Άφιξη πτήσης Audia FL One!

Re: Απάντηση: Άφιξη πτήσης Audia FL One!

Πωλούνται άφθονα εξαιρετικής ποιότητας σχεδόν αμεταχείριστα αλλά μεταχειρισμένα.

Θα βρείς στο διαδίκτυο σε χώμα τιμές,πωλούνται κι απο τους εδώ αντιπρόσωπους,προερχόμενα απο ανταλλαγές.Προσανατολίσου σ' αυτή την κατεύθυνση,θα τα πάρεις σαν καινούργια στο 1/3-1/5(και κατέβαινε...) της αρχικής τους τιμής.

Αν είναι να χώσεις πολλά καλό είναι να τα ακούσεις πρώτα...
Από ότι θυμάμαι ο AF3 αντιπαθούσε τα ασημένια.

Ακόμα καλώδια ψάχνω...
Δυστυχώς "στέγνωσα" πάλι και κοιτάζω τα φθηνά. Τα ριβιουζ τους όμως δεν με ικανοποιούν.
Άν είναι να παίξω με κάτι χειρότερο από τα RCA που έχω, μένω και μ' αυτά.

εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τα Nordost Blue Heaven

Σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις...
Μόλις τώρα τις είδα, κάπως αργά δηλαδή αφού προ ολίγου έκανα τράμπα το ένα από τα δυο ζευγη rca που έχω, με το αντίστοιχο xlr (http://www.harmonictech.com/products/interconnects/precision-link.html)

Φθηνά τη γλίτωσα (τσάμπα...για την ακρίβεια)

Πάω να το συνδέσω...

υγ. Σίφη ό,τι θυμάσαι χαίρεσαι μάναμ' ! :D Άρχισες και τις μοντιφιές σ' αυτιά; Ενδιαφέρον! :flipout:

Μπορώ να συνδέσω και τα δυο καλώδια (rca & xlr) στο dac και να ακούσω Α/Β ή θα ανατιναχθεί ο κινέζος; :violent-smiley-011:
Στον ενισχυτή τα xlr παίζουν στο line 5 αν δεν κάνω λάθος...

Δεν ξέρω αν κινδύνεψε κάτι αλλά έκανα Α/Β.
Το xlr παίζει χάλια...
Άψυχο, στεγνό τελείως και στάθμη χαμηλότερη από το rca. :confused:
wtf; Στρώνει τίποτα, έκανα κάτι λάθος...ή "άνθρακες ο θησαυρός"; :bigcry:

πολυ κουλο αυτο,πως τα καταφερες?

παιχνιδάκι...
έβαλα τα καλώδια στο ντακ, μετά στον ενισχυτή, άναψα το ντακ, άναψα τον ενισχυτή, έβαλα κάτι να παίζει, μου 'πεσαν τ' αυτιά, έβαλα rca.

μηπως ειχες τιποτα ταυτοχρονες συνδεσεις?
εγω για παραδειγμα ειχα συνδεσει το DVD player που εχω ταυτοχρονα,ψηφιακα με το ντακ και αναλογικα με τον ενισχυτη και ειχε χαθει η μπαλα!

Μόνο το οπτικό από το AppleTV έχει πάνω.
Παράλληλα συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή είναι τα rca & τα xlr.
Και με τα xlr μόνα τους, τα ίδια θκατά έπαιζε πάντως.

Πάει για Χαρδαβέλλα το dac...

:furious3:

Last edited:
Re: Απάντηση: Άφιξη πτήσης Audia FL One!

Μόνο το οπτικό από το AppleTV έχει πάνω.
Παράλληλα συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή είναι τα rca & τα xlr.
Και με τα xlr μόνα τους, τα ίδια θκατά έπαιζε πάντως.

Πάει για Χαρδαβέλλα το dac...

:furious3:

τότε άκου μόνο από τα rca......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Άφιξη πτήσης Audia FL One!

τότε άκου μόνο από τα rca......

Ναι, το σφάξαμε για να περάσουμε ένα ευχάριστο απόγευμα!

Δεν δοκιμάζεις ρε φίλε κανένα rca στο δικό σου, να δούμε αν συμβαίνει μόνο σ' εμένα αυτό το κατάκουλο;

Κάπου ύπάρχει κάποιο λάθος.
Το λυκόπουλο παίζει καλύτερα Balanced γιατί έτσι είναι σχεδιασμένο.
Το ίδιο και ο Audia.

