Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφ

Αιμίλιε κατά τη γνώμη μου ο καθένας μας έχει μια ξεχωριστή, μοναδική ιδεολογία και απλά στις εκλογές συντάσσεται και ενισχύει το κόμμα που την πλησιάζει με τον καλύτερο τρόπο.

Το γεγονός ότι η δική μου ιδεολογία πλησιάζει καμιά δεκαριά κόμματα της αριστεράς, αυτόματα δημιουργεί την ανάγκη νέων συνθηκών για την εξεύρεση του ενός που θα ενισχύσω... Εδώ και χρόνια λοιπόν είχα τέσσερις επιλογές (τουλάχιστον απ' όσα μπορώ να γνωρίζω).

1) ΚΚΕ, 2) Συνασπισμό 3) Οικολόγους 4) Άλλα αριστερά κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές...

- Η πρώτη επιλογή για τους λόγους που προανέφερα (και μάλλον συμφωνείς) αποκλείστηκε... ενώ δεν σταματά να μας θυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι πρόκειται για μια καλοστημένη εταιρεία και τίποτε παραπάνω...
- Η δεύτερη συστηματικά ενισχύει με μέλη της το καπιταλιστικό καθεστώς, δεν έχει σαφές ιδεολογικό υπόβαθρο και πρόσφατα κατέληξε ότι για να ενισχυθεί πρέπει να προβληθεί μέσω ενός ηγέτη νέου και ομορφονιού, που δεν έχει δουλέψει στη ζωή του (παρά μόνο στον μπαμπά του)...
- Η τρίτη εγκαίρως διαπιστώθηκε ότι δημιουργήθηκε (ή καταλήφθηκε) από στοιχεία που μόνο την οικολογία δεν έχουν σκοπό να εξυπηρετήσουν... στα εθνικά θέματα έχουν απόψεις τις οποίες οι ήρωες αυτού του τόπου έχυσαν το αίμα τους για να τις αποτρέψουν...
- Η τέταρτη επιλογή αυτοακυρώνεται... θα ένοιωθα γραφικός να ψηφίσω κάποιον που δεν πιστεύει στη διαδικασία που συμμετέχει...

Όσο για την παύση των εκλογών που αναφέρεις (αν και κατά κανόνα αυτό συμβαίνει) δεν θυμάμαι να υποστήριξα κάτι τέτοιο ως αποτρεπτικό για μια λαϊκή εξέγερση...

Για τους χορούς και τα τραγούδια δεν ξέρω... το βρίσκω απίθανο... Όμως αυτό που γνωρίζω είναι ότι το καθεστώς που ζούμε έχει όλα τα εργαλεία και τους τρόπους να μας "κοιμίσει", να σπεκουλάρει, να προβοκάρει και αν χρειαστεί να καταστέλλει όποια προσπάθεια αντίδρασης ή επαναστάσης...

Για μένα ο μόνος τρόπος είναι να τους ακυρώσουμε το δικαίωμα να παραμένουν στην εξουσία... όλων τους... Με την καθολική αποχή από οποιεσδήποτε εκλογές!
Αν ακόμα και με αυτό το τρόπο, δεν αναδειχτούν τα κατάλληλα πρόσωπα που θα επανιδρύσουν την δημοκρατία, την ισονομία, την δικαιοσύνη σε αυτό το τόπο τότε τι να πώ...
Προσχωρώ στους ωχαδερφιστές...
Να νομιμοποιήσω πάντως τις ανομίες τους με την ψήφο μου (άμεσα ή έμμεσα)δεν πρόκειται...
Ποτέ...

Καταρχάς δεν πήγαινε σε εσένα το σχόλιο περι "επανάστασης, κλπ", μέχρι το "Γιατί ρε Νίκο?" είχα κατα νου...

Αλλά εγω νομίζω και είμαι της άποψης, αφου πέρασα και τα τέσσερα βήματα που προανέφερες, ότι το μυστικό είναι στα μικρά κόμματα της Αριστεράς και μάλιστα έχω βρεί 1 διαμάντι.....

