Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

Απάντηση: Re: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

.. η λύση "ψηφίζω" έχει δοκιμαστεί πολλάκις με τα γνωστά αποτελέσματα...

Η λύση οργανωμένη αποχή όχι...
Νίκο, εδώ δέν μπορούμε νά έχουμε οργανωμένη ψήφο..
Οργανωμένη αποχή θά κάνουμε ??? -bye-

Άκη εμένα μου φαίνεται πιο εύκολο για τις συνθήκες Ελλάδας...

Τι είναι πιο εύκολο?
Να πείσεις κάποιον που ψηφίζει μονοκούκι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ότι αυτοκαταστρέφεται και θα τους ακυρώσει με την αποχή ή ότι υπάρχει τρόπος να κυβερνήσει άλλο κόμμα?
Και όλοι αυτοί όπως προείπα είναι γύρω στα 5.500.000 νοματαίοι... μην το ξεχνάμε αυτό...

Να προσθέσω ότι στη δουλειά μου έχουν πεισθεί ήδη να απέχουν τουλάχιστον το 4-5 άτομα (20% επί συνόλου)... Μονοκούκι δεξιοί!
Τώρα τι θα κάνουν δεν ξέρω... τουλάχιστον έτσι λένε...

Last edited:
Νικο κάνουμε ένα πείραμα ?
Γράψε ένα κειμενάκι, μιά παράγραφο, πού θά ερμηνεύει τήν αποχή μας από τίς εκλογές, ποιό είναι τό πολιτικό ζητούμενο μιάς τέτοιας κίνησης καί νά δούμε άν θά συμφωνήσουμε (καί ειδικά όσοι είναι ηδη υπέρ τής αποχής).

Δεν χρειάζεται κείμενο και "ειδικοί" στόχοι... ούτε καν πολύπλοκο σχέδιο και οργάνωση...

Δεν ψηφίζουμε,
...γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή,
...γιατί δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε την καταστροφή της πατρίδας μας,
...γιατί θέλουμε να τελειώσει το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα και μαζί του τα κόμματα που το έστησαν.

Το διαδίδουμε στόμα με στόμα και κάθε φορά εμφανίζονται περισσότεροι...
Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι 30% των πολιτών απείχαν στις τελευταίες εκλογές για τους ίδιους λόγους... Όσοι όμως συνειδητά απέχουν έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι αυτό επιδιώκουν... Αυτό μου λένε τουλάχιστον όσοι το συζητάμε... και κάθε φορά είμαστε περισσότεροι...

Δεν μας υπολογίζουν - δεν συμμετέχουμε στη φαρσοκωμωδία...

θεωρώ ότι ένα 90% αποχή δεν θα τους πειράξει καθόλου. κυβέρνηση βγαίνει και με το υπόλοιπο 10% των συμμετεχόντων. ένα 90% άκυρα όμως, μάλλον θα τσούξει ... το πρώτο δείχνει ότι το 90% των Ελλήνων τους λέει "κάντε ότι θέλετε, όποιος κι αν βγει μου κάνει το ίδιο". το δεύτερο δηλώνει ξεκάθαρα " ασχολούμαι με τα κοινά και εσάς ΔΕΝ σας γουστάρω. να περάσει ο επόμενος "...

Re: Απάντηση: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

θεωρώ ότι ένα 90% αποχή δεν θα τους πειράξει καθόλου. κυβέρνηση βγαίνει και με το υπόλοιπο 10% των συμμετεχόντων. ένα 90% άκυρα όμως, μάλλον θα τσούξει ... το πρώτο δείχνει ότι το 90% των Ελλήνων τους λέει "κάντε ότι θέλετε, όποιος κι αν βγει μου κάνει το ίδιο". το δεύτερο δηλώνει ξεκάθαρα " ασχολούμαι με τα κοινά και εσάς ΔΕΝ σας γουστάρω. να περάσει ο επόμενος "...

