Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Re: Απάντηση: Re: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Μaestro επειδή δέν πιστεύω σέ χιλιαστικές αλλαγές(Κάποτε η γή θά γίνει κόκκινη κ.λ.π.,κλ.π.. απο μόνη της),αλλά και απεχθάνομαι τήν λογική τού ''ώριμου φρούτου'' πού εφαρμόζουν οι δυό ''αντίπαλες'' παρατάξεις(δηλαδή περιμένω νά πέσει η μιά από συνεχόμενες αποτυχημένες επιλογές γιά νά κυβερνήσει ή άλλη)εμμένω στήν γνώμη μου ότι οι εκλογές αποτελούν ένα από τά μέσα πού υπάρχουν, τουλάχιστον ώς κοινωνική ένδειξη.
Σαφώς και η αντιπροσωπευτική δημοκρατία περνά μεγάλη κρίση λόγω ακριβώς τής πλήρους απαξίωσης πού έχουν επιβάλλει οι ''Αρχοντες''..
Αυτό δέν σημαίνει ότι δέν έχει νόημα ύπαρξης ,κατά τήν γνώμη μου βέβαια εμπλουτισμένη μέ θεσμούς άμεσης δημοκρατίας ,ανακλητούς εκπροσώπους(κ.λ.π.,κ.λ.π.),αλλά αυτό είναι άλλο θέμα..

Καμιά αλλαγή δέν επέρχεται στήν Δευτέρα Παρουσία,αλλά στήν παρούσα ζωή.
Και φυσικά δέν έρχεται μέ ευχολόγια .
Πάντα ψήφιζα και συνεχίζω νά τό κάνω,διατηρώντας έστω και αμυδρές ελπίδες και έχοντας πλήρη επίγνωση τών μειωμένων δυνατοτήτων πού παρέχουν πλέον οι εκλογές..
Αλλά αδυνατώ νά τίς απορρίψω ολοκληρωτικά,μιάς καί κάποτε χύθηκε αίμα γιά νά ξεφύγουν οι κοινωνίες από τήν φεουδαρχία..

+1...
Παρότι η ψήφος δεν αλλάζει κάτι, συνεχίζω να τη θεωρώ απαραίτητη, αλλά
" Στους μπουρζουάδες κριτική να κάνουμε, αυτό δεν φτάνει,
του γουρουνιού του αστισμού να κόψουμε πρέπει τα πόδια"...

Απάντηση: Re: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Να ρωτήσω εδώ όσους πιστεύουν ότι η ψήφος είναι μια τόσο ασήμαντη και αστεία διαδικασία, που τοποθετούν την ελπίδα για καλύτερες μέρες; Εννοώ, τι πρέπει να κάνει ο πολίτης για να ελπίζει; Η αποχή είπαμε δε μετράει, και με 10% να πάνε να ψηφίσουν θα βγει αυτοδυναμία όποιος έχει τα περισσότερα κομματόσκυλα...

...οπότε με λίγα λόγια λέτε ότι παρόλο που είναι στο χέρι μου να τ'αλλάξω, για ιδεολογικούς λόγους προτιμώ για την υπόλοιπη ζωή μου να βλέπω στη Βουλή τον θίασο που βλέπω τώρα (καθώς και τα παιδιά του, τα εγγόνια του κλπ)

Και γιατι θα έπρεπε;;
Εγω δεν εχω την ανάγκη να ελπίζω….
Και να την ειχα θα προτιμούσα να ελπίσω σε μια ανώτερη ύπαρξη παρα σε ένα μάτσο από λαμογια που εχουν έννοια μονο το πώς θα αρπαξουν …
Επιτρέψτε μου μια συμβουλή…
Μην ελπίζετε. Είναι κακος σύμβουλος.
( ασε που με όλα αυτά που εχουμε δει τα τελευταία χρονια καταντά ανόητο)

Εγώ θα ξαναρωτήσω έως πότε θα ακολουθείτε την τακτική "σεβόμαστε το αίμα που έχυσαν οι πρόγονοί μας για να μπορούμε να ψηφίζουμε?"
Είναι κάποιο δόγμα αυτό?
Γνωρίζετε τι σκέφτονταν όλοι αυτοί, που όντως έχυσαν το αίμα τους για την Δημοκρατία?
Σκοπός τους ήταν να συγκυβερνούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ? Με το Λαό σκοπίμως κατακερματισμένο και την κοινωνία σε σήψη?
Είστε σίγουροι ότι σήμερα θα συμμετείχαν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία?

