Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Θαενκς! Τελικά plot twist, τελευταία στιγμή αλλαξοπίστησα.

Λίγο η κακή εμπειρία, λίγο το ότι όσο ήταν συνδεδεμένο στο pc τηγάνιζες αυγό πάνω του, λίγο το ότι γενικά, ίσως λόγω μεγέθους, θερμοκρασιων, folding, ίσως λόγω σχήματος, μου έμοιαζε πάρα πολύ εύθραυστο όπως το κράταγα, και λίγο το ότι χθες πέρασα όλο το απόγευμα παίζοντας με ένα Phantom 3, που ο τύπος το έφερε μαζί του σε ένα σακιδιάκι όχι μεγαλύτερο απ'αυτό που καθημερινά παίρνω στη δουλειά...

... τελικά τελευταία στιγμή χθες ακύρωσα την παραγγελία και τσίμπησα ένα Phantom 4 Pro. Δεν ξέρω πότε θα μου'ρθει, αλλά νομίζω ότι για τη χρήση που το θέλω (60% φωτο, 40% video, και με μεγάλη αγάπη στις low light καταστάσεις) είναι καλύτερη επιλογή. Λίγο κουβαληματάκι (σε τέτοιο βαθμό) το αντέχω. Αρκεί αυτή τη φορά να δουλέψει, γιατί αλλιώς με βλέπω απλά να το παρατάω το σπορ.

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Χαχα όπως και να έχει ελπίζω να είσαι πιο τυχερός αυτή την φορά! Αν δε σε νοιάζει ο όγκος του τότε θα είσαι μία χαρά!

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Kαλυτερη καμερα, καλυτερη ικανοτητα πτησης και χειροτερη φορητοτητα.

Κι εγω στην θεση σου αυτο θα επαιρνα τελικα.

Αλλη μια πρόταση στα αναδιπλούμενα "φορητά" drone

byrd.png

GDU BYRD

Σε διάφορες εκδόσεις με κάμερα ή χωρίς (για να βάλεις την δική σου gopro,Sony mirrorless Κλπ)

Foldable

Large-capacity battery (14.8V 6700mAh 99.4Wh)

Maximum take-off weight of 3.8kg

Maximum load weight 2.0kg

Delivery Box

Modular design

infrared camera support

Compact camera support

DSLR camera support

Support optical zoom camera

Level 5 wind resistance

Materials tested for high temperatures (PC chassis with plastic)

Resistance at 40 ℃ temperature and humidity of 95%

Salt spray test temperature (35 ± 2 ℃, mass concentration of salt solution percentage formula 5 ± 0.1%, PH value of 6.5 to 7.2 within)

Double protection design for propellers performance

Multi-screen sharing support

Dual remote control

Resistant materials tested for maximum endurence

AIRCRAFT

Dimensions (folded)273 × 223 × 107 mm
Diagonal Size (unfolded)622 mm
Weight (with battery and propellers)1890 g
Smart battery14.2V-6700mAh-99.4Wh-Lipo 4S
ChargerSupport controller and smart Battery, two-in-one charger
Flight time29 mins
Maximum speed15 m/s

https://www.youtube.com/watch?v=Hk6C5zcj-KY

prodrone-gdu-byrd-premium.jpg

Γύρω στα 1500 τιμή

Last edited:

Maximum Load weight 2kg? Νot bad... άμα δουλεύει όπως πρέπει και μπορείς να βάλεις πάνω καμιά καλή mirrorless, τα ξεχνάμε τα DJI της κατηγορίας.

Μπάη δε γουέη, ωραία τσαντούλα για Phantom (και ταυτόχρονα λαπτοπ κλπ):

https://www.polarprofilters.com/products/dronetrekker

Εγω προτεινω το manfrotto d1. Μεγάλο μεν, αλλά παίρνει μεγάλο λαπτοπ, ταμπλετ, φωτογραφική και περισσευει και χωρος. Επιπλέον μπορεις να μεταφέρεις το drone με τους ελικες πάνω
61VDwiLLUIL._SY679_.jpg

γύρω στα 150 ευρώ κάνει. Το αντίστοιχο της dji, που πάλι manfrotto είναι, κάνει 300 νομίζω