Και όταν καταλήγεις ότι δεν θα νομιμοποιήσω τις ανομίες τους με την ψήφο μου, δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν τους νομιμοποιείς αφού αν ΔΕΝ ψηφίσεις, έχουν φτιάξει έτσι το "κόλπο" που τους νομιμοποιείς....?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφ

Καταρχάς δεν πήγαινε σε εσένα το σχόλιο περι "επανάστασης, κλπ", μέχρι το "Γιατί ρε Νίκο?" είχα κατα νου...

ΟΚ δεν το έπιασα!

Αλλά εγω νομίζω και είμαι της άποψης, αφου πέρασα και τα τέσσερα βήματα που προανέφερες, ότι το μυστικό είναι στα μικρά κόμματα της Αριστεράς και μάλιστα έχω βρεί 1 διαμάντι.....

Για στείλε pm να ψαχτούμε ξανά...

Και όταν καταλήγεις ότι δεν θα νομιμοποιήσω τις ανομίες τους με την ψήφο μου, δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν τους νομιμοποιείς αφού αν ΔΕΝ ψηφίσεις, έχουν φτιάξει έτσι το "κόλπο" που τους νομιμοποιείς....?

Ενώ αν ψηφίσω κάτι άλλο και ξαναβγούν συγκεντρώνοντας και οι δύο μαζί πάνω από 60% και θα τους κάνω τη μούρη κρέας... Έχεις μετρήσει Αιμίλιε πόσοι είναι αυτοί που τους ψηφίζουν ότι και να γίνει? Ακόμα και αν πουλήσουν την Θράκη στους τούρκους, τη Θεσσαλονίκη στους σκοπιανούς?
Με αυτό το τρόπο δεν τους νομιμοποιώ???

Η σκέψη μου είναι απλή... Είναι πιο εύκολο να μην ψηφίσουμε το 50-60 % των πολιτών και να διασπαστούν/καταρρεύσουν μη έχοντας πλέον απήχηση στο λαό... παρά να κυβερνήσει τρίτο κόμμα (που δεν υπάρχει... αλλά λέμε τώρα... σε περίπτωση που υπήρχε...)

Επαναλαμβάνω:
Τόσα χρόνια νομιμοποιούνται από την ψήφο σας! που οι εκλογικοί νόμοι την αφαιρούν από εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και την δίνουν σε αυτούς...
Είναι δεδομένο που δεν αμφισβητήται, ότι και αν πούμε ότι και αν κάνουμε...

Εδώ λοιπόν πρέπει να ρωτήσω το αυτονόητο (για μένα), ώστε να καταλάβω τη λογική σου:

Κάθε 4ετία, 2-4 εκατομμύρια Έλληνες (ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός ελληναράδες) ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτό μεταφράζεται επί του συνόλου όσων ψήφισαν σε κάτι σαν 40 και 39 %, που πολλές φορές οδηγεί και στην περίφημη αυτοδυναμία.

Τι θα συμβεί αν αύριο εμφανιστούν οι υπόλοιποι 6-7 εκατομμύρια Έλληνες, που δεν ψηφίζουν είτε επειδή δε μπορούν, είτε επειδή βαριούνται, είτε επειδή ιδεολογικά δεν το πιστεύουν; Το 40 και το 39% θα μεταμορφωθεί ξαφνικά σε 15 και 20%.... ενώ αντίστοιχα ποσοστά θα έχουν και άλλα κόμματα, τα οποία θα ξεμυτίσουν από την αφάνεια. Αυτό στα μάτια μου όχι απλά με επανάσταση δε μοιάζει, αλλά με κάτι που μετά τη μεταπολίτευση δεν θα έχουμε ξαναδεί. O κάθε Παπανδρέου, από απόλυτος άρχων θα μεταμορφωθεί σε έναν απλό βουλευτή ανάμεσα στους 300... που θα έχει απλά δικαίωμα ψήφου για κάθε νόμο, δεν θα κυβερνάει σαν δικτάτορας.

Αν κάτσουν στα σπίτια τους αυτοί οι 7 εκατομμύρια τι θα γίνει? Νέα Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με ΣΑΦΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ, αφού θα συγκεντρώνει ίσως και 60% των κομματόσκυλων που έτρεξαν να τους ψηφίσουν για καλό και για κακό, μη χάσουν τα κοννέ τους....

