Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Bλαση, για να καταλαβω... οτι ισχυει στο αμερικα, ισχυει και στο ελλαντα???:BDBDG54:

οποίος γνωρίζει το αντικείμενο παρακαλώ ας μου στείλει ένα ΠΜ

Έχω βρει μια αγγελία για μτχ drone (όχι πακέτο) κ θα ήθελα να μου σχολιάσει την τιμή.....αδυνατω να κρίνω αν είναι καλή ή όχι..

ευχαριστώ!

Εως ότου ψηφιστεί νόμος είμαστε οκ. Αν ποτέ ψηφιστεί βέβαια.

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω, για όποιον τυχόν ενδιαφέρετε, ότι στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας πολυκοπτέρων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ανοιχτή σε όποιον θα ήθελε να παρακολουθήσει ή να συμμετάσχει την

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ και ώρα 11:30 στην οδό Αγίας Μαρίνας 5 & Σουλίου στον Μαραθώνα (Συντεταγμένες 38.142713, 23.968911 )

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Μαραθώνα και τον Δήμαρχο για το άμεσο ενδιαφέρον και την ευγενική παραχώρηση του χώρου που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Πρόγραμμα

11:30 - 12:00 Καλωσόρισμα - Χαιρετισμός
12:00 - 12:20 Micro quads (μίνι παρουσίαση)
12:20 - 12:40 Mini quads 250 class race
12:40 - 13:00 Copters 350 - 450 - 550 class (μίνι παρουσίαση)
13:00 - 13:15 Inspire 1 (μίνι παρουσίαση)
13:15 - 13:45 Heavy lifters (εξακόπτερα - οχτακόπτερα +)
13:45 - 14:00 Οι θετικές εφαρμογές των πολυκοπτέρων στην ζωή μας.
14:00 - 17:00 Fun Flight - ελεύθερη πτήση για όλους**
17:00 - 19:00 Ελεύθερη συζήτηση για το μέλλον του χώρου, προτάσεις.

**(Προσοχή δηλώσεις συμμετοχής για το Fun flight 11:00 - 11:30)

Οι οδηγίες ασφαλούς πτήσης για το Fun flight θα ανακοινωθούν στις 11/3 και θα τηρηθούν απόλυτα. καθώς θα υπάρχει ομάδα ασφαλείας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει για όσους το επιθυμούν φαγητό σε τοπική ταβέρνα.

https://www.facebook.com/events/1577354632517546/
https://www.facebook.com/pages/International-Drone-Day-Team-Greece/1614247512163183
http://www.internationaldroneday.com/

Re: Slow motion σε Drone

Όχι, δεν έχω τίποτα.
Φαντάζομαι καλύτερα ξεχωριστά Drone και Camera.
Slow-motion γίνεται και μέσω λογισμικού μετά σαν επεξεργασία??

η πιο καλη , οικονομικη λυση και δοκιμασμενη ειναι το DJI Phantom.
Μπορεις να το παρεις με δικια του καμερα ή με ξεχωριστη , τη γνωστη GOPRO.
Mπορεις να παρεις τη "παλια" gopro hero 3 (αυτην ειχα κι εγω) και να τραβας σε 50-100 fps. (η νεοτερη gopro 4 ειναι κυριως για 4k).

To slow meta γινεται σε καποιο software (premiere - avid -fcpx κλπ).

Πρεπει η καμερα να μπορει να τραβηξει 50-100 καρε ή και παραπανω.

Απ οσο γνωριζω , η καμερα της DJI δε τραβαει 1080/50p , αλλα μονο 720/50p (μικροτερης αναλυσης βιντεο δηλ). και ειναι ενας λογος που ειναι και πιο φτηνη

Last edited:

Eυχαριστώ για τις πληροφορίες
Με κάτι πιο φτηνό ίσως, γίνεται η δουλειά?

Last edited:

αυτο εινα παιχνιδι.... χαμηλη ποιοτητα εικονας, μονο 720p, πολυ μικρη εμβελεια, δε κανει για εξωτερικη χρηση σε μετριο ανεμο κλπ.

Δε με νοιάζει η εμβέλεια.
Ούτε τόσο η FullHD ποιότητα.
Ο άνεμος είναι ένα θέμα.

Φαντάσου, προορίζεται για εγγραφή video πάνω από γήπεδο τέννις για αγώνες και προπονήσεις.

Απάντηση: Slow motion σε Drone

Ολα τα drones πετάνε 10-15 λεπτά εκτός αν πας σε κάτι πάρα πολύ ακριβό, αυτό που σου πρότεινε ο Γιάννης είναι η καλύτερη λύση (σε σχέση πάντα με το κόστος) αν θέλεις να κάνεις κάποια δουλειά.

Με τον άνεμο ίσως έχεις κάποια θέματα αλλα και εκεί εξαρτάται για τη ένταση μιλάμε.

Αν καταλήξεις τελικά σε λύση με την gopro εγώ θα σου έλεγα να πας στην 4, όχι για το 4Κ αλλά για το slow motion που σε ενδιαφέρει τραβάει 120fps/1080.