα στο μυαλο μου αλλα δεν εχω παει να τον ακουσω... φαινεται καλος.. κατι περιεργα μονο που ακουσα για την ποιοτητα κατασκευης των harman τα τελευταια χρονια με εχει σταματησει... ευχαριστω... θα τον δω..

Τον ειχα στο μυαλο μου αλλα δεν εχω παει να τον ακουσω... φαινεται καλος.. κατι περιεργα μονο που ακουσα για την ποιοτητα κατασκευης των harman τα τελευταια χρονια με εχει σταματησει... ευχαριστω... θα τον δω..

Είχα το προηγούμενο μοντέλο ΗΚ970 από το 2006 και εδώ και τρία χρόνια τον έχω χαρίσει στην αδερφή μου. Δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Επίσης συνάδελφος στη δουλεία που πήρε τον 980 (αυτόν άκουσα με τα ηχεία σου) εδώ και ενάμιση χρόνο και αυτός απροβλημάτιστος.

Πάντως και τη λύση του μεταχειρισμένου θα έλεγα να μην την προσπεράσεις.