Last edited:

Ενώ αν ψηφίσω κάτι άλλο και ξαναβγούν συγκεντρώνοντας και οι δύο μαζί πάνω από 60% και θα τους κάνω τη μούρη κρέας... Έχεις μετρήσει Αιμίλιε πόσοι είναι αυτοί που τους ψηφίζουν ότι και να γίνει? Ακόμα και αν πουλήσουν την Θράκη στους τούρκους, τη Θεσσαλονίκη στους σκοπιανούς?
Με αυτό το τρόπο δεν τους νομιμοποιώ???

Η σκέψη μου είναι απλή... Είναι πιο εύκολο να μην ψηφίσουμε το 50-60 % των πολιτών και να διασπαστούν/καταρρεύσουν μη έχοντας πλέον απήχηση στο λαό... παρά να κυβερνήσει τρίτο κόμμα (που δεν υπάρχει... αλλά λέμε τώρα... σε περίπτωση που υπήρχε...)

Επαναλαμβάνω:
Τόσα χρόνια νομιμοποιούνται από την ψήφο σας! που οι εκλογικοί νόμοι την αφαιρούν από εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και την δίνουν σε αυτούς...
Είναι δεδομένο που δεν αμφισβητήται, ότι και αν πούμε ότι και αν κάνουμε...

Mα αυτό λέμε, ότι αν δεν συσπειρωθεί το 50-60% και να ψηφίσει, που αυτην την στιγμή δεν ψηφίζει, έτσι και αλλιώς θα βγαίνουν αιωνίως οι δυό τους...απο το υπόλοιπο 40%...
Δεν νομίζω δηλαδή οτι θα πτοηθούν απο την χαμηλή απήχηση....εφόσον μπορούν και βγαίνουν...

Οπότε συμπερασματικά απο ότι υποστηρίζεις, θέλεις να πεις ότι ο Έλληνας είναι πιο εύκολο να απορρίψει κάποιον, απο το να υποστηρίξει κάποιον...

κλασσική νοοτροπία του Έλληνα: "γιατί εμένα?"

Ο Έλληνας έχει μόνο δικαιώματα, δεν έχει ούτε υποχρεώσεις ούτε ευθύνη για τα κοινά...

Όπως στο στρατό τα βύσματα "χώνανε" αυτούς που δεν είχανε γνωστό έτσι και εδώ...

"δε θα πάω"..."και τι έγινε"???

Ναι βρε Στέργιε, αλλά ας είναι πρώτα το κράτος εντάξει στις υποχρεώσεις του για να είναι και οι πολίτες εντάξει.
Όταν ακούς έναν υπουργό/πρωθυπουργό να λέει "Δέν θα μπούν νέοι φόροι - Δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις " τον πιστέυει κανείς;
Όταν σου ρίχνει πρόστιμα για καθυστέρηση πληρωμής φόρων ενώ το ίδιο καθυστερεί τρελλά τις επιστροφές οι οποίες βέβαια δεν έχουν επιβάρυνση;
Είναι αυτό το τίμιο κράτος που έχει τα μούτρα να αποκαλεί τους πολίτες του διεφθαρμένους;:afro:

Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Ναι βρε Στέργιε, αλλά ας είναι πρώτα το κράτος εντάξει στις υποχρεώσεις του για να είναι και οι πολίτες εντάξει.
Όταν ακούς έναν υπουργό/πρωθυπουργό να λέει "Δέν θα μπούν νέοι φόροι - Δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις " τον πιστέυει κανείς;
Όταν σου ρίχνει πρόστιμα για καθυστέρηση πληρωμής φόρων ενώ το ίδιο καθυστερεί τρελλά τις επιστροφές οι οποίες βέβαια δεν έχουν επιβάρυνση;
Είναι αυτό το τίμιο κράτος που έχει τα μούτρα να αποκαλεί τους πολίτες του διεφθαρμένους;:afro:

Και ποιά η αντίδραση για τον κάθε Πάγκαλο? Του λες "Θοδωράκο, έχω τον τρόπο να σε κάνω να μην ξαναδείς τη Βουλή ούτε με κυάλι, αλλά επειδή μου την έσπασες, θα κάτσω σπίτι μου ώστε να ξαναβγείς Κυβέρνηση"...