Ενώ έχουν όντως σαφέστατη ιδεολογική διαφορά αυτά τα δύο μεταξύ τους, δυστυχώς αμφότερα επί του πρακτέου λένε ότι "Συνεχίστε εν λευκώ να κάνετε οτι γουστάρετε , να μας καταστρέφετε τη χώρα και να μαυρίζετε τις ζωές μας"...

Για τον λόγο αυτό δε θα πάρω... ούτε αποχή, ούτε ακυρο, ούτε λευκό...

Νίκο αφού δεν θα τους πειράζει γιατί λυσσάνε κάθε φορά να συμμετέχουμε στις εκλογές?

Επίσης τόσο το άκυρο όσο και το λευκό δεν προσμετράται στο πρώτο κόμμα? Κάνω λάθος?

Νίκο αφού δεν θα τους πειράζει γιατί λυσσάνε κάθε φορά να συμμετέχουμε στις εκλογές?

Επίσης τόσο το άκυρο όσο και το λευκό δεν προσμετράται στο πρώτο κόμμα? Κάνω λάθος?

Τίποτε δεν προσμετράται στο πρώτο κόμμα από άκυρα ή λευκά - μιλώντας για βουλευτικές εκλογές, αλλά ούτε και στις αυτοδιοικητικές - καθώς με το νέο εκλογικό νόμο ο πρώτος παίρνει ένα μπόνους 50 εδρών, οπότε δεν χρειάζεται η προσκύρωση των λευκών για να βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση (είναι ένα σύστημα "απλής υπερενισχυμένης αναλογικής
icon10.gif
)))

δεν σκίζονται για να πάμε να ψηφίσουμε, σκίζονται για να πάνε να τους ψηφίσουν οι δικοί τους - μην τυχόν και οι "δικοί" των άλλων είναι έστω κι ένας παραπάνω
icon10.gif
....

ΥΓ: My name is Nik, VAG Nik ...
icon12.gif

Ξαφνικά αυτες τις μέρες νιώθω μια αδιαθεσία...:-)
Posted via Mobile Device

τρεις φορές έχω κληθεί, τρεις φορές ΔΕΝ πήγα - παρά το γεγονός ότι είχα τοποθετηθεί στο ίδιο τμήμα στο οποίο ψήφισα - και ουδείς μέ αναζήτησε, οπότε δεν χρειάστηκε και να αδιαθετήσω. και τις τρεις φορές με ρώτησαν - την ώρα που πήγα να ψηφίσω - γιατί δεν παρουσιάστηκα το πρωί, και η απάντηση ήταν πάντα η ίδια από μέρους μου: είχα υποχρεώσεις που δεν μπορούσα να αμελήσω. τίποτε άλλο ...

Τίποτε δεν προσμετράται στο πρώτο κόμμα από άκυρα ή λευκά - μιλώντας για βουλευτικές εκλογές, αλλά ούτε και στις αυτοδιοικητικές - καθώς με το νέο εκλογικό νόμο ο πρώτος παίρνει ένα μπόνους 50 εδρών, οπότε δεν χρειάζεται η προσκύρωση των λευκών για να βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση (είναι ένα σύστημα "απλής υπερενισχυμένης αναλογικής
icon10.gif
)))

δεν σκίζονται για να πάμε να ψηφίσουμε, σκίζονται για να πάνε να τους ψηφίσουν οι δικοί τους - μην τυχόν και οι "δικοί" των άλλων είναι έστω κι ένας παραπάνω
icon10.gif
....

ΥΓ: My name is Nik, VAG Nik ...
icon12.gif

Sorry παρανόησα...

Βαγγέλη λοιπόν...

Έχω ακούσει με τα αυτιά μου τον Πάγκαλο και τον Χυτήρη και κάποιον της Νέας Δημοκρατίας να λέει λίγο πολύ... μη πετάτε το ιερό δικαίωμα - πηγαίνετε να ψηφίσετε, ακόμα και αν δεν ψηφίσετε εμάς...
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι φοβούνται την αποχή περισσότερο από οτιδήποτε...
Έτσι κι αλλιώς συγκυβερνούν... μιλημένα τα έχουνε...
Σιγά μη στεναχωριούνται μη χάσουν... σε τρία τέσσερα χρόνια θα αλλάξουν και θα ξαναφάνε...

