Advance acoustic MAP 105 η' Rega brio 3 ?

Είχα το προηγούμενο μοντέλο ΗΚ970 από το 2006 και εδώ και τρία χρόνια τον έχω χαρίσει στην αδερφή μου. Δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Επίσης συνάδελφος στη δουλεία που πήρε τον 980 (αυτόν άκουσα με τα ηχεία σου) εδώ και ενάμιση χρόνο και αυτός απροβλημάτιστος.

Πάντως και τη λύση του μεταχειρισμένου θα έλεγα να μην την προσπεράσεις.
Οχι... θα κυνηγησω μεταχειρισμενα. Ειδικα creek, arcam, musical fidelity, που δεν μπορω (και δεν θελω) να τα αγορασω καινουρια... πολλα λεφτα. Αν βρω κατι καλο σε μεταχειρισμενο απο αυτες τις εταιριες ισως ανεβασω λιγο το μπατζετ μου.

Οχι... θα κυνηγησω μεταχειρισμενα. Ειδικα creek, arcam, musical fidelity, που δεν μπορω (και δεν θελω) να τα αγορασω καινουρια... πολλα λεφτα. Αν βρω κατι καλο σε μεταχειρισμενο απο αυτες τις εταιριες ισως ανεβασω λιγο το μπατζετ μου.

Τα musical fidelity πες πως δεν τα ανεφερα καθολου... αυτα ξεκινουν απο πολυ ψηλα... Aκουσα σε ενα φιλικο σπιτι μια φορα τον Μ6i και ηταν εμπειρια...

Last edited:
Αν κοιτάξεις μεταχειρισμένο, θα σου πρότεινα και Unison Unico. Ματσάρει ωραία με τα Epos, αρκεί να σου αρέσει βέβαια η γλύκα που βγάζει η λάμπα στην προενίσχυση που έχουν οι Unico.

Re: Απάντηση: Advance acoustic MAP 105 η' Rega brio 3 ?

Epos και Creek...παρέα

Αυτος ειναι ο στοχος... Δεν ξερω βεβαια αν ειναι αληθεια, αλλα διαβαζω πως και οι arcam ειναι αψογος συνδυασμος.. Μονο σαν οικονομικοτερη επιλογη.. fmj a18 η' fmj a19 used..

Αν κοιτάξεις μεταχειρισμένο, θα σου πρότεινα και Unison Unico. Ματσάρει ωραία με τα Epos, αρκεί να σου αρέσει βέβαια η γλύκα που βγάζει η λάμπα στην προενίσχυση που έχουν οι Unico.

Δεν κοιταζω καθολου για λαμπα... δεν εχω ακουσει, σιγουρα απ' οσα λεγονται εχουν καλο ηχο αλλα δεν θελω να μπλεξω με αλλαγες λαμπας και τετοια. Θελω να παρω ενα καλο κομματι (οτι καλυτερο μπορω) και να το ''ξεχασω''.

Δεν κοιταζω καθολου για λαμπα... δεν εχω ακουσει, σιγουρα απ' οσα λεγονται εχουν καλο ηχο αλλα δεν θελω να μπλεξω με αλλαγες λαμπας και τετοια. Θελω να παρω ενα καλο κομματι (οτι καλυτερο μπορω) και να το ''ξεχασω''.

Οι Unico είναι υβριδικοί. Έχουν λάμπα στο στάδιο της προενίσχυσης και τρανζίστορ στο τελικό στάδιο. Δεν ξέρω τι έχεις ακούσει για αλλαγή λαμπών, αλλά λάμπα δε θα χρειαστεί να αλλάξεις ποτέ, εκτός βέβαια αν το επιθυμείς εσύ ώστε να αλλάξεις τον ήχο του ενισχυτή σου με την έννοια της βελτίωσης. Η Unison δίνει για τους Unico διάρκεια ζωής της λάμπες 10.000 ώρες λειτουργίας που πρακτικά σημαίνει ότι δε θα αλλάξεις λάμπα ποτέ.