2007: Εγγεγραμμένοι: 9.921.343
Νέα Δημοκρατία [41,83%] 2.995.321 ψήφοι
ΠΑΣΟΚ [38,10%] 2.727.702 ψήφοι

Δλδ 5.723.023 "Ελληναράδες" που σημαίνει ποσοστό 57,7% του συνόλου, δλδ όσων είχαν το δικαίωμα ψήφου... Η αποχή ήταν 25%...

2009: Εγγεγραμμένοι: 9,933,385
ΠΑΣΟΚ [43,92%] 3.012.373 ψήφοι
Νέα Δημοκρατία [33,48%] 2.295.967 ψήφοι

Δλδ 5.308.340 "Ελληναράδες" που σημαίνει ποσοστό 53,4% του συνόλου, δλδ όσων είχαν το δικαίωμα ψήφου... Η αποχή ήταν 29%...

4% μεγαλύτερη αποχή, 4% μικρότερο το ποσοστό των εγγεγραμμένων που ψήφισαν τα δύο μεγάλα κόμματα...

Ναι! πιστεύω ότι πολύ πιο εύκολα ο Έλληνας δεν θα πάει να ψηφίσει, παρά θα υποστηρίξει κάτι που δεν πιστεύει... Πιο εύκολα θα καταδικάσει το υπάρχων πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, παρά θα αφήσει τον αντίπαλο να χαίρεται...

Τα τελευταία χρόνια όπου και αν βρεθώ, είτε σε επαγγελματικό είτε οικογενειακό, είτε φιλικό χώρο βρίσκω κάποιον που πιστεύει ακριβώς τα ίδια...
"Να μην ψηφίζουμε... Δεν έχει νόημα... Μόνο έτσι θα αναγκαστούν να ξεκουμπιστούν..." Αυτό λέει η συντριπτική πλειοψηφία όσων απέχουν... Και ας μας παρουσιάζουν σαν βαριεστημένους που δεν συμμετέχουν...

Στο κάτω κάτω η λύση να ψηφίσετε ένα άλλο, μικρό, κόμμα έχει χιλιοειπωθεί και αποτύχει αρκετές πλέον φορές... Και η κατάληξη ήταν να χάσουμε τη πατρίδα μας!
Γιατί να μην δοκιμαστεί και αυτή η μορφή εξέγερσης? Δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά...
Πραγματικά πιστεύετε ότι θα μπορέσει να σταθεί κυβέρνηση στην Ελλάδα με αποχή πχ. 60%? Ότι θα μετρήσουν τα ποσοστά τους σύμφωνα με αυτούς που ψήφισαν και θα πούν "είμαστε πρώτο κόμμα, έχουμε 40+%, αποκτήσαμε αυτοδυναμία και πάμε να ορκιστούμε"? Για να κυβερνήσουν ποιόν? Το κομματόσκυλο?
Ποιος νόμος θα εφαρμοστεί όταν ο Λαός πλέον θα γνωρίζει ότι είναι συσπειρωμένος και δυνατός? Ποιος θα τους πληρώσει φόρους όταν γνωρίζει πως η κυβέρνηση δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένη?

Αυτήν την επανάσταση μπορούν να νοιώσουν... Μόνο έτσι καταλαβαίνουν αυτοί!

2007: Εγγεγραμμένοι: 9.921.343
Νέα Δημοκρατία [41,83%] 2.995.321 ψήφοι
ΠΑΣΟΚ [38,10%] 2.727.702 ψήφοι

Δλδ 5.723.023 "Ελληναράδες" που σημαίνει ποσοστό 57,7% του συνόλου, δλδ όσων είχαν το δικαίωμα ψήφου... Η αποχή ήταν 25%...

2009: Εγγεγραμμένοι: 9,933,385
ΠΑΣΟΚ [43,92%] 3.012.373 ψήφοι
Νέα Δημοκρατία [33,48%] 2.295.967 ψήφοι

Δλδ 5.308.340 "Ελληναράδες" που σημαίνει ποσοστό 53,4% του συνόλου, δλδ όσων είχαν το δικαίωμα ψήφου... Η αποχή ήταν 29%...

