lazarefa
AVClub Addicted Member
- 18 October 2007
- 1,571
H αναφορά μου περί κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, προφανώς είχε να κάνει σε σύγκριση με ανάλογης δυναμικότητας αφυγραντήρα που χρησιμοποιεί συμπιεστή αντί για θερμαινόμενο ζεόλιθο. Από κει και πέρα, ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του, το χώρο του κλπ, μπορεί να έχει τα όποια οφέλη σε χρήμα, λόγω περιορισμού ανάγκης χρήσης θέρμανσης σε χώρους όπου υπάρχει (με χρήση αφυγραντήρα) μείωση της σχετικής υγρασίας σε ικανοποιητικά επίπεδα (ας πούμε κάτω του 60%),Έχω τον ίδιο από το 2020. Από τότε που τον πήρα η εξοικονόμηση από το πετρέλαιο θέρμανσης είναι 150-200€ τον μήνα και σίγουρα μου έχει καλύψει πολλές φορές πάνω την κατανάλωση ρεύματος. Μιλάμε για σπίτι 150τμ σε περιοχή με κρύο: το έχω βάλει στο κέντρο του σπιτιού και σε μόνιμη βάση υπάρχει μια "ευχάριστη" ατμόσφαιρα. Πριν, όταν δεν δούλευε το καλοριφέρ έκανε παγωνιά. Η μάνα μου που έχει τον κλασσικό αφυγραντήρα, έχει τελείως διαφορετικό κλίμα στο σπίτι.
Αν και μπορεί κάθε σπίτι να έχει διαφορετικές ανάγκες (μέγεθος, κλίμα περιοχής, ώρες που είναι άδειο το σπίτι, συστήματα θέρμανσης) εμένα προσωπικά με έχει σώσει - ευχαριστώ τον Κυριάκο που το είχε προτείνει τότε που ψαχνόμουνα. Εννοείται τον προτείνω παντού και θα ξαναέπαιρνα τον ίδιο αν χρειαστεί στο μέλλον.
Στη δική μου περίπτωση και στο χώρο μου, παρά το γεγονός ότι με χρήση του συγκεκριμένου αφυγραντήρα με ζεόλιθο που έχω, υπάρχει μια ελάχιστη θέρμανση του χώρου (παράλληλα με την όποια μείωση της σχετικής υγρασίας), εν τούτοις αυτή η ελάχιστη θέρμανση επ' ουδενί δεν έχει οδηγήσει σε ουσιαστική μείωση της ανάγκης για πρόσθετη θέρμανση του χώρου το χειμώνα (είτε με θερμαντικά σώματα είτε με κλιματιστικό).