Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Re: POST YOUR VIDEO

Δυστυχώς εδώ δεν πληρώνονται.
Αφού υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που κάνουν μόνο αυτό και το κάνουν και πολύ καλά, γιατί να πάρεις δικό σου. Καλό είναι να μαθαίνεις απλά εγώ είμαι τις άποψης ο καθένας στον τομέα του.
Όσο για το οικονομικό αυτό είναι ένα θέμα για καποια ζευγάρια για άλλα που το θέλουν πλέον γιατί είναι τις μόδας το απαιτούν να έχεις drone.

Last edited:

Αυτό ακριβώς που λες έχω κάνει για φέτος έχω έλθει σε επαφή με έναν άνθρωπο που μου φάνηκε σοβαρός κι ας μην είναι ιδιαίτερα οικονομικός στις χρεώσεις του ώστε αν χρειαστεί να έχω την επιλογή. Αλλά για 1-2 λήψεις ειδικά για δουλειά εκτός Αθηνών όπου συνήθως υπάρχει χρόνος... το σκέφτομαι.

Καλό βέβαια είναι να περνάς έστω και λίγο από όλα τα πόστα, βοηθά πολύ στη συνεργασία κατόπιν.

Πράγματι, το 2ο το είχα σταμπάρει εδώ και καιρό μου άρεσε πάρα πολύ...

Να δω φέτος πως θα πληρώνονται όλα αυτά στην ελλαδίτσα μας...

Εντυπωσιακότατο και το showreel, να δω κι εγώ πότε θα τολμήσω πλάνα εναέρια, είμαι λίγο... χέστης με τα ιπτάμενα, location δεν κάνουμε τόσα ούτε τα μπάτζετ είναι τέτεια που να χωρούν καλό εξωτερικό συνεργάτη μόνο για αυτό, άσε που υπάρχει υπερπληθώρα μοντέλων και δεν είναι καιρός να πετάμε χρήματα σε δοκιμές... αν έχετε πάντως να προτείνετε κάποιο αξιόπιστο και εύκολο μηχανάκι σε λογική τιμή για 1-2 λήψεις είμαι όλος αυτιά, μπας και... αλήθεια Γιάννη εσύ το πετάς ο ίδιος ή έχεις ξεχωριστό συνεργάτη;

Και εγω το πεταω, σπανια κ λιγο βεβαια, αλλα περισσοτερο χειριζομαι με 2ο χειριστηριο την καμερα, ενω ο κυριως χειριστης ελεγχει την πτηση.

Απάντηση: Re: POST YOUR VIDEO

Πράγματι, το 2ο το είχα σταμπάρει εδώ και καιρό μου άρεσε πάρα πολύ...

Να δω φέτος πως θα πληρώνονται όλα αυτά στην ελλαδίτσα μας...

Εντυπωσιακότατο και το showreel, να δω κι εγώ πότε θα τολμήσω πλάνα εναέρια, είμαι λίγο... χέστης με τα ιπτάμενα, location δεν κάνουμε τόσα ούτε τα μπάτζετ είναι τέτεια που να χωρούν καλό εξωτερικό συνεργάτη μόνο για αυτό, άσε που υπάρχει υπερπληθώρα μοντέλων και δεν είναι καιρός να πετάμε χρήματα σε δοκιμές... αν έχετε πάντως να προτείνετε κάποιο αξιόπιστο και εύκολο μηχανάκι σε λογική τιμή για 1-2 λήψεις είμαι όλος αυτιά, μπας και... αλήθεια Γιάννη εσύ το πετάς ο ίδιος ή έχεις ξεχωριστό συνεργάτη;

Σχετικά καλό και αξιόπιστο μηχανακι ειναι το Phantom 3, αλλά για 1-2 ληψεις δεν ξερω αν αξιζει να επενδύσεις, για μενα παίζει ρόλο αν τα πληρωνεσαι ολα αυτά και πόσο τα πληρωνεσαι π.χ. εγω πετάω 3 χρονια αυτο που έχω δει το τελευταίο διάστημα είναι να βγαίνουν διάφοροι (κυριως ερασιτεχνες κλπ) και να πετάνε για 50-100 ευρώ (φυσικά το αποτέλεσμα είναι χάλια στις περισσότερες περιπτώσεις), γενικά η ολη κατάσταση με τις τιμές ειναι λιγο περιέργη αλλά ισχυει ο κανονας του οτι πληρωνεις παιρνεις.

Σας ευχαριστώ, μάλλον δεν αξίζει να ασχοληθώ ο ίδιος, είναι και το θέμα της ασφάλειας πέραν της ποιοτικής λήψης...

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και έχουμε νέο μοντελάκι από την DJI!

http://www.dji.com/product/phantom-4

Τιμή γύρω στα 1.600

http://www.dji.com/products/compare-phantom

Εξελίσσονται τα πράγματα!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Στην καμερα δεν εχει σχεδον καμια εξελιξη , το ActiveTrack δεν δουλευει και πολυ καλα, αυτο αναφερουν σε διαφορα φορα που το εχουν δοκιμασει.

Αυτή τη στιγμή το 3 το standar είναι σούπερ στα 600 ευρώ.
Αν έπαιζε στο 500ρικο θα το έπαιρνα από χτες.