4% μεγαλύτερη αποχή, 4% μικρότερο το ποσοστό των εγγεγραμμένων που ψήφισαν τα δύο μεγάλα κόμματα...

Ναι! πιστεύω ότι πολύ πιο εύκολα ο Έλληνας δεν θα πάει να ψηφίσει, παρά θα υποστηρίξει κάτι που δεν πιστεύει... Πιο εύκολα θα καταδικάσει το υπάρχων πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, παρά θα αφήσει τον αντίπαλο να χαίρεται...

Τα τελευταία χρόνια όπου και αν βρεθώ, είτε σε επαγγελματικό είτε οικογενειακό, είτε φιλικό χώρο βρίσκω κάποιον που πιστεύει ακριβώς τα ίδια...
"Να μην ψηφίζουμε... Δεν έχει νόημα... Μόνο έτσι θα αναγκαστούν να ξεκουμπιστούν..." Αυτό λέει η συντριπτική πλειοψηφία όσων απέχουν... Και ας μας παρουσιάζουν σαν βαριεστημένους που δεν συμμετέχουν...

Στο κάτω κάτω η λύση να ψηφίσετε ένα άλλο, μικρό, κόμμα έχει χιλιοειπωθεί και αποτύχει αρκετές πλέον φορές... Και η κατάληξη ήταν να χάσουμε τη πατρίδα μας!
Γιατί να μην δοκιμαστεί και αυτή η μορφή εξέγερσης? Δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά...
Πραγματικά πιστεύετε ότι θα μπορέσει να σταθεί κυβέρνηση στην Ελλάδα με αποχή πχ. 60%? Ότι θα μετρήσουν τα ποσοστά τους σύμφωνα με αυτούς που ψήφισαν και θα πούν "είμαστε πρώτο κόμμα, έχουμε 40+%, αποκτήσαμε αυτοδυναμία και πάμε να ορκιστούμε"? Για να κυβερνήσουν ποιόν? Το κομματόσκυλο?
Ποιος νόμος θα εφαρμοστεί όταν ο Λαός πλέον θα γνωρίζει ότι είναι συσπειρωμένος και δυνατός? Ποιος θα τους πληρώσει φόρους όταν γνωρίζει πως η κυβέρνηση δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένη?

Αυτήν την επανάσταση μπορούν να νοιώσουν... Μόνο έτσι καταλαβαίνουν αυτοί!

Σε κάποιες άλλες χώρες μιά χαρά κυβερνούν και με αποχή 60%, αφού η ψηφος δεν ειναι υποχρεωτική (όχι ότι εδω που υποτίθεται πως ειναι υποχρεωτική...υπάρχουν κυρώσεις!). Αυτοί που δεν ψηφίζουν, προφανώς σε γενικές γραμμές θεωρούν ότι δεν αλλάζει τίποτε με τον ένα ή τον άλλο και ότι αυτή η μή αλλαγή δεν τους ενοχλεί ιδιαίτερα, αυτή ειναι η εκτίμηση μου ασχέτως που θεωρώ δικαίωμα κάποιου να μην θέλει να ψηφίσει (με το ζόρι...δεν γίνεται!)
Πάντως οι μη ψηφίζοντες δεν μπορούν να προσμετρηθούν σε κάποια τάση (δεξιά-κέντρο-αριστερά), συνεπώς κάλλιστα μπορούμε να θεωρήσουμε ότι αντιπροσωπεύουν εξ ίσου όλες τις τάσεις, άρα δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Αν ήθελαν να επηρεάζουν, ας πήγαιναν να ψηφίσουν έστω μικρά κόμματα, όπως είπαν και αρκετοί άλλοι.
Ακόμη και στην θεωρητική περίπτωση που...δεν ψηφίσει κανένας, επειδή πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει κυβέρνηση υποθέτω πως ο νομοθέτης λέει πως αυτή θα ορίζεται απο το πρωτοδικείο! (Λεμε τώρα....ας μας πουν οι Νομικοι του νήματος τι ορίζει πραγματικά ο Νόμος, αν όντως προβλέπει κάτι τέτοιο, τόσο απίθανο!)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Ακόμη και στην θεωρητική περίπτωση που...δεν ψηφίσει κανένας, επειδή πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει κυβέρνηση υποθέτω πως ο νομοθέτης λέει πως αυτή θα ορίζεται απο το πρωτοδικείο! (Λεμε τώρα....ας μας πουν οι Νομικοι του νήματος τι ορίζει πραγματικά ο Νόμος, αν όντως προβλέπει κάτι τέτοιο, τόσο απίθανο!)

