Ειμαι 27 χρονων.Η μουσικη που κυριως συλλεγω ειναι ξενη,πιο πολυ απο τη δεκαετια 70 και 80,pop,rock,pop/rock,ηλεκτρονικη μουσικη απο 70/80,electro pop,new wave,disco,euro/italo disco,μπαλαντες κτλ.
Οι γονεις μου δεν μου ασκησαν καμια επιρροη,διοτι δεν ειχαν καμια συλλογη,κανενα δισκο βινηλιου απο τα παραπανω ειδη μουσικης,δεν ασχολιοντουσαν καθολου.Πολλοι στην ηλικια των γονιων μου εχουν δισκους με μουσικη τετοια,αλλα οι γονεις μου τιποτα απολυτως.Ολα αρχισαν το 1999,οταν ακουσα το remix των boney m-ma baker που κυκλοφορησε τοτε και ειχε γινει επιτυχια.Το ειδα πρωτη φορα σε βιντεοκλιπ ενα πρωι πριν παω στο σχολειο.Η μουσικη στην αρχη του τραγουδιου με τρελενε.Ετσι καθε πρωι πριν παω στο σχολειο,ξυπνουσα νωριτερα για να δω αυτο το βιντεοκλιπ στην τηλεοραση.(το εβαζε καθε μερα)
Επισης εβαζα στο ραδιοφωνο ξενους σταθμους για να πετυχω το τραγουδι αυτο,και ετυχε να βαζω δυο σταθμους που εβαζαν πολυ ξενες επιτυχιες του παρελθοντος,και ετσι σιγα σιγα ακουγα τραγουδια που μου αρεσαν πολυ,αρχισα να τα ψαχνω σε cd,και ετσι τωρα εχω μια αρκετα μεγαλη συλλογη με αυτου του ειδους τη μουσικη,την οποια αγαπω πολυ.
Το ενδιαφερον για την κλασσικη μουσικη τωρα,μου παρουσιαστηκε καπως προσφατα.Και παλι το οικογενειακο περιβαλλον ουδεμια σχεση ειχε.
Σαν να το αναζητησε καπως η ψυχη μου θα ελεγα,κατι με ελκει στο να ψαξω αυτη τη μουσικη.Δεν πηγα ποτε ωδειο ουτε παιζω καποιο μουσικο οργανο,απλα μου βγαινει να το ψαξω απο μονος μου.Εχει μια ιδιαιτερη καλλιτεχνικη αξια η κλασσικη μουσικη,ειναι αγνη και εχει συναισθημα και χρωμα.Ειναι μαγικη.Τα χρονια τοτε που συνεθεταν κλασσικη μουσικη πιστευω υπηρχε διαφοροποιηση μεγαλη με τις περιοδους που διανυουμε τωρα,τοτε η μουσικη και γενικα οι τεχνες,ηταν κατι που ειχε πρωταρχικη θεση στη ζωη των ανθρωπων,ηταν τροπος ζωης και τροφη για τη ζωη και την ψυχη τους αυτο.Και σημερα ισχυει αυτο για πολλους βεβαια,απλα τοτε πιστευω ηταν διαφορετικα.
Παντως αν δε το εχεις μεσα σου,δε θα ασχοληθεις σοβαρα πιστευω.Ειναι πολλα.Εγω πχ πιστευω οτι παιζουν ρολο πολλα στο τι μουσικη ακους.Ερεθισματα απο τη στιγμη που γεννηθηκες και τα πρωτα σου χρονια,τι ανθρωπος εισαι και τι ευαισθησιες εχεις,τι σε εκφραζει συγκεκριμενες στιγμες της ζωης σου,πως δεχεσαι τη μουσικη ψυχικα και πολλα αλλα.Πολλες φορες μπορει να ακουσουμε μια μουσικη που ποτε δε μας αρεσε,και να μας αρεσει επειδη την ακουσαμε κατω απο συγκεκριμενη ψυχικη διαθεση και σε συνδιασμο ισως και με οπτικο ερεθισμα το οποιο συνεβαλλε ωστε να μας αρεσει η μουσικη.
Εγω πολλες φορες συνδιαζω την ακροαση μουσικης με εικονες,ειτε πραγματικες ειτε τις φαντασιας μου.Η μουσικη συνδεεται με τον κοσμο και την κοινωνια,τη φυση κτλ.Η μουσικη ειναι συναισθηματα και η ζωη η ιδια ειναι συναισθηματα,ετσι η ακροαση μουσικης σε συνδιασμο με οπτικα ερεθισματα κανει το συναισθημα πιο εντονο πολλες φορες.
Επειδη ειδα σε καποιο νημα πως να βαλεις μικρα παιδια στη κλασσικη μουσικη,θα ηθελα να συμβουλεψω τους γονεις να μην πιεζουν τα παιδια πολυ.Να βαζουν να παιζει στο σπιτι να εχουν τα παιδια ακουσματα,αλλα να τα αφηνουν να εκφραστουν με οτι μουσικη τους αρεσει.Αν ειναι θα το αναζητησουν.Εγω μεχρι 17 χρονων ακουγα σχεδον μονο Ελληνικα,Γαρμπη,Κορκολη,Μαζωνακη,Σφακιανακη κτλ κτλ...
Απο μονος μου οπως περιεγραψα και πιο πανω ασχοληθηκα με αλλα πραματα...
sorry για το μεγαλο ποστ,καλημερα