Ήδη πέρασαν δεκαετίες με τα συγκεκριμένα κομματικά συστήματα να εναλλάσσονται στην εξουσία και να συγκυβερνούν σαν άλλοι βασιλείς αδιαφορόντας για το θέλημα του Λαού...

Παλαιότερα ο Λαός πλήρωνε τα προικιά των Βασιλέων, τώρα τις μίζες των πολιτικών...

Βέβαια το υπάρχων σύστημα αναγνώρισε το αδιέξοδο και κατα καιρούς γεννά νέες ελπίδες... Αυτό το αναγνωρίζω...

Μάνος, Αβραμόπουλος, Παπαθεμελής κλπ προσπάθησαν να σπάσουν τη πολιτική σήψη...:flipout: Σε λίγο θα προσπαθήσει και η Ντόρα...:flipout::flipout: Το δούλεμα πάει σύννεφο...

Αλήθεια ως πότε θα προσπαθείτε να συσπειρωθείτε ανάμεσα σε 10 επιλογές για να τους πετάξετε έξω? Ως πότε θα περιμένετε τον πολιτικό φορέα "Μεσσίας" για να μας βγάλει από το αδιέξοδο?
Αυτή θα είναι η τελευταία φορά?
Η προτελευταία?
Για πάντα?

Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Nαι, επομενως πρεπει να αντιμετωπισουμε το συστημα με την αρμοζουσα σοβαροτητα..

ΜΠΑΟΚ ΡΕ! ΤΟΥΜΠΑ ΛΙΜΠΡΕ!

(ακουω αναλογες προτασεις για ακυρωση ψηφοδελτιου..)

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ή στις ευρωεκλογές είχα το ίδιο πρόβλημα αλλά την ώρα που έτρωγα το πρωινό μου είδα μπροστά μου ένα σακουλάκι από μια κηδεία - μνημόσυνο, αυτό που δίνουν μέσα το τσουρεκάκι κλπ... έκοψα λοιπόν την μια πλευρά του την έβαλα στην τσέπη μου και πήγα και ψήφισα! έβαλα και μια κάρτα που είχε μέσα που έλεγε αν θυμάμαι καλά "Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στον πόνο μας" ή κάτι τέτοιο... Είχα και φωτογραφία κάπου, αν την βρω θα την ανεβάσω!

Εγώ θα ξαναρωτήσω έως πότε θα ακολουθείτε την τακτική "σεβόμαστε το αίμα που έχυσαν οι πρόγονοί μας για να μπορούμε να ψηφίζουμε?"
Είναι κάποιο δόγμα αυτό?
Γνωρίζετε τι σκέφτονταν όλοι αυτοί, που όντως έχυσαν το αίμα τους για την Δημοκρατία?
Σκοπός τους ήταν να συγκυβερνούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ? Με το Λαό σκοπίμως κατακερματισμένο και την κοινωνία σε σήψη?
Είστε σίγουροι ότι σήμερα θα συμμετείχαν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία?

Ήδη πέρασαν δεκαετίες με τα συγκεκριμένα κομματικά συστήματα να εναλλάσσονται στην εξουσία και να συγκυβερνούν σαν άλλοι βασιλείς αδιαφορόντας για το θέλημα του Λαού...

Παλαιότερα ο Λαός πλήρωνε τα προικιά των Βασιλέων, τώρα τις μίζες των πολιτικών...

