Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

thanks... δε θυμαμαι και πολλα.
φορτιζω τωρα, εχει και διαβασμα η υποθεση.

Αυριο αν εχει καλο καιρο ισως το δοκιμασω.

Καλοριζικο, θα δεις, εχει γινει high tech η πτηση πλεον!

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

ναι ειναι μικροσκοπικο!
Οτι πρεπει για ταξιδια και διακοπες.

ΚΑμια σχεση με τα παλια f450-550 που ειχα, ακομα και με τα Phantom !
Πολυ σταθερο (δεν ειχε αερα σημερα), υπακουει σε οτι του πεις ακαριαια, αν κει δε το δοκιμασα σε sport mode.
Κυριως στο cinema smooth για απαλες κινησεις.

Δεν το πεταξα πολυ ωρα, περιπου εφαγα τη μιση μπαταρια σε 13 λεπτα.
Η ροη στο βιντεο στο κινητο δεν ειναι και πολυ ομαλη, εχει μικρα σπασιματα, ισως φταιει οτι ημουν στην αυλη που εχει και κολωνες γυρω γυρω, κεραιες κλπ.
Αλλα το ιδιο ειδα και στα βιντεο στον υπολογιστη...σε pannings ειδα μικρα σπασιματα .

Η εικονα καλη, οχι στα επιπεδα των μεγαλων αδελφων βεβαια, οχι μονο σε αναλυση αλλα κυριως σε δυναμικη περιοχη.
Δεν εχω δοκιμασει τα mavic 2 pro , αλλα αυτο εχει μειωμενη δυναμικη περιοχη σιγουρα.

Υπερεκθετει λιγο, οποτε θελει 1/2 στοπ διορθωμα, ισως και περισσοτερο.
Οι σκιες "ερχονται" σε καποιο βαθμο, τα φωτεινα με τιποτα!

Προφανως ειναι για απλα βιντεο, οχι κατι σε επαγγλματικο επιπεδο.

Το ιδιο ισχυει και για τις φωτο, που δεν εχει δυστχως RAW....

Ο χειρισμος παιχνιδακι, αλλα μαλλον θα παρω το ειδικο εξαρτημα για ipad, γιατι στο κινητο δε βλεπω τη τυφλα μου !:flipout:

Ο χειρισμος παιχνιδακι, αλλα μαλλον θα παρω το ειδικο εξαρτημα για ipad, γιατι στο κινητο δε βλεπω τη τυφλα μου !:flipout:

Ναι επιβάλεται! Και εγώ ζορίζομαι με το κινητό!

Καλοταξιδο και καλες προσγειωσεις να εχεις.
Προσοχη στις ταχυτητες του ανεμου!!

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Με προβληματιζει αυτό που αναφέρεις για σπασίματα στο βίντεο, δεν εννοώ το live feed.

Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Με προβληματιζει αυτό που αναφέρεις για σπασίματα στο βίντεο, δεν εννοώ το live feed.

εχει βγει νεο firmware που βελτιωνει καπως μερικα θεματα, αλλα σε μερικες γρηγορες αλλαγες , ειδικα σε panning εχει θεμα.
Ισως ειναι και θεμα χαμηλου bitrate, ισως και software...θα βγουν σιγουρα κι αλλα update.

Γιάννη συγγνώμη που επεμβαίνω αλλά πιστεύω ότι το μικρό dji που πήρες είναι εξαιρετικό ως τεκμηριωτικό. Δηλαδή να πάρεις footages που αλιώς δεν θα είχες και τα οποία να είναι αξιοποίησιμα για κάποιο είδος δουλειάς, όχι όμως να κάνεις παραγωγή με συνεχή πλάνα, όχι μεγάλα μονόπλανα. Ίσως και φωτογραφίες από ψηλά για κατόψεις και για γενικές όψεις. Στα 500 ευρώ το θεωρώ εξαιρετική αγορά και μακάρι να το πάρω κι εγώ τις επόμενες ημέρες.

Μπορείς να πετάξεις σε ελεύθερο χώρο και να μας δώσεις ένα πλάνο από ένα χ ύψος ακριβώς το κάτω από αυτό να δούμε πώς κάνει καταγραφή τόσο σε βίντεο όσο και σε φωτο; Ενδιαφέρονται δυο αρχαιολόγοι.

400 το πήρα εγώ , την απλή έκδοση.

Όταν βρω χρόνο θα τραβήξω ένα πλάνο προς τα κάτω....

Προφανώς και δεν είναι για επαγγελματική δουλειά... δεν περίμενα κάτι τέτοιο άλλωστε.

Ειναι καλο για ρεπεραζ το συγκεκριμενο.

Να δειξεις στον πελατη τι και πως και μετα φερνεις το "κανονικο"

Να ρωτήσω, το mini χρειάζεται άδεια για να το πετάς;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Να ρωτήσω, το mini χρειάζεται άδεια για να το πετάς;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ισχύει ότι και σε οποιοδήποτε drone κάτω από 4 κιλά, χωρίς άδεια πετάς μόνο σε ακτίνα 50 μέτρων γύρω από τον χειριστη.

περιπου τοσο πεταξα κι εγω :p

Ειναι τοσο μικρο παντως που μετα απο λιγα μετρα το χανεις απο τα ματια σου...
Ειχε λιγο αερα, αλλα δεν καταλαβε τιποτα το mini.

Ο χειρισμος ευκολος, αλλα λογω μικρου βαρους θελει προσοχη στις κινησεις, εγω ακομα δεν το εχω συνηθισει (ηταν η πρωτη πτηση εκτος σπιτιου).
Θελει πολυ απαλες κινησεις και να μη βιαζεσαι καθολου.

https://youtu.be/2zXvD1icGeU