Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Ο Έλληνας θεωρώ ότι έχει πολύ ανεπτυγμένο το πολιτικό αίσθημα. Αλίμονο όμως, όπως έχω πει πολλάκις έχει μνήμη βραχύβια, και θυμό στιγμιαίο. Πάνω από την κάλπη υπερισχύουν η εντοπιότητα, η οικογενειακή "κλίση", οι "υποχρεώσεις' και γιατί όχι, η συνήθεια. Το ζήτημα είναι ότι δεν πάει άλλο...

Αν θες την γνωμη μου για τον συγχρονο Ελληνα,συμφωνω πως ειχε κριση και αποψη πριν το '89 που εσκασαν αν θυμαμαι καλα οι πρωτοι ιδιωτικοι τηλεοπτικοι σταθμοι...απο εκει και περα μοιαζουν απολυτα με ενα προσφατο σκιτσο στην "Ε'' που ελεγε πως με 100+ κιλα ο καθενας,τι επανασταση να κανουν και προς τα που να τρεξουν...

Last edited:
20 χρόνια έχουν να με δούνε και ούτε πρόκειται να με δούνε...
Βοήθεια στις ανομίες τους εγώ δεν δίνω...
Καλύτερα να τους βοηθήσω με την απουσία μου παρά με την παρουσία μου...

Αν ποτέ μας απαλλάξουν από την περιττή παρουσία τους (τώρα πλέον κυβέρνηση είναι και επισήμως το ΔΝΤ) ή αποκτήσει κάποιο νόημα το λευκό και δεν καταμετρείται υπέρ κάποιου κόμματος που δεν ψήφισα, σύμφωνα με το δημοκρατικό εκλογικό νόμο... και μόνον τότε... θα με ξαναδούνε...

Να χαίρονται τη δημοκρατία τους και τα αξιώματά τους...
Ναι οκ, απογοήτευση το καταλαβαίνω και το ίδιο νιώθω και εγώ. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Αλλά εδώ ζούμε που να παρ' η ευχή, αυτοί μας ορίζουνε καλώς ή κακώς άρα πρέπει να τους δείξουμε την οργή μας μ' αυτό τον τρόπο, να ψηφίσουμε κάτι άλλο (δεν ξέρω και εγώ ακόμα τι, αλλά σίγουρα όχι αυτούς).

Αν και το θεμα που ανοιξα ειχε πιο πολύ χρωμα αγανάκτησης ( για αυτό που μου ετυχε) και απορίας ( που δεν βλεπουν πως τους εχω γραμμενους) παρολα αυτά βλεπω από καποιος ότι θίχτηκε η δημοκρατικη τους ευαισθησία ( ειδικα σε ότι εχει να κανει με την αντιπροσώπευση)
Κακως..
Εγω δεν θα ηθελα να κρινω όπως πολύ ευκολα κάνουν οι τιμητες αυτου του είδους της δημοκρατιας σε οσους εχουν επιλέξει να μην τη στηρίζουν (αν και με τρωει να τα χώσω)
Επειδή λοιπον ο καθενας κανει όπως κρίνει, σας παρακαλώ καποιοι να μη παίρνετε το περισπούδαστο υφος μιλώντας περι αντιπροσώπευσης , υποχρέωσης και καθήκοντος.
Έλεος…
Αν κάποιοι αρέσκονται στο να τους φτύνουν και συγχρόνως να χειροκροτούν ως επιβράβευση της δροσιας που δέχονται δικαίωμα τους ..
Δεν θα γινουμε ολοι ίσοι και όμοιοι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Αν θες την γνωμη μου για τον συγχρονο Ελληνα,συμφωνω πως ειχε κριση και αποψη πριν το '89 που εσκασαν αν θυμαμαι καλα οι πρωτοι ιδιωτικοι τηλεοπτικοι σταθμοι...απο εκει και περα μοιαζουν απολυτα με ενα προσφατο σκιτσο στην "Ε'' που ελεγε πως με 100+ κιλα ο καθενας,τι επανασταση να κανουν και προς τα που να τρεξουν...
Καλά άσε τα κιλά, είμαι πάνω από αυτά που είπες αλλά είμαι (δάσκαλος χορού!@#), άμα χρειαστεί και να τρέξω μπορώ και φάπες να δώσω. Μόνο που δεν με εκφράζει αυτός ο τρόπος.