Γνωστή εταιρεία του χώρου με κάποια αξιόλογα μοντέλα ... δυστυχώς στην χώρα μας έχει πολύ μικρή εως μηδαμινή παρουσία.

Η Xiaomi, η πλέον αναγνωρισμένη και πετυχημένη κινεζική κατασκευάστρια, κατάφερε μέσα στο 2015 να πουλήσει 70 εκατομμύρια smartphones αλλά και να διοχετεύσει στην αγορά έναν εξίσου σημαντικό αριθμό fitness trackers και διαφόρων άλλων περιφερειακών.

Υψηλόβαθμα στελέχη της κινεζικής εταιρείας επιβεβαίωσαν και επίσημα τον ερχομό ενός drone, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και ένα σχετικό teaser, μία φωτογραφία στην οποία παρουσιάζεται αμυδρά το κύριο σκάφος, με την κεφαλή μίας κάμερας να ξεχωρίζει, χωρίς να αναφέρεται αν πρόκειται για τη νέα Xiaomi Yi 4K Action Camera (με αισθητήρα Sony 12MP IMX377, Ambarella A9SE SoC και οπτικο σταθεροποιητή 6 αξόνων) ή για κάποιο νέο σύστημα λήψης.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου, την επόμενη Τετάρτη, με τις φήμες να οργιάζουν, καθώς πολλοί ισχυρίζονται πως το νέο Xiaomi drone θα συνεργάζεται και με το "έξυπνο" περικάρπιο, Mi Band, παρέχοντας στο χρήστη απεριόριστη ελευθερία κινήσεων - αν και εφόσον φοράει το συγκεκριμένο wearable.

Η Xiaomi, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της εταιρείας, πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα και την κυκλοφορία του Mi Band 2, το οποίο αναμένεται να διατεθεί στις αρχές Ιουνίου, ενισχύοντας έτσι τις παραπάνω φήμες.

Αν λάβουμε υπόψιν την τιμολογιακή πολιτική αλλά και την κατασκευαστική φιλοσοφία που εφαρμόζει η Xiaomi σε κάθε της υλοποίηση, το νέο drone θα διατεθεί σε ανταγωνιστική τιμή (σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα της αγοράς) αλλά και αρκετά ποιοτικό.

http://www.insomnia.gr/_/articles/h...drone-επίσημη-παρουσίαση-στις-25-μαΐου-r11763

Σε τιμη μπορει να ειναι ανταγωνιστικο τωρα απο ποιοτητα και συμπεριφορα στο πεταγμα κραταω μικρο καλαθι, η DJI ειναι κορυφη αυτη τη στιγμη και ολοι οι αλλοι ακολουθουν απο πολυ μακρια μεσα σε 1 χρονο ξεπερασε και καθηλωσε ολους τους ανταγωνιστες parrot , yuneec, 3d robotics.

Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

απολύτως σωστά όσα αναφέρεις και το inspiron 1 είναι μια κατηγορία μόνο του, αλλά ελπίζουμε η xiaomi να ανοίξει την αγορά.

Μακαρι να βγαλει κατι καλο η xiaomi αλλα τα drone ειναι ιδιαιτερη κατηγορια δεν ειναι smartphone, στην αναμονη για το τι προκειται να ανακοινωσει αλλα το βασικο για μενα ειναι πως θα συμπεριφερεται στο πεταγμα.

Ps Inspire το λενε (φιλικα παντα).

Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

σωστό δεν είναι smartphone, απλώς η xiaomi μας εκπλήσσει όχι τόσο στα smartphones, αλλά στα άλλα (action cameras, battery packs, etc). Γι αυτό ελπίζω ότι θα ταρακουνήσει λίγο την αγορά, μετά την αποτυχία άλλων φερέλπιδων, όπως η plexidrone. Inspire πολύ σωστά....

Να προσθέσω μια σημαντική πληροφορία που απ' οτι έχω καταλάβει πολύ λίγοι γνωρίζουν .. ακόμα. Το νέο phantom 4 της DJI είναι το μόνο που έχει δυνατότητα tracking object (όπως και το Solo της 3DRobotics). Η δυνατότητα αυτή είναι πολύ σημαντική για όσους ασχολούνται με βίντεο. Υπάρχει ομως μια εταιρεία, η vertical studio που έδωσε αυτή τη δυνατότητα σε όλο το φάσμα των DJI Phantom 3. Το νέο app εμφανίστηκε το 2016 και κοστίζει μόνο 19-20$ αν θυμμαμαι καλά. Αξίζει να του ρίξει κανείς μια ματιά. Διάβασα αρκετές κριτικές. Η εφαρμογή δουλεύει αρκετά ικανοποιητικά όταν υπάρχει μεγάλη αντίθεση και καθαρή λήψη. Υπάρχουν βίντεο όπου το tracking χάνεται όμως. Στο φορουμ υπάρχει σχεδόν άμεση απάντηση σε ερωτήματα απο τους προγραμματιστές. Κατά τη γνώμη μου μια εφαρμογή που αξίζει με το παραπάνω να την πάρει κάποιος με phantom 3

site : http://vertical.ai/

https://www.youtube.com/watch?v=arlauJsY2UU

το phantom 3 δεν έχει ούτως ή άλλως το "follow me" mode με το τελευταίο update?