Το γράφω με επιφύλαξη, διότι δεν έχει τύχει να το πετύχω κάπου...

Εφόσον το εκλογικό σύστημα απαιτεί πλειοψηφίες είτε απόλυτες είτε σχετικές, κατ' αναλογία στην παραπάνω περίπτωση, θα πρέπει να γίνουν επαναληπτικές εκλογές μέχρι να ψηφίσει έστω και ένας ώστε να σχηματισθεί η πλειοψηφία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Το γράφω με επιφύλαξη, διότι δεν έχει τύχει να το πετύχω κάπου...

Εφόσον το εκλογικό σύστημα απαιτεί πλειοψηφίες είτε απόλυτες είτε σχετικές, κατ' αναλογία στην παραπάνω περίπτωση, θα πρέπει να γίνουν επαναληπτικές εκλογές μέχρι να ψηφίσει έστω και ένας ώστε να σχηματισθεί η πλειοψηφία.

Για δες τι πρέπει να κάθονται να προβλέπουν οι Νομοθέτες!

Σε κάποιες άλλες χώρες μιά χαρά κυβερνούν και με αποχή 60%, αφού η ψηφος δεν ειναι υποχρεωτική (όχι ότι εδω που υποτίθεται πως ειναι υποχρεωτική...υπάρχουν κυρώσεις!). Αυτοί που δεν ψηφίζουν, προφανώς σε γενικές γραμμές θεωρούν ότι δεν αλλάζει τίποτε με τον ένα ή τον άλλο και ότι αυτή η μή αλλαγή δεν τους ενοχλεί ιδιαίτερα, αυτή ειναι η εκτίμηση μου ασχέτως που θεωρώ δικαίωμα κάποιου να μην θέλει να ψηφίσει (με το ζόρι...δεν γίνεται!)
Πάντως οι μη ψηφίζοντες δεν μπορούν να προσμετρηθούν σε κάποια τάση (δεξιά-κέντρο-αριστερά), συνεπώς κάλλιστα μπορούμε να θεωρήσουμε ότι αντιπροσωπεύουν εξ ίσου όλες τις τάσεις, άρα δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Αν ήθελαν να επηρεάζουν, ας πήγαιναν να ψηφίσουν έστω μικρά κόμματα, όπως είπαν και αρκετοί άλλοι.

+1

Και ποιά η αντίδραση για τον κάθε Πάγκαλο? Του λες "Θοδωράκο, έχω τον τρόπο να σε κάνω να μην ξαναδείς τη Βουλή ούτε με κυάλι, αλλά επειδή μου την έσπασες, θα κάτσω σπίτι μου ώστε να ξαναβγείς Κυβέρνηση"...

Και ο Θοδωρακος θα σου πει: Βρε δε μου γ....σαι ( του αρεσει να το λεει)
Τι το εχουμε το επικρατείας…. ( μιλαμε για δημοκρατία όχι αστεια)

Last edited by a moderator:
φανταζεστε να ισχυε στις εθνικες εκλογες...η απαρτια? οπως συμβαινει σε εκλογες ομοσπονδιων και συλλογων? εκει να δειτε παιδομαζωμα που θα μας κανανε..για να παμε να ψηφισουμε!!!

Εγώ ξέρω ότι το μεγαλύτερο παραμύθι που στήθηκε ποτέ είναι οι εκλογές.
Δίνουν και καλά το δικαίωμα στον καθένα να ψηφίσει, σε ένα σύστημα που αποτελείται από λακέδες, σφουγγοκωλάριους, δουλοπρεπείς και λαμόγια.
Δεν είναι τυχαίο ότι όπου υπάρχουν κάλπες δεν υπάρχουν Επαναστάσεις.