Αν και το θεμα που ανοιξα ειχε πιο πολύ χρωμα αγανάκτησης ( για αυτό που μου ετυχε) και απορίας ( που δεν βλεπουν πως τους εχω γραμμενους) παρολα αυτά βλεπω από καποιος ότι θίχτηκε η δημοκρατικη τους ευαισθησία ( ειδικα σε ότι εχει να κανει με την αντιπροσώπευση)
Κακως..
Εγω δεν θα ηθελα να κρινω όπως πολύ ευκολα κάνουν οι τιμητες αυτου του είδους της δημοκρατιας σε οσους εχουν επιλέξει να μην τη στηρίζουν (αν και με τρωει να τα χώσω)
Επειδή λοιπον ο καθενας κανει όπως κρίνει, σας παρακαλώ καποιοι να μη παίρνετε το περισπούδαστο υφος μιλώντας περι αντιπροσώπευσης , υποχρέωσης και καθήκοντος.
Έλεος…
Αν κάποιοι αρέσκονται στο να τους φτύνουν και συγχρόνως να χειροκροτούν ως επιβράβευση της δροσιας που δέχονται δικαίωμα τους ..
Δεν θα γινουμε ολοι ίσοι και όμοιοι.
Και πια είναι η λύση κατ' εσέ; Καναπές ή μολότοφ. Αυτό είναι τελικά το δίλημα;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Καλά άσε τα κιλά, είμαι πάνω από αυτά που είπες αλλά είμαι (δάσκαλος χορού!@#), άμα χρειαστεί και να τρέξω μπορώ και φάπες να δώσω. Μόνο που δεν με εκφράζει αυτός ο τρόπος.

Το θεμα μου δεν ειναι τα κιλα..ειναι η αδρανεια που μας χαρακτηριζει πλεον...

Ολοι προσπαθουν να τιναξουν την banka στον αερα,,και τιποτα παραπερα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Το θεμα μου δεν ειναι τα κιλα..ειναι η αδρανεια που μας χαρακηριζει πλεον...
Το κατάλαβα φίλε μου, αλλά είπα να το ευθυμίσω λίγο το πράμα...
Και πιστεύω ότι αυτό που περνάμε τώρα είναι είναι η νηνεμία πριν από την καταιγίδα. Δυστυχώς αλλά τα πολιτικά συστήματα και οι πολιτικοί ότι είχαν να δώσουν το δώσανε. Πρέπει να βρεθούν άλλα μοντέλα.

Ναι οκ, απογοήτευση το καταλαβαίνω και το ίδιο νιώθω και εγώ. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Αλλά εδώ ζούμε που να παρ' η ευχή, αυτοί μας ορίζουνε καλώς ή κακώς άρα πρέπει να τους δείξουμε την οργή μας μ' αυτό τον τρόπο, να ψηφίσουμε κάτι άλλο (δεν ξέρω και εγώ ακόμα τι, αλλά σίγουρα όχι αυτούς).

Δυστυχώς αδερφέ η τελευταία ψήφος μου πήγε όπως λες σε "άλλους" και όχι στους προδότες καρεκλοκένταυρους... αλλά τελικά ερμηνεύτηκε ώς υποστήριξη στον Μητσοτάκη ο οποίος ανέβασε τον πληθωρισμό στο 15%, καταχρέωσε τη χώρα και για να δανειστεί απ' έξω είπε το πολύ έξυπνο¨στους τοκογλύφους: Το κράτος είναι φτωχό αλλά οι πολίτες πλούσιοι...

Από τότε φρόντισαν να φτωχύνουμε και οι πολίτες...

Και δεν μου έχουν ζητήσει και μια συγνώμη για την κλοπή της ψήφου μου ρε γαμώτο... έτσι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια... Αυτούς τους άλλους εννοείς?
Όχι ευχαριστώ... Θα πάω μια εκδρομούλα με το παιδί μου...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Το κατάλαβα φίλε μου, αλλά είπα να το ευθυμίσω λίγο το πράμα...
Και πιστεύω ότι αυτό που περνάμε τώρα είναι είναι η νηνεμία πριν από την καταιγίδα. Δυστυχώς αλλά τα πολιτικά συστήματα και οι πολιτικοί ότι είχαν να δώσουν το δώσανε. Πρέπει να βρεθούν άλλα μοντέλα.

