Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Παιδιά είμαι και εγώ εντελώς αντίθετος με την αποχή. Θεωρώ ότι είναι ότι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε. Το να απέχεις σημαίνει ότι δεν έχεις ουσιαστικά άποψη και ότι αφήνεις τους άλλους να αποφασίσουν. Και δεν νομίζω ότι είναι σωστή η απαξίωση των κοινών του τύπου "αυτή είναι η άποψή μου, το να απέχω".
Εκτός των άλλων είναι η ώρα να θυμηθούμε όλα τα κουλά που έχουν κάνει τα λαμόγια (αυτό λέω πάντα, να τα θυμόμαστε όλα πάνω στην κάλπη) και να ανεβάσουμε τους μικρότερους, έστω και σαν ψήφο άρνησης. Αφού για μένα, δεν έχει μείνει κανείς που να με αντιπροσωπεύει με τις ηλιθιότητες που έχουν κάνει.
Και επίσης μην ξεχνάμε πως έχει αγωνιστεί κόσμος, για να έχουμε αυτό το δικαίωμα της άποψης μέσω της κάλπης.

Εγώ ξέρω ότι το μεγαλύτερο παραμύθι που στήθηκε ποτέ είναι οι εκλογές.
Δίνουν και καλά το δικαίωμα στον καθένα να ψηφίσει, σε ένα σύστημα που αποτελείται από λακέδες, σφουγγοκωλάριους, δουλοπρεπείς και λαμόγια.
Δεν είναι τυχαίο ότι όπου υπάρχουν κάλπες δεν υπάρχουν Επαναστάσεις.

Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

που αποτελείται από λακέδες, σφουγγοκωλάριους, δουλοπρεπείς και λαμόγια.

Αν μαζευτουν πολλοι ομως, μπορουν να εφαρμοσουν και στους παραπανω το "διαιρει και βασιλευε"....

Εγώ ξέρω ότι το μεγαλύτερο παραμύθι που στήθηκε ποτέ είναι οι εκλογές.
Δίνουν και καλά το δικαίωμα στον καθένα να ψηφίσει, σε ένα σύστημα που αποτελείται από λακέδες, σφουγγοκωλάριους, δουλοπρεπείς και λαμόγια.
Δεν είναι τυχαίο ότι όπου υπάρχουν κάλπες δεν υπάρχουν Επαναστάσεις.
Εάν αναφέρεσαι σε νοθείες αποτελεσμάτων θα πω ότι μπορεί να συμβαίνει και αυτό, αλλά ίσως να οφείλεται και λίγο στον ωχαδελφισμό μας αυτό. Τώρα οι σφουγγοκολάριοι και οι δουλοπρεπείς ποιοι είναι με βρίσκεις λίγο αδιάβαστο.
Για κατατόπισέ με...

Το σύστημα επίσης, είναι τόσο καλά στημένο, ώστε αρκεί το 1/3 των εγγεγραμμένων να βγάλει αυτοδυναμία. Αλλά και να μην βγάλει, είναι της μόδας οι συγκυβερνήσεις.

Εάν αναφέρεσαι σε νοθείες αποτελεσμάτων θα πω ότι μπορεί να συμβαίνει και αυτό, αλλά ίσως να οφείλεται και λίγο στον ωχαδελφισμό μας αυτό. Τώρα οι σφουγγοκολάριοι και οι δουλοπρεπείς ποιοι είναι με βρίσκεις λίγο αδιάβαστο.
Για κατατόπισέ με...

Δεν αναφέρομαι μόνο σε νοθείες.
Όσο για ποιους εννοώ, δες τα κομματόσκυλα που υπάρχουν.
Ε εντάξει, υπάρχουν και πολλοί που είναι οπαδοί, χωρίς να ξέρουν γιατί.
Παλιά είχα πει ότι θεωρώ ύποπτο ή ανόητο (είχα πει χειρότερα δλδ) όποιον ψηφίζει ένα απ τα δυο μεγάλα κόμματα, αλλά δεν το ξαναλέω :D

Το σύστημα επίσης, είναι τόσο καλά στημένο, ώστε αρκεί το 1/3 των εγγεγραμμένων να βγάλει αυτοδυναμία. Αλλά και να μην βγάλει, είναι της μόδας οι συγκυβερνήσεις.

Ό,τι και να κάνει το σύστημα, αν ο μισός πληθυσμός που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου εμφανιστεί να ψηφίσει, θα αλλάξει τις ισορροπίες. Αν μη τι άλλο είναι ηθική μας υποχρέωση να στείλουμε κάποιους σπίτια τους... Από κει και πέρα να τις κάνουμε και τις επαναστάσεις, εδώ είμαστε... Κι αυτοί που δεν είναι τώρα, θα είναι σίγουρα του χρόνου.