Πάντως και οι άλλοι ενισχυτές που σκέφτεσαι είναι πολύ αξιόλογοι και δε νομίζω να κάνεις λάθος επιλέγοντας κάποιον από αυτούς. Προσπάθησε να ακούσεις σε συνδυασμό με τα ηχεία σου, και καλές αγορές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Advance acoustic MAP 105 η' Rega brio 3 ?

Αυτος ειναι ο στοχος... Δεν ξερω βεβαια αν ειναι αληθεια, αλλα διαβαζω πως και οι arcam ειναι αψογος συνδυασμος.. Μονο σαν οικονομικοτερη επιλογη.. fmj a18 η' fmj a19 used..

Άσε τους Arcam,θα σου πρότεινα και Nad
Τα Epos προτιμούν τρανσίστορ,όχι λυχνίες.
Στρέψου στα μεταχειρισμένα,μην το φοβάσαι το εγχείρημα,αξίζει τον κόπο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Advance acoustic MAP 105 η' Rega brio 3 ?

Άσε τους Arcam,θα σου πρότεινα και Nad
Τα Epos προτιμούν τρανσίστορ,όχι λυχνίες.
Στρέψου στα μεταχειρισμένα,μην το φοβάσαι το εγχείρημα,αξίζει τον κόπο.

Μηπως θα μπορουσες να μου πεις γιατι οχι arcam? Δεν ειναι καλος συνδυασμος? Να καταλαβω απλα αν ειναι κατι με την εταιρια και τα χαμηλου budjet μοντελα της, η' εχει να κανει με τα epos.

Όχι δεν έχει να κάνει με τα epos,έχει να κάνει με τις χροιές τους.
Καλό είναι πριν καταλήξεις κάπου ν'ακούσεις πολλές ώρες

Όχι δεν έχει να κάνει με τα epos,έχει να κάνει με τις χροιές τους.
Καλό είναι πριν καταλήξεις κάπου ν'ακούσεις πολλές ώρες

Kαταλαβα... ευχαριστω για τη βοηθεια, Θα προσπαθησω να ακουσω οτι κι αν βρω, οσο περισσοτερο γινεται.

Tους NAD δεν τους ειχα βαλει στο παιχνιδι ουτε κι εγω δεν ξερω γιατι. Πιθανον γιατι εχω διαβασει οτι ειναι πολυ δυναμικοι και αυτο ισως κουραζει λιγο, η' επειδη τα μοντελα που ειναι κοντα στο budget μου δεν εχουν phono stage... Αν ειναι να κοιταξω και προς αυτη την κατευθυνση μπορεις να προτεινεις μερικα μοντελα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Advance acoustic MAP 105 η' Rega brio 3 ?

Tους NAD δεν τους ειχα βαλει στο παιχνιδι ουτε κι εγω δεν ξερω γιατι. Πιθανον γιατι εχω διαβασει οτι ειναι πολυ δυναμικοι και αυτο ισως κουραζει λιγο, η' επειδη τα μοντελα που ειναι κοντα στο budget μου δεν εχουν phono stage... Αν ειναι να κοιταξω και προς αυτη την κατευθυνση μπορεις να προτεινεις μερικα μοντελα?

Μήν μπερδεύεις τους δυνατούς ενισχυτές,μ'αυτούς που έχουν δυναμικά....διαφορετικά πράγματα,οι Nad είναι δυνατοί και αυτό μόνο ως καλό μπορεί να θεωρηθεί.

Μήν μπερδεύεις τους δυνατούς ενισχυτές,μ'αυτούς που έχουν δυναμικά....διαφορετικά πράγματα,οι Nad είναι δυνατοί και αυτό μόνο ως καλό μπορεί να θεωρηθεί.

Σωστα, κατανοητο... Ειχα διαβασει για την ακριβεια σε διαφορα ξενα φορουμ οτι ειναι ''too forward'' οπως λεμε και στο χωριο μου. Εγω το καταλαβα ετσι.. δεν ειμαι σιγουρος τι σημαινει. Soundstage χωρις μεγαλη αισθηση βαθους? Δεν ξερω.. Οπως και να 'χει θα προσπαθησω να ακουσω. Εχω να κανω διαδρομες με τα ηχεια... και ειναι και μεγαλουτσικα....