Συμφωνω...την Καγια την βαρεθηκαμε τοσα χρονια..την θυμαμαι απ τον στρατο και ειμαι 36:flipout:

Και πια είναι η λύση κατ' εσέ; Καναπές ή μολότοφ. Αυτό είναι τελικά το δίλημα;

Θα σου απαντήσω εγώ φίλε μου, επαναλαμβάνοντας ότι είπα πιο πάνω.
Πάντα οι επαναστάσεις ήταν αιματηρές, άγριες και απάνθρωπες.

Όσοι πιστεύουν ότι οι αγώνες για οτιδήποτε είναι στρωμένοι με ροδοπέταλα, είναι απλά ρομαντικοί (μην πω τπτ βαρύτερο και με περιλάβει ο Σπύρος :flipout:)

Δυστυχώς αδερφέ η τελευταία ψήφος μου πήγε όπως λες σε "άλλους" και όχι στους προδότες καρεκλοκένταυρους... αλλά τελικά ερμηνεύτηκε ώς υποστήριξη στον Μητσοτάκη ο οποίος ανέβασε τον πληθωρισμό στο 15%, καταχρέωσε τη χώρα και για να δανειστεί απ' έξω είπε το πολύ έξυπνο¨στους τοκογλύφους: Το κράτος είναι φτωχό αλλά οι πολίτες πλούσιοι...

Από τότε φρόντισαν να φτωχύνουμε και οι πολίτες...

Και δεν μου έχουν ζητήσει και μια συγνώμη για την κλοπή της ψήφου μου ρε γαμώτο... έτσι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια... Αυτούς τους άλλους εννοείς?
Όχι ευχαριστώ... Θα πάω μια εκδρομούλα με το παιδί μου...
Όχι δεν λέω αυτούς. Κι ο Μητσοτάκης μία από τα ίδια και χειρότερα είναι. Όπως έγραψα πιο πάνω, ούτε και εγώ δεν ξέρω ποιον να ψηφίσω. Ούτε η αριστερά μου κάνει όπως κατάντησε, ούτε ο Καρατζαφύρερ, ούτε οι οικολόγοι.
Και να σου πω μια, και εγώ προβληματίζομαι τι θα πω στα δικά μου παιδιά για το πως θα αντιμετωπίσουνε τη ζούγκλα!

Θα σου απαντήσω εγώ φίλε μου, επαναλαμβάνοντας ότι είπα πιο πάνω.

Όσοι πιστεύουν ότι οι αγώνες για οτιδήποτε είναι στρωμένοι με ροδοπέταλα, είναι απλά ρομαντικοί (μην πω τπτ βαρύτερο και με περιλάβει ο Σπύρος :flipout:)
Δεν έχεις άδικο αυτό λέω τόσο καιρό, ότι δεν θα το αποφύγουμε το θέμα και σίγουρα κανείς αρπαγμένος από την εξουσία δεν θα μας δώσει τίποτα χωρίς να ματώσουμε. Απλώς μη μου αφαιρείτε το δικαίωμα να ψάχνω την αναίμακτη λύση.:hmmmm:

Ποιά ροδοπέταλα μπρέ??
Ισα-ίσα πού οι μεγάλες αλλαγές πάντα είχαν βίαιες συγκρούσεις..
Ομως λάβε υπόψιν σου βάσει τής Ιστορικής εμπειρίας δυό πράγματα..
1)Οι επαναστάσεις ζούσαν τίς καλύτερες στιγμές τους τήν περίοδο πού συνέβαιναν..
2)Οι ίδιες οι επαναστάσεις ''έτρωγαν'' στην συνέχεια τά παιδιά τους.

Απ´εκεί και πέρα υπάρχουν πολλών ειδών αποχές στίς εκλογές,πού δέν μοιάζουν μέ την δική σου ,πού είναι απολύτως σεβαστή..
Συχνά σέ μή σημαντικές εκλογές(όπως θεωρούνται οι Δημοτικές ή οι Ευρωεκλογές)απέχουν σέ ένδειξη ''διαμαρτυρίας'' ψηφοφόροι καθεστωτικών κομμάτων και αντιλήψεων,πού στίς ''Εθνικές'' επιστρέφουν στά μαντριά..
Αρα είναι αποχή ''διαμαρτυρίας'' ...έτσι γιά νά λένε ότι ''αντέδρασαν''..

Υ.Γ.
Ως πρός τίς επαναστάσεις πάντως δέν ξεχνώ αυτό πούχε γράψει ο μακαρίτης ο Ραφαηλίδης (:grinning-smiley-043)γιά τόν Ισπανικό Εμφύλιο..
''Μακάρι οι πεινασμένοι τού Ντουρούτι νάχαν κερδίσει τήν εξουσία έστω και γιά μιά μέρα..Μπορεί σέ μιά εβδομάδα νά τήν έχαναν γιατί οι αντιδραστικοί ήσαν πιό καλά οργανωμένοι,αλλά θά θυμόντουσαν γιά καιρό ότι δέν ήσαν αήττητοι και ότι η καυτή ανάσα τών πεινασμένων θά τούς ακολουθούσε''..Στό περίπου η μεταφορά....

:grandpa::a0210:

Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Δεν είναι τυχαίο ότι όπου υπάρχουν κάλπες δεν υπάρχουν Επαναστάσεις.

Και όπου υπάρχουν Επαναστάσεις, δυστυχώς καταργούνται οι κάλπες....

Τωρινες αληθινες επαναστασεις....τους κοβουμε το Ιντερνετ,,,κοβουμε το κινητο,,την καλωδιακη τις εφημεριδες τους,,πεταμε την tv απ το παραθυρο και ενα σωρο αλλα πραγματα....τι λετε??θα συμμορφωθουν??

Αφελεστατη ερωτηση που ψαχνει για απαντηση

2)Οι ίδιες οι επαναστάσεις ''έτρωγαν'' στην συνέχεια τά παιδιά τους.
Το αναλύει πολύ καλά ο Ουμπέρτο Έκο σε ένα δοκίμιο στο "Περί σημειολογίας". Ότι ουσιαστικά από την Κατώτερη τάξη ξεπηδά η Μεσαία η οποία αγωνίζεται διαρκώς να γίνει Άρχουσα καταστρέφοντας την ήδη Άρχουσα. Μόλις γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, το παραμύθι επαναλαμβάνεται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Και όπου υπάρχουν Επαναστάσεις, δυστυχώς καταργούνται οι κάλπες....

Φυσικά, άλλωστε ο Ανδρούτσος και ο Κολοκοτρώνης τρομοκράτες ήταν.

Όχι δεν λέω αυτούς. Κι ο Μητσοτάκης μία από τα ίδια και χειρότερα είναι.

Νομίζω ότι παρερμήνευσες αλλά τέλος πάντων, δεν έχει και πολύ σημασία πια... Το ΚΚΕ ψήφισα, καθαρά ιδεολογικά και αυτοί έδωσαν την ψήφο μου στο Μητσοτάκη... Και άνοιξαν τα σύνορα, και θα ξεχνάγαμε την Μακεδονία και τόσα άλλα... με την δική μου ψήφο!

Όπως έγραψα πιο πάνω, ούτε και εγώ δεν ξέρω ποιον να ψηφίσω. Ούτε η αριστερά μου κάνει όπως κατάντησε, ούτε ο Καρατζαφύρερ, ούτε οι οικολόγοι.

Με λίγα λόγια θα ψηφίσεις κάτι που δεν σε εκφράζει? Ή θα ρίξεις λευκό/άκυρο που πιθανότατα θα καταμετρηθεί τελικά ώς ψήφος του πρώτου ή του δεύτερου... Και θεωρείς λάθος την αποχή...

Δεν μου βγαίνει ως συλλογισμός ειλικρινά... Αν δεν πιστεύεις σε κάτι καλύτερα να μην το υποστηρίξεις ούτε έμμεσα ούτε άμεσα... Αυτή είναι η γνώμη μου...

Και να σου πω μια, και εγώ προβληματίζομαι τι θα πω στα δικά μου παιδιά για το πως θα αντιμετωπίσουνε τη ζούγκλα!

Να μην προβληματίζεσαι καθόλου... Αλίμονο! Έχουν δει τα μάτια μας τόσα... θα βαρεθούμε να λέμε... Την αλήθεια να του πεις και ας αποφασίσει μόνο του...

:a0210: