Αδυναμία του gps του 4s να ειναι ακριβές ;

Re: iOS version 6

έκανα χτες μια μικρή βόλτα με το ποδήλατο και με το motion gps, δεν είχα καθόλου απόκλιση… και έχω το iphone 4.
Μήπως το έχεις καπου "κρυμμένο" ?

Απάντηση: Re: iOS version 6

έκανα χτες μια μικρή βόλτα με το ποδήλατο και με το motion gps, δεν είχα καθόλου απόκλιση… και έχω το iphone 4.
Μήπως το έχεις καπου "κρυμμένο" ?

Στη τσεπη μου ειναι Γιαννη,δεν ειναι λογικο να κλειδωνει με 80 χλμ στο περιβαλον του αυτοκινητου,και να μην δειχνει σωστα με 5-6 χλμ/ωρα,και να δειχνει στο χαρτη να ειμαι <μεθυσμενος> .Και τα δυο προγραμματα και το runkeeper και το sportstracker kai pedometre εχουν το ιδιο προβλημα.

Στη τσεπη μου ειναι Γιαννη,δεν ειναι λογικο να κλειδωνει με 80 χλμ στο περιβαλον του αυτοκινητου,και να μην δειχνει σωστα με 5-6 χλμ/ωρα,και να δειχνει στο χαρτη να ειμαι <μεθυσμενος> .Και τα δυο προγραμματα και το runkeeper και το sportstracker kai pedometre εχουν το ιδιο προβλημα.

Υποπτεύομαι -αν και ας μη το πάμε μαθηματικά- :antlers:
Ότι όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα τόσο πιο ακριβή τα αποτελέσματα (πέραν των υπόλοιπων περί λήψης κ.ο.κ.)
Ανάλογα και με τον αλγόριθμο

Γενικότερα όταν υπάρχει αβεβαιότητα (+/- τόσα μέτρα) βλέπουμε ως αποτέλεσμα ένα προσεγγιστικό fractal της διαδρομής μας. Το κλασικό που έλεγε ο Mandelbrot με τι μέτρησες την απόσταση με μέτρο ή με μεζούρα 50 μέτρων, άλλο το αποτέλεσμα κάθε φορά. Δεν είναι διασδίαστατο αλλα κάτι λιγότερο 1 κομα τόσες διαστάσεις. :BDGBGDB55:

Υποπτεύομαι -αν και ας μη το πάμε μαθηματικά- :antlers:
Ότι όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα τόσο πιο ακριβή τα αποτελέσματα (πέραν των υπόλοιπων περί λήψης κ.ο.κ.)
Ανάλογα και με τον αλγόριθμο

Γενικότερα όταν υπάρχει αβεβαιότητα (+/- τόσα μέτρα) βλέπουμε ως αποτέλεσμα ένα προσεγγιστικό fractal της διαδρομής μας. Το κλασικό που έλεγε ο Mandelbrot με τι μέτρησες την απόσταση με μέτρο ή με μεζούρα 50 μέτρων, άλλο το αποτέλεσμα κάθε φορά. Δεν είναι διασδίαστατο αλλα κάτι λιγότερο 1 κομα τόσες διαστάσεις. :BDGBGDB55:

Μπορει να γινομαι κουραστικος αλλα παντα γραφω για δοκιμες δυο κινητων ταυτοχρονα,στη μια τσεπη το ενα στην αλλη το αλλο,το 4S και Nokia N8 ,δεν γραφω για αλλα κινητα -δεν εχω αποψη.Αυτα τα δυο εχω στη διαθεση μου ,αυτα δοκιμαζω.
Αυτη τη στιγμη συμβαινει το εξης στο 4s ενω στη χρηση του βασικου χαρτη δειχνει σταθερα το σημειο που βρισκομαι ,οταν επιλεγω το δορυφορικο αρχιζω και <κανω βολτες >στο οικοδομικο τετραγωνο και ισως και λιγο μεγαλυτερο ευρος διακυμανσης [αρχιζει και μετακινειται απο μονο του]

σίγουρα κάτι δε πάει καλα…. εμενα, αν και παλαιότερο (iphone 4) , δεν έχει κάποιο πρόβλημα.
Η διαδρομή που σου έβαλα είναι ακριβώς όπως την έκανα , με απόκλιση λιγότερο των 2-3 μέτρων !
Και δε πήγαινα γρήγορα, με 10-20 χλμ …. αρα κάτι δε πάει καλα με το δεκτη ή το πρόγραμμα.

