Αεροψεκασμοί με χημικές ουσίες.

Απάντηση: Re: ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε περιοχές της δυτικής Χαλκιδικής με αποτέλεσμα να υποστούν εκτεταμένες ζημιές καλλιέργειες σιτηρών, ελιών και καϊσιών. Από τα Ν.Πλάγια μέχρι τα Σύλατα κάθε είδους καλλιέργεια σιτηρών και οπωροκηπευτικών...
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/k_3149.html

Έβλεπα τις αστραπές... λόγω θέσης.

Εδώ πάλι έγινε καλή δουλειά.
Πρόλαβαν τα αεροπλανάκια και πάλι.
Δεν έπεσε σταγόνα!!!
Έτσι η συγκέντρωση αυτή τη φορά έσκασε... στη Χαλικιδική.
Και ναι όντως δεν μειώνονται οι βροχοπτώσεις διότι αντί να πέσουν αναλογικά σε μεγαλύτερες περιοχές... πνίγουν μερικές άνευ σημασίας!!!

Απάντηση: ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Φυσικά το να μην πέφτει σταγόνα επιβαρύνει και τον υδροφόρο ορίζοντα λόγω της μεγαλύτερης ανάγκης για άρδευση των καλλιεργημένων εκτάσεων.

Re: ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Ότι και να είναι αυτές οι επίμονες γραμμές που μένουν πίσω από αεροπλάνα που πετάνε σε μεγάλο ύψος, οι μεγαλύτεροι (>30) θα μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι παρατηρούνται μόνο κατά τα τελευταία χρόνια. Παλιότερα απλά δεν υπήρχαν τέτοια πράματα. Δυστυχώς ο μέσος άνθρωπος δεν πολυκοιτάει στον ουρανό και άρα δεν αναγνωρίζει την διαφορά. Τεκμήρια ωστόσο αποτελούν οι παλιές ταινίες που είχαν εξωτερικά γυρίσματα. Τώρα τι είναι αυτά τα «νέφη υδρατμών» είναι άλλη συζήτηση.

my tech god!
Επιτελους το στοιχειο μου! Μην πιστεύετε τους ουράνιους ψεκασμούς. Να πιστεύετε απλά πράγματα. Ψεκασμούς στα κρεμύδια, τα λαχανικά και ορμόνες και εμβόλια στα ωραία κοτόπουλα και pigs που τρώτε.
Να ακούτε τι σας λέει ο οdys03.

my tech god!
Επιτελους το στοιχειο μου! Μην πιστεύετε τους ουράνιους ψεκασμούς. Να πιστεύετε απλά πράγματα. Ψεκασμούς στα κρεμύδια, τα λαχανικά και ορμόνες και εμβόλια στα ωραία κοτόπουλα και pigs που τρώτε.

εσυ,τι τρως?

Re: Απάντηση: ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

my tech god!

Πίστευε κα μη ερεύνα.....:a0210:

Οι πιλότοι χρησιμοποιούν ψεκαστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας! :grandpa:

essogulfsprayer.jpg

Απάντηση: Re: ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Ότι και να είναι αυτές οι επίμονες γραμμές που μένουν πίσω από αεροπλάνα που πετάνε σε μεγάλο ύψος, οι μεγαλύτεροι (>30) θα μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι παρατηρούνται μόνο κατά τα τελευταία χρόνια. Παλιότερα απλά δεν υπήρχαν τέτοια πράματα. Δυστυχώς ο μέσος άνθρωπος δεν πολυκοιτάει στον ουρανό και άρα δεν αναγνωρίζει την διαφορά. Τεκμήρια ωστόσο αποτελούν οι παλιές ταινίες που είχαν εξωτερικά γυρίσματα. Τώρα τι είναι αυτά τα «νέφη υδρατμών» είναι άλλη συζήτηση.

Εγώ πάλι γιατί τα θυμάμαι εδώ και 35 χρόνια? Deja vu θα παθαίνω μάλλον...

Re: Απάντηση: Re: ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Εγώ πάλι γιατί τα θυμάμαι εδώ και 35 χρόνια? Deja vu θα παθαίνω μάλλον...
Eιναι αληθεια. Παντα μου αρεσαν τα αεροπλανα οπως και η θωτογραφηση κι ο ουρανος ηταν κατι που παντοτε κοιτουσα συνεχεια και πολυ. Αυτο το φαινομενο παρατηρηται ιδιαιτερα τα τελευταια χρονια και ειναι γνωστο οτι ειναι ψεκασμοι κυριως με οξυδια του βαριου και αργυρου απο οτι ειχα διαβασει παλια σε βιβλια.
Τωρα απο 'κει και περα ενας Θεος ξερει....

ΚΑΙ ΓΩ ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΒΓΑΖΑΝ 4 ΛΩΡΙΔΕΣ ΒΑΖΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 720 Η 747. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥΡΘΕ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝΑΙ ΚΑΙ DC-8 ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΜΙΖΩ (ΕΛΒΕΤΙΚΟ?) ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΧΕ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΘΟΤΙ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

ΚΑΙ ΓΩ ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΒΓΑΖΑΝ 4 ΛΩΡΙΔΕΣ ΒΑΖΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 720 Η 747. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥΡΘΕ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝΑΙ ΚΑΙ DC-8 ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΜΙΖΩ (ΕΛΒΕΤΙΚΟ?) ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΧΕ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΘΟΤΙ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

Σωστός ο "εξυπνάκιας" καί εκτός από το DC-8 υπήρχε τότε καί το Β-707.

Το ατύχημα έγινε το 1979 (Swissair) http://aviation-safety.net/database/record.php?id=19791008-0

Το κόστος των χημικών είναι πολύ υψηλό για να ψεκάζει κάποιος με αυτά τους Ελληνες

:a0210:

χαχαχα όντως...πεταμένα λεφτά :flipout::flipout::flipout:

Σήμερα στην Τρίπολη μας ψέκαζαν από της 12 το μεσημέρι μέχρι της 18.30. Το μεσημέρι έβγαλα αρκετές φωτογραφίες. 'Εχω εξοργιστεί...σε τι κόσμο θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας... μακάρι να είχα την δυνατότητα να τα κατεβάσω τα γαμ...να τα αεροπλάνα.