Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Απ´εκεί και πέρα υπάρχουν πολλών ειδών αποχές στίς εκλογές,πού δέν μοιάζουν μέ την δική σου ,πού είναι απολύτως σεβαστή..
Συχνά σέ μή σημαντικές εκλογές(όπως θεωρούνται οι Δημοτικές ή οι Ευρωεκλογές)απέχουν σέ ένδειξη ''διαμαρτυρίας'' ψηφοφόροι καθεστωτικών κομμάτων και αντιλήψεων,πού στίς ''Εθνικές'' επιστρέφουν στά μαντριά..
Αρα είναι αποχή ''διαμαρτυρίας'' ...έτσι γιά νά λένε ότι ''αντέδρασαν''..
Μετά από τον ωμό εκβιασμό του Παπανδρέου (σημερινά Νέα) ότι αν χάσει πολλές περιφέρειες θα κάνει βουλευτικές, πιστεύω ότι έχασε πολυ αμφιταλαντευόμενο κόσμο. Έχασε την εικόνα του "νέου" πολιτικού, θυμίζουν παλιές εποχές αυτά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Φυσικά, άλλωστε ο Ανδρούτσος και ο Κολοκοτρώνης τρομοκράτες ήταν.

Και αν καταφέρεις να επιβάλεις τς απόψεις σου με "επανάσταση" πες μου λίγο τι ακριβώς νομίζεις πως θα κάνουν αυτοί που δεν συμφωνούν με τις απόψεις σου;

Νομίζω ότι παρερμήνευσες αλλά τέλος πάντων, δεν έχει και πολύ σημασία πια... Το ΚΚΕ ψήφισα, καθαρά ιδεολογικά και αυτοί έδωσαν την ψήφο μου στο Μητσοτάκη... Και άνοιξαν τα σύνορα, και θα ξεχνάγαμε την Μακεδονία και τόσα άλλα... με την δική μου ψήφο!

Το κατάλαβα λίγο αργότερα αλλά εμπεριεχόταν η απάντηση για την αριστερά.

Με λίγα λόγια θα ψηφίσεις κάτι που δεν σε εκφράζει? Ή θα ρίξεις λευκό/άκυρο που πιθανότατα θα καταμετρηθεί τελικά ώς ψήφος του πρώτου ή του δεύτερου... Και θεωρείς λάθος την αποχή...

Δεν μου βγαίνει ως συλλογισμός ειλικρινά... Αν δεν πιστεύεις σε κάτι καλύτερα να μην το υποστηρίξεις ούτε έμμεσα ούτε άμεσα... Αυτή είναι η γνώμη μου...
Δυστυχώς ναι, θα είναι ψήφος άρνησης. Γιατί όλοι που ψηφίζουν τα τελευταία 20 χρόνια ψηφίζουν αυτό που τους εκφράζει; Συνήθως με ψήφο άρνησης δεν παίρνουν κάθε φορά την εξουσία οι παίχτες;
[/QUOTE]

Το αναλύει πολύ καλά ο Ουμπέρτο Έκο σε ένα δοκίμιο στο "Περί σημειολογίας". Ότι ουσιαστικά από την Κατώτερη τάξη ξεπηδά η Μεσαία η οποία αγωνίζεται διαρκώς να γίνει Άρχουσα καταστρέφοντας την ήδη Άρχουσα. Μόλις γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, το παραμύθι επαναλαμβάνεται.

Η δημιουργία τής Μεσαίας τάξης είναι μιά ολόκληρη ιστορία..

Ο Εκο τό βλέπει από τήν ενδιαφέρουσα σκοπιά του,ο Γκράμσι μιλά γιά τήν έννοια τής ''Ηγεμονίας'' πού έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον..
Oι μηχανισμοί ηγεμονίας, όπως τους περιέγραψε, δηλαδή το σχολείο, ο Τύπος, η εκκλησία, το συνεταιριστικό και οι συνδικαλιστικές ενώσεις και όλο το δίχτυ των ενώσεων και δραστηριοτήτων, κρατικών και ιδιωτικών, που παίρνουν μια μεγάλη ανάπτυξη μέσα στο σύγχρονο καπιταλισμό, αποτελούν για τον Γκράμσι το ένα συστατικό του σύγχρονου κράτους δίπλα στον καταπιεστικό, καταναγκαστικό μηχανισμό..Καί φυσικά προσθέτει και τούς οργανικούς διανοουμένους,πού στηρίζουν τήν κυρίαρχη ηγεμονία καί τούς Συμμάχους της...