Καλό μήνα σε όλους... -bye-

Όντως κάτι πρέπει να τρέχει γιατί λογική εξήγηση δεν μπορώ να βρω.
Ο καθένας βέβαια από εσάς τους εμπειρότερους, θα έχει γράψει φαντάζομαι μια μικρή ή μεγάλη βίβλο "παραδόξων του hifi",
οπότε ίσως ήρθε ο καιρός να ξεκινήσω και τη δική μου.

Τα νεότερα είναι τα εξής...
Ξύπνησα στις 3am και αφού τσέκαρα τις συνδέσεις, άλλαξα πρίζες, πειραματίστηκα με το πάνελ του ενισχυτή... διάλεξα 3 άλμπουμ για ακρόαση.
Στο πάνελ βρήκα ρυθμίσεις gain. Για να έρθουν balanced & unbalanced στην ίδια στάθμη, έβαλα το line 1 (rca) στο 0 και το line 5 (xlr) στο +6 (!).
Έπαιξα τα άλμπουμ αλλάζοντας εισόδους 284 φορές χωρίς όμως να ακούσω κάποια αξιόλογη διαφορά.
Τουλάχιστον μου έφυγε η αρχική εντύπωση της "μουντάδας" η οποία οφειλόταν αφενός στην (απίστευτη) διαφορά έντασης των δυο συνδέσεων,
και αφετέρου στο χαρακτήρα των Fontaine τα οποία όσο τους δίνεις...σου δίνουν.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού λοιπόν...
Μπορεί να έκανα την πλάτη του dac σουρωτήρι για το τίποτα και να ξαλάφρωσα από τα (λίγα έτσι κι αλλιώς) χρήματα που είχα,
έμαθα όμως με την ευκαιρία το μενού του Audia, και πήρα κι ένα καλό μάθημα (κάθε upgrade δεν είναι απαραιτήτως για καλό :trytofly:).

Αυτά με το χούι...

Προτείνω να μείνουμε στα ευχάριστα, επιτυχημένα, και ον-τόπικ, με τον πολυαγαπημένο μου AF1 ο οποίος εξακολουθεί να παίρνει λεμόνια
και να βγάζει τρισεύγευστο...λιμοντσέλο!

(Για οτιδήποτε σχετικό με το dac, δεχόμεθα και pm...)

Last edited:
Αν κατάλαβα καλά είχες rca και xlr ταυτόχρονα συδεδεμένα στο dac;
Δοκίμασες μόνα τους τα xlr;

δοκιμασε να παρεις το επομενο χαρμονικ στην σειρα της στα ιντερκονεκτ...αλλο πραγμα...αυτο που βρηκες δεν κολαει στον οντια....και στο ηχειο σου

Αν κατάλαβα καλά είχες rca και xlr ταυτόχρονα συδεδεμένα στο dac;
Δοκίμασες μόνα τους τα xlr;

Αρχικά ναι... δοκίμασα μόνα τους τα xlr και η στάθμη ήταν το ίδιο "ψόφια".
Αυτό με ώθησε να βάλω και τα rca για άμεση σύγκριση.

δοκιμασε να παρεις το επομενο χαρμονικ στην σειρα της στα ιντερκονεκτ...αλλο πραγμα...αυτο που βρηκες δεν κολαει στον οντια....και στο ηχειο σου

Είναι μια σκέψη (το τρουθλινκ) που στριφογύριζε στο μυαλό μου, και εντάθηκε ακόμα περισσότερο από χθες, ως "εξιλέωση" για τις δυο τρύπες στο σασί (=μια τρύπα στο νερό).
Αν "κάτσει" σε τράμπα θα το κάνω, διαφορετικά μάλλον όχι...

Ψάξε να βρείς ένα ίδιο που έχει XLR για σύγκριση γιατί κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

φίλε wahrheit242 κατ'αρχήν καλορίζικο το νέο σου απόκτημα! να είσαι υγειής και να χαίρεσαι πάντα καλά ακούσματα !

μια παρένθεση (ίσως όχι και τόσο) off-topic..

παρατηρώντας τις φωτογραφίες που ανέβασες θέλω να σε ρωτήσω σε τί απόσταση από τα ηχεία σου βρίσκονται τα σώματα (καλοριφέρ) που βλέπω ? φαντάζομαι πως τα έχεις ανοιχτά (εννοώ τα δύο αυτά, όταν δουλεύεις τη θέρμανση)..