Για τους νεους ενισχυτες της Harman Kardon, και πιο συγκεκριμενα τον hk 3770 η' τον Pioneer A50 τι λετε ? Ξερω οτι ειναι αλλης φιλοσοφιας με πολλα εξτρα κλπ, και η αληθεια ειναι πως δεν θελω να παει πολυ προς τα εκει η κουβεντα. Μου εχετε δωσει κατευθυνσεις μεχρι τωρα που με ενδιαφερουν πολυ στη λογικη του λιτου δικαναλου, κατα καποιο τροπο παραδοσιακου ενισχυτη. Αλλα ετσι για πληροφορηση θα ηταν καλο αν ξερει καποιος να μοιραστει μαζι μας την εμπειρια του. Οι τιμες και τα Watt παντως ειναι δελεαρ.

Last edited:
Για Harman να κοιτάς τα μοντέλα με τριψήφια ονομασία που είναι καθαρά δικάναλοι. Οι τετραψήφιοι είναι περισσότερο για home cinema. Για τον pioneer δεν έχω άποψη αν και θεωρώ ότι οι ενισχυτές που έχεις αναφέρει πιο πάνω είναι καλύτεροι και θα σε συντροφεύουν για πολλά χρόνια. Τα ηχεία σου είναι πολύ καλά και πιστεύω ότι αξίζουν τον κόπο να ξοδέψεις κάτι παραπάνω.

Ίσως να εβρισκες και κανένα μεταχειρισμένο Naim. Πολύ ωραία μηχανήματα.

Για Harman να κοιτάς τα μοντέλα με τριψήφια ονομασία που είναι καθαρά δικάναλοι. Οι τετραψήφιοι είναι περισσότερο για home cinema. Για τον pioneer δεν έχω άποψη αν και θεωρώ ότι οι ενισχυτές που έχεις αναφέρει πιο πάνω είναι καλύτεροι και θα σε συντροφεύουν για πολλά χρόνια. Τα ηχεία σου είναι πολύ καλά και πιστεύω ότι αξίζουν τον κόπο να ξοδέψεις κάτι παραπάνω.

Ίσως να εβρισκες και κανένα μεταχειρισμένο Naim. Πολύ ωραία μηχανήματα.

Δεν εχω ακουσει πολλα ηχεια της κατηγοριας ειναι η αληθεια, ακουσα μερικα μονο και ετσι δεν μπορω να πω με ασφαλεια οτι εκανα την πιο σωστη αγορα. Αυτο που εχει σημασια παντως ειναι πως μετα απο 4 μηνες που κανουμε παρεα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την επιλογη. Για παραδειγμα δεν ακουσα της ATC τα SCM7, τα tannoy dc6, τα concept 20 της q acoustics, που μου αρεσαν και οπτικα αλλα ειχα διαβασει και ωραια πραγματα. Ακουσα καποια απο τις KEF, B&W, Monitor Audio, DALI κλπ.... Τελικα ομως οπως ειπα και πριν ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Εκλεισα τον Creek Destiny μεταχειρισμενο σε αψογη κατασταση. Ανεβασα πολυ το μπατζετ για να το κανω αυτο αλλα νομιζω αξιζει. Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια που μου προσφερατε μεχρι να κανω την επιλογη μου. Εντυπωσεις για το συστημα με τον Creek μετα το τελος του μηνα. Και παλι ευχαριστω.

Απάντηση: Re: Advance acoustic MAP 105 η' Rega brio 3 ?

Εκλεισα τον Creek Destiny μεταχειρισμενο σε αψογη κατασταση. Ανεβασα πολυ το μπατζετ για να το κανω αυτο αλλα νομιζω αξιζει. Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια που μου προσφερατε μεχρι να κανω την επιλογη μου. Εντυπωσεις για το συστημα με τον Creek μετα το τελος του μηνα. Και παλι ευχαριστω.

Καλορίζικος,περιμένουμε εντυπώσεις όταν με το καλό!
Καλές μουσικές!

Απάντηση: Re: Advance acoustic MAP 105 η' Rega brio 3 ?

Καλοάκουστας,ωραία κίνηση!!