Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1970

Απάντηση: Re: Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1970

Τα ίδια έλεγε και η γιαγιά σου (και ίσως η μαμά σου) αλλά εκείνη είχε περάσει πολέμους και κακουχίες, όχι τα "δύσκολα" 80's.

Κολύμπι? Μεσημεριανός ύπνος για να ξεκουραστείς από το παιχνίδι? Δράμα η κατάσταση!

Φαγητό? Η γιαγιά σου περίμενε για να βρει ή να της βρουν φαγητό στην κατοχή... Εκεί να δεις αναμονή... Δεν συγκρίνεται με τις 3 ώρες που περίμενες τις Κυριακές το πρωί. Όταν έβλεπε δε τη δική της γιαγιά να στερείται το λιγοστό φαγητό που της αναλογούσε για να φάει η εγγονή της περισσότερο, η γεύση του φαγητού γινόταν ακόμη πιο άνοστη κι από το Αντίδωρο που έτρωγες τις Κυριακές.

Tα ίδια μου λέει η γιαγιά μου αλλά αναφέρεται στις βόμβες που έπεφταν δίπλα από το σπίτι της.

Είχατε αυτοκίνητο? Κάνατε εκδρομές? Παίζατε στις κούνιες? Παίζατε διάφορα παιχνίδια? Ξέρεις πως ακούγονται αυτά στις προηγούμενες γενιές ε? Σαν να ακούει ένα "κακομαθημένο και χαζοχαρούμενο" να κλαίγεται... Και το αλητάκι γυρίζει και αργά στο σπίτι....

Γλυκά και αναψυκτικά ε? Καλά τη βγάζατε...
Εντάξει, παχύσαρκος δεν ήσουν αλλά δεν ήταν ούτε ο πατέρας σου.. Σήμερα όμως εσύ είσαι ένας παχύσαρκος πατέρας, για το παιδί σου απορείς?!

Δε χρειάζεται να σου θυμήσω τι θα έλεγαν οι προηγούμενες γενιές αν διάβαζαν τα παραπάνω...

Ήρωες!
Και το παιδί σου θα τα καταφέρει - αν το αφήσεις.

Παραμύθι.
Η γιαγιά μου ήταν δασκάλα σου και ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολα τα πέρασες...

Θες να δούμε πόσες ώρες μάθημα και διάβασμα ρίχνει το μέσο παιδί σήμερα μέχρι να φτάσει, ας πούμε, τα 18 του και πόσο έριχνες εσύ? Πόσες εξετάσεις έδωσε ο ένας και πόσες ο άλλος? And the list goes on... Άσε, δεν σε παίρνει....

Ε ναι, εκτός των άλλων, οι λακ και τα λοιπά σπρέυ που καταναλώνατε ασυστόλως στα 70's και 80's, κάνανε τη δουλειά τους. Εκτός αν για τα προβλήματα του περιβάλλοντος φταίει ο παππούς σου που πήγαινε με κάρο στα χωράφια...

Η κάθε γενιά έχεις τις τακτικές της, αλλά ο σκοπός παραμένει ίδιος: to get laid...

Κρίμα που δεν εκμεταλλεύτηκες την τύχη που είχες να μεγαλώσεις σαν παιδί - οι προηγούμενες γενιές δεν ήταν τόσο τυχερές.
Βέβαια "μάθατε και ωριμάσατε", αλλά, φίλε μου, δεν μάθατε και δεν ωριμάσατε αρκετά ώστε να καταλάβετε πως δεν πρέπει να λέτε "χαζοχαρούμενα και κακομαθημένα" τα παιδιά σας εφόσον οι ίδιοι οι γονείς σας και οι παππούδες σας δεν σας αποκάλεσαν έτσι - κι ας είχαν πολλοί περισσότερους λόγους να το κάνουν. Δεν μάθατε και δεν ωριμάσατε αρκετά ώστε να μην σας "παραξενεύει" ο κόσμος μέσα στον οποίο ζείτε και τον οποίο εσείς, σε μεγάλο βαθμό, φτιάξατε. Και φυσικά, δεν μάθατε και δεν ωριμάσατε αρκετά ώστε να προσφέρετε ένα καλύτερο κόσμο στα παιδιά σας.