Βέβαια το υπάρχων σύστημα αναγνώρισε το αδιέξοδο και κατα καιρούς γεννά νέες ελπίδες... Αυτό το αναγνωρίζω...

Μάνος, Αβραμόπουλος, Παπαθεμελής κλπ προσπάθησαν να σπάσουν τη πολιτική σήψη...:flipout: Σε λίγο θα προσπαθήσει και η Ντόρα...:flipout::flipout: Το δούλεμα πάει σύννεφο...

Αλήθεια ως πότε θα προσπαθείτε να συσπειρωθείτε ανάμεσα σε 10 επιλογές για να τους πετάξετε έξω? Ως πότε θα περιμένετε τον πολιτικό φορέα "Μεσσίας" για να μας βγάλει από το αδιέξοδο?
Αυτή θα είναι η τελευταία φορά?
Η προτελευταία?
Για πάντα?

Υπάρχουν κατά κανόνα καμιά 30αριά ψηφοδέλτια, από σοβαροφανή μέχρι αστεία, από κομμουνιστικά μέχρι χρυσαυγίτικα, και με όλες τις πιθανές πολιτικές αποχρώσεις. Αν δεν σε εκφράζει κανένα απ'αυτά ούτε στο περίπου, τότε μπορείς να μαζέψεις μερικούς φίλους σου των ιδίων πεποιθήσεων, και να ξεκινήσετε μόνοι σας ένα κόμμα, δε νομίζω ότι είναι κάτι τόσο ακριβό. Έστω για να πιστεύεις ότι πράγματι κάτι κάνεις για να βγούμε απ'το αδιέξοδο.

Το να μιλάμε εδώ μέσα και να βρίζουμε το σύστημα, είναι μεν απαραίτητο ως στάδιο "συνειδητοποίησης", αλλά τελείως άχρηστο ως "αντιμετώπιση" . Το να μην ασχολείσαι και να τους αφήνεις να βγαίνουν εν λευκώ, και να σου κανονίζουν τη ζωή σου, είναι ο ορισμός του "δε θα βγω ποτέ απ'το αδιέξοδο". Μου'ρχεται στο μυαλό η λέξη ωχαδερφισμός, αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι μιλάω ειλικρινά, και δεν ψάχνω να τσακωθώ, απλά οταν σκέφτομαι την άποψή σας πέφτω σε λογικό κενό... Διότι με το να μην ψηφίζεις, δεν τους "πετάς έξω" όπως λες, τους ανοίγεις απλά την πόρτα ευγενικά για να μπουν μέσα πιο εύκολα.

Ναι βρε Μαεστρο, δεν υπάρχει παρεξήγηση, εκφράσου ελεύθερα!

Για να σου απαντήσω επί της ουσίας (πράγμα που εσύ δεν έκανες ούτε στο προηγούμενο post μου, το οποίο αναφέρει και νούμερα... τα οποία προφανώς δεν γνωρίζεις μιας και η σχετική αναφορά σου ήταν - πάλι- εντελώς λανθασμένη...) σου ξαναλέω λοιπόν ότι θεωρώ πιο πιθανό να υπάρξει λύση μέσα από την αποχή παρά με το να ρίξω λευκό ή σε κάποιο κόμμα που δεν έχει δεί βουλή ποτέ και με δυσκολία μαζεύει 1%... Γιατί να το κάνω? Για να δώσω το ποσοστό τους στη νέα κυβέρνηση? Είναι κατανοητό αυτό βρε φίλε? Γιατί πραγματικά κουράστηκα να το γράφω...
Από την άλλη σε αυτούς που παραδοσιακά μαζεύουν το απαιτούμενο 3% δεν υπάρχει περίπτωση... ούτε για πλάκα... Νομιμοποίηση και συμμετοχή στις δραστηριότητές τους από μένα όχι...

Τώρα τα άλλα περί νέου κόμματος προφανώς το γράφεις για πικάρισμα...
Οπότε να στο επιστρέψω... Εσύ γιατί δεν φτιάχνεις ένα κόμμα μαζί με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες απόψεις?

