"Aφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1985" (!)

εγώ είχα brand ή brant και βίντεο thomson (καλά το γράφω?)

ο παππούς είχε πάρει urania.... :grinning-smiley-043

Αυτοσχεδιοι χαρταετοι

Πεταγαμε χαρταετους 2 μηνες πριν και 2 μηνες μετα την Καθαρη Δευτερα
τοσο πολυ που οι μουρες μας επερναν ενα χρωμα ηλιοκαμενο και τα χερια μας καιγονταν απο τους σπαγκους

Το παιχνιδι μας σε ακτινα δρασης 2-3 χιλιομετρα μακρια απο το σπιτι μας ( ποδηλατα μπαλες κυνηγητο ) χωρις φοβους και αναστολες απο μικρα παιδακια

Ανεβαιναμε στα βουνα του Ιλιου ( Νεα Λιοσα ) και των Ανω Λιοσιων
και περπατουσαμε απο ακρη σε ακρη μεχρι να χαλασουν τα παπουτσια μας

Τα καλοκαιρινα βραδυα το παιζαμε εγκληματιες και παρεες παρεες κλεβαμε
φρουτα απο τις ξενες αυλες ( Τοτε αφθονουσαν η αυλες και οι κηποι )

ΚΑΝΑΜΕ ΣΚΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΥΛΙΝΗ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑΧΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΨΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΤΕΓΝΩΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑ ΕΞΩ ΟΠΟΥ ΤΑΧΑ ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΑΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΠΕΤΣΙΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕ. ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΒΡΑΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ.

Nεαρός γείτονας φοιτητής σχολίασε τό thread λέγοντας: Νά ζήσουμε νά σάς θυμόμαστε..:flipout::flipout:

Τωρα θα πω κι εγω οτι η πρωτη τηλεοραση που μπηκε στο σπιτι μας ηταν επισης urania

...όποιοι δεν είχαν urania, ασφαλώς είχαν Westing House ( όπως εγώ), την είχα από το 1969, έως το 1981.

Απίστευτο, στα χρόνια του HD υπάρχει ακόμη, μπράβο τους.

Μπραβο ρε μαγκες.Καιρο ειχε να με αγγιξει ετσι ενα νημα.Μετα τη εντονη αναδρομη σε κεινα τα χρονια, με κανει να σκεφτομαι πως οταν σε 25 χρονια-ναμαστε καλα-θα βλεπουμε τα παιδια μας να μεγαλωνουν τα δικα τους ισως αναπολησουμε το σημερα(μακαρι Παναγια μου να βγω ψευτης).

Ξέρει κανείς τί ήταν το ξυλίκη;
Έτσι και σου καθόντουσαν τα νούμερα και είχες ρέντα στο κτύπημα της ρακέτας...
έπρεπε να πάρεις λεωφορείο για να γυρίσεις σπίτι σου.

Υ.Γ. Για όσους καταλαβαίνουν.
Οι υπόλοιποι... αφήστε το.

Ξέρει κανείς τί ήταν το ξυλίκη;
Έτσι και σου καθόντουσαν τα νούμερα και είχες ρέντα στο κτύπημα της ρακέτας...
έπρεπε να πάρεις λεωφορείο για να γυρίσεις σπίτι σου.

Υ.Γ. Για όσους καταλαβαίνουν.
Οι υπόλοιποι... αφήστε το.
Aν ξερουμε λεει.......οι καυμενοι οι πατεραδες μας καθε μερα με ενα τσεκουρι στο χερι να μας φτιαξουνε καινουριο γιατι το προηγουμενο ειχε προσγειωθει σε καποια σκεπη!!!!!!!

Με το τιποτα καποτε καναμε παιχνιδι....Τωρα τα ΣΚΑΣΜΕΝΑ (2 εχω) εχουνε τα παντα και παλι δεν ειναι ευχαριστημενα.

Αλλα χρονια παιδια!!!!

Εχω την αισθηση(με βαση τα περισσοτερα απο οσα διαβασα) πως το thread πρεπει να αλλαξει τιτλο και απο : "Αφιερωμενο σε οσους γεννηθηκαν πριν το 1985" να γινει:"Αφιερωμενο σε οσους γεννηθηκαν πριν το 1965" :smile:

Το έδεσμα της αλάνας ήταν....ψωμί με λάδι και ζάχαρη......

Όλοι είχαμε κόκκους ζάχαρης στα μάγουλα........

Απάντηση: Re: "Aφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1985" (!)

Εχω την αισθηση(με βαση τα περισσοτερα απο οσα διαβασα) πως το thread πρεπει να αλλαξει τιτλο και απο : "Αφιερωμενο σε οσους γεννηθηκαν πριν το 1985" να γινει:"Αφιερωμενο σε οσους γεννηθηκαν πριν το 1965" :smile:

Μάλλον γιατι εγώ που είμαι του '78 και πολλα απο αυτα μου φαινονται αρκετα μακρυνα....

Ψωμι με τοματοπελτε <<ομοσπονδιας>> χεχεχε το ξεχασατε???

+1000 ... και σκορδο βαζαμε εμεις πανω στον πελτε.

Επισης θυμαμαι οτι στο σχολειο το αγαπημενο εδεσμα ηταν μακροστενο ψωμακι που το ανοιγαμε και βαζαμε μια σοκολατιτσα μεσα.. αυτο το θυμαται κανεις?
Κατι σε προγονο του κρουασαν σοκολατας μου κανει...

Last edited:
Θυμάμαι το στενό στο πατρικό μου στο Περιστέρι με 3-4 αυτοκίνητα,αυτοσχέδια τέρματα απο μαρμαράκια πέτρες,πανωφόρια, και μπάλα μέχρι να μας πέσει σε ταράτσα,αυλή,μπαλκόνι.
Το βράδυ που μαζευόμασταν στα σπίτια μπάνιο και ιώδιο στα γόνατα και τους αγκώνες.
Περασμένα μεγαλεία.......