Ενδιαφέρον το νέο σύστημα... Και που πηγαίνουν τα λευκά και άκυρα???
Στον απόπατο φαντάζομαι...

Ξαφνικά αυτες τις μέρες νιώθω μια αδιαθεσία...:-)
Posted via Mobile Device

Ρε συ αμα αρρωστήσεις από τώρα μέχρι την Κυριακή θα έχεις γίνει καλά...
Δεν το καθυστερείς λίγο? :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Αφου ρε φιλε δε ψηφιζω...

τρεις φορές έχω κληθεί, τρεις φορές ΔΕΝ πήγα - παρά το γεγονός ότι είχα τοποθετηθεί στο ίδιο τμήμα στο οποίο ψήφισα - και ουδείς μέ αναζήτησε, οπότε δεν χρειάστηκε και να αδιαθετήσω. και τις τρεις φορές με ρώτησαν - την ώρα που πήγα να ψηφίσω - γιατί δεν παρουσιάστηκα το πρωί, και η απάντηση ήταν πάντα η ίδια από μέρους μου: είχα υποχρεώσεις που δεν μπορούσα να αμελήσω. τίποτε άλλο ...

Δυστυχώς εμένα μου τσαμπουκαλεύτηκαν τα παλικάρια. Θα κάτσεις εδώ αλλιώς θα σε τακτοποιήσουμε. Αυτά δεν περνάνε. Στους όμοιους τους οι απειλές.:a0210:

Δεν έχω πρόβλημα να καθήσω. Πιο παλιά είχα αντικαταστήσει τον αδελφό μου γιατί μου αρέσει σα διαδικασία.

Μόνο και μόνο ο χαβαλές που γίνεται.

Απλά με εκνευρίζει ότι δεν κάθονται να ψάξουν τους εκλογικούς καταλόγους και 3 φορές τώρα καλούν τους ίδιους.
Έχουν και άλλοι το ίδιο θέμα. Απευθύνθηκα στη νομαρχία στις προηγούμενες και μου είπαν ότι διαλέγουν τυχαία.

Αφού λοιπόν με κοροιδεύουν αυτοί θα τους την κάνω και εγώ.
Ήδη αύριο πάω να πάρω το χαρτί του νοσοκομείου.

Τα μούτρα τους περιμένω να δω όταν γεμάτοι ικανοποίηση θα μου πουν "καθήστε εκεί, είσαστε εφορευτική", και τους πω "last year"...:firstprize:

από τώρα και μετά, ψηφοφορίες μόνο σε περίπτωση άμεσης δημοκρατίας - η αντιπροσωπευτική μας τα'χει κάνει zepellin (δυστυχώς χωρίς led μπροστά) - ή απλής αναλογικής χωρίς μπόνους για το πρώτο κόμμα. κι εννοείται η πλήρης αλλαγή προσώπων στο πολιτικό σκηνικό. εκ της σαπίλας δεν γίνεται να υπάρξει αναγέννηση, μόνο μέσα από τις στάχτες (και μην πάει το μυαλό σας στο γνωστό πουλί και στο φαντάρο που κάποτε στόλιζε τα ... σπιρτόκουτα).

από τώρα και μετά, ψηφοφορίες μόνο σε περίπτωση άμεσης δημοκρατίας - η αντιπροσωπευτική μας τα'χει κάνει zepellin (δυστυχώς χωρίς led μπροστά) - ή απλής αναλογικής χωρίς μπόνους για το πρώτο κόμμα. κι εννοείται η πλήρης αλλαγή προσώπων στο πολιτικό σκηνικό. εκ της σαπίλας δεν γίνεται να υπάρξει αναγέννηση, μόνο μέσα από τις στάχτες (και μην πάει το μυαλό σας στο γνωστό πουλί και στο φαντάρο που κάποτε στόλιζε τα ... σπιρτόκουτα).