Άντε "παλιέ", συγχαρητήρια!

Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πολύ πριν και πολύ μετά το 1970.

μονο εμεις φταιμε δηλ,....

ουτε οι προηγουμενοι ουτε οι μετα το 70 .....:grandpa:

δηλ ,μονο του 70 τα κανανε μανταρα ;;; ....:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

οι Παπουδες μας που εκαναν εμφυλιο ηταν περιστερακια αθωα;;;; μονοι τους κακοπαθαν και κακοπερασαν ...

οι δε μετα του 90 Γεννιες απλα δεν εχουν καταλαβει που πανε ...

Re: Απάντηση: Re: Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1970

μονο εμεις φταιμε δηλ,....

ουτε οι προηγουμενοι ουτε οι μετα το 70 .....:grandpa:

δηλ ,μονο του 70 τα κανανε μανταρα ;;; ....:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

οι Παπουδες μας που εκαναν εμφυλιο ηταν περιστερακια αθωα;;;; μονοι τους κακοπαθαν και κακοπερασαν ...

οι δε μετα του 90 Γεννιες απλα δεν εχουν καταλαβει που πανε ...

Δεν είπα ότι φταίνε για όλα οι του '70. Σε αντίθεση με το συντάκτη του κειμένου, δεν κάνω τσουβαλιάσματα (κυρίως γιατί χρησιμοποιώ τη λογική και όχι το συναίσθημα).

Γενικότερα, πριν αρχίζουμε τα "μπράβο", καλό είναι να σκεφτόμαστε και λίγο.
Οι μετά του '90 γενιές είναι παιδιά των "πριν το '70". Αν τα μεγαλώσατε να μην ξέρουν που πάνε, σε έναν κόσμο που δεν ξέρει που πάει, σίγουρα δεν φταίνε αυτά. Ο κύριος που έγραψε το παραπάνω κείμενο όμως μάλλον αδυνατεί να το συλλάβει αυτό και μιλάει για "κακομαθημένα" και "χαζοχαρούμενα".

"Μπράβο" κι από εμένα.

Last edited:
ενταξει βρε παιδια καθε εποχη εχει και τα δικα της..

η μια εποχη ειχε τον παραλογισμό του πολέμου...η άλλη εποχή είχε την κιτσαρια της disco (το λέω επειδή αναφέρθηκε πιο πάνω) και η σημερινή εποχή έχει την υστερία του καταναλωτισμού...

ξερετε ομως κατι....σε ολες τις γενιές υπαρχουν οι "κακοι" και σε ολες οι "καλοι"...

ολες οι γενιες εχουν καλες αναμνησεις απ τα παιδικα τους χρονια....(αντε να εχουν και κακες οπως ο εγω)....

δεν είναι εκεί το θέμα όμως,,,μας πειράζει που μεγαλώνουμε...εκεί έρχεται το χάσμα των γενναιων ....πάντα ο μεγαλύτερος το δημιουργεί για να κρατήσει μια απόσταση ήττας απ τον νεώτερο ....

ενταξει βρε παιδια καθε εποχη εχει και τα δικα της..

η μια εποχη ειχε τον παραλογισμό του πολέμου...η άλλη εποχή είχε την κιτσαρια της disco (το λέω επειδή αναφέρθηκε πιο πάνω) και η σημερινή εποχή έχει την υστερία του καταναλωτισμού...

ξερετε ομως κατι....σε ολες τις γενιές υπαρχουν οι "κακοι" και σε ολες οι "καλοι"...

ολες οι γενιες εχουν καλες αναμνησεις απ τα παιδικα τους χρονια....(αντε να εχουν και κακες οπως ο εγω)....

δεν είναι εκεί το θέμα όμως,,,μας πειράζει που μεγαλώνουμε...εκεί έρχεται το χάσμα των γενναιων ....πάντα ο μεγαλύτερος το δημιουργεί για να κρατήσει μια απόσταση ήττας απ τον νεώτερο ....