Οι ανατροπές εν γένει απαιτούν μεγάλα πλεονάσματα παιδείας και πολιτισμού πού μπορούν νά εξισορροπήσουν καί τίς ανθρώπινες ''αδυναμίες''..

Αλλά σίγουρα ο άνθρωπος μπορεί νά ζήσει μέ λιγότερα σέ έναν πιό δίκαιο κόσμο..

Αλλως τε τά σπίτια δέν τά πήραν από τούς πολίτες οι αριστεροί,αλλά οι τζογαδόροι τού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου στίς ΗΠΑ.:D:D:flipout:

Δυστυχώς ναι, θα είναι ψήφος άρνησης. Γιατί όλοι που ψηφίζουν τα τελευταία 20 χρόνια ψηφίζουν αυτό που τους εκφράζει; Συνήθως με ψήφο άρνησης δεν παίρνουν κάθε φορά την εξουσία οι παίχτες;

Σεβαστή η άποψή σου.. πράξε όπως νομίζεις καλύτερα...

Απλά για την ιστορία και μόνον να σου πω, τη γνώμη μου, ότι τα τελευταία 20 χρόνια ψηφίζουν στην πλειοψηφία πολίτες - κομματόσκυλα, βολεμένοι, υποψήφιοι βολεμένοι, καθυστερημένοι και παραπλανημένοι ιδεολόγοι...

Αυτοί καθόρισαν το μέλλον μου/σου/μας...

Και αν καταφέρεις να επιβάλεις τς απόψεις σου με "επανάσταση" πες μου λίγο τι ακριβώς νομίζεις πως θα κάνουν αυτοί που δεν συμφωνούν με τις απόψεις σου;

Μήπως εννοείς τίς κυρίες μέ τίς κατσαρόλες και τά μοντελάκια επί Αλιέντε πού έφεραν τον Πινοτσέτ ή τίς καλοπλυμένες λευκές Ξανθιές πού σκούζουν κατά τού Μοράλες τού ''βρωμιάρη Ινδιάνου '' στήν Βολιβία??

Και οι δυό βέβαια κέρδισαν μέ εκλογές αλλά τον μέν πρώτο τόν εξόντωσαν και τον δεύτερο τον συκοφαντούν σε ολόκληρο τον κόσμο οι κτηματίες τής λευκής μειοψηφίας πού είχαν συγκεντρώσει όλο τον πλούτο τής Βολιβίας και τώρα ζητούν''αυτόνομη περιοχή''..

Νά υποθέσω ότι αυτές οι ''μειοψηφίες'' θά πρέπει νά εξακολουθούν νά συγκεντρώνουν τον πλούτο τών Χωρών τους??
Στο όνομα ποιάς ''δημοκρατίας''??
Τών όπλων και τής βοήθειας τών Η.Π.Α.??
Ε ας μάθουν νά ζούν μέ λιγότερα.Αν χρειαστεί καί ''υποχρεωτικά'',οπως ζούν δεκάδες-εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ''υποχρεωτικά'' μέ ψίχουλα στίς Δυτικές ''δημοκρατίες''..
Νά υποθέσω επίσης ότι ή έννοια τής Υπεραξίας,δέν συζητείται στίς ''Δυτικές Δημοκρατίες'',αλλά απλά θεωρείται φυσιολογική και δεδομένη...

800 ευρά ο εργαζόμενος και τά ρέστα στόν ''Υγιή Μεγαλοεπιχειρηματία''....
Μαζί τά τρώνε άλλως τε.:D:D-bye-

Last edited:

Η δημιουργία τής Μεσαίας τάξης είναι μιά ολόκληρη ιστορία..

Ο Εκο τό βλέπει από τήν ενδιαφέρουσα σκοπιά του,ο Γκράμσι μιλά γιά τήν έννοια τής ''Ηγεμονίας'' πού έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον..
Oι μηχανισμοί ηγεμονίας, όπως τους περιέγραψε, δηλαδή το σχολείο, ο Τύπος, η εκκλησία, το συνεταιριστικό και οι συνδικαλιστικές ενώσεις και όλο το δίχτυ των ενώσεων και δραστηριοτήτων, κρατικών και ιδιωτικών, που παίρνουν μια μεγάλη ανάπτυξη μέσα στο σύγχρονο καπιταλισμό, αποτελούν για τον Γκράμσι το ένα συστατικό του σύγχρονου κράτους δίπλα στον καταπιεστικό, καταναγκαστικό μηχανισμό..Καί φυσικά προσθέτει και τούς οργανικούς διανοουμένους,πού στηρίζουν τήν κυρίαρχη ηγεμονία καί τούς Συμμάχους της...