Τέλος να σου πω ότι τη στάση μου στις εκλογές την βλέπω από τελείως διαφορετική γωνία...

Ωχαδερφισμός είναι το "δε βαριέσαι και τι έγινε"...
Προσωπικά απαρνιέμαι το δικαίωμά μου να ψηφίζω... για συγκεκριμένο λόγο και έχοντας κάποιο σχέδιο που αν μη τι άλλο, εφόσον δεν έχει δοκιμαστεί έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας από αυτό που ακολουθείς εσύ ψηφίζοντας κάτι που πιθανώς δεν σε εκφράζει και έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες πόσο σε υπολογίζει... ή έστω για να μην τσουβαλιάζω τι μπορεί να καταφέρει...

απορώ π'αντως πως δεν πέφτεις σε λογικό κενό όταν πιστεύεις πως ψηφίζοντας έχεις να ελπίζεις σε κάτι... 35 χρόνια και δεκάδες εκλογικές αναμετρήσεις δεν φτάνουν? Πότε θα το καταλάβεις? Φέτος, την επόμενη φορά ή ... ποτέ... ???

Last edited:
Ποτέ... :D

Επί της ουσίας απάντησα. Είπα ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, υπάρχει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας που σιωπά. Τα ποσοστά που μου έβγαλες πριν, για διπλάσιο αριθμό ψήφων οχι απλά αλλάζουν, αλλά από αυτοδυναμία ένα κόμμα μπορεί να βρεθεί μέχρι και εκτός Βουλής.

Όσο για το νέο κόμμα, καθόλου για πικάρισμα δεν το'πα, το εννοώ απόλυτα. Εγώ δεν έχω λόγο να το κάνω, γιατί έχω επιλέξει 2-3 ψηφοδέλτια που θεωρώ σοβαρά, θα τα ψάξω καλύτερα και ένα απ'αυτά θα ψηφίσω. Μπορεί τώρα να πιάνουν 0.1%, αλλά αν συσπειρώνονταν σ'αυτά οι μισοί μόνο απ'τους αναποφάσιστους που δεν κατεβαίνουν στις εκλογές, μπορεί να έβγαινε και Κυβέρνηση (θυμίζω η σημερινή κυβέρνηση με κάπου τόσους ψήφους βγήκε αυτοδυναμία). Εσύ, εφόσον δε βλέπεις τίποτα να σε εκφράζει, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει όντως πολιτικό κενό το οποίο θα πρέπει να πληρωθεί. Η λογική του δεν ψηφίζω κάποιον επειδή θα πάρει 0.1% παρουσιάζει το ίδιο κενό με τη λογική του "αφού όλοι πετάνε σκουπίδια στην παραλία, εγώ θα τη σώσω;". Κάντο εσύ, να τα'χεις καλά με τον εαυτό σου, και άσε να δεις τι θα γίνει.

Υπάρχει και η άλλη λύση βέβαια, να αφήσουμε να ψηφίσουν μόνο τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ κλπ. Μας κάνει; Όχι.

Υπάρχει και η τρίτη λύση, να γίνει πραξικόπημα και να κυβερνήσει αυτός που είχε την ιδεα και τα μέσα για να το κάνει. Μήπως αυτό είναι καλύτερο;

Εκλογές λοιπόν... Δυστυχώς το να μην ψηφίσεις είναι δομικό μέρος του συστήματος, το συντηρεί, ζει από σένα. Το να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, είναι ο μοναδικός θεσμοθετημένος τρόπος να αλλάξεις την πορεία αυτής της κοινωνίας.

Οπότε, διαφωνούμε απλά!

Last edited:
Σίγουρα διαφωνούμε και σίγουρα αυτό δεν είναι κακό αφού έτσι μαθαίνουμε και κάτι παραπάνω...

Επιμένω πάντως ότι δεν απαντάς στα επιχειρήματα τις άλλης πλευράς...