:award:

Γενικά απεχθάνομαι τα τσουβαλιάσματα και ακόμα περισσότερο τα περί "παλιού καλού καιρού". Το ότι εγώ δεν καταλαβαίνω και άρα δεν εκτιμώ αυτά που κάνουν οι νεότεροί μου, δε σημαίνει ότι είναι ντε και καλά χειρότερα. Μπράβο στον KostasF για τον αντίλογο, έστω και σε λίγο υποτιμητικό ύφος. Καλό είναι οι προ '70 που διάβασαν αυτό το κείμενο και απλώς κούνησαν το κεφάλι, να σκεφτούν λίγο καλύτερα.

Αντί υπογραφής:
"I see children play, I watch them grow. They'll learn much more than I'll ever know."

Re: Απάντηση: Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1970

"I see children play, I watch them grow. They'll learn much more than I'll ever know."

Πες το ψέματα.
Εδώ βλέπω παιδιά μόλις μια δεκαετία μικρότερα κι έχουν γνώσεις που με τρομάζουν, ειδικά πάνω στα πισιά...

Here are the young men, the weight on their shoulders,
Here are the young men, well where have they been?
We knocked on the doors of hells darker chamber,
Pushed to the limit, we dragged ourselves in,
Watched from the wings as the scenes were replaying,
We saw ourselves now as we never had seen.
Portrayal of the trauma and degeneration,
The sorrows we suffered and never were free.

δεν ειναι ολες οι γενιες ιδιες.

εγω ειμαι παιδι της γενιας των 60ιes

ειμαι απολυτος

και εζησα οσο γινοταν ....

την μαγικη 10ετια 1964 - 1974

ολα τα αλλα ειναι λογια να αγαπιομαστε

καλημερα σε ολους

.

δεν ειναι ολες οι γενιες ιδιες.

εγω ειμαι παιδι της γενιας των 60ιes
ειμαι απολυτος
και εζησα οσο γινοταν ....
την μαγικη 10ετια 1964 - 1974
ολα τα αλλα ειναι λογια να αγαπιομαστε
καλημερα σε ολους

.

έλα τώρα! δεν ήσασταν και τόσο καλοί! μετά το '74 ακούγατε "στην Αθήνα μεσ στο κέντρο..." κι ένα άλλο με τσιμινιέρες. :p:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1970

Μπράβο στον KostasF για τον αντίλογο, έστω και σε λίγο υποτιμητικό ύφος.

Το ύφος ήταν υποτιμητικό όχι γιατί έχω "κάτι" με όσους γεννήθηκαν πριν το '70 αλλά γιατί υποτιμητικό ήταν και το ύφος του συντάκτη του αρχικού κειμένου απέναντι στις επόμενες από αυτόν γενιές (και ειδικά στις πολύ νεότερες - δλδ τα παιδιά του ή τα παιδιά των φίλων του) και ήθελα να φέρω μία ισορροπία. :antlers:

Όλες οι γενιές (προφανώς αφού υπάρχουμε και γράφουμε εδώ μέσα) κατάφεραν να επιβιώσουν.

Κατάφεραν να επιβιώσουν τα προιστορικά χρόνια, χωρίς φάρμακα, σπίτια, προστασία.

Και δημιουργώντας αυτές τις υπέροχες προιστορικές ζωγραφιές στους τοίχους των σπηλαιών που ζούσαν.

Επιβίωσαν στην αρχαιότητα, με ανθρωποθυσίες των Ίνκας, πολέμους, λοιμούς, πανούκλα κτλ κτλ

Και δημιούργησαν τις αρχαίες τραγωδίες, και τις πρώτες δομές για την πολιτική, την ιατρική, τη φυσική, τις επιστήμες γενικότερα καθώς και τη φιλοσοφία.

Βέβαια πέθαιναν από τις πιο απλές μολύνσεις, με μέσο όρο ηλικίας 35 και διάφορα άλλα ευχάριστα όπως ανισότητες, βαρβαρότητες κτλ κτλ.

Επιβίωσαν στο Μεσαίωνα (they didn't call them the Dark Ages because it was dark) και στην Αναγέννηση και στον Διαφωτισμό.

