Μπελλος Ευαγγελος
Supreme Member
Απάντηση: Re: Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1970
μονο εμεις φταιμε δηλ,....
ουτε οι προηγουμενοι ουτε οι μετα το 70 .....:grandpa:
δηλ ,μονο του 70 τα κανανε μανταρα ;;; ....:BDGBGDB55::BDGBGDB55:
οι Παπουδες μας που εκαναν εμφυλιο ηταν περιστερακια αθωα;;;; μονοι τους κακοπαθαν και κακοπερασαν ...
οι δε μετα του 90 Γεννιες απλα δεν εχουν καταλαβει που πανε ...
Τα ίδια έλεγε και η γιαγιά σου (και ίσως η μαμά σου) αλλά εκείνη είχε περάσει πολέμους και κακουχίες, όχι τα "δύσκολα" 80's.
Κολύμπι? Μεσημεριανός ύπνος για να ξεκουραστείς από το παιχνίδι? Δράμα η κατάσταση!
Φαγητό? Η γιαγιά σου περίμενε για να βρει ή να της βρουν φαγητό στην κατοχή... Εκεί να δεις αναμονή... Δεν συγκρίνεται με τις 3 ώρες που περίμενες τις Κυριακές το πρωί. Όταν έβλεπε δε τη δική της γιαγιά να στερείται το λιγοστό φαγητό που της αναλογούσε για να φάει η εγγονή της περισσότερο, η γεύση του φαγητού γινόταν ακόμη πιο άνοστη κι από το Αντίδωρο που έτρωγες τις Κυριακές.
Tα ίδια μου λέει η γιαγιά μου αλλά αναφέρεται στις βόμβες που έπεφταν δίπλα από το σπίτι της.
Είχατε αυτοκίνητο? Κάνατε εκδρομές? Παίζατε στις κούνιες? Παίζατε διάφορα παιχνίδια? Ξέρεις πως ακούγονται αυτά στις προηγούμενες γενιές ε? Σαν να ακούει ένα "κακομαθημένο και χαζοχαρούμενο" να κλαίγεται... Και το αλητάκι γυρίζει και αργά στο σπίτι....
Γλυκά και αναψυκτικά ε? Καλά τη βγάζατε...
Εντάξει, παχύσαρκος δεν ήσουν αλλά δεν ήταν ούτε ο πατέρας σου.. Σήμερα όμως εσύ είσαι ένας παχύσαρκος πατέρας, για το παιδί σου απορείς?!
Δε χρειάζεται να σου θυμήσω τι θα έλεγαν οι προηγούμενες γενιές αν διάβαζαν τα παραπάνω...
Ήρωες!
Και το παιδί σου θα τα καταφέρει - αν το αφήσεις.
Παραμύθι.
Η γιαγιά μου ήταν δασκάλα σου και ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολα τα πέρασες...
Θες να δούμε πόσες ώρες μάθημα και διάβασμα ρίχνει το μέσο παιδί σήμερα μέχρι να φτάσει, ας πούμε, τα 18 του και πόσο έριχνες εσύ? Πόσες εξετάσεις έδωσε ο ένας και πόσες ο άλλος? And the list goes on... Άσε, δεν σε παίρνει....
Ε ναι, εκτός των άλλων, οι λακ και τα λοιπά σπρέυ που καταναλώνατε ασυστόλως στα 70's και 80's, κάνανε τη δουλειά τους. Εκτός αν για τα προβλήματα του περιβάλλοντος φταίει ο παππούς σου που πήγαινε με κάρο στα χωράφια...
Η κάθε γενιά έχεις τις τακτικές της, αλλά ο σκοπός παραμένει ίδιος: to get laid...
Κρίμα που δεν εκμεταλλεύτηκες την τύχη που είχες να μεγαλώσεις σαν παιδί - οι προηγούμενες γενιές δεν ήταν τόσο τυχερές.
Βέβαια "μάθατε και ωριμάσατε", αλλά, φίλε μου, δεν μάθατε και δεν ωριμάσατε αρκετά ώστε να καταλάβετε πως δεν πρέπει να λέτε "χαζοχαρούμενα και κακομαθημένα" τα παιδιά σας εφόσον οι ίδιοι οι γονείς σας και οι παππούδες σας δεν σας αποκάλεσαν έτσι - κι ας είχαν πολλοί περισσότερους λόγους να το κάνουν. Δεν μάθατε και δεν ωριμάσατε αρκετά ώστε να μην σας "παραξενεύει" ο κόσμος μέσα στον οποίο ζείτε και τον οποίο εσείς, σε μεγάλο βαθμό, φτιάξατε. Και φυσικά, δεν μάθατε και δεν ωριμάσατε αρκετά ώστε να προσφέρετε ένα καλύτερο κόσμο στα παιδιά σας.
Άντε "παλιέ", συγχαρητήρια!
Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πολύ πριν και πολύ μετά το 1970.
μονο εμεις φταιμε δηλ,....
ουτε οι προηγουμενοι ουτε οι μετα το 70 .....:grandpa:
δηλ ,μονο του 70 τα κανανε μανταρα ;;; ....:BDGBGDB55::BDGBGDB55:
οι Παπουδες μας που εκαναν εμφυλιο ηταν περιστερακια αθωα;;;; μονοι τους κακοπαθαν και κακοπερασαν ...
οι δε μετα του 90 Γεννιες απλα δεν εχουν καταλαβει που πανε ...