Αν δεν κάνεις πλάκα... να αγιάσει το στόμα σου...

:a0210:

Και στις δυο περιπτώσεις το συμπερασμα είναι ακριβως το ιδιο ( δηλαδη , όποιος κι αν βγει το ίδιο μου κάνει )
Και αυτό γιατι η άκυρη και λευκη ψήφος δεν υπολογίζονται στα τελικα ποσοστά…
Πρόκειται για ρύθμιση των τελευταίων ετων που φροντισε δημοκρατικά για άλλη μια φορα να γραψει στα παλιότερα των υποδηματων ( όπως κανει ετσι και αλλιως) όποιους δεν στηρίζουν το σύστημα διορισμού τους.

Να προσθέσω επίσης, σαν απάντηση προς τους οπαδούς της αποχής, ότι, αν δεν ψηφίσω, δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση να αλλάξει κάτι.
Δηλαδή υποστηρίζεις που τοσα χρονια που ψηφίζαμε ολοι, εχουμε αλλαξει πραγματα προς το καλυτερο;;
Και ποια είναι αυτά;

Στην τελική, όπως έγραψε και ο Maestro, αν δεν υπάρχει κανένας που να σε εκφράζει, κάνε δικό σου κόμμα.
Αν και το επιχείρημα ''κανε δικο σου κόμμα'' το θεωρω επιεικώς αστειο, από τα συμφραζόμενα συμπεραίνω πως εφόσον εσυ δεν εχεις την ανάγκη να κανεις δικο σου κόμμα προφανως οι υπάρχουσες επιλογές και τα ατομα που τις απαρτίζουν σε καλύπτουν..;;
Αν ναι, τοτε τι να πω παραπάνω…

Μάλιστα... Κατάλαβες τώρα Ανδρέα και οι υπόλοιποι πόσο υπολογίζουν την συμμετοχή σου...

Λευκό σημαίνει ότι δεν ψήφισες... Ωραία...

Παιδια, οκ ας ψηφησει οποιος θελει.

Πανω στο αρχικο ομως ποστ, νομιζω οτι ειναι _._._._._._ (δεν βαζω επιθετο), το να αφησεις καποιους αλλους να τους φυγει η ουγια (λοιπα μελη εφορευτικης, Δικ. αντιπροσωπο, γραμματεα, επειδη απλα καποιος δεν γουσταρει να παει...

Επειδή αναφέρεσαι σε εμενα επέτρεψε μου μερικες διορθώσεις…
Κατά αρχήν κανεναν δεν πρόκειται να αφησω να του φύγει η ουγια γιατι πολύ απλα δεν ειμαι εγω αυτος που αυθαίρετα ( και εντελώς δημοκρατικά) διορίζει εφορευτική επιτροπη τον κάθε φουκαρά ελληνα πολίτη .
Δεν εχει σχεση με το αν γουστάρω (ετσι απλα όπως αναφέρεις) και φυσικα δεν προκειται να λυπηθώ τον δικαστικό αντιπρόσωπο η οποιοιδήποτε άλλο εκπρόσωπο που θα πληρωθεί ολοκληρο μηνιάτικο για δυο μερες που θα σουλατσάρει εκμεταλλευόμενος την αφέλεια του ευσυνείδητου πολίτη που πληρώνει και ξαναπληρωνει και που θα πρέπει για άλλη μια μερα να προσφέρει τσαμπα υπηρεσίες σε καποιους που ετσι και αλλιώς επι 365 μερες το χρονο του ρουφάνε το μεδούλι

Το αν πιστεύεις πως η επιλογή μη συμμετοχής σε αυτό το κουκλοθέατρο ειναι _______ ( δεν θα βαλω ουτε εγω επιθετο) είναι γιατι πολύ απλα δεν μπορείς να αντιληφθείς το λογο.