Επιβίωσαν και προόδευσαν προς μια εποχή πιο πολιτισμένη - ναι πιό πολιτισμένη γιατί έχουμε κάνει τόσα βήματα για τα δικαιώματα του ανθρώπου, για την υγεία, για τον πολιτισμό - και ναι είναι λογικό να απελπιζόμαστε από το που έχουμε καταλήξει το περιβάλλον μας αλλά μην ξεχνάμε ότι τη φάση αυτή της εφηβείας μας πρέπει να την περάσουμε με εξέλιξη όχι με πισωγυρίσματα,

Δεν πιστεύω ότι ήταν πιο ευτυχισμένοι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν ή έζησαν την εποχή της Χούντας, χωρίς την στοιχειώδη ανθρώπινη ελευθερία της έκφρασης. Δεν χρειάζεται να τονίσω ότι η κάθε απλή μόλυνση μπορεί να εξελιχθεί σε γενικότερη μόλυνση ή ακόμα και θάνατο αν δεν αντιμετωπιστεί όπως πρέπει, δεν χρειάζεται να τονίσω ότι είναι απαραίτητες για την ασφάλεις οι ζώνες ασφαλείας και οι αερόσακοι στα αυτοκίνητα, δε χρειάζεται να τονίσω το πόσο επικίνδυνο είναι τα παιδιά να κυκλοφορούν μόνα τους στους δρόμους χωρίς έστω ένα κινητό για να επικοινωνήσουν με κάποιον σε περίπτωση ανάγκης.

Οι παλιές εποχές δεν ήταν καλύτερες, απλά τα 'εγκληματα' δεν έπαιρναν τη δημοσιότητα που παίρνουν τώρα λόγω απουσίας της παγκόσμιας ενημέρωσης, πολλά μάλιστα υπόκειντο και σε μία νοοτροπία "τι θα πει ο κόσμος" και δεν τα μάθαινε κανείς.

Να πω για τα δικαιώματα των γυνηαικών, για την κακομεταχείρηση γυναικών και ανηλίκων μέσα στα ίδια τους τα σπίτια?

Να πω για την απουσία αντιβιοτικών και θανάτους από απλές φλεγμονές?

Η ανθρωπότητα , όσο και αν περνα μία δύσκολη εφηβεία, προχωράει μπροστά

Και εγώ προσωπικά γουστάρω πάρα πολύ που 9 χρονών έπιασα πληκτρολόγιο και είμαι πολύ ευτυχισμένη που ασχολούμαι με αυτό που αγαπώ τόσο πολύ, την πληροφορική.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το να κάθομαι πχ σπίτι και να κεντάω το 1960 και να περιμένω το σύζυγο να έρθει για να φάει το φαγάκι που του μαγείρεψα και το γιο να μου λερώσει το πάτωμα που σφουγγάρισα κάνει την εποχή καλύτερη.

Απεριόριστη δυνατότητα πρόσβασης στην παγκόσμια γνώση, αντιμετώπιση πολύ περισσότερων ασθενειών, γονιδιακές θεραπείες, ταξίδια στο γαλαξία και τεχνολογία που οι γονείς μας δεν έβλεπαν ούτε στα όνειρά τους...

Και μου λέτε ότι ήταν καλύτερα τότε και γράφετε στο AVCLUB τρομαρα σας? Δεν γράφετε σε όποιοδήποτε forum αλλά σε ένα που αφορά την αιχμή της τεχνολογίας.........

Με κάθε φιλική διάθεση.......για σκεφτείτε το λίγο

Εντάξει νομίζω πως το νόημα του κειμένου έχει να κάνει με τη σύγκρουση της εικονικής πραγματικότητας και της αληθινής. Και ναι θεωρώ ότι ένα παιδί θα πρέπει να βγει από το σπίτι και να παίξει με τους φίλους του, παρά να κάτσει σπίτι και να παίζει στο PS2 (άλλωστε εκεί θα παίζω εγώ το pro με τους φίλους μου :BDGBGDB55:).

Α και όσο για την καζούρα κτλ κτλ ......οι περισσότεροι που απευθύνονται σε ψυχοθεραπευτές για παιδικά κτλ τραύματα (και καλά κάνουν δεν είναι κατακριτέο αλλά βοηθητικό!) δεν είναι 15 ετών!