Για να βγάλουμε ακρη, δοκίμασε το motionx gps(δωρεάν) και κρατα το κινητό στο χέρι σου (ίσως με armband).

Μια-μια η δοκιμη…. πρώτα άλλαξε πρόγραμμα, και αν εξακολουθεί το πρόβλημα δοκίμασε να το έχεις σε "φανερό" σημείο.
Εγώ στο ποδήλατο το έχω πάνω στο τιμόνι….

σίγουρα κάτι δε πάει καλα…. εμενα, αν και παλαιότερο (iphone 4) , δεν έχει κάποιο πρόβλημα.
Η διαδρομή που σου έβαλα είναι ακριβώς όπως την έκανα , με απόκλιση λιγότερο των 2-3 μέτρων !
Και δε πήγαινα γρήγορα, με 10-20 χλμ …. αρα κάτι δε πάει καλα με το δεκτη ή το πρόγραμμα.

Για να βγάλουμε ακρη, δοκίμασε το motionx gps(δωρεάν) και κρατα το κινητό στο χέρι σου (ίσως με armband).

Μια-μια η δοκιμη…. πρώτα άλλαξε πρόγραμμα, και αν εξακολουθεί το πρόβλημα δοκίμασε να το έχεις σε "φανερό" σημείο.
Εγώ στο ποδήλατο το έχω πάνω στο τιμόνι….

ευχαριστω Γιαννη θα το αγορασω [καπου 0,80] και θα σου πω αποτελεσματα

Παιδια το runkeeper το εχω δουλεψει παρα πολλες φορες και δουλευει αψογα. Τι ακριβως σας κανει?

Παιδια το runkeeper το εχω δουλεψει παρα πολλες φορες και δουλευει αψογα. Τι ακριβως σας κανει?

Στο δικο 4s δειχνει παραπανω χλμ απο την πραγματικα διανυθησα αποσταση σε δεδομενο [σωστο]χρονο ,με αποτελεσμα να φαινονται εξωπραγματικες ταχυτητες βαδισματος δηλ περι τα 9 -10 km/h Τοσο το runkeeper οσο και το sportstracker παρουσιαζουν παρομοια συμπεριφορα.Θα δοκιμασω και τη προταση του Γιαννη και θα σας αναφερω τα αποτελεσματα

Οτι περιγραφω αφορα την δικη μου συσκευη και μονο.Οι μετησεις των συγκεκριμενων διαδρομων εχουν γινει με το gps του Νοκια ν8 και με τα οδομετρα 2 διαφορετικων αυτοκινητων.Οι 3 μετρησεις εγιναν με αποκλιση περιπου 10-15 μετρων στα 3,4 χιλιομετρα συνολικης αποστασης,εκτος απο το 4s που η αποκλιση ειναι μεγαλη

αν θέλεις να υπολογίσεις μεση ταχύτητα, πρεπεινα ενεργοποιήσεις το auto pause σε όλα τα προγράμματα, έτσι ώστε να μη περιλαμβάνουν στις μετρήσεις τις στάσεις που κανεις.
Το πιο ακριβές πάντως πρόγραμμα είναι το motionx gps.

Απάντηση: Re: Αδυναμία του gps του 4s να ειναι ακριβές ;

αν θέλεις να υπολογίσεις μεση ταχύτητα, πρεπεινα ενεργοποιήσεις το auto pause σε όλα τα προγράμματα, έτσι ώστε να μη περιλαμβάνουν στις μετρήσεις τις στάσεις που κανεις.
Το πιο ακριβές πάντως πρόγραμμα είναι το motionx gps.