το έχω. έχει μια μικρή θήκη στο πίσω μέρος, μέσα στη θήκη του λάπτοπ, αλλά εκεί μπαίνει μικρό ταμπλετ, πχ. 8"
Drone με 3 μπαταρίες εύκολα, τηλεχειριστήριο φυσικά και έχει 4 θηκούλες με φερμουάρ για καλώδια, φορτιστές, όπου χωράει και mirrorless μεσα με μικρό φακό, ή φακός μεσαίου μεγέθους
Στην πάνω θήκη έχει χώρο για μια μεγάλη dslr με φακό τύπου 24-70/2.8. Γενικά πολύ άνετο στο κουβάλημα (για τη μέση)

Last edited:

Maestro, δεν γραφεσαι σε κανα γυμναστήριο πριν τα πάρεις όλα αυτά, να κανεις μπράτσα; 😋

Maestro, δεν γραφεσαι σε κανα γυμναστήριο πριν τα πάρεις όλα αυτά, να κανεις μπράτσα; 

Ρε συ κάθε φορά που έρχομαι Ελλάδα, κουβαλάω αντίστοιχου μεγέθους σακίδιο με 1 ή 2 λαπτοπ, τάμπλετ, dSLR με 4-5 φακούς, φλας, φορτιστές για όλα αυτα, συν διάφορα μπιχλιμπίδια, φάκελο με εισιτήρια κλπ... Στα +750 γραμμάρια απ'το Mavic λες να κολλήσω;; :D

Εντάξει, τώρα αν έχω και το drone κάποια πράγματα που δεν είναι ιδιαίτερης αξίας (πχ φορτιστές, φλας, κάποιους φτηνούς φακούς κλπ )θα τα πετάω στην checked bag για να μη χρειάζομαι φυσιοθεραπείες όταν έρθω.

καλύτερα και τις μπαταρίες στη βαλίτσα μην πέσεις σε καναν άσχετο στον έλεγχο και τις κρατήσει... το έχω δει να γίνεται

Μπαταρίες ποτέ στην βαλίτσα... Πάντα στην χειραποσκευη μαζί σου στην καμπίνα, είναι lipo και σε συνθήκες αποσυμπίεσεις μπορεί να εκραγουν.

Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

να δώ πώς θα περάσει όμως τον έλεγχο με 3 μπαταρίες

Προσωπικά έχω περάσει όσες φορές χρειάστηκε χωρίς πρόβλημα κάποιες φορές πήρα και το Inspire στη καμπίνα.

Μπαταρίες πάντα στη χειραποσκευή, γιατί ακόμα κι αν δε γίνει το κακό (που ντάξει, σιγά τις πιθανότητες να συμβεί κάτι) μπορεί να βρεθείς υπόλογος για έκθεση σε κίνδυνο και μετά να σε τρέχουν.

Υποτίθεται ότι μπαταρίες μέχρι 100Wh (του P4P είναι 89.2) μπορείς να μεταφέρεις (στην καμπίνα μόνο) χωρίς περιορισμό σε αριθμό. Εννοείται ότι τις έχεις σχεδόν πλήρως αποφορτισμένες, και σε fireproof θήκες. Επίσης, απ'οσα διάβασα, καλό είναι να έχεις πάρει και την αεροπορική ένα τηλέφωνο πιο πριν, just in case.

Άμα ξέρεις να εκμεταλλεύεσαι το 100% των εργαλείων σου και είσαι και μανούλα στο post processing, ακόμα και με το Mavic φτιάχνεις πλάνα έτοιμα για Hollywood...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ωραία τα πλάνα, αλλά μόνο εγώ τα βαριέμαι όλα ανεξαιρέτως τα εναέρια βιντεάκια και τα πάω fast forward;
Στις ταινίες του Hollywood πάνω από 3-5 δευτερόλεπτα δεν είναι η διάρκεια των εναέριων πλάνων και όντως εκεί είναι απολαυστικά.

Κι αν βαριέμαι τα μονταρισμένα εναέρια βιντεάκια άλλων, φαντάζομαι πόσο θα βαριόμουν να αμοντάριστα δικά μου (αν είχα).
Αυτό είναι που με κρατάει από αγορά drone.

Σ'αυτό συμφωνώ απόλυτα, τα εναέρια έχουν συμπληρωματικό μόνο ρόλο, σου δίνουν μια τελείως άλλη διάσταση όταν παρεμβάλλονται ανάμεσα στα κλασσικά πλάνα. Μόνα τους δεν έχουν νόημα παρά μόνο ως τουριστική περιήγηση.

Ως συμπληρωματικά όμως, η αναβάθμιση που μπορεί να σου προσφέρουν είναι συγκλονιστική.