Και το Aids μπορεί να μην είχε ανακαλυφτεί αλλά υποήρχε από τη δεκαετία του 70 και σκότωνε κόσμο.

Όπως και ο καρκίνος. Και καρκίνος του δέρματος λόγω τρύπας του όζοντος.

Αλλά δεν υπήρχαν τρόποι αντιμετώπισης.

Και όσο για τα κακομαθημένα και χαζοχαρούμενα νέα παιδιά, μπορεί να έχω πέσει και εγώ στο λούκι να το έχω πει αυτό αλλά η αλήθεια είναι ότι κάθε γενιά το λέει αυτό για την προηγούμενη γιατί κακά τα ψέμματα είναι πικρό να μεγαλώνεις και θέλεις έστω να παρηγορήσεις τον εαυτό σου λέγοντας ότι η δική σου γενιά και παιδική ηλικία ήταν καλύτερη και πνευματικά ανώτερη.

Αλλά η πρόοδος του ανθρώπινου είδους λέει άλλα.

Όπως λέει ο Καλίλ Γκιπράν τα παιδιά σας δεν είναι δικά σας παιδιά αλλά η επιθυμία της Ζωής για τον εαυτό της κτλ κτλ περισσότερα εδώ

Εντάξει νομίζω πως το νόημα του κειμένου έχει να κάνει με τη σύγκρουση της εικονικής πραγματικότητας και της αληθινής. Και ναι θεωρώ ότι ένα παιδί θα πρέπει να βγει από το σπίτι και να παίξει με τους φίλους του, παρά να κάτσει σπίτι και να παίζει στο PS2 (άλλωστε εκεί θα παίζω εγώ το pro με τους φίλους μου :BDGBGDB55:).

Χαχα κατανοητό αλλά το ένα δεν αποκλείει το άλλο φίλε μου....άλλωστε εγώ τα περισσότερα σημερινά παιδιά τα βλέπω συνέχεια έξω και σε ώρες που όταν ήμουν εγώ παιδί έπρεπε να είμαι για νάνι (αν με πει κανείς γριά θα πέσει σφαλιάρα):P

Απάντηση: Re: Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1970

Όλες οι γενιές (προφανώς αφού υπάρχουμε και γράφουμε εδώ μέσα) κατάφεραν να επιβιώσουν.

Κατάφεραν να επιβιώσουν τα προιστορικά χρόνια, χωρίς φάρμακα, σπίτια, προστασία.

Και δημιουργώντας αυτές τις υπέροχες προιστορικές ζωγραφιές στους τοίχους των σπηλαιών που ζούσαν.

Επιβίωσαν στην αρχαιότητα, με ανθρωποθυσίες των Ίνκας, πολέμους, λοιμούς, πανούκλα κτλ κτλ

Και δημιούργησαν τις αρχαίες τραγωδίες, και τις πρώτες δομές για την πολιτική, την ιατρική, τη φυσική, τις επιστήμες γενικότερα καθώς και τη φιλοσοφία.

Βέβαια πέθαιναν από τις πιο απλές μολύνσεις, με μέσο όρο ηλικίας 35 και διάφορα άλλα ευχάριστα όπως ανισότητες, βαρβαρότητες κτλ κτλ.

Επιβίωσαν στο Μεσαίωνα (they didn't call them the Dark Ages because it was dark) και στην Αναγέννηση και στον Διαφωτισμό.

Επιβίωσαν και προόδευσαν προς μια εποχή πιο πολιτισμένη - ναι πιό πολιτισμένη γιατί έχουμε κάνει τόσα βήματα για τα δικαιώματα του ανθρώπου, για την υγεία, για τον πολιτισμό - και ναι είναι λογικό να απελπιζόμαστε από το που έχουμε καταλήξει το περιβάλλον μας αλλά μην ξεχνάμε ότι τη φάση αυτή της εφηβείας μας πρέπει να την περάσουμε με εξέλιξη όχι με πισωγυρίσματα,

