Σωστά, αλλά να ρωτήσω κάτι. Εσύ στα δικά σου παιδιά εφαρμόζερις άλλο πρόγραμμα διαπαιδαγώγησης; Η δική σου γυναίκα δεν είναι υστερική; Δώσε κάποια συμβουλή εσύ διαφορετικέ πατέρα και σε μας τους πηγμένους...
Σ'αυτό που με ρωτάτε μόνο υποθετικά μπορώ να απαντήσω, γιατί δεν έχω παιδιά και δεν είμαι παντρεμένος. Ξέρω όμως πώς με μεγάλωσε και με διαπαιδαγώγησε ο πατέρας μου και η μητέρα μου.
Επίσης ξέρω πως είστε πολύτεκνος οπότε σαν πατέρας το μεγάλωμα των παιδιών σας θα είναι δύσκολη υπόθεση.
Θα έπρεπε όμως να διαβάσετε άλλη μία φορά τι γράφω.
Η υστερία είναι στοιχείο του χαρακτήρα και οι συνθήκες είναι τέτοιες που μερικές φορές ενισχύεται αυτό το χαρακτηριστικό. Έτσι η μητέρα όταν δεν ακούει για περιπτώσεις σαν του Άλεξ για παράδειγμα είναι πιθανό να μην ανησυχεί πολύ για το παιδί της. Αν όμως καθημερινά "ενημερώνεται" για τέτοιες περιπτώσεις την πιάνει μια υστερία, πώς να το κάνουμε. Λες και παλιότερα δε συνέβαιναν τέτοια δυσσάρεστα περιστατικά...
Από την άλλη οι σημερινοί γονείς είναι περισσότερο υπερπροστατευτικοί:
Νίιιιιιικοοοοοο, το παιδίιιιιιιιι. Μή λερωθείς. Μη τρέχεις, θα πέσεις.Μη καταπίνεις γρήγορα, θα πνιγείς. Μη το ένα, μη το άλλο.... Δεν είναι κατάσταση αυτή.Αυτά για τις υστερίες και τις υπερβολές.
Λέω πως αρκετοί γονείς σήμερα δεν ελέγχουν το παιδί τους. Δεν είπα να είναι πάνω από το κεφάλι του όλη την ώρα, αλλά αν δουν κάτι περίεργο δεν θα πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον και να ελέγξουν τι συμβαίνει(μιλάμε για 8 με 12 χρονών παιδιά);
Όσο για τα παιχνίδια και τις χάρες και τα όσα ζητά το παιδί, εγώ ξέρω πως ο γονιός πρέπει να μπορεί να πει Ο-ΧΙ. Και το παιδί να μάθει πως το όχι είναι πιθανή απάντηση και οριστική απόφαση....
Αν τώρα οι γονείς είναι υπό τις διαταγές του μπόμπιρα, ας πρόσεχαν.
Αν πάλι του κάνουν όλα τα χατίρια για να μην τους πρήζει ακόμα χειρότερα.
Άλλοι πάλι έμαθαν στο μωρό να μη ζητάει πιπίλα :worshippy: γιατί απλά ποτέ δεν του έδωσαν μία

.
Όσο για τα φροντιστήρια και τα χίλια δύο βάρη που φορτώνουν οι γονείς στα παιδιά, ποιος φταίει; Μία ξένη γλώσσα δε φτάνει; Άμα θέλουν ας πάνε να μάθουν δεύτερη και τρίτη όταν πάνε στο πανεπιστήμιο ή όποια περίοδο το θελήσουν. Όσο για μπαλέτα, κολυμβητήρια, πιάνα και κλασική κιθάρα τις περισσότερες φορές είναι ιδέα του γονέα, γι'αυτό και το τέκνο αν δε του αρέσει το πιάνο και η κλασική, όταν μεγαλώσει θα παρατήσει την κλασική κιθάρα και το πιάνο και θα μάθει κάτι που του αρέσει, αν του αρέσει στην τελική και κάποιο....
Σε άλλες χώρες τι γίνεται; Δηλαδή οι Έλληνες γονείς είναι καλύτεροι επειδή πιέζουν το παιδί τους να μάθει πράγματα που ούτε αναγκαία είναι, ούτε αρέσουν στο πιτσιρίκι
(Τύπος AXON, τύπος άραξον δλδ;;;;;:rifle::slapface

.
Άλλο να το στείλεις να μάθει δεύτερη ξένη γλώσσα κτλ κτλ, επειδή το θέλει και άλλο να το επιβάλλεις. Αμάν μ'αυτές τις ανασφάλειες...
Πιστέυω πως θα συμφωνήσετε στα περισσότερα, ε φανταστικέ διαχειριστά

;;;
Υ.Γ. Συγχαρητήρια, έστω και καθηστερημένα, για την παρουσία σας στο χοντρούλη.