Γιαννη, τη μεση ταχυτητα δεν περιμενω να μου την βγαλει το προγραμμα,ειναι μια απλη διαιρεσουλα αναμεσα σε χιλιομετρα που διανυθηκαν και πραγματικο χρονο. .Εχεις δικιο για το auto pause σε περιπτωση που σταματας για διαφορους λογους,σε εμενα υπαρχει συγκεκριμενη διαδρομη την οποια διανυω καθημερινα και μονο οταν τυχον πεσω σε αναμμενο κοκκινο διαβασης μπορει να καθυστερησω.Το προβλημα ομως δεν εγκειται στο χρονο ,αλλα στη <μεθυσμενη > διαδρομη που φαινεται οτι κανω απο το runkeeper η το sportstracker.

Ακουστε να δειτε τι γινεται με το runkeeper. Οταν ανοιξετε την εφαρμογη θελει μερικα δευτορελεπτα να εντοπισει την θεση σας. Εαν εσεις προλαβετε να πατησε το start πριν γινει αυτο τοτε το runkeeper βαζει ως αφετηρια την τελευταια τοποθεσια που εχει στην μνημη που μπορει να ειναι και πριν 1 μηνα πχ και σε εντελως διαφορετικο μερος. Αυτοματως ολα τα στατιστικα γινονται σαλατα. Μπορειτε να διορθωσετε την θεση αυτη μετά απο τον υπολογιστη σας στην σελιδα του runkeeper. Ολα στρωνουνε με την μια.

Απο κει και περα επειδη το εχω χρησιμοποιησει παρα πολες φορες (iphone 4) ουδεποτε ειχα θεμα με λαθος χαρτογραφηση και με το κινητο παντα στην τεσπη. Δεν κινουμαι μεσα σε πολεις αλλα στο βουνο αλλα εχει τυχει και στην πολη και σε ψηλα κτηρια να μην εχω ποτε θεμα. Και γιατι να εχω δηλαδη οταν παω με τα ποδια με τοσες μικρες ταχυτητες? Με αυτη την λογικη θα επρεπε να ειναι αδυνατη η χρηση gps στο αυτοκινητο. Προφανως για να μην εχει σημα καλο η εφαρμογη κατι δεν παει καλα με την εκαστοτε συσκευη.

έχω κι εγώ χτησιμοποιησει τοrunkeeper, κι ενώ μ αρεει σα πρόγραμμα, δε μ αρεσεουν μερικά "κουλά" .
Πχ όταν σταματάω , δεν μου δείχνει ταχύτητα 0, αργεί επίσης να ενημερώσει την τρέχουσα ταχύτητα.
Το motionx gps είναι πολύ ακριβές και αμμεσο. Όταν πχ σταματήσω , δείχνει 0 ταχύτητα και ξεκινάει να μετράει αμμεσα, ενώ το runkeeper έχει αργή αποκριση.

Μολις το δοκιμασα το motion x σχεδον το ιδιο.Του εβαλα μια πολυ ευκολη διαδρομη [σε λεωφορο] σχεδον ευθεια και ειχε αποκλιση 110 μετρων στα 1300 μετρα.Εδειξε 1410 μετρα ενω ειναι 1300 ,φυσικα ο χρονος ηταν σωστος ,οποτε μου εβγαλε μια ταχυτητα βαδισματος κοντα 6.9 χλμ.Εκεινο που παρατηρησα ειναι οτι αργει να κλειδωσει το Gps σε σχεση με runkeeper -sportstracker και οτι παρουσιαζει και αυτο την ιδια <μεθυσμενη > διαδρομη και γι αυτο βγηκαν τα επιπλεον 100 μετρα.
Αν απ την αλλη πλευρα εχει προβλημα το gps του κινητου,γιατι τοτε στις εφαρμογες του navy-gopilot gps δειχνει την ακριβη θεση?Μπορει να παρουσιαζουν προβληματα στην πλοηγηση ,αλλα προβληματα θεσης δεν διαπιστωσα.
Περισσοτερες διαπιστωσεις αυριο