Δεν πιστεύω ότι ήταν πιο ευτυχισμένοι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν ή έζησαν την εποχή της Χούντας, χωρίς την στοιχειώδη ανθρώπινη ελευθερία της έκφρασης. Δεν χρειάζεται να τονίσω ότι η κάθε απλή μόλυνση μπορεί να εξελιχθεί σε γενικότερη μόλυνση ή ακόμα και θάνατο αν δεν αντιμετωπιστεί όπως πρέπει, δεν χρειάζεται να τονίσω ότι είναι απαραίτητες για την ασφάλεις οι ζώνες ασφαλείας και οι αερόσακοι στα αυτοκίνητα, δε χρειάζεται να τονίσω το πόσο επικίνδυνο είναι τα παιδιά να κυκλοφορούν μόνα τους στους δρόμους χωρίς έστω ένα κινητό για να επικοινωνήσουν με κάποιον σε περίπτωση ανάγκης.

Οι παλιές εποχές δεν ήταν καλύτερες, απλά τα 'εγκληματα' δεν έπαιρναν τη δημοσιότητα που παίρνουν τώρα λόγω απουσίας της παγκόσμιας ενημέρωσης, πολλά μάλιστα υπόκειντο και σε μία νοοτροπία "τι θα πει ο κόσμος" και δεν τα μάθαινε κανείς.

Να πω για τα δικαιώματα των γυνηαικών, για την κακομεταχείρηση γυναικών και ανηλίκων μέσα στα ίδια τους τα σπίτια?

Να πω για την απουσία αντιβιοτικών και θανάτους από απλές φλεγμονές?

Η ανθρωπότητα , όσο και αν περνα μία δύσκολη εφηβεία, προχωράει μπροστά

Και εγώ προσωπικά γουστάρω πάρα πολύ που 9 χρονών έπιασα πληκτρολόγιο και είμαι πολύ ευτυχισμένη που ασχολούμαι με αυτό που αγαπώ τόσο πολύ, την πληροφορική.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το να κάθομαι πχ σπίτι και να κεντάω το 1960 και να περιμένω το σύζυγο να έρθει για να φάει το φαγάκι που του μαγείρεψα και το γιο να μου λερώσει το πάτωμα που σφουγγάρισα κάνει την εποχή καλύτερη.

Απεριόριστη δυνατότητα πρόσβασης στην παγκόσμια γνώση, αντιμετώπιση πολύ περισσότερων ασθενειών, γονιδιακές θεραπείες, ταξίδια στο γαλαξία και τεχνολογία που οι γονείς μας δεν έβλεπαν ούτε στα όνειρά τους...

Και μου λέτε ότι ήταν καλύτερα τότε και γράφετε στο AVCLUB τρομαρα σας? Δεν γράφετε σε όποιοδήποτε forum αλλά σε ένα που αφορά την αιχμή της τεχνολογίας.........

Με κάθε φιλική διάθεση.......για σκεφτείτε το λίγο

ΝΑΙ Τατιανα !!

η Ζωη μου ηταν πολυ καλυτερη τοτε ...

τωρα ειναι μονο στρες εξοδα τρεξιμο κουραση και απομονωση ...
:damnyou::damnyou:

ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν συγκρινω την Ζωη μου τοτε με την σημερινη !!

μεχρι και το 92 περναγα πολυ ομορφα !

Και επειδή αναφέρθηκε και το θέμα του καταναλωτισμού.....ο καταναλωτισμός δεν είναι χαρακτηριστικό της γενιάς μας (η τεσπά του 21ου αιώνα)

Από τη στιγμή που ο κάθε φεουδάρχοντας, ο κάθε έμπορος, ο κάθε γαιοκτήμονας κτλ κτλ άρχιζε να συγκεντρώνει πλούτη (και φυσικά γυναίκες και μπόλικους γιούς) η συσώρευση πλούτου και εν συνεχεία υλικών αγαθών ήταν κάτι σύνηθες.

Καταναλώνουμε όχι μόνο γιατί είμαστε ανούσιοι...καταναλώνουμε γιατί πάνω στον περιορισμένο χρόνο που έχουμε πάνω σε αυτή τη γη ψάχνουμε απεγνωσμένα για δραστηριότητες για να κρατηθόυμε σε αυτή τη ζωή.