ΥΓ Ιδεολογικά μπορεί να με εκφράζουν πολλοί... απλά δεν τους πιστεύω πλέον...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Nαι, επομενως πρεπει να αντιμετωπισουμε το συστημα με την αρμοζουσα σοβαροτητα..

ΜΠΑΟΚ ΡΕ! ΤΟΥΜΠΑ ΛΙΜΠΡΕ!

(ακουω αναλογες προτασεις για ακυρωση ψηφοδελτιου..)

Μορταδέλα

Παιδια, οκ ας ψηφησει οποιος θελει.

Πανω στο αρχικο ομως ποστ, νομιζω οτι ειναι _._._._._._ (δεν βαζω επιθετο), το να αφησεις καποιους αλλους να τους φυγει η ουγια (λοιπα μελη εφορευτικης, Δικ. αντιπροσωπο, γραμματεα, επειδη απλα καποιος δεν γουσταρει να παει...

Bacon απο το ψυγειο ,σιγα σιγα ζεστενεται και τα "καιει" ολα.........

μορταδελες , μπεικον κλπ. Συμφωνοι. Καλες ολες οι ιδεες, υπαρχουν και αλλες

Στα βολια σας βεβαια, που καποια κοροϊδα - οχι αυτοι που θελετε να "τιμωρησετε" - θα πρεπει να καθονται να μετρανε λαδιες....

Έλα βρε Ντίνο τώρα που πίστεψες ότι θα λαδώσουμε την κάλπη...

Απο τον ΔΘ ολα τα περιμενω :D

Επι του αρχικου θεματος τωρα, δεν λεω μονο για τα αλλαντικα...

:D

Επί του αρχικού θέματος, αν με φώναζαν, το πιθανότερο είναι να πήγαινα...
Το γεγονός ότι είμαι κατά του αδιέξοδου που μας έφεραν δεν σημαίνει ότι απορρίπτω τις εκλογές ως θεσμό ή το δικαίωμα ψήφου των συμπολιτών μου... πολύ δε περισσότερο να στερήσω αυτό το δικαίωμα από τρίτους...

Ποτέ... :D

Επί της ουσίας απάντησα. Είπα ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, υπάρχει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας που σιωπά. Τα ποσοστά που μου έβγαλες πριν, για διπλάσιο αριθμό ψήφων οχι απλά αλλάζουν, αλλά από αυτοδυναμία ένα κόμμα μπορεί να βρεθεί μέχρι και εκτός Βουλής.

Όσο για το νέο κόμμα, καθόλου για πικάρισμα δεν το'πα, το εννοώ απόλυτα. Εγώ δεν έχω λόγο να το κάνω, γιατί έχω επιλέξει 2-3 ψηφοδέλτια που θεωρώ σοβαρά, θα τα ψάξω καλύτερα και ένα απ'αυτά θα ψηφίσω. Μπορεί τώρα να πιάνουν 0.1%, αλλά αν συσπειρώνονταν σ'αυτά οι μισοί μόνο απ'τους αναποφάσιστους που δεν κατεβαίνουν στις εκλογές, μπορεί να έβγαινε και Κυβέρνηση (θυμίζω η σημερινή κυβέρνηση με κάπου τόσους ψήφους βγήκε αυτοδυναμία). Εσύ, εφόσον δε βλέπεις τίποτα να σε εκφράζει, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει όντως πολιτικό κενό το οποίο θα πρέπει να πληρωθεί. Η λογική του δεν ψηφίζω κάποιον επειδή θα πάρει 0.1% παρουσιάζει το ίδιο κενό με τη λογική του "αφού όλοι πετάνε σκουπίδια στην παραλία, εγώ θα τη σώσω;". Κάντο εσύ, να τα'χεις καλά με τον εαυτό σου, και άσε να δεις τι θα γίνει.

Υπάρχει και η άλλη λύση βέβαια, να αφήσουμε να ψηφίσουν μόνο τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ κλπ. Μας κάνει; Όχι.

