Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Κάτι επιπλέον... Αξίζει κάνεις να κάνει ιδιωτική ασφάλεια για αστική ευθυνη μέσω ασφαλιστικών εταιριών;

Φαντάζομαι ρεαλιστικά μιλώντας, η (υλική) ζημιά που μπορείς να προξενήσεις με ένα drone είναι περιορισμένη, και μάλλον θα σε συμφέρει περισσότερο να την πληρώσεις απ'την τσέπη σου αν χρειαστεί.

Τα ζόρια αρχίζουν αν τραυματίσεις άνθρωπο. Το οποίο μπορεί να συμβεί πάντα, και όχι απαραίτητα από δική σου ευθύνη (θυμίζω πολλές περιπτώσεις με drone που πέφτουν ξαφνικά, που χάνονται, που η μπαταρία για κάποιο λόγο παύει να κάνει σωστή επαφή εν πτήσει, κλπ κλπ κλπ). Οπότε βασικός κανόνας είναι να παίζεις μακριά από κόσμο, όσο γίνεται.

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Θα τον τρελλανετε τον ανθρωπο με αυτα που του λετε!!!!
Το 80-90% των περιπτωσεων οι πτωσεις αφειλονται σε λαθη και αμελειες χειριστη.
Μεγαλο ποσοστο χειριστων δεν εχει μπει καν στο κοπο να διαβασει βασικα πραγματα ( manual - οδηγιες πτησης - κλπ ).

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Η πτήση έως τα 50 μέτρα ισχύει εάν δεν πετάς πάνω από άνθρωπο, σε διαφορετική περίπτωση χρειάζεται άδεια και δίπλωμα.

Το ποσοστό των πτωσεων που οφείλονται σε λάθος του χειριστη δεν το γνωρίζω αλλά γνωρίζω πολλές περιπτώσεις που ξαφνικά τα ηλεκτρονικά του drone έπαθαν ζημιά ή μπλακουτ με άσχημη κατάληξη, εάν στείλεις τα αρχεία καταγραφής στη DJI και διαπιστωθεί ότι η πτώση οφείλεται σε δυσλειτουργια η DJI σε καλύπτει πλήρως.

Θα συμφωνήσω ότι οι περισσότεροι δεν έχουν διαβάσει καν το manual.

Έχετε να προτείνεται κάποιο καλό nd filter για mavic 2 zoom η έστω ποιας εταιρείας χρησιμοποιείτε;

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Έχετε να προτείνεται κάποιο καλό nd filter για mavic 2 zoom η έστω ποιας εταιρείας χρησιμοποιείτε;
Ειμαι αρκετα ευχαριστημένος με τα Polar Pro

Στάλθηκε από το SM-N960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Ποια σειρά έχεις πάρει και ποιο χρησιμοποιείς περισσότερο για τον ήλιο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Ποια σειρά έχεις πάρει και ποιο χρησιμοποιείς περισσότερο για τον ήλιο;
Εχω την σειρα mavic bronze κι εχει ND8, 16 και 32. Οποτε αναλογα το φως που εχει απ τον ηλιο (ωρα, συννεφια κλπ) επιλεγω και το αντιστοιχο φιλτρο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Μπορείς να στείλεις κάποιο Λίνκ για τα φίλτρα;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Εδω θα τα βρεις https://www.polarprofilters.com/

Δεν βλέπω κάποια σειρά που να λέγετε Mavic Bronze, μήπως εννοείς κάποια συγκεκεριμένη της Cinema Series?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσ

Δεν βλέπω κάποια σειρά που να λέγετε Mavic Bronze, μήπως εννοείς κάποια συγκεκεριμένη της Cinema Series?
Η δικη μ σειρα ειναι για το mavic pro και τα εχω πολυ καιρο. Ενδεχωμενος να εχπυν αλλαξει πλεον τα δεδομενα, εξαλλου ζητας για το νεο μαβικ αν καταλαβα καλα. Απλα συστησα την μαρκα ππυ ειναι αξιολογη με βασει την εμπειρια μου και οσα εχω διαβασει κατα καιρους

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιν

Η δικη μ σειρα ειναι για το mavic pro και τα εχω πολυ καιρο. Ενδεχωμενος να εχπυν αλλαξει πλεον τα δεδομενα, εξαλλου ζητας για το νεο μαβικ αν καταλαβα καλα. Απλα συστησα την μαρκα ππυ ειναι αξιολογη με βασει την εμπειρια μου και οσα εχω διαβασει κατα καιρους

Εντάξει σε ευχαριστώ! Το κατάλαβα τώρα! Για τον ήλιο της Ελλάδας ποιο φίλτρο χρησιμοποιείς πιο πολύ ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιν

16 και 32 αναλογα την ηλιοφανεια! το μικρο σπανια να το φορέσω.

https://www.droningon.co/2016/08/15/how-to-use-nd-filters-dji-phantom-mavic/

Χμ...μάλιστα...απο τι βλέπω σαν product line, εχει 2 ξεχωριστα πακέτα τα οποια εχει minimum το 32αρι (το ενα πακετο) και max το 16αρι

Επιβεβαιώνω για τα polar pro, λίγο που τα είχα με το Phantom 4 Pro ήταν αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για να παίζεις με τα shutter speed και να'χεις smooth κίνηση. Άψογα και ως κατασκευή και ως οπτική απόδοση.

Επιβεβαιώνω για τα polar pro, λίγο που τα είχα με το Phantom 4 Pro ήταν αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για να παίζεις με τα shutter speed και να'χεις smooth κίνηση. Άψογα και ως κατασκευή και ως οπτική απόδοση.

Ποια προτεινεις *απο τα polar pro να παρω για το mavic 2 zoom ?

Ποια προτεινεις *απο τα polar pro να παρω για το mavic 2 zoom ?

Εχουν νοημα τα ND/PL για Drone ? Τα χρησιμοποιεί κανείς ? Μου φαινεται δυσχρηστα εαν θες να γυριζεις την γωνια της πολωσης θα πρέπει κάποιος να φέρνει κατω το drone klp