Nαι, επομενως πρεπει να αντιμετωπισουμε το συστημα με την αρμοζουσα σοβαροτητα..

ΜΠΑΟΚ ΡΕ! ΤΟΥΜΠΑ ΛΙΜΠΡΕ!

(ακουω αναλογες προτασεις για ακυρωση ψηφοδελτιου..)

Να ρωτήσω εδώ όσους πιστεύουν ότι η ψήφος είναι μια τόσο ασήμαντη και αστεία διαδικασία, που τοποθετούν την ελπίδα για καλύτερες μέρες; Εννοώ, τι πρέπει να κάνει ο πολίτης για να ελπίζει; Η αποχή είπαμε δε μετράει, και με 10% να πάνε να ψηφίσουν θα βγει αυτοδυναμία όποιος έχει τα περισσότερα κομματόσκυλα...

...οπότε με λίγα λόγια λέτε ότι παρόλο που είναι στο χέρι μου να τ'αλλάξω, για ιδεολογικούς λόγους προτιμώ για την υπόλοιπη ζωή μου να βλέπω στη Βουλή τον θίασο που βλέπω τώρα (καθώς και τα παιδιά του, τα εγγόνια του κλπ)

Απάντηση: Re: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Να ρωτήσω εδώ όσους πιστεύουν ότι η ψήφος είναι μια τόσο ασήμαντη και αστεία διαδικασία, που τοποθετούν την ελπίδα για καλύτερες μέρες; Εννοώ, τι πρέπει να κάνει ο πολίτης για να ελπίζει; Η αποχή είπαμε δε μετράει, και με 10% να πάνε να ψηφίσουν θα βγει αυτοδυναμία όποιος έχει τα περισσότερα κομματόσκυλα...

...οπότε με λίγα λόγια λέτε ότι παρόλο που είναι στο χέρι μου να τ'αλλάξω, για ιδεολογικούς λόγους προτιμώ για την υπόλοιπη ζωή μου να βλέπω στη Βουλή τον θίασο που βλέπω τώρα (καθώς και τα παιδιά του, τα εγγόνια του κλπ)

Μaestro επειδή δέν πιστεύω σέ χιλιαστικές αλλαγές(Κάποτε η γή θά γίνει κόκκινη κ.λ.π.,κλ.π.. απο μόνη της),αλλά και απεχθάνομαι τήν λογική τού ''ώριμου φρούτου'' πού εφαρμόζουν οι δυό ''αντίπαλες'' παρατάξεις(δηλαδή περιμένω νά πέσει η μιά από συνεχόμενες αποτυχημένες επιλογές γιά νά κυβερνήσει ή άλλη)εμμένω στήν γνώμη μου ότι οι εκλογές αποτελούν ένα από τά μέσα πού υπάρχουν, τουλάχιστον ώς κοινωνική ένδειξη.
Σαφώς και η αντιπροσωπευτική δημοκρατία περνά μεγάλη κρίση λόγω ακριβώς τής πλήρους απαξίωσης πού έχουν επιβάλλει οι ''Αρχοντες''..
Αυτό δέν σημαίνει ότι δέν έχει νόημα ύπαρξης ,κατά τήν γνώμη μου βέβαια εμπλουτισμένη μέ θεσμούς άμεσης δημοκρατίας ,ανακλητούς εκπροσώπους(κ.λ.π.,κ.λ.π.),αλλά αυτό είναι άλλο θέμα..

Καμιά αλλαγή δέν επέρχεται στήν Δευτέρα Παρουσία,αλλά στήν παρούσα ζωή.
Και φυσικά δέν έρχεται μέ ευχολόγια .
Πάντα ψήφιζα και συνεχίζω νά τό κάνω,διατηρώντας έστω και αμυδρές ελπίδες και έχοντας πλήρη επίγνωση τών μειωμένων δυνατοτήτων πού παρέχουν πλέον οι εκλογές..
Αλλά αδυνατώ νά τίς απορρίψω ολοκληρωτικά,μιάς καί κάποτε χύθηκε αίμα γιά νά ξεφύγουν οι κοινωνίες από τήν φεουδαρχία..