Υπάρχει και η τρίτη λύση, να γίνει πραξικόπημα και να κυβερνήσει αυτός που είχε την ιδεα και τα μέσα για να το κάνει. Μήπως αυτό είναι καλύτερο;

Εκλογές λοιπόν... Δυστυχώς το να μην ψηφίσεις είναι δομικό μέρος του συστήματος, το συντηρεί, ζει από σένα. Το να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, είναι ο μοναδικός θεσμοθετημένος τρόπος να αλλάξεις την πορεία αυτής της κοινωνίας.

Οπότε, διαφωνούμε απλά!

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω. Να προσθέσω επίσης, σαν απάντηση προς τους οπαδούς της αποχής, ότι, αν δεν ψηφίσω, δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση να αλλάξει κάτι. Καμία. Ουσιαστικά αφήνω ελεύθερο το πεδίο στα κάθε είδους και χρώματος κομματόσκυλα να κάνουν παιχνίδι και να εκλέγουν τους κυβερνήτες όλων μας και όχι μόνο των εαυτών τους. Αν ψηφίσω υπάρχει η, έστω ελάχιστη, πιθανότητα να καταφέρω να αλλάξω κάτι. Στην τελική, όπως έγραψε και ο Maestro, αν δεν υπάρχει κανένας που να σε εκφράζει, κάνε δικό σου κόμμα. Από τη στιγμή που η αποχή, όσο μεγάλη και αν είναι, δεν συνεπάγεται ακυρότητα των εκλογών, λειτουργεί ουσιαστικά υπέρ των κυβερνώντων.
Υ.Γ. Έχω εμπειρία από εφορευτική, καθώς σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις ήμουν μέλος. Πήγα κανονικά σε όλες, ακόμα και τη μία που ήμουν αναπληρωματικός, γιατί απλά το θεωρώ καθήκον μου, ως πολίτης. Στην τελική δεν χρωστάνε κάτι τα υπόλοιπα μέλη να επωμιστούν μόνα τους όλο το βάρος της διαδικασίας.

Απάντηση: Re: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω. Να προσθέσω επίσης, σαν απάντηση προς τους οπαδούς της αποχής, ότι, αν δεν ψηφίσω, δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση να αλλάξει κάτι. Καμία. Ουσιαστικά αφήνω ελεύθερο το πεδίο στα κάθε είδους και χρώματος κομματόσκυλα να κάνουν παιχνίδι και να εκλέγουν τους κυβερνήτες όλων μας και όχι μόνο των εαυτών τους. Αν ψηφίσω υπάρχει η, έστω ελάχιστη, πιθανότητα να καταφέρω να αλλάξω κάτι. Στην τελική, όπως έγραψε και ο Maestro, αν δεν υπάρχει κανένας που να σε εκφράζει, κάνε δικό σου κόμμα. Από τη στιγμή που η αποχή, όσο μεγάλη και αν είναι, δεν συνεπάγεται ακυρότητα των εκλογών, λειτουργεί ουσιαστικά υπέρ των κυβερνώντων.
Υ.Γ. Έχω εμπειρία από εφορευτική, καθώς σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις ήμουν μέλος. Πήγα κανονικά σε όλες, ακόμα και τη μία που ήμουν αναπληρωματικός, γιατί απλά το θεωρώ καθήκον μου, ως πολίτης. Στην τελική δεν χρωστάνε κάτι τα υπόλοιπα μέλη να επωμιστούν μόνα τους όλο το βάρος της διαδικασίας.

Συνονόματε να μου επιτρέψεις να επαναλάβω ότι η λύση "ψηφίζω" έχει δοκιμαστεί πολλάκις με τα γνωστά αποτελέσματα...

Η λύση οργανωμένη αποχή όχι...

Οπότε η σιγουριά σου για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, ενός ποσοστού αποχής πάνω από 60% νομίζω ότι στερείται επιχειρημάτων...