Και το ψάξιμο για το νόημα σε βιβλία και μουσική και τέχνες είναι μία ατέρμονη πνευματική αναζήτηση.

Αλλά και το Σαββατιάτικο ξεπόρτισμα στο Χόντο (γυναίκα είμαι μη μιλάτε...άντε και στη Στουρνάρη) ή το ταξιδάκι στο Παρίσι και η βόλτα (έστω και απέξω) στον Louis Vuitton στη Champs-Elysees δίνουν κάποιο τόνο

Είναι στη φύση του ανθρωπου άλλωστε ο καταναλωτισμός και η κοινωνικότητα....και δεν είναι κακά χαρακτηριστικά.

Re: Απάντηση: Re: Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1970

ΝΑΙ Τατιανα !!

η Ζωη μου ηταν πολυ καλυτερη τοτε ...

τωρα ειναι μονο στρες εξοδα τρεξιμο κουραση και απομονωση ...
:damnyou::damnyou:

ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν συγκρινω την Ζωη μου τοτε με την σημερινη !!

μεχρι και το 92 περναγα πολυ ομορφα !

Μα είναι λογικό να υπάρχει τρέξιμο στρες κούραση και απόγνωση σε κάποιες στιγμές της ζωής....σε κάθε εποχή.

Κι εγώ δεν περνάω την καλύτερη φάση της ζωής μου....αλλά έχουν υπάρξει καλύτερες και χειρότερες...αλλά να το πω διαφορετικά.......η εξέλιξη ανεξάρτητη από την προσωπική πορεία του καθενός και κάνει τη ζωή καλύτερη άσχετα αν για κάποιους ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος......πίστεψε με το ξέρω καλά

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1970

Μα είναι λογικό να υπάρχει τρέξιμο στρες κούραση και απόγνωση σε κάποιες στιγμές της ζωής....σε κάθε εποχή.

Κι εγώ δεν περνάω την καλύτερη φάση της ζωής μου....αλλά έχουν υπάρξει καλύτερες και χειρότερες...αλλά να το πω διαφορετικά.......η εξέλιξη ανεξάρτητη από την προσωπική πορεία του καθενός και κάνει τη ζωή καλύτερη άσχετα αν για κάποιους ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος......πίστεψε με το ξέρω καλά

για την εξελιξη μιλας ;;;;;;

γιατι το να εχω : πλασμα τι βι + χαιντεφινισιον + αυτοκινητο σουπερ με αεροσακους και αλεξιπτωτα + ποδηλατο με πυρηνικη ενεργεια + ρολοι καθοδηγουμενο απο δορυφορο + PS3 + Σπιτι μαματο + Προβολεα + Παθσιπονα + Αντιβιοτικα + προφυλακτικα + Βιαγκρα .......κτλ , κτλ,

.... δεν νομιζω να ειμαι ταυτοχρονα και ευχαριστημενος απο τη ζωη μου!!

ΕΞΕΛΙΞΗ αγαπητη Τατιανα σημαινει ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!!

Να αγαπαμε ο ενας τον αλλον !!...τουλαχιστον τους δικους μας ανθρωπους !!
και οχι να ζουμε σε υπεπολυτελες + χαι Οαου Σπιτι και να κερατωνουμε πχ, την Γυναικα μας η να αδιαφορουμε για τα Παιδια μας διοτι εχουμε ΚΑΡΙΕΡΑ .....
αν η ΕΞΕΛΙΞΗ μας κανει καλυτερους ανθρωπους ΤΟΤΕ ... ΟΝΤΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΗ !!!

Αλλα κοιτα διπλα σου γυρω ..... τι ανθρωποι κυκλοφορουν !!!

Ψυχακιδες Ανωμαλοι ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ Μεθυσοι Φιλονικεις Φιλαργυροι ΨΕΥΤΕΣ Ανεντιμοι Κλεφτες Φιλοδοξοι Δολοπλοκοι ΑΦΙΛΟΤΙΜΟΙ Ασχετοι Ανευθυνοι και Επιθετικοι τυποι που ειναι ανα πασα στιγμη ετοιμοι για καυγα .....

εγω αυτους τους Ανθρωπους βλεπω καθε μερα στην Εποχη της Εξελιξης ..........