Οι ανατροπές εν γένει απαιτούν μεγάλα πλεονάσματα παιδείας και πολιτισμού πού μπορούν νά εξισορροπήσουν καί τίς ανθρώπινες ''αδυναμίες''..

Αλλά σίγουρα ο άνθρωπος μπορεί νά ζήσει μέ λιγότερα σέ έναν πιό δίκαιο κόσμο..

Αλλως τε τά σπίτια δέν τά πήραν από τούς πολίτες οι αριστεροί,αλλά οι τζογαδόροι τού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου στίς ΗΠΑ.:D:D:flipout:
Επανάσταση χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο δεν είναι επανάσταση. Παρότι κρίνω τη σημερινή αριστερά, δεν παραβλέπω ότι τα δικαιώματα που απολαμβάνουμε σαν πολίτες και εργαζόμενοι τα οφείλουμε σε αυτό το κίνημα με τις διάφορες αγωνιστικές εκφράσεις του.
Η σημερινή υπερκαταναλωτική κοινωνία μας έχει λίγο-πολύ κοιμήσει στο καθημερινό χαβαλέ της απόκτησης αγαθών (περιττών πολλές φορές) αλλά πιστεύω πως η ουσία του δικαιότερου κόσμου κάποια στιγμή θα μας σηκώσει από τους καναπέδες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Last edited:
Σεβαστή η άποψή σου.. πράξε όπως νομίζεις καλύτερα...

Απλά για την ιστορία και μόνον να σου πω, τη γνώμη μου, ότι τα τελευταία 20 χρόνια ψηφίζουν στην πλειοψηφία πολίτες - κομματόσκυλα, βολεμένοι, υποψήφιοι βολεμένοι, καθυστερημένοι και παραπλανημένοι ιδεολόγοι...

Αυτοί καθόρισαν το μέλλον μου/σου/μας...
Μα έχεις δίκιο και συμφωνώ. Αυτό θέλω και εγώ να αλλάξει αν και επίσης πιστεύω ότι η μάζα έχει αργά αντανακλαστικά και τα αποτελέσματα των πράξεων της μάζας δεν είναι πάντα σωστά (όταν πάρει φόρα εννοείται...)

Επανάσταση χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο δεν είναι επανάσταση. Παρότι κρίνω τη σημερινή αριστερά, δεν παραβλέπω ότι τα δικαιώματα που απολαμβάνουμε σαν πολίτες και εργαζόμενοι τα οφείλουμε σε αυτό το κίνημα με τις διάφορες αγωνιστικές εκφράσεις του.
Η σημερινή υπερκαταναλωτική κοινωνία μας έχει λίγο-πολύ κοιμήσει στο καθημερινό χαβαλέ της απόκτησης αγαθών (περιττών πολλές φορές) αλλά πιστεύω πως η ουσία του διακιότερου κόσμου κάποια στιγμή θα μας σηκώσει από τους καναπέδες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Επί τής ουσίας δέν διαφωνώ μαζί σου.
Και μπορούμε επί ώρες νά μιλάμε γιά τήν ανεπάρκεια έως εγκληματική ανεπάρκεια τής σημερινής αριστεράς.
Αυτό όμως δέν σημαίνει ότι δέν μπορούμε νά ελπίζουμε,ακόμα και σέ καταστάσεις πού θά προκύψουν στό μέλλον και σήμερα αδυνατούμε νά προβλέψουμε κάν..
Διαφορετικά θά μιλούσαμε γιά τό ''Τέλος τής Ιστορίας''πού πρέσβευσαν νεοφιλελεύθεροι ''χαρωποί'' διανοητές τύπου Φουκουγιάμα.;):smile:

Mμμμ, η προδοσία μιας παράταξης σημαίνει αποκλεισμό μιας άλλης με ιδία ιδεολογία???

Γιατί Νίκο??

Απο πότε η επανάσταση ενός λαού για κάτι καλύτερο, επέφερε παύση των εκλογών???

Στην σημερινή εποχή δεν νομίζετε ότι τα πράγματα φτάνουν σε αδιέξοδο??

Δεν το βλέπετε??

Πως νομίζετε ότι θα βγούμε από αυτό το τούνελ?? Με χορούς και τραγούδια??