Κατα την διαρκεια των Ολυμπιακων αγωνων περνουσε καθε μισαωρο σκουπιδιαρα απο τους κεντρικους δρομους,,,τα παιδια των φαναριων εχαναν μεροκαματα καλα κρυμμενοι απο τα βλεμματα των αθλητων και τουριστων,,η Μπακογιαννη οδηγουσε νεες τεχνολογιες περισυλλογης σκουπιδιων (που κατεληξαν σε καποιες αποθηκες),,,το Zeppelin αλωνιζε στους αιθερες φροντιζοντας για την "ασφαλεια" μας,,και εζησαν αυτοι καλα και εμεις χειροτερα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Ό,τι και να κάνει το σύστημα, αν ο μισός πληθυσμός που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου εμφανιστεί να ψηφίσει, θα αλλάξει τις ισορροπίες. Αν μη τι άλλο είναι ηθική μας υποχρέωση να στείλουμε κάποιους σπίτια τους... Από κει και πέρα να τις κάνουμε και τις επαναστάσεις...

Μάλλον θεωρείς ότι ο κόσμος είναι αγγελικά πλασμένος και ότι θα πάει ο λαός να ψηφίσει και μετά θα κάνει επανάσταση.
Σε λίγο θα μας πεις ότι θα πετάει και γαρύφαλλα στους μπάτσους :flipout::flipout::flipout:

Δεν αναφέρομαι μόνο σε νοθείες.
Όσο για ποιους εννοώ, δες τα κομματόσκυλα που υπάρχουν.
Ε εντάξει, υπάρχουν και πολλοί που είναι οπαδοί, χωρίς να ξέρουν γιατί.
Παλιά είχα πει ότι θεωρώ ύποπτο ή ανόητο (είχα πει χειρότερα δλδ) όποιον ψηφίζει ένα απ τα δυο μεγάλα κόμματα, αλλά δεν το ξαναλέω :D
Σε αυτά με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο (γιατί εγώ κατάλαβα άλλο, αλλά δεν έχει σημασία).
Υπάρχουν σίγουρα οι προσκολημένες βδέλες που μόλις μυρίσουν εξουσία δεν ξεκολάνε. Το θέμα είναι εμείς που θεωρούμε ότι έχουμε υγιέστερη άποψη για τα κοινά, τι κάνουμε! Τώρα το να είσαι οπαδός μίας παράταξης χωρίς να ξέρεις γιατί, το θεωρώ το λιγότερο, ηλίθιο.

Αν είναι βρε παιδιά να καταντήσουμε αμερικανάκια, που ψηφίζει το 30 % να μου το πείτε να αρχίζω να τα μαζεύω...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Μάλλον θεωρείς ότι ο κόσμος είναι αγγελικά πλασμένος και ότι θα πάει ο λαός να ψηφίσει και μετά θα κάνει επανάσταση.
Σε λίγο θα μας πεις ότι θα πετάει και γαρύφαλλα στους μπάτσους :flipout::flipout::flipout:

Για να πετύχεις κάτι, υπάρχουν πάντα ο εύκολος και προφανής δρόμος, καθώς και ο δύσκολος και αβέβαιος.

Αν το ΠΑΣΟΚ πάρει 10% στις εκλογές, και άλλο τόσο η ΝΔ, θα αρκεστούν σε λίγες βουλευτικές θέσεις, μαζί με τους έτερους άχρηστους του Σύριζα, Λάος, ΚΚΕ, καθώς και διάφορους άλλους που θα προκύψουν μέσα στη Βουλή. Οι μπάτσοι δε θα μπορούν να σε κυνηγήσουν, αφού παίρνουν εντολές απ'την Κυβέρνηση, η οποία θα έχει άλλο χρώμα. Αυτός είναι ο εύκολος και προφανής δρόμος.

Αν κάνεις σκέτη επανάσταση, το ΠΑΣΟΚ θα έχει αυτοδυναμία κερδισμένη από τα 2 εκατομμύρια κομματόσκυλα που έκαναν τον κόπο να κατέβουν στις εκλογές, θα ψηφίζει μνημόνια, οι μπάτσοι θα σε δέρνουν, συλλαμβάνουν, ίσως και σκοτώνουν αν αγριέψουν τα πράγματα... και η σαπίλα θα συνεχίζει. Αυτός είναι ο δύσκολος και αβέβαιος.