Επί τής ουσίας δέν διαφωνώ μαζί σου.
Και μπορούμε επί ώρες νά μιλάμε γιά τήν ανεπάρκεια έως εγκληματική ανεπάρκεια τής σημερινής αριστεράς.
Αυτό όμως δέν σημαίνει ότι δέν μπορούμε νά ελπίζουμε,ακόμα και σέ καταστάσεις πού θά προκύψουν στό μέλλον και σήμερα αδυνατούμε νά προβλέψουμε κάν..
Διαφορετικά θά μιλούσαμε γιά τό ''Τέλος τής Ιστορίας''πού πρέσβευσαν νεοφιλελεύθεροι ''χαρωποί'' διανοητές τύπου Φουκουγιάμα.;):smile:
Καλά, τα στρατευμένα μυαλά είναι ότι πιο επικίνδυνο. Και τον Χέρμαν Έσσε παραλίγο να τον σταυρώσουν, αν δεν έφευγε θα τον έτρωγαν ζωντανό οι ναζί. Το ίδιο και με τα μανιφέστα υπέρ του ναζισμού των επιφανών επιστημόνων την ίδια εποχή στη Γερμανία και το αντιμανιφέστο του Αινστάιν που υπέγραψαν μόνο τρεις (αν θυμάμαι καλά). Και γενικώς οι αμερικάνοι διανοητές με προβληματίζουν..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Μήπως εννοείς τίς κυρίες μέ τίς κατσαρόλες και τά μοντελάκια επί Αλιέντε πού έφεραν τον Πινοτσέτ ή τίς καλοπλυμένες λευκές Ξανθιές πού σκούζουν κατά τού Μοράλες τού ''βρωμιάρη Ινδιάνου '' στήν Βολιβία??

Και οι δυό βέβαια κέρδισαν μέ εκλογές αλλά τον μέν πρώτο τόν εξόντωσαν και τον δεύτερο τον συκοφαντούν σε ολόκληρο τον κόσμο οι κτηματίες τής λευκής μειοψηφίας πού είχαν συγκεντρώσει όλο τον πλούτο τής Βολιβίας και τώρα ζητούν''αυτόνομη περιοχή''..

Νά υποθέσω ότι αυτές οι ''μειοψηφίες'' θά πρέπει νά εξακολουθούν νά συγκεντρώνουν τον πλούτο τών Χωρών τους??
Στο όνομα ποιάς ''δημοκρατίας''??
Τών όπλων και τής βοήθειας τών Η.Π.Α.??
Ε ας μάθουν νά ζούν μέ λιγότερα.Αν χρειαστεί καί ''υποχρεωτικά'',οπως ζούν δεκάδες-εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ''υποχρεωτικά'' μέ ψίχουλα στίς Δυτικές ''δημοκρατίες''..
Νά υποθέσω επίσης ότι ή έννοια τής Υπεραξίας,δέν συζητείται στίς ''Δυτικές Δημοκρατίες'',αλλά απλά θεωρείται φυσιολογική και δεδομένη...

800 ευρά ο εργαζόμενος και τά ρέστα στόν ''Υγιή Μεγαλοεπιχειρηματία''....
Μαζί τά τρώνε άλλως τε.:D:D-bye-

Δηλαδή αυτά ειναι απάντηση στο ερώτημά μου "αν επιβάλλεις την άποψή σου με επανάσταση, τι περιμένεις να κάνει αυτός που διαφωνεί με τις απόψεις του";
Θετω το ερώτημα και στον cinemusic που άνοιξε το νήμα και συνειδητά δεν ψηφίζει να μας πει την γνώμη του

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Δηλαδή αυτά ειναι απάντηση στο ερώτημά μου "αν επιβάλλεις την άποψή σου με επανάσταση, τι περιμένεις να κάνει αυτός που διαφωνεί με τις απόψεις του";

Ναί..Υποθέτω ότι δέν είναι αναγκαίο νά δίνουμε τίς απαντήσεις πού αναμένουν αυτοί πού ερωτούν.Καί μάλιστα δόθηκε μέ παραδείγματα ειρηνικών επαναστάσεων μέσω εκλογών..............πού συνήθως είναι και ''νοθευμένες'' σύμφωνα μέ τίς αντιδραστικές δυνάμεις..
Για τον Αλιέντε μίλησε η Ιστορία και η βίαιη ανατροπή του και γιά τον Μοράλες σκούζουν οι Λευκές Ξανθιές μιάς και χάνουν ''δικαιώματα'' από τούς εξαθλιωμένους Ινδιάνους πού αποτελούν τό 80% τού πληθυσμού τής Χώρας..

Οσον αφορά στίς Επαναστάσεις εξαρτάται απο τό ποιός φωνάζει..
Αν είναι ο εθνικοποιημένος Τραπεζίτης ή Βιομήχανος ,απλά έχει ο καιρός γυρίσματα..
Αλλως τε κάποια στιγμή τά δανεικά επιστρέφονται.:D.

Υ.Γ.
Περί Υπεραξίας πάντως οι σιωπηλές πλειοψηφίες δέν βλέπω νά απαντούν.

φανταστίτε να ψηφίζαμε όλοι οι δυσαρεστημένοι μικρά κόμματα, και αντί για 5-6 κόμματα στη βουλή να ήταν 10...... η καλύτερη εκδίκηση δεν θα ήταν;;;;

Ερώτηση ...
Σε καλούν και δεν πας . Σου στέλνουν περιπολικό και δεν σε βρίσκουν εκείνη την ώρα.
Μετά (αύριο) συνεχίζουν το ψάξιμο και τρεχεις δικαστικά;

Η ψηφος ειναι δικαιωμα και οχι υποχρεωση ,δεν ασκω το δικαιωμα αυτο τα τελευταια 20 χρονια ,θα το ασκησω οταν η ψηφος μου θα εχει νοημα ,τι θελω να πω ,να πηγαινει σε αυτον που επιλεγω και οχι εκει που θελει ο εκλογικος νομος ,απλα πραγματα και οχι τοσο συνθετα και "φτιαγμενα" ,απλη αναλογικη ,πηρες κυριε τοσα κουκια ΤΕΛΟΣ
Και βγαινει μετα και σου λεει εχω εντολη απο τον Ελληνικο ΛΑΟ και αποφασιζω ,μας κυβερνα αυτοδυναμα το 25%

Καταλαβαίνω και τις δύο απόψεις που εκφράζονται στο thread. Για εμένα το ζήτημα είναι απλό, απλούστατο. Ανέχεσαι/Συμφωνείς με το σύστημα που υπάρχει; Τότε το στηρίζεις. Δεν συμφωνείς; Προσπαθείς να το ανατρέψεις. Και στις δύο περιπτώσεις με κάθε μέσον (νόμιμο, παράνομο, ηθικό, ανήθικο, λίγη σημασία έχει πια εκεί που έχουμε φτάσει)... Η αποχή πάντως από τις εκλογές, θέλουμε δεν θέλουμε, μας αρέσει δεν μας αρέσει, έτσι όπως έχει στηθεί το σκηνικό, στηρίζει 100% το σύστημα. Οπότε, για εμένα που θέλω ανατροπή του υπάρχοντος σκηνικού, αλλά δεν έχω και τα άντερα να επαναστατήσω, θα πάρω τη λύση της Δήμητρας πιο πάνω και θα επιλέξω ψήφο σε μικρό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, με την ελπίδα να μπει στη βουλή. Γιατί ακόμα και αυτή η ψήφος, αν το κόμμα δεν μπει στη βουλή, θα πάει στους δύο-τρεις πρώτους έτσι όπως κάνανε τον εκλογικό νόμο.

Ερώτηση ...
Σε καλούν και δεν πας . Σου στέλνουν περιπολικό και δεν σε βρίσκουν εκείνη την ώρα.
Μετά (αύριο) συνεχίζουν το ψάξιμο και τρεχεις δικαστικά;

Ας ψάξουν όσο θέλουν. Έξω αλλάξει διεύθυνση.:flipout:

Χωρίς πλάκα τώρα. Κατά σύμπτωση τη δεύτερη φορά είχα χαρτί αναρωτικής (πραγματικό) και δεν μπόρεσα να κάτσω. Την προηγούμενη όμως που δεν έκατσα δεν μου έκαναν τίποτα. Είχα πει ότι είναι η μάνα μου στο νοσοκομείο και την προσέχω....

Και αυτή τη φορά ψάχνω χαρτί γιατρού να έχω μαζί μου για καλό και για κακό. Γιατί παρόλη τη πλάκα, θέλω να πάω να ψηφίσω...:a0210:

Απάντηση: Re: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Η ψηφος ειναι δικαιωμα και οχι υποχρεωση ,δεν ασκω το δικαιωμα αυτο τα τελευταια 20 χρονια ,θα το ασκησω οταν η ψηφος μου θα εχει νοημα ,τι θελω να πω ,να πηγαινει σε αυτον που επιλεγω και οχι εκει που θελει ο εκλογικος νομος ,απλα πραγματα και οχι τοσο συνθετα και "φτιαγμενα" ,απλη αναλογικη ,πηρες κυριε τοσα κουκια ΤΕΛΟΣ
Και βγαινει μετα και σου λεει εχω εντολη απο τον Ελληνικο ΛΑΟ και αποφασιζω ,μας κυβερνα αυτοδυναμα το 25%

Βασίλη, σου θυμίζω ότι ''η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική''.

Παρακαλώ όπως καταθέσατε πιθανές ερμηνείες της παραπάνω φράσης...:D:D