Αν είναι βρε παιδιά να καταντήσουμε αμερικανάκια, που ψηφίζει το 30 % να μου το πείτε να αρχίζω να τα μαζεύω...

Ενώ τόσα χρόνια φίλε μου που ψήφιζε το 90%, είδαμε προκοπή :flipout::flipout::flipout:

Σε αυτά με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο (γιατί εγώ κατάλαβα άλλο, αλλά δεν έχει σημασία).
Υπάρχουν σίγουρα οι προσκολημένες βδέλες που μόλις μυρίσουν εξουσία δεν ξεκολάνε. Το θέμα είναι εμείς που θεωρούμε ότι έχουμε υγιέστερη άποψη για τα κοινά, τι κάνουμε! Τώρα το να είσαι οπαδός μίας παράταξης χωρίς να ξέρεις γιατί, το θεωρώ το λιγότερο, ηλίθιο.

Ποσοι ειναι τελικα οι υγιεις σε αυτη τη χωρα?
Αν κρινουμε απο τ αποτελεσματα δεν πρεπει να ειναι και παρα πολλοι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Για να πετύχεις κάτι, υπάρχουν πάντα ο εύκολος και προφανής δρόμος, καθώς και ο δύσκολος και αβέβαιος.

Αν το ΠΑΣΟΚ πάρει 10% στις εκλογές, και άλλο τόσο η ΝΔ, θα αρκεστούν σε λίγες βουλευτικές θέσεις, μαζί με τους έτερους άχρηστους του Σύριζα, Λάος, ΚΚΕ, καθώς και διάφορους άλλους που θα προκύψουν μέσα στη Βουλή. Οι μπάτσοι δε θα μπορούν να σε κυνηγήσουν, αφού παίρνουν εντολές απ'την Κυβέρνηση, η οποία θα έχει άλλο χρώμα. Αυτός είναι ο εύκολος και προφανής δρόμος.

Αν κάνεις σκέτη επανάσταση, το ΠΑΣΟΚ θα έχει αυτοδυναμία κερδισμένη από τα 2 εκατομμύρια κομματόσκυλα που έκαναν τον κόπο να κατέβουν στις εκλογές, θα ψηφίζει μνημόνια, οι μπάτσοι θα σε δέρνουν, συλλαμβάνουν, ίσως και σκοτώνουν αν αγριέψουν τα πράγματα... και η σαπίλα θα συνεχίζει. Αυτός είναι ο δύσκολος και αβέβαιος.

Πάντα οι επαναστάσεις ήταν αιματηρές, άγριες και απάνθρωπες.
Το σύστημα έψαξε και βρήκε τι φταίει.
Σου πουλάνε και καλά ελευθερία με την ψήφο σου.
Δεν θες να το καταλάβεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Ποσοι ειναι τελικα οι υγιεις σε αυτη τη χωρα?
Αν κρινουμε απο τ αποτελεσματα δεν πρεπει να ειναι και παρα πολλοι
Ο Έλληνας θεωρώ ότι έχει πολύ ανεπτυγμένο το πολιτικό αίσθημα. Αλίμονο όμως, όπως έχω πει πολλάκις έχει μνήμη βραχύβια, και θυμό στιγμιαίο. Πάνω από την κάλπη υπερισχύουν η εντοπιότητα, η οικογενειακή "κλίση", οι "υποχρεώσεις' και γιατί όχι, η συνήθεια. Το ζήτημα είναι ότι δεν πάει άλλο...

20 χρόνια έχουν να με δούνε και ούτε πρόκειται να με δούνε...
Βοήθεια στις ανομίες τους εγώ δεν δίνω...
Καλύτερα να τους βοηθήσω με την απουσία μου παρά με την παρουσία μου...

Αν ποτέ μας απαλλάξουν από την περιττή παρουσία τους (τώρα πλέον κυβέρνηση είναι και επισήμως το ΔΝΤ) ή αποκτήσει κάποιο νόημα το λευκό και δεν καταμετρείται υπέρ κάποιου κόμματος που δεν ψήφισα, σύμφωνα με το δημοκρατικό εκλογικό νόμο... και μόνον τότε... θα με ξαναδούνε...

Να χαίρονται τη δημοκρατία τους και τα αξιώματά τους...

Το πρόβλημα είναι ότι έχω ακούσει πολύ κόσμο να λέει ότι θα απέχει και έπισης αρκετό να λέει ότι θα ψηφίσει Καρατζαφύρερ. Εκεί έχουμε φτάσει! :furious3: